X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra to nie ma znaczenia, lekarz wprowadzi datę pobrania krwi 😉

Mgdra lubi tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    To kup sobie chociaż zwykły sportowy.
    Ja je nosiłam wprawdzie do spania tylko ale czasami zdarzyło się że i wyszłam w nim z domu ☺

Tak, pappe robiłam 😉 już dość wcześnie bo przed świętami. Mówili że wyniki za 4 dni, a wizytę miałam mieć tuż po świętach, więc zrobiłam w poniedziałek przed świętami, żeby wyniki doszły na wtorek po świętach. Okazalo się że wyniki były na drugi dzień, a USG przełożyli na 4 dni później 🤦‍♀️ I tak pappa była wykonana w 11+5 a USG będzie w 13+3 🙄🙄
    U mnie ostatnio na USG nawet było wpisane żeby do 10 tygodnia zrobić PAPP-A a 11-13 USG genetyczne - w 1 ciąży kilka dni przed USG pobierałam i przynajmniej wszystko jest tego samego dnia. Program jest dostosowany i lekarz widzi kiedy było pobranie to wszystko się wylicza prawidłowo ☺️

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Nie dogadalam się jeszcze z lekarzem w jednym pytaniu, czy z powodu torbieli na jajniku w tamtym cyklu mogły wyjść mi te słabe pozytywne testy? Miała któraś z Was torbiel w ciąży? Ma się wchłonąć.

Ja mam torbiel i jestem w ciąży. Lekarz powiedział, że przy stymulacji jest to dość częste, poprostu jeden pęcherzyk nie pękł. Do 12 tygodnia ma się wchłonąć i mam się tym nie przejmować, jeżeli nie będzie się zmniejszał to wtedy będziemy się martwić. U mnie przed stymulacją dość często miałam torbiele, które się wchłaniały. Zobaczymy 🙂

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w 1 ciąży też miałam pappe na jakiś tydzień przed USG. Tutaj trochę wcześniej ale czytałam że właśnie najważniejsze aby zmieścić się w odpowiednich tygodniach 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ja panikuję z tym brakiem objawów. No chore to jest. Dalej piersi nic nie bolą i już w głowie czarne scenariusze 🤦

Klara, dzięki. Wczoraj doczytałam i to torbiel hypoechogeniczna, prawie 5x3 cm, w prawym jajniku, a czuję tylko lewy i z niego czułam owulacje tylko.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Jezu jak ja panikuję z tym brakiem objawów. No chore to jest. Dalej piersi nic nie bolą i już w głowie czarne scenariusze 🤦
    Jest baaardzo wcześnie, rzadko mocne objawy są już w okolicy 🐵 - przychodzą później ☺️

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was jeszcze podpytam o test PAPPA - mam skierowanie na NFZ na prenatalne (PAPPA+USG), już umówiłam się do kliniki 24.05 (będzie 12+0 patrząc na wynik ostatniego USG). Czy test z krwi powinnam zrobić jakoś wcześniej? 🤔 Czy krew będzie pobrana w dniu USG? Jeśli wcześniej, to wiecie może czy PAPPA można zrobić w innym miejscu niż będzie robione USG?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam.... Bo we wtorek na USG jeszcze nie było serduszka, kolejna wizyta 6 maja z USG... I tak sobie myślę, czy to nie za długo jakby (tfu tfu) okazało się, że jednak nie ma serduszka czy coś? Lekarka powiedziała, że ok, że nie ma też co tak często robić USG....

