W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ! Bo wyskoczył mi teraz taki tiktok, gdzie laska mówi dlaczego kobiety w dzisiejszych czasach nie chcą mieć dzieci. I weszłam w komentarze i było mnóstwo komentarzy typu : "mam 29/30/31/32 lat i nie chcę dzieci i wiem, że mi się nie odwidzi". W związku z czym mam do Was pytanie - bo zawsze mega nurtował mnie ten temat - czy któraś z Was miała tak, że np. zapierała się, że nie chce dzieci np. mając 20-30-40 lat i nagle jej się "odwidziało" i dziś żałuje, że tak późno się zdecydowała ? A jeśli nie chciałyście mieć dzieci/dziecka to z jakich powodów ?
Czasem zdarzało mi się widzieć gdzieś na grupach na fb o niepłodności posty osób 32-40 typu "żałuję, że tak późno zdecydowałam się na robienie dziecka, bo teraz nie mogę zajść". Ciekawie mnie cholernie Wasze zdanie na ten temat. Otwieram panel dyskusyjny jak to napisała Powder
Darrika, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11cs !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Poszłam na betę na razie, czekam na wynik.
Cukrzyk, ja jestem takim przypadkiem. Do 30stki absolutnie nie dopuszczałam w ogóle myśli o ciąży.
Teraz w sumie nie wiem jak to się skonczy, zaczynam się już trochę obawiać starań. Chyba nie będę już próbować na własną rękę, tylko zgłoszę się do kliniki. Na pewno chce zrobić drożność przer jakimikolwiek kolejnymi próbami.Darrika, assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
11.2024 ⏸️
01.2025 💔 poronienie zatrzymane 10tc
05.2025 cp 6+6 💔 metotreksat
Co jest nie tak??
⛔️ przerwa do jesieni -
Miracle, przepięknie napisałaś o kobietach.
Ragazza, jesteśmy z Tobą 🫂
Flotek, dobrze Cię widzieć 😊
Skowronek, żeby ten cykl był tym szczęśliwym 🍀
Dobrego tygodnia dziewczyny, w końcu ma wrócić słoneczko to może też humory się poprawią 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 08:43
Skowronek, Miracle25, flotek, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Rocznik '91
6 CS 🪹
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
*Besins 100mg 2x1
04.05 cień cienia 🫣 (26 dc/11 dpo)
05.05 beta 24,9; progesteron 18 🥹
07.05 beta 37,5; progesteron 20,5 (przyrost 66,7%)
12.05 beta 275; progesteron 16 (przyrost 120%) 🫶
27.05 - pierwsza wizyta 🍀✨
🩷Zostań ze mną Glusiu🩷 -
Cukrzyk - oczywiście, ja tak miałam. Oboje z mężem przed ślubem i po ślubie zapieraliśmy się, że nie będziemy mieć wcale dzieci. Jak zaczęło mi się zmieniać to stwierdziłam, że przed 30 nie chcę mieć dzieci, a później "zobaczymy". No i nam się odmieniło
ja w tym roku 33, mąż 38
mojemu mężowi nawet prędzej się odmieniło niż mi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 08:41
malrzrz, MoniaB, Darrika, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Pregna Plus
Cytrynian Magnezu
Duphaston 10mg / do 16.06
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️
02.05 beta 97
04.05 beta 239
17.05 beta 19 950, prog 35
20.05 4mm ❤️
16.06⌛️ -
kropka_aga wrote:Cukrzyk - oczywiście, ja tak miałam. Oboje z mężem przed ślubem i po ślubie zapieraliśmy się, że nie będziemy mieć wcale dzieci. Jak zaczęło mi się zmieniać to stwierdziłam, że przed 30 nie chcę mieć dzieci, a później "zobaczymy". No i nam się odmieniło
ja w tym roku 33, mąż 38
mojemu mężowi nawet prędzej się odmieniło niż mi
Ja miałam podobnie. Tzn rok temu jeszcze twierdziłam że nie chcę mieć dzieci na pewno przez najbliższe 2-3 lata. Ale po ślubie.. Magicznie mi się odmieniło.
