W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogę tu jęczeć do woli 🤔? Tak mnie męczy ten posmak w ustach i mdłości, że nie mogę spać. Popijam mlekiem i na chwilę lepiej. I to wiem, że to nie jest to apogeum. Teraz po mleku mi kwaśno🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 22:47
Grażyna1820 lubi tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Któraś z Was coś pisała, że pojawiła się u niej rwą kulszowa jak dobrze kojarzę
Jakie towarzyszą temu objawy? 😔
Mnie od dwóch dni coś jakby „szczyknęło” po lewej stronie u dołu pleców. Ból promieniuje w środku przez pośladek do uda, takie uczucie jakby coś było nie na swoim miejscu. Momentami nie mogę ustać na nogach jak zaboli 😔 Jakieś sposoby, porady? 🥺
Ja „spotkań” z rwą kulszowa miałam przed ciąża już kilka razy, okropny ból od „krzyża” promieniujący przez pośladek do lewego kolana- dramat 😫 ani się schylic/wstać/ siedzieć/chodzić… mnie za każdym razem pomagał tylko fizjoterapeuta, bardzo boję się jak powróci rwa teraz w ciąży, nawet ostatnio o tym sobie myślałam, ze oby nie za szybko wróciła ☹️
Bardzo Ci współczuje, bo ból niesamowity ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 23:00
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was była w 5+4 do 6+0 na wizycie? Co było widoczne?
Ja na pierwszej wizycie byłam gdzieś w tym przedziale właśnie i było widać pęcherzyk ciążowy, ale bez serduszka👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Nati94 wrote:Klara wybacz, że niechcący wzięłam podobny suwaczek 😅 wkurzają mnie te suwaczki.com ostatnio, ciągle coś się z nimi dzieje, a szkoda, bo lubię czytać na nich, co się dzieje w danym czasie
Spoko, nic nie szkodzi 😄 suwaczki na Lilypie podobają mi się wizualnie, ale też początkowo chciałam z tej strony co Ty miałaś, bo fajnie wygląda ten opis w tygodniach co się dokładnie u dzieciaczka rozwija, natomiast u mnie już ten tydzień temu suwaczek nie chciał się ustawić taki jaki chciałam, wychodził taki podstawowy z kwiatkiem dlatego wzięłam koniec końców z Lilypie a teraz widzę, że jakby całkowicie z tamtej strony przestały się wyświetlać 😕
Jeżeli chodzi o Twoje drugie pytanie to ja byłam w terminie 5t+3 i u mnie był wtedy sam pęcherzyk ciążowy w macicy, lekarz powiedział że to w pełni normalne. Na następną wizytę poszłam 6t+6 i już był maluszek i pęcherzyk żółtkowy. Trochę żałuję że poszłam tego 5t+3 bo przez cały tydzień denerwowałam się "a co jak puste" bo porównywałam z innymi zdjęciami USG dziewczyn i w 5t+3 niektóre miały już widoczny zarodek. Natomiast u każdej to chyba inaczej wygląda, dużo zależy pewnie też od terminu zapłodnienia, może u Ciebie będzie już więcej widać ✊🍀 -
Witaj w klubie . Zgaga od miesiąca to moje drugie imię. Śpię na siedząco bo inaczej czuje jak zalewa mnie kwas . Wszystko smakuje inaczej. Na początku trochę pomagały migdały , teraz gaviscon ale ten w zawiesinie .
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja też śpię wysoko, ale już są dni, że jest lepiej i nawet gavisconu nie potrzebuje , troszkę ograniczam niektóre produkty. I ulgę mam po kisielu 😆
Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Nati94 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was była w 5+4 do 6+0 na wizycie? Co było widoczne?
Ja byłam 5+4 i było widać pęcherzyk z zarodkiem, tydzień później już było serduszko 😊❤️
Widzę, że suwaczki zmieniłyście. Piękne są 😍 -
Jak Wam minęła sobota? Jakie plany na dalszą majówkę? My wczoraj byliśmy na 30-stce i oczywiście były pytania dlaczego nie pije 🙈 wymyśliłam, że biorę antybiotyk 😄 Ale niestety 2 maja mamy z tą samo rodzina wesele i już tak łatwo może nie być wymigać się od picia 🤦♀️
Ogólnie to czuję się tak jak bym się nie czuła 🙈 Wczoraj musiałam sobie drzemke w dzień strzelić bo inaczej nie szło funkcjonować. Dziś od rana mnie mdli 🤢 Oj czuję, że jutro może być ciężko wytrzymać na tym weselu -
A pamiętacie ile rośnie pęcherzyk dziennie i kiedy pojawia się zarodek ? 22.04 miał prawie 0.3 cm więc ciekawe ile musi mieć teraz. Ehh stresuję się. My robimy obajzdowke po atrakcjach, później grill.
