W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Nulka ja czasami też tak robię jak mi szkoda kasy na coś albo zamawiam coś przez neta i nawale w koszyk, a kwota robi się już większa 🙈😂😂 Tyle, że jego konto jest naszym wspólnym, a moje jest moje 🤭 Nie lubię jak mi za dużo z konta ubywa 🤣🤣
nulka_23, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Serduszko pracuje pięknie, dzidziuś się rusza i ładuje paluszek do buzi. Ma 7,1 cm. I cudownie zasłaniał swoje krocze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 17:14
Martyna33, Kasiekkk, nulka_23, Kasienka22, Axon, Dip88, Osama, wariancja, Alis96, Paulina95, Rosalie, Caro lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja juz po, dzidziak ma 63,6mm i wg usg wszystko z nim w porządku (przynajmniej tak mówił lekarz) 😊 teraz jeszcze czekanie na wyniki pappy 😶 ogólnie maluch okropnie się wiercił i utrudniał badanie 😅 płeć jeszcze nieznana 😁
Eve, nulka_23, Kasiekkk, Martyna33, Dip88, Osama, wariancja, Alis96, Rosalie, Caro lubią tę wiadomość
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Ja juz po, dzidziak ma 63,6mm i wg usg wszystko z nim w porządku (przynajmniej tak mówił lekarz) 😊 teraz jeszcze czekanie na wyniki pappy 😶 ogólnie maluch okropnie się wiercił i utrudniał badanie 😅 płeć jeszcze nieznana 😁
Jaki duży! 😍
Jak masz ochotę się pochwalić, to wstawiaj zdjęcie usg ❤️ -
Kasiekkk wrote:Jaki duży! 😍
Jak masz ochotę się pochwalić, to wstawiaj zdjęcie usg ❤️
Ogólnie wg usg wyszło że to 12+5 i termin na 28/01, trochę się zdziwiłam bo na pierwszym usg zarodek dwa dni młodszy 🤔 teraz nie wiem czy powinnam liczyć wg nowego terminu porodu?
Postaram się wstawić jak wrócę do domu, ale przez to ze to taka wiercipięta to nie ma ani jednego ładnego zdjęcia 😂
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasienka22 wrote:Ogólnie wg usg wyszło że to 12+5 i termin na 28/01, trochę się zdziwiłam bo na pierwszym usg zarodek dwa dni młodszy 🤔 teraz nie wiem czy powinnam liczyć wg nowego terminu porodu?
Postaram się wstawić jak wrócę do domu, ale przez to ze to taka wiercipięta to nie ma ani jednego ładnego zdjęcia 😂
Gdzieś któraś z dziewczyn pisała, żeby liczyć termin z prenatalnych właśnie. -
Kasienka22 wrote:Ogólnie wg usg wyszło że to 12+5 i termin na 28/01, trochę się zdziwiłam bo na pierwszym usg zarodek dwa dni młodszy 🤔 teraz nie wiem czy powinnam liczyć wg nowego terminu porodu?
Musisz się trzymać daty porodu którą masz wpisaną w kartę ciąży, u mnie np to z prenatalnych25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt 😊 Super te wasze bobaski i jakie już duże 🥰
Ja termin porodu miałam ustalany właśnie na prenatalnych i tego mam się trzymać 😉Eve, Kasienka22 lubią tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Musisz się trzymać daty porodu którą masz wpisaną w kartę ciąży, u mnie np to z prenatalnych
W kartę ciąży mam wpisana date wg om, ale jest pod spodem puste miejsce na date wg usg. Jutro mam wizytę u swojego ginekologa to zapytam go 😁
🙋🏽♀️ 25l.
🙋🏽 27l.
+ 🐈🐈⬛
-
nick nieaktualnyZdążyliśmy! I jestem już po wizycie. W sumie wizyta wręcz ekspresowa, skierowanie na morfologię i badanie moczu, zmierzyła ciśnienie, zerknęła na wyniki usg i pappa. Mam brać acard 150mg na noc.
No i przejrzałam wyniki tej nieszczęsnej pappy.
Mamy ryzyko stanu przedrzucawkowego: 1:70
Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 36 tygodniem: 1:60
Ryzyko trisomii 21: 1:439
Reszta trisomii poniżej 1:20000Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2021, 21:03
Kasienka22, wariancja, Rosalie lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Zdążyliśmy! I jestem już po wizycie. W sumie wizyta wręcz ekspresowa, skierowanie na morfologię i badanie moczu, zmierzyła ciśnienie, zetknęła na wyniki usg i pappa. Mam brać acard 150mg na noc.
No i przejrzałam wyniki tej nieszczęsnej pappy.
Mamy ryzyko stanu przedrzucawkowego: 1:70
Ryzyko zahamowania wzrastania płodu przed 36 tygodniem: 1:60
Ryzyko trisomii 21: 1:439
Reszta trisomii poniżej 1:20000
Hmm to są tylko statystyki, tego się trzymajmy. A acard nie zaszkodzi.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️