X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie można zrobić usg przez telefon. Na bank byście pomogły bardziej niż lekarz haha. Dziękuję Wam dziewczyny, naprawdę cieszę się, że tutaj trafiłam. Troszkę mnie uspokoiłyście. Myślicie, że za 8 dni mogę iść do lekarza?

Blond27 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Szkoda, że nie można zrobić usg przez telefon. Na bank byście pomogły bardziej niż lekarz haha. Dziękuję Wam dziewczyny, naprawdę cieszę się, że tutaj trafiłam. Troszkę mnie uspokoiłyście. Myślicie, że za 8 dni mogę iść do lekarza?
    Bo ciążę liczy się na początku od 1 dnia cyklu. A niektóre z nas nie mają owulacji w 14 dc przez co automatycznie jest ciąża młodsza. Po USG lekarz powinien zweryfikować wiek ciąży.

Mała Mi 27, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Bo ciążę liczy się na początku od 1 dnia cyklu. A niektóre z nas nie mają owulacji w 14 dc przez co automatycznie jest ciąża młodsza. Po USG lekarz powinien zweryfikować wiek ciąży.

Dziękuję za pomoc. Naprawdę. Wiem, że zachowuje się jak ameba, ale po prostu już szaleje, bo bardzo się cieszyłam..

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    6 tydzień 4 dzień według lekarza. Ostatni okres 19.02 był. Może ja już wariuje, bo długo się staraliśmy i bardzo nam zależy.

Ja miałam ostatni okres 17 lutego i u mnie wczoraj równo 6+5tc ale owulację miałam równo 14-15dc
    A są przecież dziewczyny co mają późno owulację i to wszystko się przesuwa
    Zawsze na usg są podane 2 daty: pierwsza z miesiączki a druga jaka wychodzi z usg po badaniu
    Rozumiem że się stresujesz no ale niestety dopiero nastepne usg wyjaśni wszystko

Mała Mi 27 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:

Tak myślę że za 8 dni już wszystko powinno być na swoim miejscu ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Tak myślę że za 8 dni już wszystko powinno być na swoim miejscu ☺️

Dziękuję za odpowiedź. Wizyta zarezerwowana. W sumie możliwe, że okres wrócił dzięki tej lekarce, więc pójdę do niej i zobaczymy. Postaram się zachować spokój.

Grażyna1820, Angelaaaa, Blond27 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Wizyta zarezerwowana. W sumie możliwe, że okres wrócił dzięki tej lekarce, więc pójdę do niej i zobaczymy. Postaram się zachować spokój.

Będzie ciężko ale masz nas żeby się wygadać ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Będzie ciężko ale masz nas żeby się wygadać ☺️
    To prawda, że będzie ciężko. Mąż już zdążył się podłamać, wziął jutro wolne w pracy, a teraz czyta i mnie pociesza. Faceci są gorsi niż my :)

Grażyna1820, Blond27 lubią tę wiadomość

• KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 listopada miałam okres lekarz skorygował a 14 listopada bo owu miałam w 10dc ....

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem że też dużo zależy od lekarzy i sprzętu. Na listopadowym forum też dziewczyna była załamana bo 2 zarodki i na wizycie lekarka powiedziała że tylko jedno serce bije i że ten drugi zarodek to o wiele mniejszy że jest coś nie tak i że ma poszukać innego lekarza bo ona nie bardzo zna się na bliźniaczych ciążach 🤯🤯 i poszła do innego lekarza i normalnie są 2 serduszka wszystko dobrze 😁
    Więc na dobrego lekarza trzeba dobrze trafić ☺️

Mgdra, Blond27 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie skłamać to ja w swoim życiu byłam u 15 ginekologów może albo i większej ilości. Nawet miałam stwierdzone policystyczne, co potem okazało się tylko budową drobnopęcherzykową. Naprawdę trzeba dobrze trafić, to prawda.

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    Żeby nie skłamać to ja w swoim życiu byłam u 15 ginekologów może albo i większej ilości. Nawet miałam stwierdzone policystyczne, co potem okazało się tylko budową drobnopęcherzykową. Naprawdę trzeba dobrze trafić, to prawda.
    Skąd jesteś ? Może jesteśmy w stanie kogoś polecić :)

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    https://ibb.co/pzYB64r

Tu na zdjęciu jest ciałko żółtkowe czy jakoś tak to się nazywa, chwilę po tym pojawia się zarodek. A jaką miałaś betę ostatnio?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Tu na zdjęciu jest ciałko żółtkowe czy jakoś tak to się nazywa, chwilę po tym pojawia się zarodek. A jaką miałaś betę ostatnio?
    30.03 miałam 788

• milam Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 27 wrote:
    30.03 miałam 788

To poczekaj jeszcze spokojnie. Za te 8 dni już powinno wszystko być.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    To poczekaj jeszcze spokojnie. Za te 8 dni już powinno wszystko być.

Taki jest plan. Teraz się cieszę, że będę pracować dużo. Mam nadzieję, że to nie wpłynie źle na rozwój zarodka. Nie będzie czasu aż tak rozmyślać.

• Nikakb Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Chyba jest delikatna kreska nie wiem zaraz wstawię zdjęcie

Hej, widzę ze w maju urodziłaś dziecko jestem w podobnej sytuacji. Co zrobiłaś żeby wam się udało? Jesteś kp? W którym cyklu udało Ci się zajść w 1 ciąży?

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    A ja siedzę i rozkminiam co może być nie tak 😭 ten pęcherzyk ciążowy mi się nie podoba, chociaż lekarz nic nie mówił. Ale z drugiej strony to był jakiś obcy facet, wie, że przyszłam tam jednorazowo żeby potwierdzić ciążę no i nie był zbyt wylewny. Echh te wieczne rozkminy. Teraz nie wiem czy iść na kolejne USG za tydzień czy dopiero za 2 😭
    Moze tak się poprostu złapał pecherzyk na zdjęciu? Jak lekarz rusza głowica to cały czas się obraz zmienia

milam lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super wieści tutaj widze😊
    Milam, rozumiem co czujesz bo ja też sie doszukiwałam ciągle czegoś. Jak wróciłam z pierwszej wizyty i nie było jeszcze zarodka to sobie ubzdurałam, że ten pęcherzyk jakiś cienki, nie jest okrągły i pewnie nic z tego🤦‍♀️ po wizycie kolejnej jak było już serduszko to znowu uważałam, że jakoś wolno bije. Bardzoo długo zawsze było "coś" nie tak wg mnie. To jest po prostu naturalny strach po stracie, wolimy sie nastawić na najgorsze. Teraz może jestem mądra ale naprawde powinnaś cieszyć sie z tego, że jesteś w ciąży. Jesteś w niej tu i teraz i to jest najważniejsze😊 będzie dobrze🤞🍀

MałaMi 27, zdecydowanie za wcześnie poszłaś na wizyte (wnioskuje to po wysokości bety). Owulacja mogła sie przesunąć😊 za 8 dni już powinnaś zobaczyć wszystko 🍀🤞

Mała Mi 27, milam, Wojcinka lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już to wiem. Po prostu lekarz też mnie nastraszył i zachowywał się jakby nic miało z tego nie być, mógł powiedzieć normalnie, że owulacja mogła się przesunąć. Dlatego trochę spanikowałam, zamiast myśleć logicznie. Dlatego cieszę się, że trafiłam tutaj ❤️
    Jednak odpuszczam chyba betę dzisiaj. Zrobię najwyżej przed wizytą.

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