W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:2 córeczki to świetna sprawa ☺️ będą się kochać ponad wszystko 💚
Swoją droga ten mój lekarz, co odchodzi, otwiera w Nowym Sączu swoją klinikę niepłodnościBlond27, Nati94, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Blondyna.B wrote:Milixx ale wiadomość ❤️ nic się nie chwaliłaś że będzie wizyta 😅
Bo to taka nieplanowa wizyta i na szybko. Chciałam podejrzeć Kropka, żeby powiedzieć w pracy.
Edit. Powiedziałam szefowej i cała się trzęsę. Czułam, że to nie będzie łatwa rozmowa i taka była. Jest mi już lżej. Oby tylko się nic teraz nie wydarzyło. Bo nigdy tak szybko nie mówiłam o ciążyNati94, Blondyna.B, Blond27, Olo323, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Bo to taka nieplanowa wizyta i na szybko. Chciałam podejrzeć Kropka, żeby powiedzieć w pracy.
Edit. Powiedziałam szefowej i cała się trzęsę. Czułam, że to nie będzie łatwa rozmowa i taka była. Jest mi już lżej. Oby tylko się nic teraz nie wydarzyło. Bo nigdy tak szybko nie mówiłam o ciążyOlo323, malinowamamba95 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:Bo to taka nieplanowa wizyta i na szybko. Chciałam podejrzeć Kropka, żeby powiedzieć w pracy.
Edit. Powiedziałam szefowej i cała się trzęsę. Czułam, że to nie będzie łatwa rozmowa i taka była. Jest mi już lżej. Oby tylko się nic teraz nie wydarzyło. Bo nigdy tak szybko nie mówiłam o ciąży
A jak decyzja o L4? W końcu już jesteś czy niedługo idziesz?malinowamamba95, Milixx lubią tę wiadomość
-
Ja od wczoraj poczułam "ciążowy" brzuch - ciągnięcie przy gwałtownym wstaniu z kanapy - to kolejna rzecz która mnie bardzo uspokaja - na szczęście znam to z 1 ciąży więc mnie to nie przeraża jak wtedy. ☺️
Poszłabym już na L4 ale szefowej obiecałam, że będę do końca maja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 10:16
-
Nati94 wrote:Śniło mi się dziś, że jest serduszko 🥺😍 mam nadzieję, że sen się sprawdzi
To chyba jakiś znak że tyle się "znamy" a razem się udało 🤞Milixx, Nati94, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Będzie dobrze! Jest serduszko a to już baaardzo zmniejsza ryzyko strat.
A jak decyzja o L4? W końcu już jesteś czy niedługo idziesz?
Na kolejnej wizycie (12.05) biorę i się nawet nie zawaham sekundy 😔
Po tej całej rozmowie czuje się jak nieodpowiedzialny człowiek i tak jak bym to specjalnie zrobiła 😢
Wiedziałam, że łatwo nie będzie ale aż takiego przebiegu się nie spodziewałam 😔😔 -
Nati94 wrote:Śniło mi się dziś, że jest serduszko 🥺😍 mam nadzieję, że sen się sprawdzi
Musi się sprawdzić 😊 Wszystkie dotrwamy do grudnia 🥰Nati94, Olo323, Blond27, Kalli95 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Inaczej być nie może 😍
To chyba jakiś znak że tyle się "znamy" a razem się udało 🤞
Millix, proszę Cię, nie przejmuj się 💚 dbaj o siebie i maluszka. Jesteście teraz najważniejsi.Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx dobrze, że masz to za sobą. Trzymam kciuki żeby tylko im nic odwaliło (w pracy) i żebyś normalnie poszła na L4.
Ja jestem już po pogrzebie. Wracam do Was mam nadzieję.
Ja oszaleje do wizyty 6 maja.... Od 1 go mam pakiet luxmedu i jak się uda umówić to chyba skorzystam 😆Milixx lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Ehh Milixx nie ma co się przejmować, naprawdę nie warto, jakkolwiek to brzmi, to naprawdę tylko praca. Najważniejsze teraz to Twoje samopoczucie i Maleństwo 🥰
Na mnie w pracy tez się tak obrażono, ze nawet jak czasem poza praca pisaliśmy „prywatnie”- memy, śmieszki czy coś tak teraz nikt nic się do mnie nie odzywa 🤷♀️Milixx lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blond27 wrote:Ja jestem już po pogrzebie. Wracam do Was mam nadzieję.
