W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta2506 wrote:Jak tam się macie brzuchatki? Objawy dopisują?
Nie zagladalam, parę dni (aż trzy) 😅😂 przez ogrom pracy, i imprezy szkolne (robię awans i wszystko musi być na mojej głowie) 🥴🥴🥴...
Ale jutro już czeka mnie wymarzony wyjazd, relaks... A wy co planujecie na majówkę?Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Musiałabym wejść w ikp. Od lekarza mam napisane dokładnie tak : [O20.0] poronienie zagrażające ale to raczej nie to
Nati94 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jak ja wszystkim zazdroszczę normalnych szefów . Żebyście wiedziały co ja przechodzę . Już brak mi sił . Dziś czeka mnie pierwsze spotkanie z adwokatem bo sama niestety tego nie wygram
mam nadzieje ze sprawa szybko się zakończy i będę mogła wam się o wszystkim wygadać. Teraz po prostu się boje 😓
Ale pamiętajcie ! Walczcie o swoje prawa! Teraz robicie to nie tylko dla siebie !Olo323, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Wojcinka, Nati - bardzo mądre i potrzebne słowa ❤️😊
Milixx, dzisiaj w pracy usłyszałam mądre słowa jednej z koleżanek, podwójnej mamy - to jest WASZ czas, czas przygotowania i odpoczynku. Osoby, które mają problem z tym, że jesteś w ciąży czy idziesz na L4 nie są warte Twoich nerwów i emocji. To jest czyiś problem, jeśli widzi w tym coś „złego”. Masz się zająć sobą i Maleństwem, to jest ważne, praca w porównaniu z przyszłym macierzyństwem jest niczym ❤️
Ja od jutra idę na L4 - bóle głowy w tym tygodniu mnie męczą, jestem taka zmęczona 😔 Dziewczyny w pracy mnie wyściskały (te, które wiedzą), usłyszałam bardzo dużo dobrych słów, słów wsparcia ❤️. Wyszłam z pracy i aż się troszkę popłakałam 🥺 Mam taką fajną atmosferę w pracy, tak lubię te dziewczyny, pracę oczywiście też. Aż szkoda odchodzić, ale praca szkodliwa wiąże się z szybkim odejściem (stety bądź niestety 😄). Ahhh, tak nie lubię pożegnań 😢
To z mojej perspetywy powiem tak. Jak ktoś chce na l4 iść od pierwszego dnia niech idzie i to jest wybór tej osoby. Bo nikt Ci nie da fanfarow za pracę do samego porodu. Ja w pierwszej ciąży pracowałam straciłam w 11 tygodniu. Skończyło się w szpitalu lyzeczkowaniem. W dniu którym wróciłam do pracy po zwolnieniu (nadal źle sie czułam i fizycznie i psychicznie) szef kazał mi nosić jakieś ciężkie kartony na piętro mimo, że to nie mój obowiązek i praca przy biurku. Ale przyszły do niego paczki a on biedny nie chce sie przemęczać.. Serio? To ja kobieta 60 kg wagi i mam mu nosić kartony.. Jak zaszłam w drugą ciążę od samego początku wymioty, że wyczynem było dojść do kanapy, bo do kibelka biegłam sprintem 🤣 i po dwóch tyg dostałam telefon z pracy. że może chce skrócić zwolnienie, bo chyba już powinnam się dobrze czuć. Nie możliwe żeby wymiotować przez 2 tygodnie! A zaznaczam chyba gdzies do 20 tygodnia non stop po kilka razy dziennie wymiotowałam. Schudłam więcej niz później przytyłam 🙈
Więc to zależy od sytuacji w pracy i podejścia indywidualnego każdej z nas. Ja wiem że przy kolejnej ciąży, nawet jak będę sie dotrze czuć. To nie chce pracować. Chce się cieszyć ciąża z rodziną. Bo wiem, że w pracy tego nie docenią. A jeszcze dostanę opieprz, że może za mało robię albo coś.
