X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Uf Nadrobiłam was po kilku dniach 🥴 przylecial do nas mój tata z żoną poznać wnuczke takze trochę się działo 😄

Widzę że rozmawiałyście o porodach
    Nati pięknie opisałaś swoje przeżycia, druga część tego co napisałaś wygląda u mnie tak samo ale chce też napisać dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły że nie zawsze przychodzi ta sławna fala miłości o której tyle się słyszy.
    Wydaje mi się że nie mówi się o tym zbyt często a jest to mega ważne żeby wiedzieć że ta fala może nigdy nie przyjść a uczucie miłości czasami po prostu narasta stopniowo nawet meisiacami.

Mam koleżanki które przez to że tej fali nie poczuły czuły się gorszymi matkami i miały z tego powodu duże problemy emocjonalne przez dłuższy czas po porodzie, a jest to całkowicie naturalne zjawisko.

Jedne z nas zalewa fala miłości inne na to uczucie miłości muszą chwilę poczekać co nie znaczy że jest się gorszą matka i że nie kocha się swojego dziecka ☺️

Ja się cieszę że byłam przygotowana na to że ta fala może nie nastąpić i tak u mnie było. Uczucie miłości narastalo i nadal narasta u mnie każdego dnia 💛💛

To co napisała Nati na ten temat też mnie bardzo wzruszyło 🥺❤️ i mam nadzieję, że tak u mnie będzie, ale też wiem, tak jak napisała Wojcinka że ta miłość nie zawsze się tak szybko objawia. Moja przyjaciółka ma dwie córeczki i mi opowiadała już dawno temu, że Ona też nie czuła tej fali jak wzięła dzieci na ręce. Początkowo myślała, że będzie wyrodną matką i coś jest z nią nie tak, co dodatkowo potęgowało jej frustrację. Dopiero z czasem, przy wsparciu męża pokochała bardzo swoje dzieci. Miłość przychodziła stopniowo. Mówiła, że czuła że musi najpierw je poznać i absolutnie nie jest to nic złego.

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Olo, pięknie. A płeć coś było widać 🙂?

Niestety z tych wszystkich emocji zapomniałam dopytac 🙈
    Dużo emocji dziś było a i tez dużo śmiechu, bo mąż był dziś pierwszy raz ze mną i lekarz mu wszystko pokazywał „tu rączka, a tu nóżka” albo z czego teraz się trochę śmieje, bo tak z nim rozmawiał jak z dzieckiem „a tu co Pan widzi?” A mój taki zadowolony „druga nóżkę!” 😂😂😂😂

Muszę poczekać do następnej wizyty :)
    Mam ogromne przeczucia na chłopca 😊

Koteczka82, Mgdra, KlaraJa, 2+3, Nati94, conte, Kalli95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Niestety z tych wszystkich emocji zapomniałam dopytac 🙈
    Dużo emocji dziś było a i tez dużo śmiechu, bo mąż był dziś pierwszy raz ze mną i lekarz mu wszystko pokazywał „tu rączka, a tu nóżka” albo z czego teraz się trochę śmieje, bo tak z nim rozmawiał jak z dzieckiem „a tu co Pan widzi?” A mój taki zadowolony „druga nóżkę!” 😂😂😂😂

Muszę poczekać do następnej wizyty :)
    Mam ogromne przeczucia na chłopca 😊

😄😄 Aż sobie to wyobraziłam 😄 mój mąż byłby wniebowzięty

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści 😀 gratuluję !

Olo323 lubi tę wiadomość

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, Klara - cudowne, pięknie wieści ❤️❤️❤️

Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jakieś nieśmiałe mdłości..muszę coś zagryźć, trochę mi niedobrze. Nie jest tak hardcorowo, jak z dziewczynami, ale jest 🙂
    Dziś oczywiście noc pełna koszmarów, dzisiaj jest ten najgorszy dzień..niech już mija i koniec tego strachu.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati kiedy masz teraz wizyte? 😊

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Nati kiedy masz teraz wizyte? 😊
    W poniedziałek ale dopiero po 20, szybkie USG. Wizyta taka pełna 18.05

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    😄😄 Aż sobie to wyobraziłam 😄 mój mąż byłby wniebowzięty

Jeszcze trochę i będziecie to samo przezywać 🥰

KlaraJa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak poszedł ze mną i go lekarz zawołał na usg, to zbladł jak zobaczył jak odbywa się badanie 😅

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was coś pisała, że pojawiła się u niej rwą kulszowa jak dobrze kojarzę :/ Jakie towarzyszą temu objawy? 😔
    Mnie od dwóch dni coś jakby „szczyknęło” po lewej stronie u dołu pleców. Ból promieniuje w środku przez pośladek do uda, takie uczucie jakby coś było nie na swoim miejscu. Momentami nie mogę ustać na nogach jak zaboli 😔 Jakieś sposoby, porady? 🥺

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jakos 7-9 tydzień. Ja mialam w pośladku taki nerwoból jakby prąd mnie przechodzil przy poruszaniu. Szczególnie wstawaniu z siedzenia i schlaniu się. To taki bol jak czasem się człowiek walnął w łokieć i taki prąd przechodził jeśli wiesz o co mi chodzi 🙂 po 9 tygodniu mi odpuscilo, pewnie nacisk na coś tam ustal 🙂

