W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam juz brzuszek, oczywiście wieczorem większy dużo niż rano, rano strzele fotkę jak nie zapomnę przed wyjściem do pracy 😁
Jeju ja mam wrażenie że mi mdlosci i wymioty wróciły, a już tak się cieszyłam. Od byle zapachu zwracam jedzenie 😔Blond27, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Zamowilam dzisiaj poduszkę ciążowa bo nie mogę sobie znaleźć pozycji w nocy żeby mi było wygodnie 😨
Dzisiaj tez zaczelam odstawianie luteiny z 2x1 na 1x1 i nie wiem czy to przez głowę czy faktycznie przez odstawienie boli mnie jakby macica co chwile i tez kilka razy mialam jakby dretwienie w szyjce. Bardzo się martwię czy wszystko będzie ok.
Zastanawiam się nad kupieniem detektora tętna żeby mieć się jak uspokoic -
Aneta2506 wrote:Blond, jak się czujesz kochana? 💙💙💙 sercem z Tobą...
Jutro z rana idę na betę druga betę (pierwsza w sobotę była) i między 16-18 mam mieć teleporade... Wyniki są wysyłane do gin, więc nie wiem ale też w sumie ten wyniki jeden za wiele by mi nie dał.
Dużo czytałam, jestem przerażona tym co mnie czeka. Mam ogromne wsparcie męża. Chciałabym być już po wszystkim. A najgorsze przede mną. Zaopatrzyłam się w podkłady poporodowe na wszelkie coś.... I nie wiem czy już jutro dostanę skierowane czy jeszcze coś mnie czeka. Ale im szybciej tym lepiej napewno dla psychiki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 19:58
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond bardzo polecam obojgu porozmawiać z Fundacją Ernesta jak tylko poczujecie potrzebę wygadania się komuś i wsparcia.
Jak to Cię pocieszy i będziecie dalej chcieli się starać to ja w 1 ciążę zaszłam ok 1.5 po rozpoczęciu starań a potem bardzo szybko zachodziłam w kolejne ciążę. Wierzę że szybko Wam się uda ❤️Blond27, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Blond 27 ja też mam za sobą łyżecxkowanie, więc jak coś to możesz też pisać. Trzymaj się, przytulam Was. Dajcie sobie czas i przestrzeń na żałobe. Mój mąż chciał być bardzo silny dla mnie bo ja byłam w totalnej rozsypce i przypłacił to depresją. Ważne, żeby dać tym uczuciom wybrzmieć. Mam nadzieję, że będziecie wzajemnie sie wspierać a w końcu także cieszyć Waszym małum cudem.
spróbuję migdałów, bo nie wiem jak dam rade w pracy.
Angelaa pokaźny brzuszek już. U mnie mega wzdęcie, więc wygladam na 3miesiac a rano praktycznie jak przed ciaza.. szalenstwo. zobaczymy jak dalej. jak mdlosci sie pogorsza to poprosze chyba o l4Blond27 lubi tę wiadomość
-
Blond, jestem z Tobą myślami, mam nadzieję, że o ile diagnoza się potwierdzi, to wszystko przejdziesz łagodnie a wkrótce wszystko ułoży się po Waszej myśli. Wiem, co czujesz, wiem jaki to żal, niemoc i ból, bardzo mocno Cię ściskam💔
Angela, masz piękny brzuszek, jaki już duży. Ja mam wieczorem, jak każdy tutaj, najbardziej widoczny ale na tym etapie to jeszcze nie do końca ciążowy 😅
Rano się martwiłam, że objawy słabsze, aż do popołudnia. Leżałam pół dnia w łóżku, drugie pół wymiotowałam(nawet wracając do domu od rodziców- mąż na szczęście prowadził). Niestety nie da się ukryć- plus moja córka wczoraj na imprezie urodzinowej dywagowała z kuzynkami o płci i naturalnie postanowiły, że to musi być dziewczyna 🙈- powiedzieliśmy dziś tacie, a on mówi, że słyszał rozmowę dziewczynek..mam nadzieję, że będzie dobrze, a jeśli nie- to rodzina, chcą dla nas dobrze.