Ja oszaleje do wizyty 6 maja.... Od 1 go mam pakiet luxmedu i jak się uda umówić to chyba skorzystam 😆
Ja mam wizytę 5.05 i też chyba jajko zniosę ale to x obawy czy się nie zatrzymało znowu. Majówka zaraz to szybko zleci ☺️Blond27, Milixx lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja to się czuje fatalnie. Powiedziałam już w pracy o ciąży szefowi, bo jest wyrozumiały i zna moja historie. Jak 17.05 na wizycie u mojej gin będzie serduszko to chyba pójdę na l4 już. Zreszta ona sama będzie to sugerować, bo przy ostatniej ciąży już sugerowała a ja twardo chodziłam do pracy.
Dodatkowo umówiłam się z pakietu 03.05 do takiej lekarki nawet spoko u której byłam już, żeby sprawdzić czy chociaż zagnieżdżona ciąża jest już tam gdzie powinna być.
Mam do was pytanie, bo nie pamietam z poprzednich ciąż aż takich boli. Ciągnie was tez podbrzusze tak jak przed okresem? Czy powinnam się zacząć martwić?
Dodatkowo czuje piersi a w żadnej ciąży mi nie dokuczały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 12:28
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Mam do was pytanie, bo nie pamietam z poprzednich ciąż aż takich boli. Ciągnie was tez podbrzusze tak jak przed okresem? Czy powinnam się zacząć martwić?
Dodatkowo czuje piersi a w żadnej ciąży mi nie dokuczały.
Piersi to też norma i mogą boleć mniej lub bardziej ☺️malinowamamba95, Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Oczywiście, że to jest normalne 😉 podbrzusze boli, ciągnie. Póki nie ma skurczy to nic niepokojącego to nie znaczy. Macica się rozrasta, więzadła rozciągają.
Piersi to też norma i mogą boleć mniej lub bardziej ☺️
Twardo myślałam, że jestem spokojna w tej ciąży i co ma być to będzie. A wczoraj jak przyszły mocne bóle brzucha i musiałam się położyć tak jak przed okresem. To się wystraszyłam. Ale pomyślałam, nie ma krwi, nic się nie dzieje, jest Ci niedobrze, wiec nie wariuj. EhBlond27, Kalli95, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Potwierdzam, mnie tez lekarz mówił, ze dopóki nie są takie skurcze albo ból „nie do wytrzymania” to wtedy się niepokoić i dzwonić, mówił, ze przy mocniejszych bólach mogę brać nospe, ja jednak jeszcze nie brałam 😊
Jutro na 11:40 mam prenatalne, straszne się stresuje a jednocześnie nie mogę sie doczekać 🙈
malinowamamba95, Blond27, Kalli95, Wojcinka, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo trzymam kciuki za wizytę 💜
A ja się zastanawiam, bo w internecie różnie piszą, czy można pić kolegen? Oczywiście odstawiłam , ale nie powiem, że bym wróciłaOlo323 lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Nati94 wrote:Zobaczysz niedługo jak to jest 😍 dostajesz dziecko na klatkę piersiową i nagle taka fala miłości, której nigdy do nikogo nie poczułaś. Spojrzy na Was i już po Was. I na początku to przypatrywanie się, jakie ma oczka, usteczka, włoski 😍 i takie uczucie ogromnej odpowiedzialności, troszeczkę strach, czy dasz temu dziecku wszystko, na co zasługuje.
Widzę że rozmawiałyście o porodach
Nati pięknie opisałaś swoje przeżycia, druga część tego co napisałaś wygląda u mnie tak samo ale chce też napisać dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły że nie zawsze przychodzi ta sławna fala miłości o której tyle się słyszy.
Wydaje mi się że nie mówi się o tym zbyt często a jest to mega ważne żeby wiedzieć że ta fala może nigdy nie przyjść a uczucie miłości czasami po prostu narasta stopniowo nawet meisiacami.
Mam koleżanki które przez to że tej fali nie poczuły czuły się gorszymi matkami i miały z tego powodu duże problemy emocjonalne przez dłuższy czas po porodzie, a jest to całkowicie naturalne zjawisko.
Jedne z nas zalewa fala miłości inne na to uczucie miłości muszą chwilę poczekać co nie znaczy że jest się gorszą matka i że nie kocha się swojego dziecka ☺️
Ja się cieszę że byłam przygotowana na to że ta fala może nie nastąpić i tak u mnie było. Uczucie miłości narastalo i nadal narasta u mnie każdego dnia 💛💛
Nati94, malinowamamba95, Blondyna.B, Milixx, Domi_naturelover, Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość