X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj rano na wkładce zobaczyłam dwie plamki średnica z pół cm, takie koloru kawa z mlekiem..... Strasznie się wystraszyłam 😟🤦‍♀️ Dzisiaj jakoś mam zjazd od rana.... Chyba polecę na betę boję się.... 😟😟😟 A wczoraj powiedziałam rodzicom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 07:43

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Żeby nie skłamać to ja w swoim życiu byłam u 15 ginekologów może albo i większej ilości. Nawet miałam stwierdzone policystyczne, co potem okazało się tylko budową drobnopęcherzykową. Naprawdę trzeba dobrze trafić, to prawda.

O tak. Mnie lekarz straszył że raczej dzieci mieć nie będę i tak w wieku 27 lat wyłam z rozpaczy. Poszłam do innego lekarza i on powiedział że nic złego nie widzi.
    Dobry lekarz to podstawa, aczkolwiek ciężko na takiego trafić

Mała Mi 27 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj rano na wkładce zobaczyłam dwie plamki średnica z pół cm, takie koloru kawa z mlekiem..... Strasznie się wystraszyłam 😟🤦‍♀️ Dzisiaj jakoś mam zjazd od rana.... Chyba polecę na betę boję się.... 😟😟😟 A wczoraj powiedziałam rodzicom.
    Ale podobno plamienia mogą być. Moja koleżanka miała nawet w 6 miesiącu i wpadła w panikę. Okazało się, że wszystko jest super. Może jak Cię to uspokoi to faktycznie zrób. Z tego co widzę to jeszcze początek ?

Blond27 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Jak chcesz betę zrobić to od razu sprawdź przy plamieniu progesteron, może trzeba wprowadzić - bo z tego co kojarzę nie bierzesz?
    Plamienia w okolicach @ się zdarzają, nawet żywą krwią czasem - a jak możesz to się z lekarzem skontaktuj i Cię uspokoi :)

Blond27, 910608 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jak chcesz betę zrobić to od razu sprawdź przy plamieniu progesteron, może trzeba wprowadzić - bo z tego co kojarzę nie bierzesz?
    Plamienia w okolicach @ się zdarzają, nawet żywą krwią czasem - a jak możesz to się z lekarzem skontaktuj i Cię uspokoi :)
    Nie mam jeszcze wizyty, tak pewnie zrobię o progesteron.... Jestem równo tydzień po dacie @ .... 😭😭

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Nie mam jeszcze wizyty, tak pewnie zrobię o progesteron.... Jestem równo tydzień po dacie @ .... 😭😭
    Nawet gdzieś teleporadę, tak proponowałam bo ja mam do swojego prowadzącego numer telefonu

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Wiem, że łatwo mówić, ale jak widać po mojej wczorajszej sytuacji czasem warto zachować spokój. Aczkolwiek sama jednak jadę teraz na betę, mąż mnie z łóżka wyciągnął. Jak masz możliwość to umów się do lekarza, to powinno Cię uspokoić.

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarza to nie bardzo chce isc do jakiegoś pierwszego lepszego prywatnie, bo nadziałam się wiele razy...
    Jestem w pracy więc później pójdę na krew i progesteron i będę coś myślała.... Wiecie chodzi mi o to że taki pierwszy lepszy lekarz z ulicy który ma zawsze wolny termin jest zazwyczaj słaby 🤦‍♀️ Ale też czytam , że takie brązowe plamienie to może być przez rosnące hormony? Ważne, że to nie krew....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 08:07

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Co do lekarza to nie bardzo chce isc do jakiegoś pierwszego lepszego prywatnie, bo nadziałam się wiele razy...
    Jestem w pracy więc później pójdę na krew i progesteron i będę coś myślała.... Wiecie chodzi mi o to że taki pierwszy lepszy lekarz z ulicy który ma zawsze wolny termin jest zazwyczaj słaby 🤦‍♀️ Ale też czytam , że takie brązowe plamienie to może być przez rosnące hormony? Ważne, że to nie krew....
    Też czytałam, że może się tak zdarzać, tym bardziej jak to taka „kawa z mlekiem” 😊 Ale może warto proga zbadać faktycznie

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Ale masz swojego? Czy cały czas nie wybrany? Jakbyś miała swojego to nawet na 5 minut gdzieś by Cię wcisnął

