W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:U mnie dziewczyny ciężki czas, zmarła babcia mojego męża, bardzo bliska również dla mnie. Będzie mnie mniej ale będę Was czytać. 💜
Bardzo mi przykrotrzymaj się..
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Olo323 wrote:Ja dziś mam taki ciężki dzień, ze spałam do prawie 12:30 i gdyby nie to ze mąż mnie obudził, to dalej bym najchętniej spała 🙈
Teraz chilluje na tarasie z herbatka i próbuje nie zasnąć 🙈😂
U nas wczoraj przepiękna pogoda, a dzisaj zimno i pada 🤨 pogoda depresyjna do spania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 15:01
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Olo323 wrote:Ja dziś mam taki ciężki dzień, ze spałam do prawie 12:30 i gdyby nie to ze mąż mnie obudził, to dalej bym najchętniej spała 🙈
Teraz chilluje na tarasie z herbatka i próbuje nie zasnąć 🙈😂
Ja też tak czasami mam 🙈 dzisiaj mam za to dzień huśtawki emocjonalnej raz kłócę się z mężem na całego, raz przytulamy i jest wszystko pięknie 🤦 do tego po każdym jedzeniu najchętniej bym 🤮 -
Blond27 wrote:U mnie dziewczyny ciężki czas, zmarła babcia mojego męża, bardzo bliska również dla mnie. Będzie mnie mniej ale będę Was czytać. 💜
U mnie dzisiaj też bardzo ciężki dzień. Córka to dzisiaj mały potwór. Strasznie płacze i rzuca się o wszystko ja ok podaje jeść to nie i pluje. A za 30 minut chce jeść i rzuca się bo jedzenie ma być na wczoraj. Nie ogarniam teraz, to co dopiero z 2.... 🙄🥺 mam dzisiaj takiego doła, że odechciewa mi się wszystkiego, nic mnie nie cieszy.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro.. trzymajcie się…Blond27 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blond27 trzymaj sie! Ściskam mocno.
Ja się nie odzywam bo się czuje fatalnie. W zadnej ciąży nie miałam takich mdłości. Mam nadzieje ze wszystko jest okej.
Apropo grilla, mieliśmy dzisiaj pierwszego grilla w nowym domu….. tak się na to cieszyłam a jak poczułam zapach to pobiegłam zwymiotować. Heh. 🙈🤰🏻🤰🏻🤮
A to mój test z dzisiaj. Chyba ta beta szybko rośnie. Nie wiem czy nie pójdę wcześniej jednak do lekarza, żeby sprawdzić czy to nie jakiś zaśniad albo coś. Zobaczymy jutro jak przyrost. 🙃🙃🙃
Blond27, Nati94, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:
Testy różnie się wybarwiają - w jednych przy becie 300 są takie same kreski a w innych w okolicach nawet 1500. To zupełnie nie jest niczego wyznacznik 😉
I tak jutro chyba powtórka bety więc będziesz wiedziała ile urosłaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 21:02
malinowamamba95, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:U mnie też a żadnej ciąży nie miałam takich mdłości i wymiotów 😔
Testy różnie się wybarwiają - w jednych przy becie 300 są takie same kreski a w innych w okolicach nawet 1500. To zupełnie nie jest niczego wyznacznik 😉
I tak jutro chyba powtórka bety więc będziesz wiedziała ile urosła
Jutro lecę na betę po pracy wiec zobaczę ile przyrosła.
Niby człowiek wie, że każda ciąża inna, a jednak sie zastanawia. Te wymioty tak szybko mnie zaskoczyły, ale liczę, że to dobrze zwiastuje:). Tak zle, i tak niedobrze.Blond27, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
To a propo testów. Przyznam się, zrobiłam dziś jeszcze facelle sikany i pinka, facelle 2 tłuste krechy, aż biją po oczach, na pinku 20 druga jaśniejsza. Panika, ciąża się nie rozwija. Wysłałam męża po dozy a na nich 2 tłuste krechy, nawet mocniejsze niż ostatnio na nord(a wciąż wydaje mi się, że to te same) 🤦🤦🤦 tyle w temacie. Wiem jedno, więcej testów nie robię, bom głupia i stresu się nażarłam.