W tym cyklu mi się nie udało. Wczoraj przyszła @. Czekam na czerwiec 😃kropka_aga, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻 32 👦🏻 31
Starania od 01.02
💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna -
Ragazza, bardzo mi przykro. Dobrze, że zdecydowałaś się szybko iść na izbę. Oby to jednak nie była cp. Trzymaj się 🫂👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
🔜 czerwiec HSG, badanie nasienia
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team ✨rodzew2026✨✊🏼 -
Mika1992 wrote:Ja miałam podobnie. Tzn rok temu jeszcze twierdziłam że nie chcę mieć dzieci na pewno przez najbliższe 2-3 lata. Ale po ślubie.. Magicznie mi się odmieniło.
W tym cyklu mi się nie udało. Wczoraj przyszła @. Czekam na czerwiec 😃
My po slubie jesteśmy 8 lat więc chwilę to trwało
Trzymam kciuki, aby czerwiec to był ten miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 08:49
MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Pregna Plus
Cytrynian Magnezu
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️
02.05 beta 97
04.05 beta 239
20.05 4mm ❤️
16.06⌛️ -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ! Bo wyskoczył mi teraz taki tiktok, gdzie laska mówi dlaczego kobiety w dzisiejszych czasach nie chcą mieć dzieci. I weszłam w komentarze i było mnóstwo komentarzy typu : "mam 29/30/31/32 lat i nie chcę dzieci i wiem, że mi się nie odwidzi". W związku z czym mam do Was pytanie - bo zawsze mega nurtował mnie ten temat - czy któraś z Was miała tak, że np. zapierała się, że nie chce dzieci np. mając 20-30-40 lat i nagle jej się "odwidziało" i dziś żałuje, że tak późno się zdecydowała ? A jeśli nie chciałyście mieć dzieci/dziecka to z jakich powodów ?
Ja! Jestem tym przypadkiem, jeszcze jakiś czas temu na spotkaniach rodzinnych jak był poruszany temat dzieci to zarzekałam się, że nie chcę ich mieć 😅
Myślę, że to głównie przez moje chore wyobrażenie jak powinno wyglądać moje idealne macierzyństwo i ogólnie dorosłe życie - kiedyś zawsze wyobrażałam sobie, że do 30stki będę miała dwójkę dzieci, dom i stabilne życie 😅
Jednak rzeczywistość zweryfikowała plany - młodość "straciłam" na 8 letni związek bez przyszłości i wtedy właśnie powstało to myślenie, że jednak straciłam już swoją szansę na bycie mamą, jest już za późno, lepiej nastawić się na brak dzieci i znaleźć inne cele w życiu. Potem poznałam mojego męża, przyszła ta "straszna" trzydziestka, wzięliśmy ślub i okazało się, że jednak wcale nie czuję się taka stara i czegoś w życiu zaczęło brakować... Myślę też, że duże znaczenie u mnie miało w końcu poznanie tej odpowiedniej osoby, kogoś kto wiem, że będzie najwspanialszym tatą na świecie 🥹 No i instynkt macierzyński wjechał na pełnej 😅 mam wrażenie jakby nadrabiał za te lata, kiedy myślałam że jednak nie chcę mieć dzieci.
