Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣
Odpowiedz

W maju zatestowane ⏸️ zimą będą rozpakowane 👶👣

Oceń ten wątek:
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dipp ale numer z tego bobasa ;) jak się z tym czujesz? Jak reakcja reszty domowników?

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dip, widocznie dane jest Tobie być okrążoną przez dżentelmenów 🧡🧡🧡 Jak się z tym czujesz?
    Szczerze? To pierwsze 5-10 min musiałam się oswoić z tą myślą, bo jednak chyba gdzieś po cichu w środku miałam malutką nadzieje na dziewczynkę, ale teraz cieszę się mimo wszystko, wkońcu to mój malutki wystarany dzidziulek ❤️
    A mój to przeszczęśliwy oczywiście 🤣🤣 i tylko powiedział, że przecież jeszcze kiedyś może będziemy mieć dziewczynkę, ale moja mina musiała być bezcenna, bo odrazu szybko dodał, że jak nie to może chociaż przy tylu synach wnuczki się trafią 😂😂😂

Martyna33, Eve, Iskra444 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Dip do czterech razy sztuka! Ale jaki kawał chłopa i nawet na zdjęciach widać że wiercipięta 😍😍
    Hahah… na czwarte już raczej się nie zdecyduje 😂😂 Ale kto wie, nie mówię na 100%, że nie. A właśnie zdjęć też nie mogła idealnych trafić i wybrała najlepsze z tego co się udało zrobić, tylko podsumowała, że mam niezłą imprezę w brzuchu 🙉

Iskra444 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Hej hej.
    Nulka możesz zmienić mi płeć na pierwszej stronie… jednak trzeci chłopak 🙈 Malutki ma 8,5 cm, 20 min szukaliśmy płci, bo się tak kręcił i robił fikołki 🙉

05586844aa12.jpg
    8e7a73a6eb89.jpg
    fd4e1f78cf94.jpg
    gratulacje 3 syn . Ja po trzeciej ciazy kiedy bylam na kolejnych usg to Pani pytala czy chce wiedzieć co będzie a ja ze chłopak a ona skąd wiem a bo ja tylko rodzę chłopców no i doszłam do 5 . A teraz jest inaczej totalnie inna ciąża ale i tak może być różnie . W trzeciej ciąży tak się uparłam ze to dziewczynka ze po wyjściu z usg napyskowalam na byłego ze samych chłopów robi he he a miała być Zuzka a wyszedł Aleksik teraz ma 14 lat a ja czasami wołam go Zuza kiedys tak go 😂😂 denerwowaliśmy teraz tylko się śmieje ..

Dip88 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do mojego wczorajszego usg to termin przesunął się narazie na 12 /02 . Maleństwo ma 4.1 cm kolejne usg które wtedy będzie prenatalnym mam na 4/08… Pan doktor po oglądał je trochę mówi ze narazie wszysto wyglada Ok . Widziałam dwie raczki dwie nóżki ❤️❤️ 0fa4bd908368.jpg Umnie od tygodnia szpital najmłodsi kaszel i gorączkę mieli … W Anglii znowu cyrki robią bez testu nie przyjmą dzieci ..głupi kowid … Ale już ich doprowadziłam do normalnego stanu . Dzięki Bogu za nebulizator .. Super sprawa przy dzieciach .

Dip88, Eve, Kasiekkk, Paulina95 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia śliczne maleństwo ❤️
    U mnie teraz ciąża też zupełnie inna niż poprzednie, chyba nie ma reguły 🤷🏻‍♀️ Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe, a reszta jest już mało ważna 😊
    Przed chwilą się śmiałam do mojego żeby się szykował na kolejne, bo nie odpuszczę dopóki córci nie będzie 🤣🤣 Biedny się przestraszył, a ja sobie jaja z niego robiłam 🤭
    No i zdrówka dla twoich dzieci !