A propos pinków- ktoś pokazał pinka 20 przy becie 5300, dalej kreski nie były takie same na 100 proc. Na maxa ich nie polecam 🤣 i nie polecam sikania w 4 tygodniu ciąży i porównywania testów 🤦 niech już będzie ten 2.05 bo chyba tylko mój lekarz potrafi mnie uspokoić🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 22:38
Blond27, malinowamamba95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondyna.B wrote:U mnie też a żadnej ciąży nie miałam takich mdłości i wymiotów 😔
I tak jutro chyba powtórka bety więc będziesz wiedziała ile urosła
dziękuję, pocieszyłaś mnie, bo moje dwa testy zrobione w odstepie 2 dni w ogole sie nie roznia kolorem i zaczynałam już schizować, że to fatalnie.. a bety sobie nie moge zbadać i sie denerwuje.
jade właśnie do pracy, czeka mnie mega ciezki tydzień i boje sie jak i czy w ogole Kropek to przetrwa.
zadałam to pytanie na innym wątku ale bez odpowiedzi, może tu mi pomożecie- dziewczyny dla ktorych to jest 2 lub kolejna ciąża- kiedy mówiłyście starszemu dziecku, że mama ma w brzuszku dzidziusia? po serduszku? po prenatalnych? jak bylo widac? moja 3,5latka ciagnela mnie wczoraj na trampoliny i mialam problem jej wytlumaczyc czemu nie moge.. -
KlaraJa kciuki za wizytę ☺️🤞
KlaraJa, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:KlaraJa kciuki za wizytę ☺️🤞
Nie dziękuję 😘 stres mnie już bierze a tu do 16 jeszcze kupe czasu 😬 -
Dziewczyny, mocno tulę w tych trudnych dniach
Klara, kciuki za wizytę!
Słuchajcie, z tymi dentystami to cyrk na kółkach... Gdzie dzwonię, to termin za 3/4 tygodnie i tłumaczą się "to i tak szybko, bo normalnie na lipiec"... Zdenerwowałam się i zadzwoniłam do rzecznika praw pacjenta. Jest na to ustawa, mają OBOWIĄZEK przyjąć w ciągu 7 dni :') Dopiero jak zadzwoniłam ponownie i powołałam się na ustawę to dostałam magiczną nową wskazówkę by zadzwonić jutro do lekarza bezpośrednio i zapytać czy jest w stanie przyjąć mnie w tym tygodniu 🤦 Więc walczcie o swoje, bo dopóki się człowiek nie powoła na swoje prawa, to nic na NFZ nie dostanie...Grażyna1820, malinowamamba95, Nati94, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Nati94 wrote:To a propo testów. Przyznam się, zrobiłam dziś jeszcze facelle sikany i pinka, facelle 2 tłuste krechy, aż biją po oczach, na pinku 20 druga jaśniejsza. Panika, ciąża się nie rozwija. Wysłałam męża po dozy a na nich 2 tłuste krechy, nawet mocniejsze niż ostatnio na nord(a wciąż wydaje mi się, że to te same) 🤦🤦🤦 tyle w temacie. Wiem jedno, więcej testów nie robię, bom głupia i stresu się nażarłam.
A propos pinków- ktoś pokazał pinka 20 przy becie 5300, dalej kreski nie były takie same na 100 proc. Na maxa ich nie polecam 🤣 i nie polecam sikania w 4 tygodniu ciąży i porównywania testów 🤦 niech już będzie ten 2.05 bo chyba tylko mój lekarz potrafi mnie uspokoić🙈ale korciło strasznie
Nati94 lubi tę wiadomość