Chociaż tak z perspektywy czasu zastanawiam się na ile faktycznie nie chciałam, a na ile była to jakaś reakcja obronna po rozstaniu i obawa przed tym, że może nigdy nie spotkam właściwej osoby z którą mogłabym założyć rodzinę i wmawianie sobie czegoś żeby nie odczuwać, że czegoś jednak brakuje i wewnętrzne pragnienie mogłoby się nie spełnić.malrzrz, MoniaB, Powder, emciak, S_va_88 lubią tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml; prog 29,000 ng/ml
19.05 🚀 beta 183 mIU/ml; prog 32,300 ng/ml
21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
5.06 🩺🔜 pierwsza wizyta ⏳🤞🏼 -
cukrzyk1991 wrote:Dziewczyny ! Bo wyskoczył mi teraz taki tiktok, gdzie laska mówi dlaczego kobiety w dzisiejszych czasach nie chcą mieć dzieci. I weszłam w komentarze i było mnóstwo komentarzy typu : "mam 29/30/31/32 lat i nie chcę dzieci i wiem, że mi się nie odwidzi". W związku z czym mam do Was pytanie - bo zawsze mega nurtował mnie ten temat - czy któraś z Was miała tak, że np. zapierała się, że nie chce dzieci np. mając 20-30-40 lat i nagle jej się "odwidziało" i dziś żałuje, że tak późno się zdecydowała ? A jeśli nie chciałyście mieć dzieci/dziecka to z jakich powodów ?
Czasem zdarzało mi się widzieć gdzieś na grupach na fb o niepłodności posty osób 32-40 typu "żałuję, że tak późno zdecydowałam się na robienie dziecka, bo teraz nie mogę zajść". Ciekawie mnie cholernie Wasze zdanie na ten temat. Otwieram panel dyskusyjny jak to napisała Powder
Byłam po tej stronie zapierających sie, że nie 🙋♀️ chyba najlepszym potwierdzeniem tego jest fakt, że przez jakieś 12 lat brałam tabletki antykoncepcyjne - ciągiem. Z perspektywy czasu mam poczucie, że u mnie to wynikało po prostu z uwielbienia do hedonizmu, wygody i ogólnie filozofii #liveyourlife
Moje myślenie zaczęło się zmieniać, jak umarła moja najkochańsza Babcia. Serce pękło mi na tysiąc kawałków i ogromnie żałowałam wielu rzeczy, których nie zdążyłyśmy razem zrobić czy przegadać. Babcia nie zdążyła zobaczyć naszego domu, doradzić co posadzić w ogródku, nie była na naszym ślubie (którego do dzisiaj nie mamy ✌🏻), nie zabrałam jej na wycieczkę w ciepłe kraje itd itd. To pierwsza bliska mi osoba, która postanowiła na stałe zmienić adres na ten z rodzaju nieosiągalnych dla nawigacji Google i to mną po prostu wstrząsnęło. Od tamtej pory mocno sobie przewartościowałam mój mały świat i efektem było między innymi ustalenie ze starym, o co nam chodzi w życiu. Okazało się, że o to samo (uf, bo zaraz nam stuknie 13 lat razem), więc zabraliśmy się za ten projekt porządnie
Wcześniej czułam trochę nieśmiertelność i na pewno nie pomagał mi fakt, że aaaabsolutnie nie czuję się na swoje lata. Jak ktoś mnie zapyta z zaskoczenia (albo w stresie, np. u dentysty) ile mam lat, to na 90% powiem, że 23 🤭
A jak było u Was?
MoniaB, Paulina66, Powder, Wianek, Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
🧑🏻🦱41
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle
05.2025 - lecimy z drugim cyklem ➡️ lametta + ovitrelle -
Ja zawsze mówiłam, że chcę mieć dużo dzieci i prędko. Od nastolatki mam instynkt. I takie priorytety.
Byłam na dobrych studiach, dziewczyny marzyły o karierach, a ja o dzieciach już myślałam.
No ale najpierw chciałam skończyć studia, potem pomyślałam, że tak nigdy nie pracować i od razu dzieci to średni pomysł i pójdę przed tym na rok, dwa do pracy, by nie zostać na zawsze domową mamą.
Praca okazała się fantastyczna, uwielbiałam, awansowałam. Z 2 lat zrobiło się 4.
Wtedy dostałam nowotworu złośliwego i 3 lata trwała walka o zdrowie.