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:

Klara, dzięki. Wczoraj doczytałam i to torbiel hypoechogeniczna, prawie 5x3 cm, w prawym jajniku, a czuję tylko lewy i z niego czułam owulacje tylko.
    Spokojnie! ❤️ Ja też się nie czułam w ciąży, teraz gdyby nie chęć spanka i większy apetyt, to czuję się tak samo jak przed ciążą 😃 Nie denerwuj się ❤️

W sumie możnaby jeszcze dołożyć dziwne sny - co mi się dzisiaj śniło to… W ciągu jednej nocy obskoczyłam Hiszpanię, dwa gabinety ginekologów wraz z USG, dom teściów, jechałam samochodem z niesprawnymi hamulcami i z 3 razy pokłóciłam się we śnie z moim M. 🤣 A pamiętam tylko połowę z moich snów zapewne 😂😂😂 Jestem bardziej zmęczona niż przed spaniem 🤣

Nati94, Blond27, Kalli95, milam, malinowamamba95, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    To ja Was jeszcze podpytam o test PAPPA - mam skierowanie na NFZ na prenatalne (PAPPA+USG), już umówiłam się do kliniki 24.05 (będzie 12+0 patrząc na wynik ostatniego USG). Czy test z krwi powinnam zrobić jakoś wcześniej? 🤔 Czy krew będzie pobrana w dniu USG? Jeśli wcześniej, to wiecie może czy PAPPA można zrobić w innym miejscu niż będzie robione USG?

No właśnie to jest różnie, ja robiłam pappe wcześniej i z gotowymi wynikami pojechałam do mojego gina na usg, on po zakończonym usg zrobił od razu opis i miałam gotowe wyniki prenatalnych tego samego dnia. Jednak sporo lekarzy robi usg, potem jest pobierana krew i po kilku dniach na wizycie robi opis. W sumie nie wiem jak lepiej 🤷🏻‍♀️

Blond27, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    No właśnie to jest różnie, ja robiłam pappe wcześniej i z gotowymi wynikami pojechałam do mojego gina na usg, on po zakończonym usg zrobił od razu opis i miałam gotowe wyniki prenatalnych tego samego dnia. Jednak sporo lekarzy robi usg, potem jest pobierana krew i po kilku dniach na wizycie robi opis. W sumie nie wiem jak lepiej 🤷🏻‍♀️
    Ja miałam tak, jak piszesz. USG, pobierana krew po nim i wyniki poczta do domu, nie pamiętam czy ktoś dzwonił. Na pewno dzwoniła położna z wywiadem przed testem pappa i USG

No u mnie muszą pojawić się objawy, bo moje zdrowe ciąże są mocno objawowe (ale to pamiętam straszne mdłości, wymioty, wrażliwość na zapachy, senność). Piersi nie pamiętam, w pierwszej ciąży na pewno były nadwrażliwe mocno

Sny też mam dziwne ale Ty Domi masz niezłą mieszankę 🤭

Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    A ja się tak zastanawiam.... Bo we wtorek na USG jeszcze nie było serduszka, kolejna wizyta 6 maja z USG... I tak sobie myślę, czy to nie za długo jakby (tfu tfu) okazało się, że jednak nie ma serduszka czy coś? Lekarka powiedziała, że ok, że nie ma też co tak często robić USG....
    Ja miałam odstęp 2 tygodni pomiędzy USG z maleńkim zarodkiem, a USG gdzie sprawdzaliśmy serduszko. I wiem, że dłużej bym nie wytrzymała 😅 W sumie u Ciebie wypada 2 tygodnie i troszkę

Blond27 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Millix, jak się czujesz? Brakuje tu Ciebie

