W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Szkoda, że nie można zrobić usg przez telefon. Na bank byście pomogły bardziej niż lekarz haha. Dziękuję Wam dziewczyny, naprawdę cieszę się, że tutaj trafiłam. Troszkę mnie uspokoiłyście. Myślicie, że za 8 dni mogę iść do lekarza?
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 27 wrote:Szkoda, że nie można zrobić usg przez telefon. Na bank byście pomogły bardziej niż lekarz haha. Dziękuję Wam dziewczyny, naprawdę cieszę się, że tutaj trafiłam. Troszkę mnie uspokoiłyście. Myślicie, że za 8 dni mogę iść do lekarza?
Mała Mi 27, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Bo ciążę liczy się na początku od 1 dnia cyklu. A niektóre z nas nie mają owulacji w 14 dc przez co automatycznie jest ciąża młodsza. Po USG lekarz powinien zweryfikować wiek ciąży.
Dziękuję za pomoc. Naprawdę. Wiem, że zachowuje się jak ameba, ale po prostu już szaleje, bo bardzo się cieszyłam..Blond27 lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 27 wrote:6 tydzień 4 dzień według lekarza. Ostatni okres 19.02 był. Może ja już wariuje, bo długo się staraliśmy i bardzo nam zależy.
Ja miałam ostatni okres 17 lutego i u mnie wczoraj równo 6+5tc ale owulację miałam równo 14-15dc
A są przecież dziewczyny co mają późno owulację i to wszystko się przesuwa
Zawsze na usg są podane 2 daty: pierwsza z miesiączki a druga jaka wychodzi z usg po badaniu
Rozumiem że się stresujesz no ale niestety dopiero nastepne usg wyjaśni wszystkoMała Mi 27 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mała Mi 27 wrote:Szkoda, że nie można zrobić usg przez telefon. Na bank byście pomogły bardziej niż lekarz haha. Dziękuję Wam dziewczyny, naprawdę cieszę się, że tutaj trafiłam. Troszkę mnie uspokoiłyście. Myślicie, że za 8 dni mogę iść do lekarza?
Tak myślę że za 8 dni już wszystko powinno być na swoim miejscu ☺️Mała Mi 27, Blond27 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Tak myślę że za 8 dni już wszystko powinno być na swoim miejscu ☺️
Dziękuję za odpowiedź. Wizyta zarezerwowana. W sumie możliwe, że okres wrócił dzięki tej lekarce, więc pójdę do niej i zobaczymy. Postaram się zachować spokój.Grażyna1820, Angelaaaa, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Mała Mi 27 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Wizyta zarezerwowana. W sumie możliwe, że okres wrócił dzięki tej lekarce, więc pójdę do niej i zobaczymy. Postaram się zachować spokój.
Będzie ciężko ale masz nas żeby się wygadać ☺️Mała Mi 27, Blond27 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
No ja wam powiem że też dużo zależy od lekarzy i sprzętu. Na listopadowym forum też dziewczyna była załamana bo 2 zarodki i na wizycie lekarka powiedziała że tylko jedno serce bije i że ten drugi zarodek to o wiele mniejszy że jest coś nie tak i że ma poszukać innego lekarza bo ona nie bardzo zna się na bliźniaczych ciążach 🤯🤯 i poszła do innego lekarza i normalnie są 2 serduszka wszystko dobrze 😁
Więc na dobrego lekarza trzeba dobrze trafić ☺️Mgdra, Blond27 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mała Mi 27 wrote:Żeby nie skłamać to ja w swoim życiu byłam u 15 ginekologów może albo i większej ilości. Nawet miałam stwierdzone policystyczne, co potem okazało się tylko budową drobnopęcherzykową. Naprawdę trzeba dobrze trafić, to prawda.
-
milam wrote:To poczekaj jeszcze spokojnie. Za te 8 dni już powinno wszystko być.
Taki jest plan. Teraz się cieszę, że będę pracować dużo. Mam nadzieję, że to nie wpłynie źle na rozwój zarodka. Nie będzie czasu aż tak rozmyślać.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Chyba jest delikatna kreska nie wiem zaraz wstawię zdjęcie
Hej, widzę ze w maju urodziłaś dziecko jestem w podobnej sytuacji. Co zrobiłaś żeby wam się udało? Jesteś kp? W którym cyklu udało Ci się zajść w 1 ciąży?Blond27 lubi tę wiadomość
-
milam wrote:A ja siedzę i rozkminiam co może być nie tak 😭 ten pęcherzyk ciążowy mi się nie podoba, chociaż lekarz nic nie mówił. Ale z drugiej strony to był jakiś obcy facet, wie, że przyszłam tam jednorazowo żeby potwierdzić ciążę no i nie był zbyt wylewny. Echh te wieczne rozkminy. Teraz nie wiem czy iść na kolejne USG za tydzień czy dopiero za 2 😭
milam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, super wieści tutaj widze😊
Milam, rozumiem co czujesz bo ja też sie doszukiwałam ciągle czegoś. Jak wróciłam z pierwszej wizyty i nie było jeszcze zarodka to sobie ubzdurałam, że ten pęcherzyk jakiś cienki, nie jest okrągły i pewnie nic z tego🤦♀️ po wizycie kolejnej jak było już serduszko to znowu uważałam, że jakoś wolno bije. Bardzoo długo zawsze było "coś" nie tak wg mnie. To jest po prostu naturalny strach po stracie, wolimy sie nastawić na najgorsze. Teraz może jestem mądra ale naprawde powinnaś cieszyć sie z tego, że jesteś w ciąży. Jesteś w niej tu i teraz i to jest najważniejsze😊 będzie dobrze🤞🍀
MałaMi 27, zdecydowanie za wcześnie poszłaś na wizyte (wnioskuje to po wysokości bety). Owulacja mogła sie przesunąć😊 za 8 dni już powinnaś zobaczyć wszystko 🍀🤞Mała Mi 27, milam, Wojcinka lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Teraz już to wiem. Po prostu lekarz też mnie nastraszył i zachowywał się jakby nic miało z tego nie być, mógł powiedzieć normalnie, że owulacja mogła się przesunąć. Dlatego trochę spanikowałam, zamiast myśleć logicznie. Dlatego cieszę się, że trafiłam tutaj ❤️
Jednak odpuszczam chyba betę dzisiaj. Zrobię najwyżej przed wizytą.Grażyna1820 lubi tę wiadomość