X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    A ja się spytam czy nie było ❤, bo po przytulankach może się też pojawić. Miałam tak w pierwszej ciąży.
    Nie nie nic nie było 😊
    Mój też się martwi, bo już mu powiedziałam. Na razie jest czysto latam w pracy co chwile do WC 🤦‍♀️ Na papierze nic nie ma na wkładce też nie. Zostaje czekać do wieczora bo badanie zrobie dopiero po 17.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 09:11

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikakb wrote:
    Hej, widzę ze w maju urodziłaś dziecko jestem w podobnej sytuacji. Co zrobiłaś żeby wam się udało? Jesteś kp? W którym cyklu udało Ci się zajść w 1 ciąży?

Hej nie jestem kp. W 1 ciąży kilka miesięcy się niezabezpieczalismy, ale też nie zwracałam uwagę kiedy dni płodne itp. potem 2 cykle mierzenia temperatury i sprawdzanie kiedy dni płodne i też się nie udało i potem w sierpniu na spontanie się udało ☺️ a teraz zaszłam w ciążę jakoś 2-3 cykl ☺️ żadnych leków witamin nic nie brałam

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj rano na wkładce zobaczyłam dwie plamki średnica z pół cm, takie koloru kawa z mlekiem..... Strasznie się wystraszyłam 😟🤦‍♀️ Dzisiaj jakoś mam zjazd od rana.... Chyba polecę na betę boję się.... 😟😟😟 A wczoraj powiedziałam rodzicom.

Minął już dzień spodziewanej miesiączki ? Ja w pierwszej ciąży plamiłam 2 razy w dniu spodziewanej miesiączki ☺️

Blond27 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mija dzisiaj tydzień od @ .... Mam nadzieję, że to tylko jednorazowo 😭
    Powiem Wam, że od @ mam cały czas mokro ale taki biały bez koloru śluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 09:33

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ahhh dajcie spokój. Ja jestem tak strasznie zła na profesora, który mi robił zabieg laparo… WSZĘDZIE wielkimi literami jest, żeby robić zabieg w pierwszej połowie cyklu W RAZIE CZEGO, jakby kobieta miała być w ciąży. Ja na wizycie przed zabiegiem (która trwała kilka minut i kosztowała mnie 250zl za dwa podpisy) zapytałam czy aby na pewno nie przeszkadza nam zabieg w 26dc? Odpowiedział, że nieeee, bo ja mam przecież długie cykle, bezowulacyjne, to luz (nie sprawdził ani na usg w tym miesiącu, ani badając proga, nic)… I co? Przeprowadził zabieg u mnie we wczesnej ciąży 🤬 Pod narkozą, z przepuszczeniem kontrastu przez macice i jajowody, z lekami narkotycznymi 🤬 Naprawdę, to jest CUD, że jestem w tej ciąży, że Kropek ma taki timing, że zdążył się na ostatni moment przed zabiegiem mocno zagnieździć…
    A wiecie, profesor nauk medycznych, fortuna za wizytę, taki świetny specjalista 😔 Tylko radość z powodu ciąży sprawia, że nie chodzę wkurzona i nie wparowałam tam jeszcze do tego gabinetu i mu nie nawtykałam 😤

Współczuję tych nerwów 😕 wiem jak to jest, bo też trafiałam na różnych lekarzy. Kiedyś już to tutaj opisywałam ale hit był kiedy profesor, ordynator w jednych z gdańskich szpitali zażyczył sobie za zabieg w sumie jakieś 1500zl a drugi, u którego chce teraz prowadzić ciążę, 100zl... Ten pierwszy powiedział że to będzie dość skomplikowany, wymagający sporej prezycji zabieg, dlatego taka cena, a drugi, stwierdził że spokojnie to nic trudnego i potrwa max 20min, przy czym było mu głupio, że muszę za to osobno płacić, bo nie wchodzi to w zakres pakietu medycznego. Jeżeli chodzi o diagnozy to też sporo slyszałam, w wieku 20lat mówiono mi że z moim pcos to muszę już się starać o dzieci bo później nie da rady itp. Na szczęście medycyna idzie do przodu i nie ma co się załamywać.

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 na pewno wszystko będzie dobrze, nie przejmuj się. Przecież nie może być inaczej 💚 Jeżeli masz możliwość to zbadaj betę i proga, ja trzymam kciuki za wyniki 🤞🏻🍀🍀

Oliwia23, Blond27 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakieś załamanie nastroju 😔 Chciałam tej ciąży i nadal chce ale kurczę zaczynają mnie wątpliwości łapać i boje się nieznanego 😢 Do tego wszystkiego nie wiem do jakiego gin się umówić a chyba czas najwyższy gdzieś się zapisać.. Ah tam

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki tak pójdę popołudniu na badania 😊 Już staram się ogarnąć jakiegoś lekarza też tak jak Wam pisałam moja mama pracuje w szpitalu więc mam nadzieję że się uda, nie chce panikować bo czytałam że plamienia się zdarzają i przy dobrym progesteronie i becie ale wiadomo, serce mocniej bije. 🤦‍♀️

Mała Mi 27 lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Tak mija dzisiaj tydzień od @ .... Mam nadzieję, że to tylko jednorazowo 😭
    Powiem Wam, że od @ mam cały czas mokro ale taki biały bez koloru śluz.
    Śluz to normlane :) Niektóre mają sucho a inne zalane - i jedno i drugie zdarza się w ciąży :)