Nati miło że pytasz 💚 jakoś tak mnie tu mniej bo czasu brak 😔 i trochę humor nie najlepszy miałam przez 3 dni więc nie chciałam Wam tu znowu smucić. Ogólnie jest dobrze, mam nadzieję, że Kropkuś się dobrze rozwija 🤰 Z obajawow mam cały czas to samo, ból cycków, najgorzej jest w nocy - chyba muszę o stanikach sportowych pomyśleć. Do tego mam mdłości, non stop bym jadła i niestety waga idzie w górę co mnie przygnębia bo do najchudszy nie należę 😔 I od wczoraj doszedł ból podbrzusza 😔 to mnie trochę przeraża. W poprzednich ciążach nie pamiętam żebym taki miała. I najgorsze, że jestem tak zmęczona, że non stop bym spała. Aż głupio to mówić ale o 21 to ja już w łóżku leżę 🙈 Tak bym chciała być już na L4, Nati troszke Ci zazdroszczę, że masz już tako możliwość 😅 Będę pewnie to odkładać w czasie bo nie wyobrażam sobie mojej rozmowy z szefową. Nie lubię takich rozmów, stresują mnie bardzo. A moja robota, mimo iż ją lubię, to zaczyna mnie przygnębiać. W czwartek mnie już w niej zdenerwowali tak, że już miałam ochotę o ciąży powiedzieć, wziąć torebkę i wyjść. Powstrzymałam się i trochę żałuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 10:06

Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Nati miło że pytasz 💚 jakoś tak mnie tu mniej bo czasu brak 😔 i trochę humor nie najlepszy miałam przez 3 dni więc nie chciałam Wam tu znowu smucić. Ogólnie jest dobrze, mam nadzieję, że Kropkuś się dobrze rozwija 🤰 Z obajawow mam cały czas to samo, ból cycków, najgorzej jest w nocy - chyba muszę o stanikach sportowych pomyśleć. Do tego mam mdłości, non stop bym jadła i niestety waga idzie w górę co mnie przygnębia bo do najchudszy nie należę 😔 I od wczoraj doszedł ból podbrzusza 😔 to mnie trochę przeraża. W poprzednich ciążach nie pamiętam żebym taki miała. I najgorsze, że jestem tak zmęczona, że non stop bym spała. Aż głupio to mówić ale o 21 to ja już w łóżku leżę 🙈 Tak bym chciała być już na L4, Nati troszke Ci zazdroszczę, że masz już tako możliwość 😅 Będę pewnie to odkładać w czasie bo nie wyobrażam sobie mojej rozmowy z szefową. Nie lubię takich rozmów, stresują mnie bardzo. A moja robota, mimo iż ją lubię, to zaczyna mnie przygnębiać. W czwartek mnie już w niej zdenerwowali tak, że już miałam ochotę o ciąży powiedzieć, wziąć torebkę i wyjść. Powstrzymałam się i trochę żałuję.
    Niestety rozmowy Nas nie ominą, chyba im szybciej tym lepiej 😔 Im dłużej będziemy odkładać, tym więcej będzie stresu. Ja postanowiłam, że idę chyba we wtorek, będzie za mną, a czuję, że dobrze mi zrobi odpoczynek 🥰

Blond27, Milixx lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Ja miałam odstęp 2 tygodni pomiędzy USG z maleńkim zarodkiem, a USG gdzie sprawdzaliśmy serduszko. I wiem, że dłużej bym nie wytrzymała 😅 W sumie u Ciebie wypada 2 tygodnie i troszkę
    Tak 2.5 tygodnia ale lekarka powiedziała, że już nie iść prywatnie i zrobimy na następnej wizycie....

Milixx jak się słabo czujesz to ja bym się nie męczyła. Kwestia czy masz stresującą/ ciężka pracę . Ja pracuje biurowo ale mam szefową mocno podnoszaca ciśnienie i pewnie że względu na nią pójdę szybkę na L4. Nie wiem jak będę wstawać bo pracuje od 7.30 więc pobudka o 6. Teraz na urlopie ledwo o 9 się zwlekam z łóżka.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 10:18

Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Biedna jesteś z tymi objawami 🥺 trzymaj się mocno, póki co nie martw się wagą, ja miałam dokładnie tak samo, silne mdłości, ale waga szła w górę..śpij ile możesz..Jeśli się tak czujesz, to pomyśl o zwolnieniu, orzecież masz wskazania..