Po wygraniu, jak już chciałam dzieci, rozsypał mi się związek i narzeczony mnie zostawił po 15 latach.
Zbierałam się z tego długo, aż 5 lat byłam sama.
Potem zaczęłam być z obecnym partnerem. Gdy mieliśmy pierwszy seks, ja pytam o zabezpieczenie, a on że może bez, bo cudownie było by mieć dziecko i rodzinę ze mną. Ja się bardzo zdziwiłam, ale mówię ok (znaliśmy się wcześniej długo jako znajomi zanim zostaliśmy parą). Od tamtej pory się nie zabezpieczamy, zdążyliśmy się zaręczyć, wziąć ślub, zaraz rocznica, a dziecka nadal nie ma.
Także ja zawsze chciałam i był to w sercu zawsze mój priorytet, ale jakoś życie tak szybko minęło i inaczej mi się potoczyło.AnMiPe, cukrzyk1991, Morgo, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
AMH dobre
Celiaklia
Nasienie lekko obniżone
Inne wyniki moje i męża ok -
Monia bardzo dużo przeszłaś widzę, bardzo przykro mi się zrobiło, aż mi łezka poleciała
Mam nadzieję, że uda Wam się szybciutko zmajstrować bobasa
Dopełniając jeszcze - ogólnie nigdy bym siebie nie podejrzewała, że będę z zazdrością patrzeć na kobiety w ciąży i z wózkamiSerio, byłam kiedyś bardzo anty na posiadanie dziecka. Też z tego powodu kupę lat brałam tabletki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 08:59
MoniaB, Powder, malrzrz, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Pregna Plus
Cytrynian Magnezu
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️
02.05 beta 97
04.05 beta 239
20.05 4mm ❤️
16.06⌛️ -
Jednak gdzieś z tyłu głowy wiedziałam, że może kiedyś.
Wszystko zmieniło mi się mniej więcej w wieku 28 lat, poza tym poznanie odpowiedniego partnera też robi swoje. Wiem, że mój mąż będzie cudownym tatą i teraz macierzyństwo stało się marzeniem 🩷
MoniaB, Powder, Darrika, Paulina66, cysterka95, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG brak zarodka 😞
29.05 kolejna wizyta
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️ -
Skowronek, tulę i oby to był pierwszy dzień tego szczęśliwego cyklu! 🫂🩷
Ragazza, jesteśmy wirtualnie z Tobą! Cokolwiek by to nie było, na pewno dasz sobie radę! Dawaj znać, jak sytuacja 🫂
Aga, kurczę zaczynam się łamać, bo jestem ciekawa, ale jednocześnie panicznie boję się tej bieli :c
Cukrzyk, co do tematu dzieci, to ja z kolei jestem przypadkiem, który pięknie pokazuje jaką moc ma kobieca intuicja. Z poprzednim partnerem nie chciałam mieć dzieci, myślałam, że to ja ich nie chcę, nie byłam nimi zainteresowana, nawet o tym nie myślałam, a jakiekolwiek obsuwy w okresie wiązały się z zawałem serca i ogromnym stresem. Z moim mężem od razu czułam w środku, że chcę dzieci. Mieliśmy to obgadane jeszcze przed zaręczynami. Aczkolwiek poznaliśmy się dość późno, bo mając po 30 lat, więc doszliśmy do wniosku, że nie ma co czekać, jeśli faktycznie tego chcemy.MoniaB, kropka_aga, Darrika, Skowronek, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 ilość i koncentracja super
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
@MoniaB - bardzo mocna i poruszająca historia 🫂 jesteś potwierdzeniem, że po burzy zawsze wychodzi słońce! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli! Nie ma innej opcji
A ten pierwszy narzeczony - no co za koleś - brak słów 🫣MoniaB lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
🧑🏻🦱41
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle
05.2025 - lecimy z drugim cyklem ➡️ lametta + ovitrelle -