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mam wszystko po moim 2-latku i co ja będę kupować przez całą ciąże ?🙈 Może w przyszłym tygodniu wezmę się za przeglądanie rzeczy, bo kupić coś napewno kupie i tak, a pewnie znajdzie się coś co mi się już nie podoba chociaż 🤭😂😂 Tylko muszę poszukać i posegregować wszystko, bo wszystko co za małe poprostu pakowałam, a nie pomyślałam żeby podpisać gdzie i jakie rozmiary są … mądra ja 🤦🏼‍♀️

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, możesz sobie dokupić same gadżety! W końcu tyle nowości na rynku, np może jakiś wypasiony laktator? Jakiś bujaczek/leżaczek? No i nowe ciuszki, w rozsądnej ilości ☺️

Apropos, zakupiłam dziś laktator, neno due. W końcu zdecydowałam się na podwójny, gdyż różnica cenowa była między 2 a na 1 pierś- 9 zł 😂 Także jestem zadowolona ze mam fajny laktator za jeszcze fajniejszą cenę ☺️

Dip88, Eve lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dip, a to niespodzianka! 😅 jednak te chlopaki sa Ci pisane 🙈

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dip, możesz sobie dokupić same gadżety! W końcu tyle nowości na rynku, np może jakiś wypasiony laktator? Jakiś bujaczek/leżaczek? No i nowe ciuszki, w rozsądnej ilości ☺️

Apropos, zakupiłam dziś laktator, neno due. W końcu zdecydowałam się na podwójny, gdyż różnica cenowa była między 2 a na 1 pierś- 9 zł 😂 Także jestem zadowolona ze mam fajny laktator za jeszcze fajniejszą cenę ☺️

Powiem Ci, że na nowy laktator trochę szkoda mi kasy, bo mój mało używałam i jest ok, choć nie mówię nie, bo to różnie u mnie może być 😂
    Pozatym na tą chwile raczej kupie łóżeczko/leżaczek Chicco Baby Hug 4w1, muszę go w sklepie jeszcze obejrzeć, bo mój panikuje i kręci nosem czy mały by go czasem nie przewrócił 🤔
    I Lionelo BabyLine 8.1 z dwoma kamerami, choć tu się jeszcze zastanawiam, bo dużo dziewczyn widzę, że poleca, ale jeszcze będę patrzeć, bo może coś lepszego jeszcze się znajdzie 😅
    Zrobiłam sobie wstępna listę co muszę kupić, ale to takie podstawy, które poprostu muszą być nowe od jakiś pieluch po smoczki itp więc też nic takiego 😂
    A i jeszcze zdecydowałam, że kupie jakiś fajny kokon, bo przy małym nie miałam. Nowy rożek, bo stary mi się nie podoba 😅 A muszę mieć, bo mój bez rożka w pierwszych tygodniach bał się bez niego małego na ręce brać 🙉 Jakieś chociaż fajne 2 nowe porządne kocyki. I czy coś jeszcze ? Totalnie nie wiem, bo wszystko mam 🤷🏻‍♀️
    Chyba, że macie jakieś polecajki/gadżety itd Będę was też podglądać co kupujecie, może wtedy też się na coś skuszę 😂

Eve lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, zawsze się coś znajdzie nowego do kupienia :P a te Twoje dzieci to masz tez zimowe? Bo jak nie to wiesz, zupełnie inne ciuszki na początek potrzebne.
    Rozek i kokon bardzo polecam sleepee 🧡

Dip88 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Dip, zawsze się coś znajdzie nowego do kupienia :P a te Twoje dzieci to masz tez zimowe? Bo jak nie to wiesz, zupełnie inne ciuszki na początek potrzebne.
    Rozek i kokon bardzo polecam sleepee 🧡
    Martyna mój 2-latek jest z 20 grudnia także ten 😝🤣🤣 Wszystko idealnie się zgrywa i pasuje 🙈
    Sleepee obczaje 😉
    A może macie/ oglądacie coś na youtubie ? Pamiętam z małym oglądałam jakieś blogerki, które też kompletowały wyprawki i testowały nowości 🙂

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia ja myślałam że Ty teraz miałaś prenatalne 😳 chyba się pogubiłam w wizytach 😂

Wczoraj teściowa stwierdziła że będę miała dziewczynkę bo tak wyglądam i nie bardzo wiem o co jej chodzi 😂😂

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to wróżenie czy dziewczynka czy chłopak,bo kształt brzucha którego prawie nie widać jeszcze,bo jeden syf na twarzy, bo przypadkiem sięgniesz po coś do jedzenia 😁 Ja dziś będę się widziała z moja teściowa (swoją drogą nie znoszę jej) i wiem że zaraz po dzień dobry będzie pytała czy już wiadomo czy to dziewczynka czy chłopiec...

