W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja tak na szybko sama nie sprawdzałam ale w apce preglife można sprawdzić- dla nowych użytkowników ,u pacjenta, z kodem preglife darmowy pakiet badań dla kobiet w ciąży (za jakieś 130 zł). Sprawdźcie regulaminy itd bo sama nie patrzyłam jeszcze ale może coś za darmo zrobicie z badań I trymestru
-
Wszystko dobrze niskie ryzyka wszystko na swoim miejscu ☺️
Płci nadal nie znam i mam brzydkie zdjęcie 😬KlaraJa, malinowamamba95, Milixx, Kalli95, Grażyna1820, Nati94, Blondyna.B, Domi_naturelover, Mgdra, Dominika96, Poziomka9204, Kluska95, Aneta2506, conte, 2+3, milam, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny, które dostały już skierowanie na badania prenatalne - jakie badania Wam lekarz zalecił? Ja dostałam skierowanie na Papp-e, wolną podjednostkę bhcg, badanie ogólne moczu i plgf (łożyskowy czynnik wzrostu- jako badanie ewentualne). Chciałabym zrobić wszystkie ale to plgf mało które laboratorium wykonuje a chciałabym jednak wszystko albo zrobić w jednym miejscu, albo chociaż tego samego dnia i tak się zastanawiam, czy jak wizytę mam 30maja to jak zrobię badania już 24maja to będzie ok? Poprostu boję się, że wyniki z tego plgf i pappy mogą nie dojść do poniedziałku... Lekarz nie mówił kiedy dokładnie muszę je zrobić, tylko tak żebyśmy mieli wyniki na 30tego. Wiem, że lepiej żeby te badania zrobić bliżej terminu USG, ale z uwagi na przybliżony termin otrzymania wyników według informacji z labu, jeżeli zrobię je później mogę nie dostać ich na czas 😕
-
Z płcią nie pomogę 😅 ale zdjęcie nie takiej najgorszej jakości, lubię oglądać zdjęcia, gdzie już faktycznie widzę głowę, zarys rączek, nóżek - taki mini człowiek 😍Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Jakby w innym miejscu był przekrój i pewnie by było widać wyrostek a tu nie widać 😔
Najważniejsze że wszystko w porządku a niedługo się dowiesz i o płeć ❤️Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny, które dostały już skierowanie na badania prenatalne - jakie badania Wam lekarz zalecił? Ja dostałam skierowanie na Papp-e, wolną podjednostkę bhcg, badanie ogólne moczu i plgf (łożyskowy czynnik wzrostu- jako badanie ewentualne). Chciałabym zrobić wszystkie ale to plgf mało które laboratorium wykonuje a chciałabym jednak wszystko albo zrobić w jednym miejscu, albo chociaż tego samego dnia i tak się zastanawiam, czy jak wizytę mam 30maja to jak zrobię badania już 24maja to będzie ok? Poprostu boję się, że wyniki z tego plgf i pappy mogą nie dojść do poniedziałku... Lekarz nie mówił kiedy dokładnie muszę je zrobić, tylko tak żebyśmy mieli wyniki na 30tego. Wiem, że lepiej żeby te badania zrobić bliżej terminu USG, ale z uwagi na przybliżony termin otrzymania wyników według informacji z labu, jeżeli zrobię je później mogę nie dostać ich na czas 😕
Lepiej zrobić wcześniej, bo mogą być kolejnego dnia a czasem i po 3 dniach dopiero.
Ja niestety będę tego samego dnia pobierać co USG więc potem będę czekać na wyniki jak wszystkie będą co tam lekarz wyliczy -
Dziewczyny, super wieści z wizyt!
Blondyna, ale brzusioCzyżby u Ciebie też królowały już tylko leginsy?
Ja kupiłam zapas sukienek na lato, które będą dobre również jak brzusio będzie większy, jeansów już nie mogę nosić 🤣
Słyszałam właśnie, że w ciąży dopiero (niestety) przekonam się jakie panuje chamstwo i znieczulica...Oczywiście będę stała w kolejce, jeśli będę miała siłę, ale nie mam zamiaru być potulna i siedzieć cicho jak będę chciała skorzystać ze swoich praw, a komuś się to nie będzie podobać... Życzę Nam wszystkim siły w tych przegadywankach, które Nas pewnie czekają...
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny, super wieści z wizyt!
