X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę cały czas o L4 i to coraz bardziej na poważnie. Tylko mąż się zastanawia czy to nie za szybko 🤷‍♀️ Pracuje w biurze od 9 więc praca nie jest jakaś ciężka. Tylko szefowa, 1z2, która z nami siedzi (druga, ta glówniejsza jest w innym mieście), starsza Pani - coraz bardziej się czepia a ja staram się w miarę możliwości w obecnym stanie, zrobić tyle ile muszę. U mnie to nie takie proste iść na L4 z dnia na dzień 🤦‍♀️ pamiętam jak w lutym potrzebowalam opieki na syna na 2 tyg to ile ja wcześniej musiała o tym powiedzieć 😔 i mi do tej pory wypomina przy jakimś wolnym dniu, że ja miałam tyle wolnego i znowu biorę, a druga pracownica, nie chodzi na wolne i inne takie 😔 Ciężko temat z tym L4 u mnie i to bardzo 😔 Ogólnie nie jest dobrze ale daje rade.
    Na szczęście lekarz jest chętny do wypisywania L4 więc to duży plus u niego.

Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Kurcze bardzo Ci współczuję takiej szefowej. Dla mnie najgorsze co może być - stresującą szefowa, a w moim przypadku Dyrekcja... Ja mam swoją panią Dyrektor najcudowniejszą na świecie, nie wyobrażam sobie na ten czas pracować gdzie indziej, mocno mnie wspiera, jest z wykształcenia także psychologiem, bardzo dużo po stracie też mi pomogła...

Głowa do góry, ciesz się ciaza... Wspieram ❤
    Bardzo zazdroszcze wam takich szefów ☺ moj to taki typ co nie wiadomo czego się można po nim spodziewać. Polityka wobec kobiet w ciąży tez jest rozna... chyba zależy od jakichś osobistych sympatii. Po poronieniu słyszałam tez dużo tekstów które bardzo mnie raniły ale nie mówiłam o moich sprawach glosno wiec musialam się trzymać. Po poronieniu słyszałam teksty czy jestem w ciąży... albo czy wpłacę datek na grob dzieci utraconych. Czasem chciało mi się aż płakać. Mam fajna kierowniczkę i wiem ze jakby co to stanie za mną murem ale nie wiem jak to będzie ostatecznie 🙁

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Myślę cały czas o L4 i to coraz bardziej na poważnie. Tylko mąż się zastanawia czy to nie za szybko 🤷‍♀️ Pracuje w biurze od 9 więc praca nie jest jakaś ciężka. Tylko szefowa, 1z2, która z nami siedzi (druga, ta glówniejsza jest w innym mieście), starsza Pani - coraz bardziej się czepia a ja staram się w miarę możliwości w obecnym stanie, zrobić tyle ile muszę. U mnie to nie takie proste iść na L4 z dnia na dzień 🤦‍♀️ pamiętam jak w lutym potrzebowalam opieki na syna na 2 tyg to ile ja wcześniej musiała o tym powiedzieć 😔 i mi do tej pory wypomina przy jakimś wolnym dniu, że ja miałam tyle wolnego i znowu biorę, a druga pracownica, nie chodzi na wolne i inne takie 😔 Ciężko temat z tym L4 u mnie i to bardzo 😔 Ogólnie nie jest dobrze ale daje rade.
    Na szczęście lekarz jest chętny do wypisywania L4 więc to duży plus u niego.
    To idź dopóki się źle czujesz..może tak? 2 tygodnie jakoś mocno popsują tam szyki?

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni i właśnie włączył mi się stres.... 🥺🥺🥺

Blond27 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    To idź dopóki się źle czujesz..może tak? 2 tygodnie jakoś mocno popsują tam szyki?

