X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • RoZyCzK4 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    U mnie raczej nie ten cykl.. Może następny..

Ja dzisiaj mam takie same odczucia co do mojego a też jestem w 8/9dpo😑

Ale dziewczyny mają rację jeszcze nic do końca nie przesądzone😉

Testuje codziennie a co mi zostało jak pełna szuflada testów 🙈😅

Blond27, 2+3, Angelaaaa, Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    👱 31 l.
    👫17 lat👰‍♀️🤵 2018

👶 synek 2019
    Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀

11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
    U Męża słabe wyniki nasienia

19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀

14 cs ten szczęśliwy 😍❤️

1.02 - ⏸️ w 9dpo
    2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
    6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)

06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
    06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
    20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
    13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
    17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
    23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰

preg.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Lekarz się popłakał? A myślałam że dla nich to już taki obojętny widok bo kilka razy dziennie oglądają bobasy i słuchają serca. Fajne zdjęcie, to 3d?

jestem lekarzem, pracuje z dziećmi, pracowałam na intensywnej terapii noworodka i na porodówce- nie zlicze ile razy miałam łzy w oczach kiedy dziecko po naszych zabiegach zacxynalo plakac( oddychac) i robilo sie rozowe a ojciec wybuchal placzem ze wzruszenia albo kiedy matka po raz pierwszy mogla przytulic swojego wczesniaka wazacego przy porodzie 500g .. uwierz, lekarze nie są z kamienia, my tez sie wzruszamy i to bardzo.

Nati czy ja dobrze kojarze, ze jesteś pielegniarką? stąd l4 od razu? ja tez bym chciala ale mam taka sytuacje ze wolalabym mozliwie jak najdluzel nie mowic pracodawcy o ciazy, choc oczywiscie boje sie narazenia na cxynnik zakaźny. maska troche chroni, zobacxymy jak bedzie. uzalezniam od samopoczucia, jak bede zdychac to ide na zwolnienie i chrzanie prace, dxiecko wazniejsze, ale jak bede sie dobrze czuc to jeszcze popracuje bo oszaleje siedzac w domu

Blond27, Nati94, 2+3, malinowamamba95, Kalli95, Angelaaaa, milam, Olo323 lubią tę wiadomość

• Blond27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ciotki! Ja juz po wizycie. Źródła boli brzucha lekarz nie znalazł ale dziecko jak bylo 2 dni do tyłu wg OM to teraz jest 2 dni do przodu a od ostatniej wizyty minęło 15 dni wiec tak sobie myślę że poprostu szybko rośnie 😄 pierwszy raz słyszałam serduszko... łzy oczywiście poleciały, a lekarzowi razem ze mną ☺ dziecko spało cala wizyte mimo dużych wysiłków lekarza żeby go obudzić (kilka razy głowica usg go tam trząsł 😂) ale dalej spało, chyba taki śpioch po tatusiu 😂 mam na bole brać no spe bo ciaza jest bardzo ładna 😊😊😊 jej ale się cieszę 😄😄😄20220422-185911.jpg
    Ojeju jaki słodziak 🥰🥰🥰

Anetka dopóki @ nie ma wszystko jest możliwe. O ile wiele objawów ciazowych miałam wcześniej to w szczęśliwym cyklu niekoniecznie . Nadal trzymam kciuki mocno 😘😘😘😗

Kalli95 lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    jestem lekarzem, pracuje z dziećmi, pracowałam na intensywnej terapii noworodka i na porodówce- nie zlicze ile razy miałam łzy w oczach kiedy dziecko po naszych zabiegach zacxynalo plakac( oddychac) i robilo sie rozowe a ojciec wybuchal placzem ze wzruszenia albo kiedy matka po raz pierwszy mogla przytulic swojego wczesniaka wazacego przy porodzie 500g .. uwierz, lekarze nie są z kamienia, my tez sie wzruszamy i to bardzo.

Nati czy ja dobrze kojarze, ze jesteś pielegniarką? stąd l4 od razu? ja tez bym chciala ale mam taka sytuacje ze wolalabym mozliwie jak najdluzel nie mowic pracodawcy o ciazy, choc oczywiscie boje sie narazenia na cxynnik zakaźny. maska troche chroni, zobacxymy jak bedzie. uzalezniam od samopoczucia, jak bede zdychac to ide na zwolnienie i chrzanie prace, dxiecko wazniejsze, ale jak bede sie dobrze czuc to jeszcze popracuje bo oszaleje siedzac w domu
    Tak jestem pielęgniarką, stąd L4 chociaż tak naprawdę wiem, że nie to powinno być wskazaniem- ale uwierz mi, w poprzedniej ciąży chciałam wrócić do pracy w ciąży, dostałam informację, że nie opłaca im się i mi, nie dostosują stanowiska, więc nie walczę.
    Dziś miałam dyżur nocny- do północy non stop byłyśmy na nogach z koleżankami, do 3.30 sama. Bardzo ciężki oddział, niby specjalistyczny ale z elementami wszystkiego, dużo osób leżących, nielogicznych. W drugiej ciąży pracowałam aż pacjent skopał mnie w brzuch- niby wiem, że zarodek jest chroniony no ale...wiesz.

