X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos endokrynologa, ja lece na tych 25mikrogramach ltyroxyny i pytalam mojej gin czy w ciazy powinnam isc do endokrynologa a ona popatrzyla na mnie jakbym sie z choinki urwała i mówi " a po co, nie ma takiej potrzeby" - troche sie zdziwilam, bo w poprzedniej ciazy kazali mi isc..

jeszcze mam do Was pytanie co do usg 1 trymestru tego z przeziernoscia karkową- czy sprawdzacie czy Wasi lekarze mają jakies specjalne certyfikaty DEGUM czy po prostu ufacie? bo moja lekarka nie ma tego certyfikatu ale oferuje to badanie- zastanawiam sie czy szukac kogos innego czy skoro i tak robie NIPT to robic juz u niej bo co ma wyjsc to wyjdzie w badaniach genetycznych?

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    jeszcze mam do Was pytanie co do usg 1 trymestru tego z przeziernoscia karkową- czy sprawdzacie czy Wasi lekarze mają jakies specjalne certyfikaty DEGUM czy po prostu ufacie? bo moja lekarka nie ma tego certyfikatu ale oferuje to badanie- zastanawiam sie czy szukac kogos innego czy skoro i tak robie NIPT to robic juz u niej bo co ma wyjsc to wyjdzie w badaniach genetycznych?
    DEGUM? U nas się liczy FMF.
    To nie jest tak, że NIPT wszystko wykaże... Ostatnio na IG lekarskim był głośny temat - USG nieprawidłowe i PAPP-A a taki test wykazał 30% że jest wada no i po amniopunkcji okazała się wada letalna na USG bardzo zły obraz

Nati94, Kalli95 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Blond, dasz radę kochana, to będzie ciężkie doświadczenie, ale wierzę mocno, że przejdziecie przez to wspólnie i dacie radę ❤️

Angelaa, no cudnie! 🥰 Który to tydzień? 😃

Ja tuż przed ciąża schudłam kilka kilo - w obcisłej sukience było mi wydać kości miednicy 😃 Teraz - w tej samej sukience totalnie widać, że coś jest na rzeczy 🤣 Wieczorem brzuch oczywiście większy, ale rano na czczo widać wypukłość zdecydowanie, już nawet jak wciągnę brzuch to nie jest płasko 😅

Cuddle, Nati bidule Wy nasze 😔 ❤️ Niech Was to szybciutko puszcza.
    Nati, widzę, że Cię dziewczynki trochę wkopały 😂❤️

11+4tc ale po ostatniej wizycie wychodzi 12+2tc 😁
    17 maja mam prenatalne i zobaczymy który teraz tydzień wyjdzie 😁

Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    apropos endokrynologa, ja lece na tych 25mikrogramach ltyroxyny i pytalam mojej gin czy w ciazy powinnam isc do endokrynologa a ona popatrzyla na mnie jakbym sie z choinki urwała i mówi " a po co, nie ma takiej potrzeby" - troche sie zdziwilam, bo w poprzedniej ciazy kazali mi isc..

U mnie w mieście są tylko 2 przychodnie gdzie ginekolodzy mają certyfikat
    Moja lekarka od razu mówiła że mam sobie wybrać któregoś z tych lekarzy na badania prenatalne
    W 1 ciąży miałam tak samo 😊

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na badania, po drodze wymioty w torbę 🤢🙈 dojechałam- 60 osób w kolejce przede mną, czekałam długo, ruszyło 20 osób, muszę już wracać po córkę do przedszkola, więc to by było na tyle..jak będzie ok, to proszę żeby założyl mi kartę ciąży właśnie żeby nie stać w tych kolejkach w laboratorium.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Pojechałam na badania, po drodze wymioty w torbę 🤢🙈 dojechałam- 60 osób w kolejce przede mną, czekałam długo, ruszyło 20 osób, muszę już wracać po córkę do przedszkola, więc to by było na tyle..jak będzie ok, to proszę żeby założyl mi kartę ciąży właśnie żeby nie stać w tych kolejkach w laboratorium.

Musisz się legitymować kartą ciąży? Ja po którejś becie stwierdziłam, że pitolę czekanie w tych przepełnionych poczekalniach i od razu karta pułapka 'ciąża' i bez kolejki. Lekarz na teleporadzie powiedział, że skoro beta jest, to jestem w ciąży i dlaczego mam z tym się nie zgadzać :P nikt żadnych dowodów ode mnie nie żądał, przynajmniej w diagnostyce.