Jak mam iść na L4 to tylko ciągiem i do dnia porodu. Już sobie wyobrażam te gadanie jak bym poszła na 2 tyg i potem wróciła i znowu poszła 🤦‍♀️😔

Blond27 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    To ja Was jeszcze podpytam o test PAPPA - mam skierowanie na NFZ na prenatalne (PAPPA+USG), już umówiłam się do kliniki 24.05 (będzie 12+0 patrząc na wynik ostatniego USG). Czy test z krwi powinnam zrobić jakoś wcześniej? 🤔 Czy krew będzie pobrana w dniu USG? Jeśli wcześniej, to wiecie może czy PAPPA można zrobić w innym miejscu niż będzie robione USG?
    To zależy od miejsca gdzie robisz dużo. Ja mam pobierane kilka dni przed i wyniki idą do lekarza bezpośrednio i już po USG wszystko może wklepac w program i gotowe ☺️
    A z jakiego powodu masz na NFZ? Musi być spełniony jeden z warunków więc ciekawe co wpisali

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    A ja się tak zastanawiam.... Bo we wtorek na USG jeszcze nie było serduszka, kolejna wizyta 6 maja z USG... I tak sobie myślę, czy to nie za długo jakby (tfu tfu) okazało się, że jednak nie ma serduszka czy coś? Lekarka powiedziała, że ok, że nie ma też co tak często robić USG....
    Myśl, że wszystko dobrze ! Dziewczyny czasem i 4 tygodnie chodzą z poronieniem zatrzymanym i nie dzieje się nic. Teraz może masz częściej ale za chwilę będą co 4 tygodnie wizyty i trzeba się przyzwyczaić :)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek już miałam rozmowę, skręcało mnie w żołądku ale przynajmniej jestem na homeoffice i lepiej funkcjonuje ☺️
    Niestety rozmowy są ciężkie i tego nie unikniemy. Zaraz nas będzie prawo pracy chronić więc będzie łatwiej do tego podejść. Tak samo nawet jakby coś się stało (tfu tfu) to dalej będzie L4 więc nic się nie stanie jak szybko pójdziecie na L4. Nikt Wam tego nie będzie pamiętał jak długo będziecie pracować. 😔

Blond27, Domi_naturelover, Nati94, Milixx, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Spokojnie! ❤️ Ja też się nie czułam w ciąży, teraz gdyby nie chęć spanka i większy apetyt, to czuję się tak samo jak przed ciążą 😃 Nie denerwuj się ❤️

W sumie możnaby jeszcze dołożyć dziwne sny - co mi się dzisiaj śniło to… W ciągu jednej nocy obskoczyłam Hiszpanię, dwa gabinety ginekologów wraz z USG, dom teściów, jechałam samochodem z niesprawnymi hamulcami i z 3 razy pokłóciłam się we śnie z moim M. 🤣 A pamiętam tylko połowę z moich snów zapewne 😂😂😂 Jestem bardziej zmęczona niż przed spaniem 🤣

A mi się dzisiaj śniło że urodziłam synka i byłam niezadowolona bo chciałam dziewczynkę (mam już 2 synów). I tak mi się smutno zrobiło po tym śnie bo przecież nie ważne jaka płeć, ważne żeby dziadzia była donoszona i zdrowa ☹️

Olo323 lubi tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Tutaj niestety każdy odmawia pomocy... sąd w PL odrzucił bo nie jego jurysdykcja, MSZ odrzuciło bo narzeczony prowadzi firmę w UK, Mediator w UK nic nie ugrał bo tamta cipa nie wyraziła zgody na mediacje, policja w UK mówi, że oni nie są od spraw rodzinnych... głupie to, bo ona czuje się bezkarna, rób co chce i nikt nie może jej do niczego zmusić a Mały cierpi razem z ojcem bo się nie widzą... sąd w PL najpierw dal się wypowiedzieć stronom a później odmówił... problem w tym, że wujek tej baby jest adwokatem w Sądzie, w którym składaliśmy wniosek i czyje, że to jego sprężynka... normalnie siąść i płakać tylko. Czekać aż mlody będzie pelnoletni ale co wtedy, jak mu wytłaczać wytłaczać udowodnić, że ojciec chciał a Matka zabraniała? Skoro teraz Matka go wychowuje, dba, opiekuje się, pozniej to będzie mieszanie w głowie nastolatkowi a wiadomo ja takie sytuacje się kończą... kiedy nastolatek się dowiaduje, że Matka, z którą spędził całe życie separowala go od ojca, za którym tęsknił a ojciec walczył o kontakt... to też takie bycie między młotem a kowadłem. Postawić się matce? Przejść na stronę ojca? Nie wiem jak to ugryźć, jak to dalej będzie 😔