Millix współczuję samopoczucia. U mnie póki się nie najem, jest ok. Wczoraj wieczorem były silniejsze mdłości. -
Nati, ja byłam wcześniej, bo w 5+1 i był pęcherzyk żółtkowy
Kilka dni później i zapewne byloby widać więcej 😉Nati94 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
jeju nie straszcie mnie, moja wizyta bedzie 6+1 i mialam nadzieje, ze bedzie juz serduszko bo inaczej bede sie martwić..
ja sie czuje okropnie- ospała, napuchnieta, cieknie mi z nosa i mam czerwone oczy- witaj wiosno! sprawdzilam ze wolno mi brac ceryryzyne wiec biore ale slabo pomaga a boje sie brac kortyzonu do nosa albo wziewów.. to gorsze niz ciazowe objawy -
a macie jakieś zachcianki? ja mogłabym codziennie jeść kanapki z szynką i musztardą i solone czipsy- dlatego podejrzewam, że chłopiec, bo z córką jadłam lody i ogólnie słodkie i miałam piękną cerę a teraz mnie tak wypryszczyło, że strach. No i boje sie, że nie uda mi sie ukryc brzucha jeszcze 3 tygodnie bo jak sie przyjzec co juz widac taka mala górke .. ale ogolnie jestem raczej szczupla, wiec szybko widac..
-
Ja wczoraj miałam tragiczny dzień, ból głowy okropny, czułam się trochę jak przy migrenie- światłowstręt, lekkie mdłości a głowa i oczy masakra, nie wiedziałam jak się położyć/ ulżyć ….
Dziś już super (oby nie zapeszyć 😂) zaliczyliśmy już dluuugi spacer z psem po lesie, pieska wykąpaliśmy (a jest to wyczyn wielki😂😂) chwilka odpoczynku i szykuje sałatkę na grilla! Taaak, w końcu doczekałam się grilla! ♥️😂👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Co do zachcianek- ciągnie mnie do kwaśnego i do słonego (najchętniej jadłabym pomarańcze/ grapefruity a nawet cytrynę) i na chipsy. A najchętniej codziennie jadłabym pierogi z mięsem albo ruskie 😂😂
Od słodkiego mnie totalnie odrzuca i mdli 🤢
Niby wszyscy mówią, ze to smaki na chłopaka, ale moja mama się śmieje ze w ciąży ze mną nie mogła słodkiego ani mleka a obiad wiecznie przesalała bo jej bardziej smakowało 😂Nati94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
cuddlemuffin wrote:a macie jakieś zachcianki? ja mogłabym codziennie jeść kanapki z szynką i musztardą i solone czipsy- dlatego podejrzewam, że chłopiec, bo z córką jadłam lody i ogólnie słodkie i miałam piękną cerę a teraz mnie tak wypryszczyło, że strach. No i boje sie, że nie uda mi sie ukryc brzucha jeszcze 3 tygodnie bo jak sie przyjzec co juz widac taka mala górke .. ale ogolnie jestem raczej szczupla, wiec szybko widac..
-
Olo323 wrote:Co do zachcianek- ciągnie mnie do kwaśnego i do słonego (najchętniej jadłabym pomarańcze/ grapefruity a nawet cytrynę) i na chipsy. A najchętniej codziennie jadłabym pierogi z mięsem albo ruskie 😂😂
Od słodkiego mnie totalnie odrzuca i mdli 🤢
Niby wszyscy mówią, ze to smaki na chłopaka, ale moja mama się śmieje ze w ciąży ze mną nie mogła słodkiego ani mleka a obiad wiecznie przesalała bo jej bardziej smakowało 😂Olo323 lubi tę wiadomość
-
My byliśmy z moimi rodzicami i psami na działce. Trochę pogrzebałam w grządkach ale starałam się bardzo oszczędzać. Wyjątkowo dobrze się czuję - mdłości prawie nie było i obiad się przyjął ale piersi jak balony 😂
Pewnie jutro jak planuję jechać na zakupy będzie apogeum objawów. A muszę staniki na miękkie wymienić żeby mniej bolały piersi i legginsy 😁Olo323 lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ja miałam 6+4tc i było serduszko przeważnie już od 6 tc powinno byś serduszko ale nie musi
Ja dzisiaj zacznę spać już z rogalem bo się tak wierce w nocy i miejsca nie mogę znaleźć 🙈