W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Dziewczyny beta 77.36 , także chyba w porządku? Jak wrzuciała oba wynik w kalkulatory beta HCG to coś koło 100 % .... 🙏musiałam wyłapać wczesną ciążę, jestem dwa dni po spodziewanej 🐒
Blond27 lubi tę wiadomość
-
U mnie wie mąż i przyjaciółka. Rodzice się dowiedzą jeśli będzie serduszko a pozostali pewnie przy spotkaniach po właśnie wizycie serduszkowej albo jak będzie widać brzuszek. Każdy z najbliższego otoczenia wie że dla nas najważniejsze żeby było zdrowe w pełni a zupełnie nie obchodzi mnie jaka płeć chociaż zawsze o córce marzyłam to w 1 ciąży się z synka bardzo ucieszyłam ☺️
Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Co do wątku - często dziewczyny przedłużają wątek jak jest prowadząca w ciąży. W maju np było sporo dziewczyn i fajnie się zgrały i zrobiły nowy wątek jako zaciążone w maju żeby móc na 1 stronie wpisywać wizyty, terminy porodu, płeć itp ☺️
-
Kilka dziewczyn zakropeczkowanych jest na pierwszej stronie, wiec jakby zechciały to można tam coś podziałać a jak nie to zawsze możemy jakiś taki nasz wątek założyć 😊
Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Kilka dziewczyn zakropeczkowanych jest na pierwszej stronie, wiec jakby zechciały to można tam coś podziałać a jak nie to zawsze możemy jakiś taki nasz wątek założyć 😊
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Zawsze można ją poprosić o usunięcie posta 😅 oczywiscie jakby zaszła w ciaze to by było cudownie! ale to wtedy Blond27 by miala 1 post. Chyba nie stanie się nic złego jak w późniejszym poscie tez będą takie informacje o których pisałaś 😊
Tak bronie tej strony bo bardzo nie podoba mi się i wkurza mnie bbfWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 19:53
-
Magdak wrote:Tez jestem ciekawa, w rodzinie wiecej mamy kobiet, wiec zobaczymy.
bedziemy sie cieszyc z kazdej opcji❤️
W ogole clearblue mnie uspokoil. Zrobiony przed chwila, taka linie to nawet by moja babcia juz zobaczyla😅 w poniedzialek robie cyfrowy w takim razie, zawsze chcialam go zrobic, a brak kreski jakos nie dolowal mnie tak jakbym zobaczyla “not pregnant”
https://zapodaj.net/e1a8711f219ce.jpg.html
Nnnno, potężna krechaMagdak lubi tę wiadomość
-
Kalli95 wrote:Zawsze można ją poprosić o usunięcie posta 😅 ale to wtedy Blond27 by miala 1 post. Chyba nie stanie się nic złego jak w późniejszym poscie tez będą takie informacje o których pisałaś 😊
Tak bronie tej strony bo bardzo nie podoba mi się i wkurza mnie bbfWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 19:54
Kalli95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przychodzę do Was z mega ważnym pytaniem i proszę mnie traktować poważnie... otóż dzień przed pozytywnym testem kupiłam kilka kulek do kąpieli i ja nie wiem czy mogę sobie zrobić mega pachnącą wannę i poleżeć w ciepłej wodzie? Strasznie o tym marzę! (Tak samo jak o masażu gorącymi kamieniami ale to już odpuszczam)31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
W pierwszej ciąży wiedział najpierw mąż i szybko moja siostra ( przed przypadek ) więc już od razu powiedzieliśmy rodzicom, dziadkom dopiero z usg 😜
W tej ciąży wie tylko mąż i planujemy powiedzieć 13 kwietnia na imprezie rodzinnej ☺️☺️ no ale najpierw 5 kwietnia musi być serduszkoDomi_naturelover, Blond27, Anett93 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
cslza wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z mega ważnym pytaniem i proszę mnie traktować poważnie... otóż dzień przed pozytywnym testem kupiłam kilka kulek do kąpieli i ja nie wiem czy mogę sobie zrobić mega pachnącą wannę i poleżeć w ciepłej wodzie? Strasznie o tym marzę! (Tak samo jak o masażu gorącymi kamieniami ale to już odpuszczam)
-
cslza wrote:Dziewczyny przychodzę do Was z mega ważnym pytaniem i proszę mnie traktować poważnie... otóż dzień przed pozytywnym testem kupiłam kilka kulek do kąpieli i ja nie wiem czy mogę sobie zrobić mega pachnącą wannę i poleżeć w ciepłej wodzie? Strasznie o tym marzę! (Tak samo jak o masażu gorącymi kamieniami ale to już odpuszczam)
-
Ja wiem, że nie może być za gorąca, ale bardziej mnie te kulki z ORGANIQUE zastanawiają... z płynów do kąpieli takich mega pachnących mam tylko dziecięcy ze Spider-Manem, a to nie moje klimaty 😅31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Ja wiem, że nie może być za gorąca, ale bardziej mnie te kulki z ORGANIQUE zastanawiają... z płynów do kąpieli takich mega pachnących mam tylko dziecięcy ze Spider-Manem, a to nie moje klimaty 😅
