W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:W ogóle to każdy u mnie w mieście na krzywą cukrową wchodzi bez kolejki bez względu na stan czy jest w ciazy czy nie
-
Kalli95 wrote:W ogóle to każdy u mnie w mieście na krzywą cukrową wchodzi bez kolejki bez względu na stan czy jest w ciazy czy nie
U mnie to samo ze względu że i tak tyle godzin musi tak siedzieć 😁 a u mnie są kolejki nawet 2 godzinne... Nawet nie wyobrazacie sobie jakie tam są walki jak przychodzi ciężarna i wchodzi pierwsza 🙈Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tutaj to dramat, ostatnio siedziałam 1.5 godziny jakoś. Zaraz drugie pobranie i szczerze już mnie ciągnie na wymioty, modlę się żeby wytrzymać. Są te nr dla ciężarnych, więcej nie będę się kłócić bo ludzie nie mają kultury, wcześniej tu nie było tylko trzeba było prosić.
Ale powiedziałam paniom w środku że się wkurzyłam bo mnie tak napadli, że jestem w ciąży i tu zresztą pracuje i przypadkiem okazało się, że mam tu zniżkę pracowniczą o której nikt nie mówił nigdy i to konkretna bo za badania zamiast 300 zapłaciłam 180 łącznie 😍 całe badania I trymestru łącznie z Pta zakaźnymi itdGrażyna1820, Kalli95, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie w diagnostyce to samo, stoją nawet na dworku. Najlepsze, że to emeryci, którym się przecież nigdzie nie spieszy... 🤦♀️ a ja na legalu, w drzwi wejściowe. Odeszła babeczka od okienka to cisnę ja, że umówiona na glukoza, drą się na mnie, że kolejka olaboga🙉 a ja nic, pani w okienku - "zapraszam panią na test" 😅
Wyszłam sobie po 1 pobraniu a ta dzwoni do mnie, gdzie mi pani uciekła. A ja chciałam do domu pojechać bo powiedziala, żeby przyjść za godzinę 🤣
Jeszcze 40min do 3 pobrania i do domu na śniadanie 🤤🤤
U mnie pierwszy wynik 92 i tez się martwię, że wysoko i mi przyklepią cukrzycę tylko, że ja wczoraj opędzlowałam przed spaniem opakowanie mentosów owocowych 🤣 -
U mnie w lokalnej diagnostyce jest zawsze Meksyk - w dni robocze pół biedy, jak przyjadę 15 min przed otwarciem, to zazwyczaj nie ma różnicy czy wezmę numerek zwykły czy ciężarny. Ale w sobotę to tam można pół dnia na czczo kiblować i się nie dostać. Wtedy każda ciężarna bez kolejki to wróg publiczny nr 1.
Ja robię w sobotę w LX - umówiona na konkretną godzinę, byle tylko jakoś to utrzymać. Tobie teraz, bo odstawiam po 1 trym metforminię i mam zrobić krzywą 5 dni po odstawieniu.1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Ja za to jeżdżę specjalnie na badania 15 km do Kato, żeby iść do laboratorium z systemem numerkowym. Drukuje się numerek, i automatycznie od razu wołają wiec nikt się nie rzuca na szczęście. Mogłabym iść bliżej do labo ale wole się przejechać i nie mieć nieprzyjemności.