Ale się fajnie czyta Wasze historie ❤️ chociaż nie są usłane różami, to takie prawdziwe, szczere i życiowe. Jesteście mega silne babki, ja to wierzę, że zwłaszcza w kwestii potomstwa, to po prostu przyjdzie lub nie ten moment, że się to poczuje i koniec, nic na siłę, człowiek jak jest gotowy to jest i o tym wie 😊
Ja dziecko przynajmniej jedno zawsze chcialam mieć, pamiętam nawet taki moment jak miałam 15 lat i fajnego chłopaka o mówiłam mamie, że chyba do szczęścia mi rtlko brakuje małego bobasa, który będzie szedł w moja stronę z wyciągniętymi łapkami nieporadnie z uroczym uśmiechem 😅
Z obecnym mężem też dosyć wcześnie jakoś po roku już rozmawialiśmy, że tak ślub chcemy I dzieci. Nawet dwójkę chcieliśmy mieć co się z kolei mocno zmieniło jak się córka urodziła, pierwsze 2 lata to było absoltune nie, żadnego drugiego dziecka, jedno nam starczy, później ten 3 rok to było takie no nie chcemy na razie, ale może później jednak tak, no i przyszedł 4 rok, fajna sytuacja finansowa, u mnie w pracy umowa jak trzeba no i ta wpadka styczniowa, która się nie okazała ciąża tak nas dotknęła, że dobrą, teraz albo nigdy, chcemy, spróbujemy co będzie to będzie, bo nam ten czas ucieka, żebyśmy potem nie żałowali i żyli ze świadomością, że przynajmniej próbowaliśmy i to nie wcale nie tak krótko 😁MoniaB, Powder, AnMiPe, S_va_88 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
kropka_aga wrote:Monia bardzo dużo przeszłaś widzę, bardzo przykro mi się zrobiło, aż mi łezka poleciała
Mam nadzieję, że uda Wam się szybciutko zmajstrować bobasa
malrzrz wrote:@MoniaB - bardzo mocna i poruszająca historia 🫂 jesteś potwierdzeniem, że po burzy zawsze wychodzi słońce! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli! Nie ma innej opcji
A ten pierwszy narzeczony - no co za koleś - brak słów 🫣
Dziękuję 💛💛💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 09:05
malrzrz lubi tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
AMH dobre
Celiaklia
Nasienie lekko obniżone
Inne wyniki moje i męża ok -
Czasem zdarzało mi się widzieć gdzieś na grupach na fb o niepłodności posty osób 32-40 typu "żałuję, że tak późno zdecydowałam się na robienie dziecka, bo teraz nie mogę zajść". Ciekawie mnie cholernie Wasze zdanie na ten temat. Otwieram panel dyskusyjny jak to napisała PowderGnom, cukrzyk1991, MoniaB, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Mi tu!
Ale jestem młodsza fakt, zawsze mówiłam, że nie,nie nienawidze dzieciA mój chłop zawsze mówił, ze mi sie odmieni. No i pewnej wigilii 2023 dostałam obuchem w łeb
Ubrałam sie w taka sukienke obcisłą, troche zjadłam hihi, wyszedł mi brzuszek i taki wiecie klimat swiąt i ja w tej sukience przed lustrem zapragnęłam, żeby to był ciązowy brzuszek.I po 3 miesiacach zaczelismy sie starać, wyszło jak wyszło ale tak było właśnie
Nagły impuls po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 09:20
Powder, kropka_aga, ater, karczoch321, cukrzyk1991, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
Mamy kwalifikację! Czekam na 🩸i zaczynamy stymulację
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Wiecie co, chyba jednak nic nie będzie z tego cyklu, bo zajrzałam na temperaturę z nadgarstka i po tym, jak spadła z 36,07 w 5dpo na 35,78 w 6dpo. Potem 35,29 wczoraj 7dpo. A dzisiaj odbiła tylko do 35,38 😳💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 ilość i koncentracja super
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