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prenatalnych, to ode do perinatolog z polecenia, ma certyfikat FMF. Za wizytę u niej dopłaca się extra, ale jeśli to badanie ma być kluczowe, to będę spokojniejsza jeśli będzie je robił ktoś pro. Z początku zapisałam się do innego lekarza, który miał dobre opinie w necie, ale moja gin poradziła inaczej i że 'ladne zdjęcia nie są tu teraz najistotniejsze'.

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Musisz się legitymować kartą ciąży? Ja po którejś becie stwierdziłam, że pitolę czekanie w tych przepełnionych poczekalniach i od razu karta pułapka 'ciąża' i bez kolejki. Lekarz na teleporadzie powiedział, że skoro beta jest, to jestem w ciąży i dlaczego mam z tym się nie zgadzać :P nikt żadnych dowodów ode mnie nie żądał, przynajmniej w diagnostyce.
    Zeby wejść poza kolejką, muszę podejść pod gabinet i powiedzieć to pierwszej osobie w kolejce. W tym Łabie kiedyś mnie baba zwyzywała a już byłam w ok 15 tc widocznej ciąży..ludzie w kolejkach zachowują się często jak świnie, bez empatii. Tak macham karta ciąży i się nie denerwuje i nie wchodzę w dyskusję. A kiedyś w drugiej ciąży w jeszcze innym laboratorium sama pielęgniarką kazała pokazać kartę ciąży, ,bo nie widać, ale to na początku było też.

age.png

💔11.2021 synek
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w poniedziałek🌺 Po tygodniu leniuchowania (choroba🤧) wróciłam do pracy. Powiem Wam, że tak mi się nie chce, że tylko odliczam godziny do domu ⏳ Tak marzę o L4, że aż wstyd mówić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 11:37

Blondyna.B, Domi_naturelover, Nati94, Blond27, Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Witam się z wami w poniedziałek🌺 Po tygodniu leniuchowania (choroba🤧) wróciłam do pracy. Powiem Wam, że tak mi się nie chce, że tylko odliczam godziny do domu ⏳ Tak marzę o L4, że aż wstyd mówić 🙈
    Jesteś na finiszu, zaraz będziesz odpoczywać! ❤️

Ja mam dzisiaj taki dzień, że najchętniej cały bym przespała… Tyle rzeczy do ogarnięcia w mieszkaniu, a ja się nie mogę zebrać, właśnie wstałam z drzemki, ale chętnie poszłabym na kolejną 😴💤

Milixx, Nati94, Blond27 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet z widocznym brzuchem i karta ciąży nie wchodzę bez kolejki...
    Nie umiem 🥺 nie umiem walczyć o swoje, a ludzie to chamy totalne i tak krzywo patrzą...
    Nie jestem na tyle śmiała żeby podejść na początek kolejki i powiedzieć że należy mi się pierwszeństwo ze względu na ciążę. Zresztą ile razy byłam, to żadna kobieta w ciąży czy z dzieckiem małym nie szła jako pierwsza 😢

Blond27 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas panuje znieczulica okropna - jakby kobiety nigdy nie były w ciąży 😑

Mi pomagała przypinka jestem w ciąży póki nie było widać (na jesieni rósł brzuszek więc i pod kurtką nie było widać). Jeśli się dobrze czuję to nie mam problemu postać w kolejce ale wiadomo są dni gdzie niestety to dobrze nam nie robi

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta wrażliwosc na zapachy mnie zabije.. w metrze siedzi naprzecieko mnie pani żulica, właśnie łyknela sobie jakiegos podejrzanego trunku zza pazuchy a teraz zwija wlasnorecxnie papierosy z masakrycxnie smierdzacego tytoniu, pomijam fakt, że sama wionie przetrawioną mieszanką tego wszystkiego i starym potem. zaraz rzygne

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddelegowalam męża do czyszczenia zmywarki, sprzątania lodówki i wynoszenia śmieci bo zwracam wszelkie pokarmy od tych zapachów 😂

