X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Uf Nadrobiłam was po kilku dniach 🥴 przylecial do nas mój tata z żoną poznać wnuczke takze trochę się działo 😄

Widzę że rozmawiałyście o porodach
    Nati pięknie opisałaś swoje przeżycia, druga część tego co napisałaś wygląda u mnie tak samo ale chce też napisać dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły że nie zawsze przychodzi ta sławna fala miłości o której tyle się słyszy.
    Wydaje mi się że nie mówi się o tym zbyt często a jest to mega ważne żeby wiedzieć że ta fala może nigdy nie przyjść a uczucie miłości czasami po prostu narasta stopniowo nawet meisiacami.

Mam koleżanki które przez to że tej fali nie poczuły czuły się gorszymi matkami i miały z tego powodu duże problemy emocjonalne przez dłuższy czas po porodzie, a jest to całkowicie naturalne zjawisko.

Jedne z nas zalewa fala miłości inne na to uczucie miłości muszą chwilę poczekać co nie znaczy że jest się gorszą matka i że nie kocha się swojego dziecka ☺️

Ja się cieszę że byłam przygotowana na to że ta fala może nie nastąpić i tak u mnie było. Uczucie miłości narastalo i nadal narasta u mnie każdego dnia 💛💛

To co napisała Nati na ten temat też mnie bardzo wzruszyło 🥺❤️ i mam nadzieję, że tak u mnie będzie, ale też wiem, tak jak napisała Wojcinka że ta miłość nie zawsze się tak szybko objawia. Moja przyjaciółka ma dwie córeczki i mi opowiadała już dawno temu, że Ona też nie czuła tej fali jak wzięła dzieci na ręce. Początkowo myślała, że będzie wyrodną matką i coś jest z nią nie tak, co dodatkowo potęgowało jej frustrację. Dopiero z czasem, przy wsparciu męża pokochała bardzo swoje dzieci. Miłość przychodziła stopniowo. Mówiła, że czuła że musi najpierw je poznać i absolutnie nie jest to nic złego.

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Olo, pięknie. A płeć coś było widać 🙂?

Niestety z tych wszystkich emocji zapomniałam dopytac 🙈
    Dużo emocji dziś było a i tez dużo śmiechu, bo mąż był dziś pierwszy raz ze mną i lekarz mu wszystko pokazywał „tu rączka, a tu nóżka” albo z czego teraz się trochę śmieje, bo tak z nim rozmawiał jak z dzieckiem „a tu co Pan widzi?” A mój taki zadowolony „druga nóżkę!” 😂😂😂😂

Muszę poczekać do następnej wizyty :)
    Mam ogromne przeczucia na chłopca 😊

Koteczka82, Mgdra, KlaraJa, 2+3, Nati94, conte, Kalli95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Niestety z tych wszystkich emocji zapomniałam dopytac 🙈
    Dużo emocji dziś było a i tez dużo śmiechu, bo mąż był dziś pierwszy raz ze mną i lekarz mu wszystko pokazywał „tu rączka, a tu nóżka” albo z czego teraz się trochę śmieje, bo tak z nim rozmawiał jak z dzieckiem „a tu co Pan widzi?” A mój taki zadowolony „druga nóżkę!” 😂😂😂😂

Muszę poczekać do następnej wizyty :)
    Mam ogromne przeczucia na chłopca 😊

😄😄 Aż sobie to wyobraziłam 😄 mój mąż byłby wniebowzięty

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści 😀 gratuluję !

Olo323 lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, Klara - cudowne, pięknie wieści ❤️❤️❤️

Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jakieś nieśmiałe mdłości..muszę coś zagryźć, trochę mi niedobrze. Nie jest tak hardcorowo, jak z dziewczynami, ale jest 🙂
    Dziś oczywiście noc pełna koszmarów, dzisiaj jest ten najgorszy dzień..niech już mija i koniec tego strachu.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati kiedy masz teraz wizyte? 😊

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Nati kiedy masz teraz wizyte? 😊
    W poniedziałek ale dopiero po 20, szybkie USG. Wizyta taka pełna 18.05

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    😄😄 Aż sobie to wyobraziłam 😄 mój mąż byłby wniebowzięty

Jeszcze trochę i będziecie to samo przezywać 🥰

KlaraJa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak poszedł ze mną i go lekarz zawołał na usg, to zbladł jak zobaczył jak odbywa się badanie 😅

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was coś pisała, że pojawiła się u niej rwą kulszowa jak dobrze kojarzę :/ Jakie towarzyszą temu objawy? 😔
    Mnie od dwóch dni coś jakby „szczyknęło” po lewej stronie u dołu pleców. Ból promieniuje w środku przez pośladek do uda, takie uczucie jakby coś było nie na swoim miejscu. Momentami nie mogę ustać na nogach jak zaboli 😔 Jakieś sposoby, porady? 🥺

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jakos 7-9 tydzień. Ja mialam w pośladku taki nerwoból jakby prąd mnie przechodzil przy poruszaniu. Szczególnie wstawaniu z siedzenia i schlaniu się. To taki bol jak czasem się człowiek walnął w łokieć i taki prąd przechodził jeśli wiesz o co mi chodzi 🙂 po 9 tygodniu mi odpuscilo, pewnie nacisk na coś tam ustal 🙂