Btw, ogromny szacunek za miejsce pracy ❤️ musisz być niesamowitą osobą. Przytulam Cię- ja mam krótkie staż pracy, też zdarza mi się mieć łzy w oczach ale z dziećmi to mogą pracować tylko mocno empatyczni ludzie❤️ porodówka to już w ogóle marzenie, przyjmować nowe życie na świat🥺

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati dziękuję:) aktualnie pracuje w przychodni troche lżej niż na oddziale, ale nie powiem, tez mi sie zdarza, ze jakis maly wojownik mnie skopie no a bycie obkaszlanym przez małe Smarki to na porzadku dziennym. bede sie kąpac w plynie do dezynfekcji

nati, malinowamamba, czy Wy tez macie takie ciągniecie/ rozpychanie/ ciezar w dole brzucha? bylam dzis na basenie, jak wychodzilam z wody to az mnie wpol zgielo jakos tak zaciagnelo.. to normalne? nie pamietam zebym tak miala w poprzednich ciazach na tym etapie

Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

• malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nati dziękuję:) aktualnie pracuje w przychodni troche lżej niż na oddziale, ale nie powiem, tez mi sie zdarza, ze jakis maly wojownik mnie skopie no a bycie obkaszlanym przez małe Smarki to na porzadku dziennym. bede sie kąpac w plynie do dezynfekcji

nati, malinowamamba, czy Wy tez macie takie ciągniecie/ rozpychanie/ ciezar w dole brzucha? bylam dzis na basenie, jak wychodzilam z wody to az mnie wpol zgielo jakos tak zaciagnelo.. to normalne? nie pamietam zebym tak miala w poprzednich ciazach na tym etapie

Ja mam lekkie ciągniecie, trochę jak na 🙈 ale jednak inaczej. Do tego dzisiaj mdłości nie dają mi żyć i nie wiem co się dzieje bo nigdy tak na tak wczesnym etapie nie miałam a to jednak moja 4 ciąża. Jutro lecę na betę 🙂.

Blond27 lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już ale to normalne 🙂a piersi Was bolą? Mnie jeszcze w ogóle..jakieś są dużo większe ale bez bólu. Czasami kłuje mnie w kanaliku, albo czuję podobne uczucie do napływania mleka do piersi, ale ciągłego bólu nie ma

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Nie mam już ale to normalne 🙂a piersi Was bolą? Mnie jeszcze w ogóle..jakieś są dużo większe ale bez bólu. Czasami kłuje mnie w kanaliku, albo czuję podobne uczucie do napływania mleka do piersi, ale ciągłego bólu nie ma

Mnie do tej pory piersi nie bolą a to już 9+1tc 😁😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Mnie do tej pory piersi nie bolą a to już 9+1tc 😁😁
    Uff☺️ bo macam te cycki i nic 😁 ale lekarza też wypytalam i powiedział, że pewnie zaczną 🙂

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ja mam dziś apogeum bólu piersi 😅 tak to raz bolą raz nie, raz całe raz tylko sutki

Nati94, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millix, jak się czujesz? Brakuje tu Ciebie

Blond27, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dogadalam się jeszcze z lekarzem w jednym pytaniu, czy z powodu torbieli na jajniku w tamtym cyklu mogły wyjść mi te słabe pozytywne testy? Miała któraś z Was torbiel w ciąży? Ma się wchłonąć.

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Od pozytywnego testu 🙈 biustonosz 24/7, nawet spie w nim bo inaczej się nie da. Bolą okropnie, najbardziej po zewnątrz i już 2rozmiary w górę. Kupiłam ostatnio w esotiqu stanik ciążowy i do karmienia, świetny bo nie szmaciak tył usztywniany i cycki ładnie trzyma, to nawet nie zdążyłam go użyć 🤣 leży w szufladzie bo nie ma większych rozmiarów a zwrot tylko na kartę podarunkowa, nie kalkuluje się bo zapłaciłam za niego 80 zł a w esotiqu za 80 zl to se majty można kupić 🤣 jakny któraś chciala to sprzedam po kosztach rozmiar 80F ale jak dla mnie to 75/80C max D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2022, 21:28

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i ja dorzucę zwoje 3 grosze :)

Jeśli któraś ma na prawdę duuuzy biust i potrzebuje staników a sportowe ma tylko takie co mocno uciskają to polecam te z hm z kolekcji ciążowej, ojej leżą jak druga skóra 😊mam jeszcze 1 stanik z drutami który jest na mnie dobry i zakładam go tylko do pracy żeby jakoś wyglądać ale ból po ściągnięciu jest potworny a w tych z hm cały dzień mogę śmigać nic się nie odgniata ale jednak są okiełznane i nie fruwają na prawo i lewo

malinowamamba95, Magdak, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim pierwszym objawem były ciężkie piersi, ból był kilka dni po dacie @ .... Są większe i na brzuchu nie da rady sie położyć. Czasem sutki mocniej zabolą ale tak chwilowo jakby piekły...

