Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunkala, cieszą takie wiadomości :) gratuluję udanej wizyty!

Dziewczyny promki na C&A - są rozmiary i fajne wzory

https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wielopak-5-szt-body-niemowlece-bawelna-bio-2129194/1?utm_campaign=lower-funnel-pl&utm_medium=banner&utm_content=criteo&utm_source=retargeting

Ja na razie nic nie kupuję, bo jeśli będzie dziewczynka to mam dwie piwnice ubranek. Na chłopca też się coś tam znajdzie, poza tym ja mam jeszcze czaaaas ;)

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunkala gratuluje udanej wizyty ❤️

Też chciałabym coś pokupować 😭 Ale póki co czekam na potwierdzenie płci i mam nadzieje, że powoli coś będę mogła zacząć planować 🤷🏻‍♀️ Jedynie na pocieszenie obkupiłam narazie siebie w ubrania ciążowe 🤣🤣 Nawet udało mi się na Zalando dorwać na promocji płaszczyk ciążowy na zimę, i trafiłam na taki, że później ten przód można wypiąć i na później po ciąży też będzie dobry 😃 Bo na samą ciąże trochę by mi było szkoda kasy 🤭😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 10:39

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek parę kupiłam takich unisex. Ale kupiłam w fajnej cenie w idealnym stanie Chicco baby hug więc już swoja chęć gromadzenia zaspokoilam i jeszcze misia szumisia, bo zawsze jak byłam w ciąży kupowałam jakaś zabawkę i chłopaki mają je do tej pory. Patrzę na kombinezony zimowe bo mi się w głowie ułożyło że ma być czarny to i tak unisex😁

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obudził mnie ból podbrzusza dzisiaj... Według kalendarzyka niby wypada mi okres dziś lub jutro.. Może mieć to jeszcze to czegoś czy to już coś innego może się dziać? 😐

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Ciaza 3dni młodsza niż z om
    Dobrze umiejscowiona.
    Widać tylko pęcherzyk ale nie mam się martwic bo to 4+4 wg usg
    Następna wizyta 9.08 😁
    Staram się być dobrej myśli bo ciaza z iskierka była tydzień młodsza niż skok temp i testy owu a tu tylko 3dni roznicy ;)

Manioka, Eve, Martyna33, Rosalie, Kasienka22, Dip88, Paulina95, wariancja, Axon, Paulina92, Nunakala, Alis96 lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra super, tylko dobrej myśli,to jest minimalna różnica. Rosnijcie zdrowo i spokojnie!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie odebrałam doppler i mam mega stracha przed sprawdzeniem 😂
    Mam fobie że serduszka nie znajdę albo go nie będzie... Boże ja już mam paranoje :(

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Dziewczyny, obudził mnie ból podbrzusza dzisiaj... Według kalendarzyka niby wypada mi okres dziś lub jutro.. Może mieć to jeszcze to czegoś czy to już coś innego może się dziać? 😐
    Różne bóle brzucha w ciazy są normalne,klocka,ciągnięcia, tam wszystko musi się porozciagac dostosowac. Spokojnie obserwuj się.Polez, zwolnij.

Manioka lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Mam fobie że serduszka nie znajdę albo go nie będzie... Boże ja już mam paranoje :(
    Próbuj ale nie panikuj jak nie znajdziesz,bo może być głęboko maluszek ułożony albo zupełnie w innym miejscu niż będziesz szukała. Jeśli serduszko było, to jest, jedynie mama może go nie znaleźć🙃

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Różne bóle brzucha w ciazy są normalne,klocka,ciągnięcia, tam wszystko musi się porozciagac dostosowac. Spokojnie obserwuj się.Polez, zwolnij.

Dziękuję❤️
    Wizytę mam dopiero 4 sierpnia, więc jeszcze sobie poczekam ☺️ obawiam się, że to może być coś w wspólnego z blizną po poprzedniej cesarce... 😞

Eve lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:

Pamiętaj żeby szukać bardzo nisko, około linii włosków łonowych, nieco nad nią :)
    Może się tak zdarzyc ze będziesz słyszeć puls malucha, ale trochę w oddali- wtedy się cyferkami nie przejmuj :)

Ariadne002 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunkala, gratuluję wizyty!

Islra, bądź dobrej myśli! Mój maluszek też był młodszy i już nadgonił :) nie martw się na zapas :)

Manioka, nie mam pojęcia ale mam nadzieję że wszystko dobrze ❤️

Ariadne, ja na początku nie mogłam znaleźć :) udało mi się dopiero kilka dni później więc się nie martw, na pewno wszystko jest dobrze :) w sumie nawet wczoraj miałam problem żeby zlokalizować to serducho ale gdzieś tam później się znalazło :)

Iskra444, Manioka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, jak szybko dzisiaj po wizytach 😁 Gratuluję, cieszę się, że były udane!
    Nunakala, znalazłaś super lekarza, trzymaj się go!

Iskra, 3 dni to tyle co nic! Nie masz się co martwić ;)

Dobra, trochę odesłałam i od razu mdłości mniejsze, więc chyba faktycznie to ze zmęczenia.