Ale oczywiście jak ktos ma fajna atmosfere i szefostwo i dobrze sie czuje oczywiście może pracować jak najdłużej mu stan na to pozwoli 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 10:35
Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mam wizytę na 11:40 a już ściska mnie w brzuchu ze stresu 😱
Dawno się nie czułam tak zestresowana, chyba ostatni raz na jakieś obronie albo egzaminach, taki typowy „stres nieznanego” 😅
Proszę, trzymajcie kciuki 🍀🤞Mgdra, Milixx, Grażyna1820, KlaraJa, Domi_naturelover, conte, Kalli95, Magdak, Nati94, Blond27, Aneta2506 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Mam wizytę na 11:40 a już ściska mnie w brzuchu ze stresu 😱
Dawno się nie czułam tak zestresowana, chyba ostatni raz na jakieś obronie albo egzaminach, taki typowy „stres nieznanego” 😅
Proszę, trzymajcie kciuki 🍀🤞
Kciuki trzymam 🤞☺️Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Proszę, trzymajcie kciuki 🍀🤞Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Proszę, trzymajcie kciuki 🍀🤞
Trzymam kciuki✊✊✊🍀Blond27 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Przepraszam, nie mam możliwości wejść na ikp, ale wieczorem Ci sprawdzę jeśli nie zasnę 🙂
Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo czekamy na piękne wieści 🥰🥰🥰
Ja właśnie czekam przed gabinetem dentysty i stresuję się jak nigdy 🤦♀️ Nie boję się dentysty, ale dzisiaj mam taki stres, ja nie wiem 😅Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyMgdra wrote:Jaki kupiliście? ☺
Teraz rozglądamy się za mebelkami, widziałam faj e na bahome.pl ale drugie są okropnieBlond27, Mgdra lubią tę wiadomość
-
To dla równowagi jeśli chodzi o branie L4 w pracy tak jak piszecie wszystko zależy od pracodawcy ale nie ma też co z góry zakładać ze pracodawca nie dostosuje nam stanowiska lub że będzie zły itd (oczywiście często pracodawca do **** i nic się z tym nie da zrobić)
Ja pracowałam do dnia porodu, dosłownie. W niedzielę dostałam skierowanie na indukcję porodu ze względu na niewydolnośc łożyska, miałam się stawić w szpitalu w pon o 21 i cały poniedziałek byłam jeszcse w pracy (na własne życzenie, chciałam wszystkie sprawy pozamykać)
Miesiąc przed porodem dostałam awans na managera - moja praca w ciąży została bardzo doceniona ale mam też super pracodawcę i na każdym kroku upewniano się że na pewno jestem w stanie pracować.
-
Dziewczyny,
Z maleństwem wszystko w porządku, ryzyka niskie ♥️Milixx, Blondyna.B, Aneta2506, KlaraJa, Kalli95, Blond27, Wojcinka, Magdak, milam, Mgdra, Koteczka82, 2+3, Angelaaaa, conte, Kluska95, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Dziewczyny,
Z maleństwem wszystko w porządku, ryzyka niskie ♥️
❤❤❤Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Z maleństwem wszystko w porządku, ryzyka niskie ♥️
Super 💚Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Z maleństwem wszystko w porządku, ryzyka niskie ♥️Olo323 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Z maleństwem wszystko w porządku, ryzyka niskie ♥️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki poszłam dzisiaj nieplanowanie na wizytę do innego gina🤦byłam w poniedziałek i teraz dzisiaj... Plus jest taki że głównie chodzę i będę chodzić teraz na pakiet medyczny więc ten jeden raz prywatnie mnie nie zabolał finansowo😅 poprostu od paru dni bolał i ciągnął mnie brzuch, a dzisiaj prawie nic, także ja już czarne myśli 🤦 jutro jedziemy na majówkę do mojej rodziny i chcemy im powiedzieć o ciąży, więc też tak chciałam przekazać im najświeższe informacje... Ginekolog świetny, pozwolił nagrywać, powiedział że ciąża książkowa. Mam co pokazać rodzicom, którzy totalnie się nie spodziewają. Maluszek ma 1cm i serduszko pięknie bije. ❤️
Magdak, Kalli95, milam, Mgdra, Blondyna.B, Olo323, Koteczka82, 2+3, Angelaaaa, conte, Domi_naturelover, Milixx lubią tę wiadomość