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ciotki! Ja juz po wizycie. Źródła boli brzucha lekarz nie znalazł ale dziecko jak bylo 2 dni do tyłu wg OM to teraz jest 2 dni do przodu a od ostatniej wizyty minęło 15 dni wiec tak sobie myślę że poprostu szybko rośnie 😄 pierwszy raz słyszałam serduszko... łzy oczywiście poleciały, a lekarzowi razem ze mną ☺ dziecko spało cala wizyte mimo dużych wysiłków lekarza żeby go obudzić (kilka razy głowica usg go tam trząsł 😂) ale dalej spało, chyba taki śpioch po tatusiu 😂 mam na bole brać no spe bo ciaza jest bardzo ładna 😊😊😊 jej ale się cieszę 😄😄😄20220422-185911.jpg

Jaki sliczny spioszek😍 gratulacje!

Kalli95 lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w okolicach miesiączki miałam bóle jak miesiączkowe, ale takie trwające kilka sekund i mniej bolesne, potem puszczało. Od początku ciagle coś kłuje, spina, pobolewa. Wczoraj po usg to był zupełnie inny ból, dlatego tak Was tu podpytałam, ale takie wspomniane wcześniej bóle, to normalny i dobry objaw ❤️
    Co do piersi - u mnie cały czas są wrażliwe, lekko obolałe, ale zdecydowanie bardziej bolały na początku, nie mogłam się chwycić 😅 Teraz trochę zależy od dnia. Z plusów - poszły rozmiar w górę 😄 W sumie nigdy nie narzekałam, ale teraz to już konkretnie to wygląda 🤣
    Przerzuciłam się już prawie tylko na sportowe, polecam, nic nie wypływa 🤣 😃

Olo323 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cyckow, to w 1 ciąży już przed testem były ciężkie. Później bardzo bolały. Spac musiałam w staniku sportowym. PoJiej kupiłam w esotiq stanik do karmienia ale zrobił się ciasny i w końcu trafiłam na cycniki z mitexa. Jak dla mnie rewelacja. Do końca ciazy nosiłam i długo po.

Obecnie cycki tylko z początku bolały jak dotknęłam. Później nasiliły się. Jak ściągam stanik to czuje ze bolą przez chwilę no i jak się dotkne albo jak mnie córka dotknie czy się o mnie oprze. W tej ciąży nie muszę spać w staniku 😊

Conte, to macie faktycznie bardzo ciężka sytuację. Nie wiem co doradzić. Nie wiem kto mógłby się tym zająć, żeby sprawę wygrać. Zauważyłam, że w takich sytuacjach ojcom jest bardzo ciężko, prawo jest zazwyczaj po stronie matki. Niestety nie zawsze jest to dobre rozwiązanie.

Dziewczynki, trzymajcie dzisiaj kciuki o 11.20.

Grażyna1820, Kalli95, Milixx, Olo323 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Co do cyckow, to w 1 ciąży już przed testem były ciężkie. Później bardzo bolały. Spac musiałam w staniku sportowym. PoJiej kupiłam w esotiq stanik do karmienia ale zrobił się ciasny i w końcu trafiłam na cycniki z mitexa. Jak dla mnie rewelacja. Do końca ciazy nosiłam i długo po.

Obecnie cycki tylko z początku bolały jak dotknęłam. Później nasiliły się. Jak ściągam stanik to czuje ze bolą przez chwilę no i jak się dotkne albo jak mnie córka dotknie czy się o mnie oprze. W tej ciąży nie muszę spać w staniku 😊

Dziewczynki, trzymajcie dzisiaj kciuki o 11.20.
    Też myślałam, że mnie to ominie w kolejnej ciąży ale już 2 dzień masakrycznie bolą piersi. Muszę się rozejrzeć za miękkimi stanikami, bo długo tak nie pociągnę. Ale mnie jednak obawa stopuje żeby tak szybko kupować coś mimo, że to dla mnie...

Kciuki zaciśnięte 🤞 wszystko będzie dobrze - PAPP-A pobierałaś?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Też myślałam, że mnie to ominie w kolejnej ciąży ale już 2 dzień masakrycznie bolą piersi. Muszę się rozejrzeć za miękkimi stanikami, bo długo tak nie pociągnę. Ale mnie jednak obawa stopuje żeby tak szybko kupować coś mimo, że to dla mnie...

Kciuki zaciśnięte 🤞 wszystko będzie dobrze - PAPP-A pobierałaś?
    To kup sobie chociaż zwykły sportowy.
    Ja je nosiłam wprawdzie do spania tylko ale czasami zdarzyło się że i wyszłam w nim z domu ☺

Tak, pappe robiłam 😉 już dość wcześnie bo przed świętami. Mówili że wyniki za 4 dni, a wizytę miałam mieć tuż po świętach, więc zrobiłam w poniedziałek przed świętami, żeby wyniki doszły na wtorek po świętach. Okazalo się że wyniki były na drugi dzień, a USG przełożyli na 4 dni później 🤦‍♀️ I tak pappa była wykonana w 11+5 a USG będzie w 13+3 🙄🙄

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