Blond27 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Ja mialam jakos 7-9 tydzień. Ja mialam w pośladku taki nerwoból jakby prąd mnie przechodzil przy poruszaniu. Szczególnie wstawaniu z siedzenia i schlaniu się. To taki bol jak czasem się człowiek walnął w łokieć i taki prąd przechodził jeśli wiesz o co mi chodzi 🙂 po 9 tygodniu mi odpuscilo, pewnie nacisk na coś tam ustal 🙂
    Oj coś podobnego 😔 Przeszywa tak mocno przez pośladek 😔 Na ten objaw ciążowy nie byłam przygotowana, nie sądziłam, że mnie coś tak może poskładać 😅 Jak sobie radziłaś?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam sposobu 😅 jęczałam tylko mężowi ze boli to trochę pomagało 😅😂😂😂 raz w sklepie cos wzięłam z dolnej półki i się wyprostować nie mogłam 😂
    Moze tak jak mi zaraz Ci przejdzie? 🙂

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też sie tak potwornie dłuży ten czas 1 trymestru? najpierw czas do pierwszej wizyty żeby chociaz potwierdzic że ten Kropek tam jest, potem do kolejnej, że nadal jest, potem prenatalne nadal nerwówka- dla mnie najgorszy bedzie 11-12 tc bo to czas straty pierwszej ciazy. ogolnie jestem klebkiem nerwów- raz że nie mam objawów żadnych poza troche zmeczeniem ale to tlumaczy tez morderczy tydzien pracy. dwa, co mnie zakłuje/ ciagnie w podbrzuszu to juz sie trzese czy to juz koniec. za kazdym razem w toalecie dprawdzam czy aby na pewno nie krwawie- to sie już leczy? ten lęk jest straszny. boje sie komukolwirk powiedziec na wypadek gdyby zaraz mialo byc po zawodach.. jak sobie radzicie? w 2 trymestrze jest jakos latwiej, ryzyko mniejsze, czlowiek po prenatalnych wie, ze kropek zdrowy, no i czuc ruchy, to uspokaja.. zwariuje te kolejne 2 miesiace

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny czy Wam też sie tak potwornie dłuży ten czas 1 trymestru? najpierw czas do pierwszej wizyty żeby chociaz potwierdzic że ten Kropek tam jest, potem do kolejnej, że nadal jest, potem prenatalne nadal nerwówka- dla mnie najgorszy bedzie 11-12 tc bo to czas straty pierwszej ciazy. ogolnie jestem klebkiem nerwów- raz że nie mam objawów żadnych poza troche zmeczeniem ale to tlumaczy tez morderczy tydzien pracy. dwa, co mnie zakłuje/ ciagnie w podbrzuszu to juz sie trzese czy to juz koniec. za kazdym razem w toalecie dprawdzam czy aby na pewno nie krwawie- to sie już leczy? ten lęk jest straszny. boje sie komukolwirk powiedziec na wypadek gdyby zaraz mialo byc po zawodach.. jak sobie radzicie? w 2 trymestrze jest jakos latwiej, ryzyko mniejsze, czlowiek po prenatalnych wie, ze kropek zdrowy, no i czuc ruchy, to uspokaja.. zwariuje te kolejne 2 miesiace
    Mi się w miarę nie dłuży, ale z lękiem rozumiem..myślę, że uspokoisz się po tym czasie straty..tulę Cię mocno, bo rozumiem.

Co do objawów to dziś mam coraz mocniejsze mdłości i zaczynam wierzyć 😍 i wiecie co, czuję, że mam brzuch taki typowo ciążowy, że tam Ktoś rośnie. Ciągnie mnie jajnik, ale to wszystko nie jest niepokojące, czuję normalne objawy ciąży.

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Masz czas jeszcze na objawy serio... Może to przyjść tak nieoczekiwanie ze zdwojoną siłą.
    Spróbuj z kimś porozmawiać może to co zawsze polecam (Fundacja Ernesta)? Tu się już przyda ktoś kto Cię przekona, że czas zacząć się po prostu cieszyć z tego że jesteś w ciąży. Większość z nas tu się boi albo przez straty albo długie starania ale warto się cieszyć ciążą nieważne ile będzie trwała - inaczej 9 miesięcy przeleżysz w łóżku z oby nie depresją albo ciągle czarnymi myślami

910608 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wybacz, że niechcący wzięłam podobny suwaczek 😅 wkurzają mnie te suwaczki.com ostatnio, ciągle coś się z nimi dzieje, a szkoda, bo lubię czytać na nich, co się dzieje w danym czasie

Blond27, KlaraJa lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    wkurzają mnie te suwaczki.com ostatnio, ciągle coś się z nimi dzieje, a szkoda, bo lubię czytać na nich, co się dzieje w danym czasie
    Też zmieniłam, chyba przestała istnieć ta suwaczki 😔

Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was była w 5+4 do 6+0 na wizycie? Co było widoczne?

age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