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Uwielbiam to wróżenie czy dziewczynka czy chłopak,bo kształt brzucha którego prawie nie widać jeszcze,bo jeden syf na twarzy, bo przypadkiem sięgniesz po coś do jedzenia 😁 Ja dziś będę się widziała z moja teściowa (swoją drogą nie znoszę jej) i wiem że zaraz po dzień dobry będzie pytała czy już wiadomo czy to dziewczynka czy chłopiec...

O mamuniu, badz silna! Znam ten bol, unikam jak ognia 😅

Eve lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Kalcia ja myślałam że Ty teraz miałaś prenatalne 😳 chyba się pogubiłam w wizytach 😂

Wczoraj teściowa stwierdziła że będę miała dziewczynkę bo tak wyglądam i nie bardzo wiem o co jej chodzi 😂😂
    To miały być prenatalne .. Ja w maju miałam 2 miesiączki jedna 1/05 a potem 14/05 . Kiedy rejestrowałem się w szpitalu to podałam pierwsza datę po prywatnym usg wiedziałam już ze ciąże liczę od 14/05 … Informowałam położna ze te Usg będzie zawczesnie na prenatalne ale ona kazała zostawić i powiedziała ze jak będzie zawczesnie to załapie się na jedno ekstra darmowe usg .❤️❤️😂

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:

Mówi się ze dziewczynka zabiera mamie urodę wiec chyba chciała być złośliwa 🤫🤭

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo jej powiedziałam, że córka urode zabiera więc serio musze wyglądać źle 😂 fakt że jak są te upały to się nie maluję ale zawsze się mało malowałam więc myślałam że różnicy nie widać 😂

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Mówi się ze dziewczynka zabiera mamie urodę wiec chyba chciała być złośliwa 🤫🤭
    O tym samym pomyślałam 🤭

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Po pierwsze, Dipp, gratuluję jednak chłopaka! Mamy bardzo chłopięcą drużynę tutaj! 😁

Kalcia, śliczny maluch, rośnijcie dalej zdrowo!

Co do kosiniakowego, to ono nie jest zależne od dochodów i przysługuje każdej kobiecie, która nie ma prawa do zasiłku macierzyńskiego.

My już wracamy, bo dzisiaj nie mam już w ogóle siły na chodzenie, wczoraj się wymęczyłam cały dzień na nogach. Wczoraj Albert dał mocno i dosadnie znać, że nie lubi sosu z marchewki i cały mój obiad wylądował w toalecie! Byłam w szoku, bo myślałam, że jak takich rewelacji na samym początku nie było, to jestem bezpieczna, a tu niespodzianka.

Ale ogólnie wyjazd udany, wczoraj bardzo miło dzień spędziliśmy, wypoczęliśmy i odstresowaliśmy się, można wracać do codzienności :)

Alis96, Dip88, Rosalie lubią tę wiadomość

• AnnWer Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip, no cóż 😃 ja zapewne będę miała odwrotnie do Ciebie... Same babki. Ale zobaczymy. Za 10 lat napiszę 😂 gratuluje synka w takim razie.
    Kalcia świetne wieści 😊

Jak weekend dziewczyny?

A tak jeszcze pytanko ciążowe. Widzicie różnice w odczuwaniu seksu (orgazmu) w ciąży i przed?
    U mnie tamten incydent był jedynym (tfu tfu) z jakimś minimalnym podplamieniem i mam wątpliwości co do seksu, ale od początku tej ciąży stwierdziłam to co mówią, że zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi i uznaje ja za zdrowa. Nic po ❤️ się nie dzieje to chyba jest ok.
    Natomiast oprócz tego że jakoś są jeszcze bardziej błogie to 💧jest jak Niagara 🙈

kalcia64, Dip88 lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