Cuddle, współczuję, łączę się w bólu mdlosciowym 🤢Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blond27, ja także jestem po poronieniu w szpitalu. Z lekami a później lyzeczkowaniem bo leki nie dały rady. Także służę dobrym słowem i poradą jeśli potrzebujesz to się odzywaj śmiało
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję 💜💜💜 jesteście wszystkie nieocenione i wspaniałe. Jutro się odezwę jak będę po rozmowie z lekarką, mam nadzieję, że racji tego że moja mama tam pracuje podejdą do mnie "w miarę " życzliwie ... Wiecie co z myślą się oswoiłam, bardzo boję się zabiegu samego.
Dziękuję Wam ze jesteście. To cudowne wsparcie ✊ i aż nie wyobrażalne jak dużo miało z tym doczynienia 😭Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
Blond, dasz radę kochana, to będzie ciężkie doświadczenie, ale wierzę mocno, że przejdziecie przez to wspólnie i dacie radę ❤️
Angelaa, no cudnie! 🥰 Który to tydzień? 😃
Ja tuż przed ciąża schudłam kilka kilo - w obcisłej sukience było mi wydać kości miednicy 😃 Teraz - w tej samej sukience totalnie widać, że coś jest na rzeczy 🤣 Wieczorem brzuch oczywiście większy, ale rano na czczo widać wypukłość zdecydowanie, już nawet jak wciągnę brzuch to nie jest płasko 😅
Cuddle, Nati bidule Wy nasze 😔 ❤️ Niech Was to szybciutko puszcza.
Nati, widzę, że Cię dziewczynki trochę wkopały 😂❤️Olo323, Blond27, Nati94 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jeśli chodzi o zabieg to zaluje ze tyle z nim czekali w moim przypadku. Tez bardzo się bałam, cała się trzęsłam na fotelu i łzy mi leciały ale dostałam całkowite znieczulenie i odpłynęłam. Dla mnie to była chwila.
Blond nie boj się będziesz w rękach specjalistów i widzisz ze dodatkowo "po znajomosci" to juz w ogóle nie przejmuj się niczym 😘😘😘Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dziś USG ,To USG🥺
Na którą wizyta?Olo323 lubi tę wiadomość
-
Mi się już marzy L4... Dziś jakaś ciężka noc i co chwilę się budziłam do tego jakiś okropny koszmar 😑
-
Nati, o której usg? mam nadzieję, że bedzie serce jak dzwon:) wrzuć tu fotke już po. Moje usg dopiero za 1,5 tygodnia i tak sie straaaasznie dluzy..
dziś rano wypiłam napar z 2 plastrów świeżego imbiru i na razie sie trzymam, do pracy spakowałam sobie kilka migdałów i jabłko bo jak mam pusty żołądek to najgorzej.Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Mi się już marzy L4... Dziś jakaś ciężka noc i co chwilę się budziłam do tego jakiś okropny koszmar 😑
Mam po 20. I to wiesz takie szybkie, aby sprawdzić co i jak -
Nati94 wrote:Współczuję 🥺 ale chciałaś iść tak koło 12 tc, to już blisko 😙
Mam po 20. I to wiesz takie szybkie, aby sprawdzić co i jak
Tak zdecydowałam że pójdę od USG 1 trymestru żeby już mieć czystą głowę że jest dobrze i dlatego że dopiero co dostałam podwyżkę więc każdy miesiąc więcej to wyższy zasiłek
Do 20 przy dzieciakach szybko zleci ☺️🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 07:49
Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Już bliżej niż dalej ale zaczynam żałować że nie wzięłam na wizycie jak już lekarz proponował. Czasem są trudne dni w pracy i czysty stres 😑
Tak zdecydowałam że pójdę od USG 1 trymestru żeby już mieć czystą głowę że jest dobrze i dlatego że dopiero co dostałam podwyżkę więc każdy miesiąc więcej to wyższy zasiłek
Do 20 przy dzieciakach szybko zleci ☺️🤞