Zawsze ważne, że plamienie nie jest żywą krwią ale i takie się zdarza np przy krwiaku i wszystko jest dobrze :)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Jestem w pracy więc później pójdę na krew i progesteron i będę coś myślała.... Wiecie chodzi mi o to że taki pierwszy lepszy lekarz z ulicy który ma zawsze wolny termin jest zazwyczaj słaby 🤦‍♀️

Mi akurat ta lekarka, która przepisała Castangus i uspokajała akurat była ze znanego lekarza i po prostu nie miałam do kogo pójść, bo lekarz z którego byłam zadowolona na NFZ miał termin na koniec maja i nie prowadzi ciąży. Także różnie to bywa, ale rozumiem. Sama jak już pisałam byłam u ogromnej ilości lekarzy.
    A abstrahując od ginekologów to miałam jeszcze taką sytuację, że lekarz zakaźnik potwierdził u mnie boleriozę i przepisał dożylny antybiotyk, najsilniejszą dawkę. Potem, inny lekarz po długim czasie (po prostu źle się czułam i myślałam, że to to i kolejna dawka potrzebna), dał mi zaświadczenie na piśmie, że nigdy nie byłam chora. Także tak. Od tej pory uważam, że zawsze trzeba potwierdzać diagnozę u dwóch lekarzy. A ten, który potwierdził chorobę był okrzyknięty jako świetny lekarz. Także czasem z przypadku może być lepszy.

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊 Weekend już za rogiem, jak dobrze 🙏🏻

O 11:20 lecę na wizytę do lekarza, u którego (mam nadzieję) będę prowadzić ciążę 🙏🏻 Wiążę z tą wizytą ogromne nadzieje, polecają go dziewczyny z mojego miasta, a ja jeszcze nigdy nie trafiłam na dobrego ginekologa… Może wreszcie się uda 🥰 Muszę dopytać o stosowane leki, pewnie dostanę skierowanie na proga, TSH no i podglądniemy Kropka 😊 Czuję stresik 😬

Wczoraj byłam bardzo zmęczona po pracy, dlatego tylko Was podczytałam. Trzymajcie kciuki 🙏🏻🤞🏼

Mgdra, Blond27, Kalli95, cslza, Milixx, Angelaaaa, Anett93 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krwiaku implantacyjnym miałam plamienia. Głównie śluz zabarwiony raz na różowo a raz na brązowo. Ważne że nie była to krew. Ale dostałam na to duphaston.

Teraz krwiaka już nie ma i duphaston mam odstawić. Progesteron miałam niski, być może ciałko żółte mało wydolne bylo. Kto wie. W każdym razie od 10tc progesteron jest wydzielany już przez łożysko, więc lekarz mi mówił, ze spokojnie można go odstawić, zwłaszcza, że krwiaka już nie ma. 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😊 Weekend już za rogiem, jak dobrze 🙏🏻

O 11:20 lecę na wizytę do lekarza, u którego (mam nadzieję) będę prowadzić ciążę 🙏🏻 Wiążę z tą wizytą ogromne nadzieje, polecają go dziewczyny z mojego miasta, a ja jeszcze nigdy nie trafiłam na dobrego ginekologa… Może wreszcie się uda 🥰 Muszę dopytać o stosowane leki, pewnie dostanę skierowanie na proga, TSH no i podglądniemy Kropka 😊 Czuję stresik 😬

Wczoraj byłam bardzo zmęczona po pracy, dlatego tylko Was podczytałam. Trzymajcie kciuki 🙏🏻🤞🏼
    Trzymam mocno :* Ja też mam takie momenty, że zasnęłabym na stojaco i okropne bóle głowy. Daj znać koniecznie po wizycie jak tam ;)

Domi_naturelover, Blond27 lubią tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ale masz swojego? Czy cały czas nie wybrany? Jakbyś miała swojego to nawet na 5 minut gdzieś by Cię wcisnął

Zawsze ważne, że plamienie nie jest żywą krwią ale i takie się zdarza np przy krwiaku i wszystko jest dobrze :)
    Nie mam jeszcze lekarza wybranego

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Mi akurat ta lekarka, która przepisała Castangus i uspokajała akurat była ze znanego lekarza i po prostu nie miałam do kogo pójść, bo lekarz z którego byłam zadowolona na NFZ miał termin na koniec maja i nie prowadzi ciąży. Także różnie to bywa, ale rozumiem. Sama jak już pisałam byłam u ogromnej ilości lekarzy.
    A abstrahując od ginekologów to miałam jeszcze taką sytuację, że lekarz zakaźnik potwierdził u mnie boleriozę i przepisał dożylny antybiotyk, najsilniejszą dawkę. Potem, inny lekarz po długim czasie (po prostu źle się czułam i myślałam, że to to i kolejna dawka potrzebna), dał mi zaświadczenie na piśmie, że nigdy nie byłam chora. Także tak. Od tej pory uważam, że zawsze trzeba potwierdzać diagnozę u dwóch lekarzy. A ten, który potwierdził chorobę był okrzyknięty jako świetny lekarz. Także czasem z przypadku może być lepszy.
    Ahhh dajcie spokój. Ja jestem tak strasznie zła na profesora, który mi robił zabieg laparo… WSZĘDZIE wielkimi literami jest, żeby robić zabieg w pierwszej połowie cyklu W RAZIE CZEGO, jakby kobieta miała być w ciąży. Ja na wizycie przed zabiegiem (która trwała kilka minut i kosztowała mnie 250zl za dwa podpisy) zapytałam czy aby na pewno nie przeszkadza nam zabieg w 26dc? Odpowiedział, że nieeee, bo ja mam przecież długie cykle, bezowulacyjne, to luz (nie sprawdził ani na usg w tym miesiącu, ani badając proga, nic)… I co? Przeprowadził zabieg u mnie we wczesnej ciąży 🤬 Pod narkozą, z przepuszczeniem kontrastu przez macice i jajowody, z lekami narkotycznymi 🤬 Naprawdę, to jest CUD, że jestem w tej ciąży, że Kropek ma taki timing, że zdążył się na ostatni moment przed zabiegiem mocno zagnieździć…
    A wiecie, profesor nauk medycznych, fortuna za wizytę, taki świetny specjalista 😔 Tylko radość z powodu ciąży sprawia, że nie chodzę wkurzona i nie wparowałam tam jeszcze do tego gabinetu i mu nie nawtykałam 😤

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Milam, rozumiem co czujesz bo ja też sie doszukiwałam ciągle czegoś. Jak wróciłam z pierwszej wizyty i nie było jeszcze zarodka to sobie ubzdurałam, że ten pęcherzyk jakiś cienki, nie jest okrągły i pewnie nic z tego🤦‍♀️ po wizycie kolejnej jak było już serduszko to znowu uważałam, że jakoś wolno bije. Bardzoo długo zawsze było "coś" nie tak wg mnie. To jest po prostu naturalny strach po stracie, wolimy sie nastawić na najgorsze. Teraz może jestem mądra ale naprawde powinnaś cieszyć sie z tego, że jesteś w ciąży. Jesteś w niej tu i teraz i to jest najważniejsze😊 będzie dobrze🤞🍀

😘😘

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ahhh dajcie spokój. Ja jestem tak strasznie zła na profesora, który mi robił zabieg laparo… WSZĘDZIE wielkimi literami jest, żeby robić zabieg w pierwszej połowie cyklu W RAZIE CZEGO, jakby kobieta miała być w ciąży. Ja na wizycie przed zabiegiem (która trwała kilka minut i kosztowała mnie 250zl za dwa podpisy) zapytałam czy aby na pewno nie przeszkadza nam zabieg w 26dc? Odpowiedział, że nieeee, bo ja mam przecież długie cykle, bezowulacyjne, to luz (nie sprawdził ani na usg w tym miesiącu, ani badając proga, nic)… I co? Przeprowadził zabieg u mnie we wczesnej ciąży 🤬 Pod narkozą, z przepuszczeniem kontrastu przez macice i jajowody, z lekami narkotycznymi 🤬 Naprawdę, to jest CUD, że jestem w tej ciąży, że Kropek ma taki timing, że zdążył się na ostatni moment przed zabiegiem mocno zagnieździć…
    A wiecie, profesor nauk medycznych, fortuna za wizytę, taki świetny specjalista 😔 Tylko radość z powodu ciąży sprawia, że nie chodzę wkurzona i nie wparowałam tam jeszcze do tego gabinetu i mu nie nawtykałam 😤

Nawet nie wiem co powiedzieć. Po prostu masakra jakaś.. Cieszę się, że wszystko jest ok :)

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z bety. Mąż jednak bardziej wariuje niż ja, w sobotę zrobię jeszcze jedną, a potem już czekanie na wizytę :)

Blond27, Grażyna1820, Anett93 lubią tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:

A ja się spytam czy nie było ❤, bo po przytulankach może się też pojawić. Miałam tak w pierwszej ciąży.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