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
U mnie dziś już tak, są dni gdzie "wzdęcie" większe a są i takie że mniejsze 😅 ale wiadomo jak jest więcej kg to i może szybciej wyglądać na ciążowy
Oliwia23, Nati94, Kalli95, Angelaaaa, Dominika96, Ola-Ola1992, Milixx, malinowamamba95, Olo323, conte, KlaraJa, cuddlemuffin, Domi_naturelover, Poziomka9204, Olaola, Blond27, Magdak, Kluska95, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:U mnie to samo ze względu że i tak tyle godzin musi tak siedzieć 😁 a u mnie są kolejki nawet 2 godzinne... Nawet nie wyobrazacie sobie jakie tam są walki jak przychodzi ciężarna i wchodzi pierwsza 🙈
Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:No dobra, wygrałaś 😅
-
Anetka, trzymam dalej kciuki, bo jeszcze jest nadzieja 🍀✊♥️
U mnie w starej przychodni i diagnostyce był dramat o kolejki, nie dość ze pełno właśnie starszych ludzi (to jak potrafią być chamscy, zawistni i nieprzyjemni to zadziwia mnie za każdym razem) to wiecznie kolejki, kiedyś przyjechałam 30 minut przed otwarciem (30 minut!!) a już byłam chyba 10 w kolejce 🙄
Teraz zmieniłam punkt gdzie można umówić na godzinę, zreszta już mnie tu kojarzą i jak widzą, ze jestem to wpuszczają przed kolejka, bo jestem ciężarna 😊Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blondyna.B wrote:
Piękny 😍
Szczerze zazdroszczę 🥰
Ja mimo ze już +5kg na plusie to brzuszka nie ma, za to tłuszczyk się odkłada na boczkach i udach 🙄👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dziewcxyny ratunku ja sie wykoncze, przed ciaza mialam migreny ale teraz to jest jakis dramat, 4 migrena w ciagu 2 tygodni i po raz pierwszy podwojna tj pierwszy raz zaburzenia widzenia o 7 potem bol glowy i od 12 xnow zaburzenia widzenia, do tego mdlosci oczywiscie a boje sie brac leki.. masakra no..umieram. mam tylko nadzieje, ze nie mecze sie " na darmo" i Kropek tam naprawde jest i tak mi daje popalić.. juz jutro wizyta. trzymajcie prosze kciuki
Kalli95, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:
O kurcze... No to u mnie ostatnio zupełnie inny świat przy robieniu krzywej cukrowej... Umówiona byłam na konkretną godzinę, Pani pielęgniarka bardzo miła, kazała mi skorzystać z toalety a później położyła mnie na kozetce w jednym pokoju i kazała się nie ruszać przez te dwie godziny. Sama przychodziła co godzinę pobierać krew i sprawdzać jak się czuje. W innych labach też wolę przychodzić albo na umówioną godzinę albo z numerkami, bo krzyki w poczekalniach to jakiś dramat 🤦Olo323 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewcxyny ratunku ja sie wykoncze, przed ciaza mialam migreny ale teraz to jest jakis dramat, 4 migrena w ciagu 2 tygodni i po raz pierwszy podwojna tj pierwszy raz zaburzenia widzenia o 7 potem bol glowy i od 12 xnow zaburzenia widzenia, do tego mdlosci oczywiscie a boje sie brac leki.. masakra no..umieram. mam tylko nadzieje, ze nie mecze sie " na darmo" i Kropek tam naprawde jest i tak mi daje popalić.. juz jutro wizyta. trzymajcie prosze kciuki
Blond27, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Witam się z moja fasolka
Wiek zgodny z owu i z usg sprzed 2 tyg wiec na plus bo ostatnio był młodszy zarodek od początku. Serduszko pieknie bije, nie włączała dopplera ani mmode żeby zmierzyć ale widziałyśmy ze pieknie bije.
Martwię się tylko, że kosmowka się lekko odkleja, i muszę odpoczywać. Moja lekarka natomiast jest dobrej myśli i się śmiała ze mnie ze tak właśnie się zachodzi w ciąże, jak się niekoniecznie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 12:54
KlaraJa, Blondyna.B, Poziomka9204, Angelaaaa, Nati94, Kalli95, conte, Milixx, Grażyna1820, Kluska95, Aneta2506, milam, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Witam się z moja fasolka
Wiek zgodny z owu i z usg sprzed 2 tyg wiec na plus bo ostatnio był młodszy zarodek od początku. Serduszko pieknie bije, nie włączała dopplera ani mmode żeby zmierzyć ale widziałyśmy ze pieknie bije.
Martwię się tylko, że kosmowka się lekko odkleja, i muszę odpoczywać. Moja lekarka natomiast jest dobrej myśli i się śmiała ze mnie ze tak właśnie się zachodzi w ciąże, jak się niekoniecznie chce.
Super 😍 to odpoczywaj i dbaj o siebie 😊malinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
malinowamamba95 wrote:Witam się z moja fasolka
Martwię się tylko, że kosmowka się lekko odkleja, i muszę odpoczywać. Moja lekarka natomiast jest dobrej myśli i się śmiała ze mnie ze tak właśnie się zachodzi w ciąże, jak się niekoniecznie chce.
Jak się lekko odkleja to dużo odpoczywaj i wszystko będzie dobrzemalinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Blondyna piękny brzuszek 🥰🥰🥰
Anetka Trzymam kciuki, jeszcze być może jest za wcześnie. ✊Blondyna.B, Aneta2506 lubią tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