W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny suplementujecie w ciąży magnez? Ja biorę mamadha premium + z polecenia lekarza, ale dzisiaj widzę że strasznie lata mi powieka i zastanawiam się czy nie zacząć brać MagneB6, bo w mamadha jest tlenek magnezu, który jest słaby. Może przez brak magnezu miałam takie wysokie ciśnienie wczoraj i tak słabo śpię... budzę się codziennie w nocy z takim niepokojem i nie mogę zasnąć przynajmniej 1h/2h 😕
Ja w swoje „mieszance” witamin nie miałam magnezu. Ale ostatnio rozmawiałam z koleżanka, ze ostatnio mam taki „bolący i twardy brzuch” (chociaż chce to podkreślić, ze to trochę nad wyraz, ale nie umiem inaczej opisać tego uczucia, najbardziej zbliżone to taki „bolący twardy brzuch”) i spytała czy biorę magnez, bo jej lekarka prowadząca kazała brać 3x1 tabletkę magnezu właśnie na bolacy brzuch (ze jak tam wszystko teraz „pracuje” to żeby „rozluźniać”) i powiem Wam, ze albo to placebo, albo naprawdę działa 😂KlaraJa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94 wrote:Mam nadzieję, że ten przyrost to zdrowa ciąża 🍀 objawów dalej zero 🤷 a żeby mnie tak przeczołgało z mdłościami to się uspokoję wreszcie
Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Mam nadzieję, że ten przyrost to zdrowa ciąża 🍀 objawów dalej zero 🤷 a żeby mnie tak przeczołgało z mdłościami to się uspokoję wreszcie
Haha, każdy zawsze by chciał coś odwrotnego 😅
Moja przyjaciółka rodzi teraz w maju i do jakiegoś 20 tygodnia mówiła ze gdyby nie brak okresu i zdjęcia z USG to by nadal nie wierzyła, ze jest w ciąży 😂 brzuszek zaczął się pojawiać dopiero koło 22 tygodnia i dopiero zaczęła narzekać 😅😊Blond27 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Zdrowa! Innej opcji nie ma 😊 Nie zamartwiaj się na zapas tylko się ciesz 💚 Ja dwie poprzednie ciążę przeszłam bez objawów. Jedyny objaw to brak okresu i rosnący brzuszek więc takie ciążę się zdarzają i się ciesz że na taką trafiłaś 😊 Ta ciąża jest dla mnie inna i chciałabym, żeby wróciły te dwie bezobjawowe poprzednie ciążę 😅Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny zakupiłam gaviscon i migdały - powiem Wam ze zjadłam ze 3 szt migdałów i kurcze zgaga ustąpiła. Dopytuje panią w aptece czy można gaviscon w ciąży, a ona "proszę panią nawet trzeba bo inaczej to ciężko " 😆
Ja gdyby nie zgaga i senność to też bym nie narzekała. Ale wiecie co nie sądziłam, ze zgaga jest taka paskudna 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 17:50
KlaraJa, Olo323, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Ja dziewczyny zakupiłam gaviscon i migdały - powiem Wam ze zjadłam ze 3 szt migdałów i kurcze zgaga ustąpiła. Dopytuje panią w aptece czy można gaviscon w ciąży, a ona "proszę panią nawet trzeba bo inaczej to ciężko " 😆
Ja gdyby nie zgaga i senność to też bym nie narzekała. Ale wiecie co nie sądziłam, ze zgaga jest taka paskudna 🤦♀️Blond27 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Ja bez gavisconu nie funkcjonuje. W 1 ciąży pomogl i teraz pomaga także 😊Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond27 wrote:Ja dziewczyny zakupiłam gaviscon i migdały - powiem Wam ze zjadłam ze 3 szt migdałów i kurcze zgaga ustąpiła. Dopytuje panią w aptece czy można gaviscon w ciąży, a ona "proszę panią nawet trzeba bo inaczej to ciężko " 😆
Ja gdyby nie zgaga i senność to też bym nie narzekała. Ale wiecie co nie sądziłam, ze zgaga jest taka paskudna 🤦♀️
No i super, że ustąpiła. Ja też zakupiłam migdały, chociaż akurat zgagi nie mam, kupiłam na zaś 😅Blond27 lubi tę wiadomość
-
Migdały pomagają też na mdłości. U mnie się sprawdzały chociaż na troszkę.