Najgorsze że w takich sytuacjach ludzie grają dzieckiem, które najbardziej w tym wszystkim cierpi. To musi być straszna kobieta jeżeli utrudnia dziecku kontakty z ojcem, zwłaszcza jeśli oboje tego kontaktu chcą.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Kurcze bardzo Ci współczuję takiej szefowej. Dla mnie najgorsze co może być - stresującą szefowa, a w moim przypadku Dyrekcja... Ja mam swoją panią Dyrektor najcudowniejszą na świecie, nie wyobrażam sobie na ten czas pracować gdzie indziej, mocno mnie wspiera, jest z wykształcenia także psychologiem, bardzo dużo po stracie też mi pomogła...

Głowa do góry, ciesz się ciaza... Wspieram ❤

Anetka jak dzisiaj tescik? Widzę temperaturę 🤩

Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    To zależy od miejsca gdzie robisz dużo. Ja mam pobierane kilka dni przed i wyniki idą do lekarza bezpośrednio i już po USG wszystko może wklepac w program i gotowe ☺️
    A z jakiego powodu masz na NFZ? Musi być spełniony jeden z warunków więc ciekawe co wpisali
    W takim razie chyba po prostu zadzwonię w poniedziałek i dopytam u źródła 😃
    U mnie (niestety) jest wyraźnie spełniony z racji mojej wady genetycznej 😔 Mam zaznaczony punkt „stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenowo lub wieloczynnikowo”

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ja w czwartek już miałam rozmowę, skręcało mnie w żołądku ale przynajmniej jestem na homeoffice i lepiej funkcjonuje ☺️
    Niestety rozmowy są ciężkie i tego nie unikniemy. Zaraz nas będzie prawo pracy chronić więc będzie łatwiej do tego podejść. Tak samo nawet jakby coś się stało (tfu tfu) to dalej będzie L4 więc nic się nie stanie jak szybko pójdziecie na L4. Nikt Wam tego nie będzie pamiętał jak długo będziecie pracować. 😔
    Już nas chroni prawo pracy bo masz potwierdzoną ciążę 🙂
    Millix, wiem, że dziewczyny tak robią. Ale to zależy pewnie od miejsca pracy..
    J

age.png

💔11.2021 synek
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    A mi się dzisiaj śniło że urodziłam synka i byłam niezadowolona bo chciałam dziewczynkę (mam już 2 synów). I tak mi się smutno zrobiło po tym śnie bo przecież nie ważne jaka płeć, ważne żeby dziadzia była donoszona i zdrowa ☹️
    Ahh, musimy pamiętać, że to tylko sny :/ To pewnie trochę tak jak ze snami np. ze zdradą. W snach mi się kiedyś zdarzyło podczas gdy w rzeczywistości nie ma do tego żadnych powodów i nigdy by do tego nie doszło :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Anetka jak dzisiaj tescik? Widzę temperaturę 🤩

Zatestowalam rano i widzę jakieś cienie... Ale ja cienie zawsze widzę 😅 popołudniu mam zamiar zatestowac jeszcze raz, ale mam plamienia dalej i czuje się totalnie okresowo

milam, Olo323 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Zatestowalam rano i widzę jakieś cienie... Ale ja cienie zawsze widzę 😅 popołudniu mam zamiar zatestowac jeszcze raz, ale mam plamienia dalej i czuje się totalnie okresowo
    Totalnie okresowo to dobry znak naprawdę! 😘