Blond27 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja mialam jakos 7-9 tydzień. Ja mialam w pośladku taki nerwoból jakby prąd mnie przechodzil przy poruszaniu. Szczególnie wstawaniu z siedzenia i schlaniu się. To taki bol jak czasem się człowiek walnął w łokieć i taki prąd przechodził jeśli wiesz o co mi chodzi 🙂 po 9 tygodniu mi odpuscilo, pewnie nacisk na coś tam ustal 🙂
    Oj coś podobnego 😔 Przeszywa tak mocno przez pośladek 😔 Na ten objaw ciążowy nie byłam przygotowana, nie sądziłam, że mnie coś tak może poskładać 😅 Jak sobie radziłaś?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam sposobu 😅 jęczałam tylko mężowi ze boli to trochę pomagało 😅😂😂😂 raz w sklepie cos wzięłam z dolnej półki i się wyprostować nie mogłam 😂
    Moze tak jak mi zaraz Ci przejdzie? 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też sie tak potwornie dłuży ten czas 1 trymestru? najpierw czas do pierwszej wizyty żeby chociaz potwierdzic że ten Kropek tam jest, potem do kolejnej, że nadal jest, potem prenatalne nadal nerwówka- dla mnie najgorszy bedzie 11-12 tc bo to czas straty pierwszej ciazy. ogolnie jestem klebkiem nerwów- raz że nie mam objawów żadnych poza troche zmeczeniem ale to tlumaczy tez morderczy tydzien pracy. dwa, co mnie zakłuje/ ciagnie w podbrzuszu to juz sie trzese czy to juz koniec. za kazdym razem w toalecie dprawdzam czy aby na pewno nie krwawie- to sie już leczy? ten lęk jest straszny. boje sie komukolwirk powiedziec na wypadek gdyby zaraz mialo byc po zawodach.. jak sobie radzicie? w 2 trymestrze jest jakos latwiej, ryzyko mniejsze, czlowiek po prenatalnych wie, ze kropek zdrowy, no i czuc ruchy, to uspokaja.. zwariuje te kolejne 2 miesiace

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny czy Wam też sie tak potwornie dłuży ten czas 1 trymestru? najpierw czas do pierwszej wizyty żeby chociaz potwierdzic że ten Kropek tam jest, potem do kolejnej, że nadal jest, potem prenatalne nadal nerwówka- dla mnie najgorszy bedzie 11-12 tc bo to czas straty pierwszej ciazy. ogolnie jestem klebkiem nerwów- raz że nie mam objawów żadnych poza troche zmeczeniem ale to tlumaczy tez morderczy tydzien pracy. dwa, co mnie zakłuje/ ciagnie w podbrzuszu to juz sie trzese czy to juz koniec. za kazdym razem w toalecie dprawdzam czy aby na pewno nie krwawie- to sie już leczy? ten lęk jest straszny. boje sie komukolwirk powiedziec na wypadek gdyby zaraz mialo byc po zawodach.. jak sobie radzicie? w 2 trymestrze jest jakos latwiej, ryzyko mniejsze, czlowiek po prenatalnych wie, ze kropek zdrowy, no i czuc ruchy, to uspokaja.. zwariuje te kolejne 2 miesiace
    Mi się w miarę nie dłuży, ale z lękiem rozumiem..myślę, że uspokoisz się po tym czasie straty..tulę Cię mocno, bo rozumiem.

Co do objawów to dziś mam coraz mocniejsze mdłości i zaczynam wierzyć 😍 i wiecie co, czuję, że mam brzuch taki typowo ciążowy, że tam Ktoś rośnie. Ciągnie mnie jajnik, ale to wszystko nie jest niepokojące, czuję normalne objawy ciąży.

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Masz czas jeszcze na objawy serio... Może to przyjść tak nieoczekiwanie ze zdwojoną siłą.
    Spróbuj z kimś porozmawiać może to co zawsze polecam (Fundacja Ernesta)? Tu się już przyda ktoś kto Cię przekona, że czas zacząć się po prostu cieszyć z tego że jesteś w ciąży. Większość z nas tu się boi albo przez straty albo długie starania ale warto się cieszyć ciążą nieważne ile będzie trwała - inaczej 9 miesięcy przeleżysz w łóżku z oby nie depresją albo ciągle czarnymi myślami

910608 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wybacz, że niechcący wzięłam podobny suwaczek 😅 wkurzają mnie te suwaczki.com ostatnio, ciągle coś się z nimi dzieje, a szkoda, bo lubię czytać na nich, co się dzieje w danym czasie

Blond27, KlaraJa lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    wkurzają mnie te suwaczki.com ostatnio, ciągle coś się z nimi dzieje, a szkoda, bo lubię czytać na nich, co się dzieje w danym czasie
    Też zmieniłam, chyba przestała istnieć ta suwaczki 😔

Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was była w 5+4 do 6+0 na wizycie? Co było widoczne?

age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