Serio, wolałabym mieć mdłości i wtedy uwierzyłabym, że jest ok. Ale jak lekarz powie, że mimo ich braku jest ok, to przestanę truć, obiecuję 🙂
A z tą betą, to było nieplanowane. Mąż mnie zmusił 🤷 powiedział, że już nie może patrzeć, jak się męczę i musimy sprawdzić. Chyba serio jest źle skoro on mnie sam wiezie na betę 🙈 -
Ja o ile z mdłościami jakoś sobie radzę to prawie po każdym posiłku 🤮 to jest chyba najgorsze w tym wszystkim... Chyba czas pójść do apteki po coś na 🤮 ale na szczęście dużo pije to chociaż się nie odwodnie 😑
-
Olo323 wrote:Anetko, tule mocno ♥️
Włochy są magiczne, wierzę ze wyczyścisz głowę i złapiesz nowe spojrzenie 😊
Mogę zapytac gdzie dokładnie lecicie? 😊
Wenecja, Werona ☺☺☺🥰Nati94, Blondyna.B, Milixx, Kalli95, Grażyna1820, Angelaaaa, Magdak, Olo323, Domi_naturelover, KlaraJa, Mgdra lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Serio, wolałabym mieć mdłości i wtedy uwierzyłabym, że jest ok. Ale jak lekarz powie, że mimo ich braku jest ok, to przestanę truć, obiecuję 🙂
A z tą betą, to było nieplanowane. Mąż mnie zmusił 🤷 powiedział, że już nie może patrzeć, jak się męczę i musimy sprawdzić. Chyba serio jest źle skoro on mnie sam wiezie na betę 🙈
Faceci czasem potrafią sprowadzić na ziemię i myślą bardziej pozytywnie od nas 😅
Mój M. bardzo się ucieszył jak mu zaproponowałam żeby ze mną poszedł na USG tylko za jakiś czas żeby było już przez brzuch. W żadnej z ciąż nie miał okazji bo nie można było przychodzić z osobą towarzyszącą więc będzie to dla niego niezłe przeżycie ☺️Nati94, Milixx lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dziewczyny u mnie beta z dziś 1271.6. Kalkulator pokazuje,że przyrost ok. Chociaż w drugiej ciąży przyrosty były bardziej spektakularne. Nic, pozostaje dalej czekać.
Wszystko jest dobrze ❤Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Nie bierz probiotyku bez konsultacji z lekarzem...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Faceci czasem potrafią sprowadzić na ziemię i myślą bardziej pozytywnie od nas 😅
Mój M. bardzo się ucieszył jak mu zaproponowałam żeby ze mną poszedł na USG tylko za jakiś czas żeby było już przez brzuch. W żadnej z ciąż nie miał okazji bo nie można było przychodzić z osobą towarzyszącą więc będzie to dla niego niezłe przeżycie ☺️
A co do myślenia- tak, mój mąż wierzy za nas oboje. Ja codziennie budzę się z niepokojem. Nie umiem tego nazwać. Zaczął się najgorszy tydzień, etap zatrzymania rozwoju poprzedniej. Ciężko się uśmiechać i być pewnym, że będzie ok, same wiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 20:50
-
Mój idzie ze mną na prenatalne 😁 Ale On bardziej przyjął podejście, że na USG to i tak nic nie zobaczy, że po co, niedługo zobaczy na żywo 😅😅😅 Może jak zobaczy raz, to już będzie chciał zawsze być, zobaczymy
Włochy są takie piękne...💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziewczyny a od kiedy zaczynaja się USG przez brzuch?
Bardzo bym chciała żeby mąż ze mną poszedł, żeby zobaczył na żywo maluszka a nie tylko zdjęcia. Ale oboje stwierdziliśmy, ze dopóki usg dopochwowe to będziemy się czuć niekomfortowo 😌👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Dziewczyny a od kiedy zaczynaja się USG przez brzuch?
Bardzo bym chciała żeby mąż ze mną poszedł, żeby zobaczył na żywo maluszka a nie tylko zdjęcia. Ale oboje stwierdziliśmy, ze dopóki usg dopochwowe to będziemy się czuć niekomfortowo 😌Olo323 lubi tę wiadomość