KlaraJa, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dzisiaj USG i chyba poproszę o chociaż tydzień zwolnienia, bo czuję się fatalnie, wymiotuje, mdli mnie i mam parę innych objawów które strasznie utrudniają pracę, nawet za biurkiem. Byłam dzisiaj w biurze i już wszystkim powiedziałam, bo stwierdziłam że lepiej powiem sama niż żeby dowiedzieli się przez wpłynięcie L4, także jakoś to prawie wszyscy przełknęli i mam z głowy. 😮‍💨 Generalnie nie mam zamiaru ich tak poprostu zostawić, tylko będę pracować dopóki będę miała siły. Oby teraz wszystko było dobrze u lekarza 🍀
    a jeżeli chodzi o lekarzy do usg genetycznego to akurat mój prowadzący ciążę ma ten certyfikat i u niego będę robiła te badania. Idąc do niego za pierwszym razem nawet o tym nie wiedziałam. Generalnie gdyby nie miał to pewnie do tych badań szukałabym takiego który posiada certyfikat. Też zastanawiam się nad innymi badaniami prenatalnymi i koleżanka, która niedługo rodzi mówiła, że jej profesor do którego chodziła bardziej polecał sanco niż nifty pro. Mój znowu w ogóle nie poleca tych badań. Twierdzi, że jeżeli z pappy i USG w 11tc u niego wyjdzie dobrze, to nie ma takiej potrzeby, ale dalej się zastanawiam co robić. 🤔

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę szykować normalnie posiłki- jak leży na blacie nawet surowe mieso mnie nie rusza, ale jak otworze lodówkę zawsze jest cofka 😂
    Mamy jeszcze dwa koty i nie jestem w stanie ich nakarmić tak mi śmierdzi ich karma 😂 o kuwecie chyba nie muszę mówić 🫢😂

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    ta wrażliwosc na zapachy mnie zabije.. w metrze siedzi naprzecieko mnie pani żulica, właśnie łyknela sobie jakiegos podejrzanego trunku zza pazuchy a teraz zwija wlasnorecxnie papierosy z masakrycxnie smierdzacego tytoniu, pomijam fakt, że sama wionie przetrawioną mieszanką tego wszystkiego i starym potem. zaraz rzygne

No ta wrażliwość na zapachy jest straszna, mnie irytuje nawet zapach mydła. Mam w biurze pana, który lubi mocno pachnieć perfumami, chociaż wiem, że pewnie zapach wymieszanego tytoniu i alkoholu jest jeszcze gorszy to jak dla mnie nawet zapach jakichkolwiek perfum jest duszący, ciężki i nie do wytrzymania 🤢

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najgorzej pachnie wszystko, co moje. Mój szampon(na samą myśl mam odruch wymiotny, myję się szamponem dzieci 🙈), moje mydło, moje włosy, moja skóra, ciągle mam wrażenie, że sama sobie śmierdzę (jakie dziwny zapach). Nikt inny mi tak nie przeszkadza zapachowo, jak sama sobie😭 to jest dramat.

Dziewczyny czy przy przyjmowaniu luteiny zdarza Wam się taka straszną, ale to straszna senność i sporadyczne bóle głowy? Nie umiem się podnieść z łóżka, na podwórku na kocu spałam nawet. Dziś jest mąż, ale pojutrze idzie do pracy, a ja czuję, że nie ogarniam

age.png

💔11.2021 synek
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierwszeństwa w kolejce to ja zawsze z tego korzystałam w 1 ciąży 😁😁 no ale tyle chamów co jest zawsze w kolejce do laboratorium to głowa mała.. i to kobiety są najgorsze 😤 mężczyźni zawsze mnie przepuszczali nawet nie zdążyłam nic powiedzieć.. i raz kłóciłam się z ciężarną bo ja wchodziłam bez kolejki a ona siedziała i czekała i oburzona że ona czeka więc jej ładnie powiedziałam że to nie mój problem i jak ma ochotę czekać w kolejce to niech siedzi 🤭 zaraz po mnie weszła 😂😂

Teraz jak byłam na badaniach i były 3 osoby w kolejce to grzecznie poczekałam w kolejce 😁😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 maja 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dziewczyny czy przy przyjmowaniu luteiny zdarza Wam się taka straszną, ale to straszna senność i sporadyczne bóle głowy? Nie umiem się podnieść z łóżka, na podwórku na kocu spałam nawet. Dziś jest mąż, ale pojutrze idzie do pracy, a ja czuję, że nie ogarniam
    Ciężko powiedzieć czy to od tego bo w 1 ciąży nie brałam a tak samo miałam napady senności, codziennie drzemki 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