Też mam już ochotę znowu trochę rzeczy kupić, w końcu ostanie zakupy były z 2 tygodnie temu 😂

Smutno mi tylko, że w tym pokoju dziecięcym są stare meble rodziców, mama obiecała jedną szafkę opróżnić, ale meble zostają... Są takie okropne, a ja bym chętnie cały pokój urządziła! U nas wszystko jest mocno dopracowane pod względem wystroju, więc mój zmysł estetyczny cierpi, zwłaszcza, że oglądałam trochę zdjęć na pinterescie (po co ja to sobie zrobiłam 😥)

Tylko spójrzcie!
    IMG-20210719-114421.jpg

IMG-20210719-114446.jpg

IMG-20210719-114507.jpg

IMG-20210719-114526.jpg

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk u nas na razie bobas będzie z nami w sypialni,myślę,że spokojnie rok taki stan rzeczy zachowamy. A potem w zależności od płci, od sytuacji panującej w domu pomyślimy jak ulokować nasza potrójna szarańcze 😜😍 Także piękne pokoju dla maluszka od a do z też nie będzie, będzie po prostu kącik.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Kasiekkk u nas na razie bobas będzie z nami w sypialni,myślę,że spokojnie rok taki stan rzeczy zachowamy. A potem w zależności od płci, od sytuacji panującej w domu pomyślimy jak ulokować nasza potrójna szarańcze 😜😍 Także piękne pokoju dla maluszka od a do z też nie będzie, będzie po prostu kącik.
    U nas tak samo 😁 jest pokój do wykończenia ale to potem 😁

Eve lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie też to będzie kącik i nie mam pojęcia jak się zmieścimy 😁 najlepsze że jak męża namawiałam do wcześniejszych starań to mu mówiłam że dziecko jest takie malutkie i to nie problem je zmieścić 😂
    Jak kiedyś przejdziemy przez tą chorą procedurę zgody na budowę domu to będę mogła szaleć z planami pokoju dla dziecka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Jak kiedyś przejdziemy przez tą chorą procedurę zgody na budowę domu to będę mogła szaleć z planami pokoju dla dziecka 😁

A na jakim etapie jesteście? Ja się uwzięłam, że w tym roku zdobędę pozwolenie na budowę! Brakuje nam mapy do celów projektowych, adaptacji projektu i ewentualnej ekspertyzy geologicznej, jeśli będą ją bardzo chcieli w starostwie.

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski! Sama jestem w szoku haha po prostu wzięłam pierwszego lepszego 😂😂 oby się nam układało do samego końca 😍ale wydaje mi się, że już mnie kiedyś przyjmował. W pierwszej ciąży, w trakcie pobytu w rodzinnym mieście miałam dziwne bóle już w końcówce ciąży. Pojechałem na izbę i chyba właśnie on mnie badał 😂😂😂 to przeznaczenie 🤣🤣🤣

Ja na razie nic nie kupuje, liczę, że będzie dziewczynka. A jak nie to dostane wszystko z powrotem, co wydałam koleżance i szwagierce 😂 mam łóżeczko dostaw e chicco i bujaczek baby bjorn. Wszystkie gadżety kupowałam z myślą o drugim dziecko w neutralnych kolorach:)
    Muszę tylko zorganizować pokój i mojego prawie 2 latka wyprawić do osobnego pokoiku, bo śpi znani. Niestety mamy tylko 2 pokoje, a na ten moment nie możemy sobie pozwolić na zamianę mieszkania na większe :( my musimy się przenieść
    Do salonu a mały dostanie swoj pokoik. Na szczęście zaczyna przesypiać noce wiec patrzę z nadzieją na przyszłość. Gdyby mi się dwa bobasy budziły na zmianę chyba bym oszalała.

Zostaje kwestia wózka. Mam babyzen yoyo i akurat producent wypuścił dostawny wózek do niego. Zobaczymy może nie będzie potrzebny, ale na razie 2 latek nie chodzi grzecznie za rączkę ;)

Ale piękne te pokoiki!! 🥰🥰😍😍😍
    Edit. Ja tez się przymierzam do budowy! Mamy działkę i ekspertyzę geologiczna. Muszę zacząć składać papiery i zdecydować się na projekt. Tyle rzeczy do ogarnięcia w tek ciąży, będzie co robić wiec szybko zleci 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 12:41

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to z doświadczenia powiem wam żebyście juz zaczęły ogarniać pozwolenia i papierologie 🙈 my mamy obecnie robiony dach, już prawie sa ściany, elektryka się robi, zaraz wylewka i modlimy się żeby wyrobić się z przeprowadzka do narodzin bobasa 🙉

Nunakala lubi tę wiadomość

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, nam się aż tak bardzo nie spieszy, bo i tak kasę trzeba odłożyć na tę budowę najpierw, a idzie to jak krew z nosa 😂

Ale formalności ogarnę! Jak tylko oddam następne zdjęcia i wpadnie przelew, to umawiamy się z architektem na adaptację projektu 💪

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