Milixx lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Co do cyckow, to w 1 ciąży już przed testem były ciężkie. Później bardzo bolały. Spac musiałam w staniku sportowym. PoJiej kupiłam w esotiq stanik do karmienia ale zrobił się ciasny i w końcu trafiłam na cycniki z mitexa. Jak dla mnie rewelacja. Do końca ciazy nosiłam i długo po.

Obecnie cycki tylko z początku bolały jak dotknęłam. Później nasiliły się. Jak ściągam stanik to czuje ze bolą przez chwilę no i jak się dotkne albo jak mnie córka dotknie czy się o mnie oprze. W tej ciąży nie muszę spać w staniku 😊

Conte, to macie faktycznie bardzo ciężka sytuację. Nie wiem co doradzić. Nie wiem kto mógłby się tym zająć, żeby sprawę wygrać. Zauważyłam, że w takich sytuacjach ojcom jest bardzo ciężko, prawo jest zazwyczaj po stronie matki. Niestety nie zawsze jest to dobre rozwiązanie.

Dziewczynki, trzymajcie dzisiaj kciuki o 11.20.
    Tutaj niestety każdy odmawia pomocy... sąd w PL odrzucił bo nie jego jurysdykcja, MSZ odrzuciło bo narzeczony prowadzi firmę w UK, Mediator w UK nic nie ugrał bo tamta cipa nie wyraziła zgody na mediacje, policja w UK mówi, że oni nie są od spraw rodzinnych... głupie to, bo ona czuje się bezkarna, rób co chce i nikt nie może jej do niczego zmusić a Mały cierpi razem z ojcem bo się nie widzą... sąd w PL najpierw dal się wypowiedzieć stronom a później odmówił... problem w tym, że wujek tej baby jest adwokatem w Sądzie, w którym składaliśmy wniosek i czyje, że to jego sprężynka... normalnie siąść i płakać tylko. Czekać aż mlody będzie pelnoletni ale co wtedy, jak mu wytłaczać wytłaczać udowodnić, że ojciec chciał a Matka zabraniała? Skoro teraz Matka go wychowuje, dba, opiekuje się, pozniej to będzie mieszanie w głowie nastolatkowi a wiadomo ja takie sytuacje się kończą... kiedy nastolatek się dowiaduje, że Matka, z którą spędził całe życie separowala go od ojca, za którym tęsknił a ojciec walczył o kontakt... to też takie bycie między młotem a kowadłem. Postawić się matce? Przejść na stronę ojca? Nie wiem jak to ugryźć, jak to dalej będzie 😔

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Kurcze bardzo Ci współczuję takiej szefowej. Dla mnie najgorsze co może być - stresującą szefowa, a w moim przypadku Dyrekcja... Ja mam swoją panią Dyrektor najcudowniejszą na świecie, nie wyobrażam sobie na ten czas pracować gdzie indziej, mocno mnie wspiera, jest z wykształcenia także psychologiem, bardzo dużo po stracie też mi pomogła...

Głowa do góry, ciesz się ciaza... Wspieram ❤

Kalli95, Milixx lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan, mi mówiono, że najlepiej aby były usg i test były tego samego dnia lub aby odstęp pomiędzy był jak najmniejszy. U mnie w diagnostyce miałam wyniki na drugi dzień, więc robilam je dzień przed usg.

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też stresuje rozmowa z szefem. Ale zdecydowałam ze idę w poniedziałek a od wtorku chce pójść na zwolnienie na 2 tygodnie. Mysle ze mdlosci juz miną, bo strasznie mecze się w pracy, spóźniam przez poranne rzyganko itp. Mam zamiar później wrócić jeszcze żeby ewentualnie jakas osobę ma zastępstwo wdrożyć.
    W ogóle to dopiero wczoraj po wizycie jakos tak doszła do mnie mysl ze bedziemy miec dziecko. Wcześniej chyba nie dopuszczałam do siebie takich myśli w obawie przed poronieniem. Dziwne to tak nagle dla mnie i jakoś tak nie wiem głupio się czuje nie wiadomo jak 😅🤷‍♀️

Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