Nie można dać się zwariować, bo w taki sposób nic by nie można było robić ☺️cslza, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
My mamy bardzo blisko do teściów, którzy są przekochani (❤️) i powiemy im od razu po serduszku, może nawet w ten sam dzień, bo zapewne będzie taka możliwość 😃 Znajomym zamierzamy powiedzieć na naszej parapetówce, którą pewnie na przełomie kwietnia i maja urządzimy 😊
Z jednej strony mam „wyrzuty sumienia”, że tak wybiegam w przyszłość, a z drugiej obecnie pozostaje tylko wierzyć, że będzie wszystko dobrze 😊
U mnie bolesność piersi się nasila i odrzuca mnie od słodkiego, więc mam nadzieję, że to sprawka rosnącej wciąż bety 🤞🏼
Co do wątku - wpisywanie naszych „ciążowych” terminów byłoby bardzo fajne, ale z drugiej strony każda z Nas może dawać znać po prostu na bieżąco i możemy tu zostać 😊
Co do wanny, to chyba też bym uważała z długimi gorącymi kąpielami
Jak już jesteśmy przy takim temacie - jakie obieracie podejście w kwestii jedzenia? Takie ogólne zalecenia są raczej dla wszystkich jasne - bez alkoholu, surowego mięsa (również ryb i jajek), serów pleśniowych. Jak weszłam w internety, to jest mowa także o wędzonych mięsach i szynkach, zero cukru, bez soi, żadnych słonych przekąsek, nic ostrego, nic smażonego, rany 😂 Jak przypomnę sobie moją mamę wcinającą przynajmniej raz w tygodniu najostrzejszego kebaba z osiedlowej budy będąc z moją siostrą w ciąży to 🤯😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 20:23
marrrtini, Anett93 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Jak już jesteśmy przy takim temacie - jakie obieracie podejście w kwestii jedzenia? Takie ogólne zalecenia są raczej dla wszystkich jasne - bez alkoholu, surowego mięsa (również ryb i jajek), serów pleśniowych. Jak weszłam w internety, to jest mowa także o wędzonych mięsach i szynkach, zero cukru, bez soi, żadnych słonych przekąsek, nic ostrego, nic smażonego, rany 😂 Jak przypomnę sobie moją mamę wcinającą przynajmniej raz w tygodniu najostrzejszego kebaba z osiedlowej budy będąc z moją siostrą w ciąży to 🤯😆
Te wiadomo zakazane unikać ale pozostałe to jak masz wątpliwości pytać lekarza prowadzącego po prostu. Najważniejsze żeby dieta była zróżnicowana wiadomo jak i codziennie bez ciąży 😉 -
Blondyna.B wrote:Ja zupełnie się tym nie przejmowałam i nie przejmuje 😅
Te wiadomo zakazane unikać ale pozostałe to jak masz wątpliwości pytać lekarza prowadzącego po prostu. Najważniejsze żeby dieta była zróżnicowana wiadomo jak i codziennie bez ciąży 😉
W pierwszej ciąży żarłam co chciałam, głównie mięso w każdej postaci 🤷♀️ wykluczyłam surowe sushi, tylko pieczone jadłam. Tęskniłam za tiramisu prawdziwym (jajka + amaretto) i kanapką z serkiem brie i pomidorem... Tym razem nie planuje nic zmieniać i dalej będę jeść na co mam ochotę, po prostu nie przeginać. A bez kebsa w ciąży moje życie nie ma sensu 🤣 swoją drogą marzę o mielonym z ziemniakami buraczkami... ehhh...
P.S. celowo użyłam słowa "żarłam", bo tego jakie ilości pochłaniałam nie da się opisać. Przytyłam 9,5 kg, ale codziennie mnóstwo jedzenia wrzucałam w siebie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 20:45
Blondyna.B, Anett93 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
U mnie wie tylko mąż.
Fajna byłaby okazja powiedzieć rodzicom, rodzeństwu w święta, ale obawiam się, że na wizycie tuż przed nie będzie jeszcze serduszka.. więc pozostaje komunia syna - 15.05 to będzie równy 10tc, więc jak powiedzenie rodzinie dla mnie jest ok, chociaż bardzo długo czekania, no i z mamą rozmawiam prawie codziennie, więc łatwo nie będzie.. Innym po skończonym 12tc chyba, że wyjdzie wcześniej 😉Blond27 lubi tę wiadomość
Na pokładzie:
💙 09.2012 sn
💜 04.2015 cc
💜 05.2017 cc
09.2019 cichutko marzy mi się 4...
01.2022 starania na serio...
03.2022 BC 💔😭
16 cykl starań po BC...
17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
12.07 14:00 prenatalne
-
Jejku jak to nie można jeść słodyczy? 😂😂😂😂 laski toż ja nie wytrzymam 😂😂😂 Mąż mi mówi, ze powinnam kawy nie pić bo to używka a ja w pracy bez kawy nie funkcjonuje 😭😂😂Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Jejku jak to nie można jeść słodyczy? 😂😂😂😂 laski toż ja nie wytrzymam 😂😂😂 Mąż mi mówi, ze powinnam kawy nie pić bo to używka a ja w pracy bez kawy nie funkcjonuje 😭😂😂
Ja nienawidzę kawy, jej zapachu, smaku. Zawsze jak mi śmierdzi to wszyscy pytają czy w ciąży jestem 😑Domi_naturelover lubi tę wiadomość