Przez luteinę mniej czuję tą mokrość ale wypływa ciągle ;)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A ja mam dzisiaj jakieś załamanie nastroju 😔 Chciałam tej ciąży i nadal chce ale kurczę zaczynają mnie wątpliwości łapać i boje się nieznanego 😢 Do tego wszystkiego nie wiem do jakiego gin się umówić a chyba czas najwyższy gdzieś się zapisać.. Ah tam
    Kochana Ty? Jesteś doświadczoną mama dwójki dzieci to poradzisz sobie perfekcyjnie 💜💜💜💜jestem pewna 🙏 A nie myślałaś żeby wrócić do lekarza z poprzednich ciąż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 09:45

Milixx lubi tę wiadomość

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nieznanego? Jesteś dzielną mamą 2 dzieci to i z 3 sobie poradzisz <3

Większość nas nawet nie wie jak się z dziećmi obchodzić i "obsługiwać" a Ty tu będziesz mega pomocna :)

Milixx, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Kochana Ty? Jesteś doświadczoną mama dwójki dzieci to poradzisz sobie perfekcyjnie 💜💜💜💜jestem pewna 🙏 A nie myślałaś żeby wrócić do lekarza z poprzednich ciąż?

A no właśnie ja 😅 Myślałam o tym co prowadził mi ciąże z synem. I pewnie tam pójdę ale jakoś tak nie do końca chyba chce. Ah tam.. Ciężkie dni przede mną

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś z was jest z Bydgoszczy ? Bo nie chcę mieć cesraki w Toruniu więc chyba do Bydgoszczy będę jechać 🙆🙆🙆 wiem że do porodu daleko ale stresuje mnie ta sytuacja

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za ciepłe słowa 💗 Możecie na mnie liczyć, jak będę umiała to Wam doradzę 🥰
    Ja wiem, że mimo braku waszego doświadczenia będziecie świetnymi mamuśkami i dacie sobie świetnie radę 😊 Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży się tak nie bałam nieznanego jak teraz 😆
    Wiem, że mam już jakieś doświadczenie i w ogóle ale mój syn jest tak wymagającym dzieckiem, że boje się jak ja to wszystko pogodzę.

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Mała Mi 27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziękuje dziewczyny za ciepłe słowa 💗 Możecie na mnie liczyć, jak będę umiała to Wam doradzę 🥰
    Ja wiem, że mimo braku waszego doświadczenia będziecie świetnymi mamuśkami i dacie sobie świetnie radę 😊 Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży się tak nie bałam nieznanego jak teraz 😆
    Wiem, że mam już jakieś doświadczenie i w ogóle ale mój syn jest tak wymagającym dzieckiem, że boje się jak ja to wszystko pogodzę.
    Z jakiegoś powodu chciałaś tego dziecka, mimo różnych innych czynników, więc na pewno sobie poradzisz ❤️

Milixx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A może któraś z was jest z Bydgoszczy ? Bo nie chcę mieć cesraki w Toruniu więc chyba do Bydgoszczy będę jechać 🙆🙆🙆 wiem że do porodu daleko ale stresuje mnie ta sytuacja

Oo, ja pochodze z Torunia, ale obecnie juz tam nie mieszkam. Myslisz o bizielu czy miejskim? 😄

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdak wrote:
    Oo, ja pochodze z Torunia, ale obecnie juz tam nie mieszkam. Myslisz o bizielu czy miejskim? 😄

No właśnie nie wiem 🤔 bo kompletnie nie znam opini 😬

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix takie wątpliwości i strach we wczesnej ciąży to też często kwestia burzy hormonalnej 😘
    ja miałam dokaldnie tak samo, najpierw starania, później radość z pozytywnego testu a potem nagle obniżenie nastroju, napływ wątpliwości i strachu. Pamiętam że miałam myśli że kurde co my zrobiliśmy, po co mi ta ciąża, przecież życie było dobre do tej pory itd 🙈 Na szczęście szybko to samo minęło także uszy do góry 😘

Milixx lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Jezu mam to samo, w pierwszej ciąży luz! A teraz jak już jestem w tej upragnionej ciąży to nachodzą mnie myśli typu "a co jeśli jednak przy naszym małym gargamelu to będzie dramat?" Nie zrozumcie mnie źle, po prostu jestem po depresji poporodowej i mam mega wymagające dziecko, boję się powtórki niektórych akcji...

Milixx lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Milix takie wątpliwości i strach we wczesnej ciąży to też często kwestia burzy hormonalnej 😘
    ja miałam dokaldnie tak samo, najpierw starania, później radość z pozytywnego testu a potem nagle obniżenie nastroju, napływ wątpliwości i strachu. Pamiętam że miałam myśli że kurde co my zrobiliśmy, po co mi ta ciąża, przecież życie było dobre do tej pory itd 🙈 Na szczęście szybko to samo minęło także uszy do góry 😘

Chciałam i chce tej ciąży inaczej byśmy się nie starali więc po pozytywnym teście oczywiście była radość a od wczoraj obniżenie nastroju 😔
    Dzisiaj właśnie od rana mam myśli typu "Po co mi ta kolejna ciąża, po co mi kolejne dziecko gdzie ja z dwójką wariuje, po co mi te kolejne zmiany - przecież mam już odchowane, prawie samodzielne dzieciaki i spokojne życie a tu lada chwila znowu wpierdziele się w pieluchy" Do tego dochodzi kwestia mieszkaniowa i pytania z tym związane: czy się pomieścimy, czy kiedykolwiek przy 3 dzieci będziemy mogli sobie pozwolić na coś większego.. Ah tam.

Już Wam głowy nie zawracam. Mam nadzieje, że za chwile mi to przejdzie i będę się cieszyć. Wiadomo, najważniejsze jest aby maleństwo było zdrowe. Bo przecież reszta się ułoży, prawda? 🤔

Wojcinka lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