Aneta2506, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia w pełni zdrowa ☺
    Na wydruku od lekarza m.in napisane:
    Crl: 7.5cm
    Przeziernosc: 1.9mm
    FHR 148ud/min
    Pępowina trojnaczyniowa
    Łożysko na przedniej ścianie nisko
    Czyli znów mogę odczuwać ruchy słabiej.
    Wszystkie parametry USG adekwatne do wieku z ostatniej miesiączki. Bardzo niskie ryzyka trisomii.
    Lekarzowi bardzo ciężko było zbadać dziecko bo mega ruchliwe. Nawet 3d nie dało się zrobić bo ciągle obracało się do nas tyłem. Przez to nie znamy także płci jeszcze. Nie dało się ujrzeć. No ale najważniejsze że jest zdrowe, więc kamień z serca.

Do tego przy płatności:
    - pani ma abonament w PZU?
    - tak ale nie zglaszalam, bo wiem, ze PZU nie refunduje badań genetycznych. 2 lata temu robilam i PZU nie opłacało.
    - ja zadzwonie i zaraz sie dowiemy
    Czekam
    - wszystko jest ok, dziekuje 😊
    Bylam w szoku ale zadowolona bo mam 350zl w kieszeni ☺

3541d1a6f8e9.jpg

ac381073acd7.jpg

4a79fb28a10f.jpg

Nati94, conte, Aneta2506, Kluska95, Milixx, malinowamamba95, Blond27, 2+3, Blondyna.B, milam, Grażyna1820, Angelaaaa, Domi_naturelover, Kalli95, Magdak, Olo323, Koteczka82 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę, jakie miałam przyrosty w ciąży z Lili- 1 beta 10 dpo 26, później po 4 dniach 330, po kolejnych 2- 960, a później za kolejne 3 dni 3600. Ale za to nie było pęcherzyka jeszcze po tej becie 960 albo ta lekarka miała słabszy sprzęt. Mdłości pojawily się równe 2 tygodnie po pozytywie. Wcześniej narzekałam sobie, ze nic mi nie jest 🤣

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Dzidzia w pełni zdrowa ☺
    Na wydruku od lekarza m.in napisane:
    Crl: 7.5cm
    Przeziernosc: 1.9mm
    FHR 148ud/min
    Pępowina trojnaczyniowa
    Łożysko na przedniej ścianie nisko
    Czyli znów mogę odczuwać ruchy słabiej.
    Wszystkie parametry USG adekwatne do wieku z ostatniej miesiączki. Bardzo niskie ryzyka trisomii.
    Lekarzowi bardzo ciężko było zbadać dziecko bo mega ruchliwe. Nawet 3d nie dało się zrobić bo ciągle obracało się do nas tyłem. Przez to nie znamy także płci jeszcze. Nie dało się ujrzeć. No ale najważniejsze że jest zdrowe, więc kamień z serca.

Do tego przy płatności:
    - pani ma abonament w PZU?
    - tak ale nie zglaszalam, bo wiem, ze PZU nie refunduje badań genetycznych. 2 lata temu robilam i PZU nie opłacało.
    - ja zadzwonie i zaraz sie dowiemy
    Czekam
    - wszystko jest ok, dziekuje 😊
    Bylam w szoku ale zadowolona bo mam 350zl w kieszeni ☺

3541d1a6f8e9.jpg

ac381073acd7.jpg

4a79fb28a10f.jpg
    Piękny dzidziuś ❤️ Gratulacje ♥️

Mgdra lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Najgorsze że w takich sytuacjach ludzie grają dzieckiem, które najbardziej w tym wszystkim cierpi. To musi być straszna kobieta jeżeli utrudnia dziecku kontakty z ojcem, zwłaszcza jeśli oboje tego kontaktu chcą.
    Nie chce mi się nawet pisać, strzępić nerwów i emocji bo to aż szkoda na taką osobę tracić energię... ale podjęliśmy decyzję, zakładamy sprawe w UK💪 ostatnia deska ratunku i mam nadzieję, że tym razem uda się coś wywalczyć. Szkoda tylko, że to znowu mnóstwo czasu...

Olo323 lubi tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