Blondyna, ale brzusioCzyżby u Ciebie też królowały już tylko leginsy?
Ja kupiłam zapas sukienek na lato, które będą dobre również jak brzusio będzie większy, jeansów już nie mogę nosić 🤣
Słyszałam właśnie, że w ciąży dopiero (niestety) przekonam się jakie panuje chamstwo i znieczulica...Oczywiście będę stała w kolejce, jeśli będę miała siłę, ale nie mam zamiaru być potulna i siedzieć cicho jak będę chciała skorzystać ze swoich praw, a komuś się to nie będzie podobać... Życzę Nam wszystkim siły w tych przegadywankach, które Nas pewnie czekają...
Jak chcesz to mogę Ci jedną przypinkę odstąpić, prawdopodobnie jeszcze jedną dostanę niedługo. To mega pomaga jak mam przypięta do torebki. -
Blondyna.B wrote:Tylko legginsy, cały czas sukienki dokupuje na lato żeby mieć w czym chodzić 😁
Jak chcesz to mogę Ci jedną przypinkę odstąpić, prawdopodobnie jeszcze jedną dostanę niedługo. To mega pomaga jak mam przypięta do torebki.
Dziękuję, mamDostałam w gratisie do segregatora ciążowego
Póki co nie noszę, bo często na mieście wpadam na znajomych, którym chcemy dopiero powiedzieć w weekend 🤣 Potem już nie będę się z nią rozstawać 😁
Dziewczyny, jakiś spoko serial na Netflixie, który ma DUŻO sezonów? Aktualnie wszystko pokończyłam, a lubię jak mi leci w tle podczas gotowania, sprzątaniaMoje wymagania 🤣:
*nie brutalny, nie sci-fi, nie jakiś inteligentny (ma być lekki, może być nawet głupi), dużo odcinków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 17:36
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Dziękuję, mam
Dostałam w gratisie do segregatora ciążowego
Póki co nie noszę, bo często na mieście wpadam na znajomych, którym chcemy dopiero powiedzieć w weekend 🤣 Potem już nie będę się z Nią rozstawać 😁
Dziewczyny, jakiś spoko serial na Netflixie, który ma DUŻO sezonów? Aktualnie wszystko pokończyłam, a lubię jak mi lecie w tle podczas gotowania, sprzątaniaMoje wymagania 🤣:
*nie brutalny, nie sci-fi, nie jakiś inteligentny (ma być lekki, może być nawet głupi), dużo odcinków
Superstore 😁 powinien Ci się spodobać 🙂 głupkowaty i dużo odcinków 😋
Edit. Przepraszam, że się wcięłam 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 17:21
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Superstore 😁 powinien Ci się spodobać 🙂 głupkowaty i dużo odcinków 😋
Edit. Przepraszam, że się wcięłam 😋daj spokój, nie przepraszaj, miło Cię "czytać"! Jak się masz?
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Angelaaaa lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Ja wczoraj oglądałam ostatni odcinek serialu, który oglądam od czasów studiów i mąż znalazł mnie wyjącą w poduszkę 😅 tylko tego wstydzę się polecać bo będziecie się śmiać ale go polubiłam, co poradzę 🤷 chętnie poczytam o netflixie i ogarnę jak to się tam robi, bo jak przestanę ciągle spać, to będę oglądać wieczorami coś wreszcie;)
-
Domi, nie zrażaj się po mojej wypowiedzi, bo często można też spotkać w kolejkach miłych, empatycznych ludzi, co sami puszczają 🙂 czasami chamskich, ale może rzeczywiście nie ma co z nimi dyskutować, mnie poniosły nerwy bo Siedzialy i gadały, że gdzieś tam ciężarne siedzą, że kto to widział, że się wpychają no i zapytałam, dlaczego panie tak sądzą, że ciężarna ma siedzieć, za moimi plecami wisiał przepis, że ciężarna ma pierwszeństwo, pokazałam im, zapomniał wół jak cielęciem był i dostałam wiązankę, łącznie z 500 plus i bezrobociem z mojej strony 🤣 no tak cisnely, a ja akurat miałam numerek, że nie mogłam. Mam strasznie niewyparzony język. Moja mama pracuje jako pielęgniarka na takim mini sorze i w przychodni, to mówi, że zawsze wychodzi i pyta czy czekają ciężarne i jak są to bierze poza kolejką, to jej tam nie lubią za to 🤣
Kalli95, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość