W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:Pluto, nie martw się na zapas 🤗
Ja dziś miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia i leżymy z Syniem po obiadku 😀 paczki spływają a ja głupia zamawiam i zamawiam mimo, że nie mam gdzie tego składować 😅conte lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Ja chyba zacznę kupować jakieś neutralne kolory bo w takim tempie to się dowiem płci na porodówce 😂
moja mama mówiła, że mój brat większość ciąży miał być córką fakt to było prawie 30 lat temu ale to się zdarza i teraz, na połówkowych to już wiadomo co się kryje chyba że wyjątkowy wstydzioch 😁 -
Angela ale masz uparciucha;)
Kupuj neutralne, są śliczne kolorki. Możesz celować w miętę, beże, żółty, przecież dziewczynki też wyglądają ślicznie w takich ubrankach;) ewentualnie poszalejesz później z dinozaurami albo autkami.
Ja dziś miałam lepszy dzień do poludnia, później zasnęłyśmy i od tamtej pory jest słabo. Jutro dentysta a ja nie wiem, czy będę w stanie wysiedzieć. Jak dobrze, że jeszcze chwila i powinnam nie mieć już tych okropnych mdłości.
Słuchajcie leje, moja córka przyniosła mi rysunek z kobietką leżąca na leżance i naprzeciw stoi pani, pytam jej co to, a ona, że to ja na porodówce jak rodzę dzidziusia i pani doktor co go przyjmuje 🤣 jeszcze słuchajcie macham ręką na obrazku i się śmieję, mam szczerą nadzieję, że córka wywróżyła mi lekki poród 🤣🤣Anati, Chrupka , Blondyna.B, KlaraJa, pluto_nova, Angelaaaa, Mgdra, Monk@, Milixx, malinowamamba95, Olo323, Kluska95, milam lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny promocja w Sinsay online na ciuszki 🤗
Jedyne co kupiłam to na promocji w Rossmannie zestaw "Born 2022" ☺️ -
10 tydzień ♥️ (w sumie początek 11)
Już nie zarodek, a płód(dziecko 🙂)
Zaraz dentysta 🤢Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 09:08
Blondyna.B, Anati, Poziomka9204, KlaraJa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Ostatnie dni jakoś ciężko znoszę ta ciążę, caly dzień mnie muli 🤮 i jeszcze ta ospałość i zmęczenie. Wczoraj zasnęłam po powrocie z pracy i spałam do 19 🥴
Gratuluję udanych wizyt, ja ciągle nie zapisana,bo przyjmie mnie bez kolejki między 6/7tc, więc jeszcze chwila i momencik 🤩
Wczoraj powtarzałam ostatni raz betę, 1669🍓 to pewnie stąd te coraz większe mdlosci
Życzę miłego dnia 🍓🤩Poziomka9204, Blondyna.B, malinowamamba95, Anati, Angelaaaa, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Cześć,
Ostatnie dni jakoś ciężko znoszę ta ciążę, caly dzień mnie muli 🤮 i jeszcze ta ospałość i zmęczenie. Wczoraj zasnęłam po powrocie z pracy i spałam do 19 🥴
Gratuluję udanych wizyt, ja ciągle nie zapisana,bo przyjmie mnie bez kolejki między 6/7tc, więc jeszcze chwila i momencik 🤩
Wczoraj powtarzałam ostatni raz betę, 1669🍓 to pewnie stąd te coraz większe mdlosci
Życzę miłego dnia 🍓🤩
Rośnie beta bardzo ładnie, dobrze że czekasz z wizytą to wszystko już powinnaś zobaczyć ☺️Kasiooola, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W nanaf organic jest teraz promocja 😊 Dobre materiały i zarówno pajacyki jak i body są kopertowe. Kupowałam koleżance i jest bardzo zadowolona. Ubranka są z tkaniny bambusowej, mówi że super się noszą, tylko jak to z taką tkaniną może sie delikatnie mechacić, no ale właściwości super. Zostawiam kody:
do 5.06.2022
z kodem DDLapsi 11% na wanienki i huśtawki
z kodem DDNanaf 22% na Nanaf OrganicOlo323, conte, milam lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
conte wrote:Kurde, ja wszystko kupuje na allegro... w sinsayu i w hm rzadko są kopertowe pajace i body. A ja nie chce wkładanych przez głowę na takiego maluszka 😔
Bo z doświadczenia wiem, że mi za to kompletnie nie sprawdziły się te zapinane po bokach, myślałam ze dostanę z nimi do głowy jak to wszystko trzeba było wkładać bokami i zapinać…
Nie mówię tego złośliwie, pewnie dla każdej co innego jest dobre ale ja zdecydowanie wolałam przez głowę, szybko założone i dziecko się nie denerwuje ze trzeba milion napis zapiaćNati94 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Dziewczyny ja dzisiaj rano miałam jakieś plamienie… i spanikowana napisałam do lekarki, która dzisiaj niestety nie przyjmuje ale dała mi namiar na kolegę który przyjmie mnie bez kolejki, żebym niepotrzebnie po IP nie musiała latać. Z maluchem wszystko ok, ale chyba będę mieć łożysko przodujące bo tak się zaczęło tworzyć (tak mi lekarz pokazywał). Dodatkowo martwię się bo ostatnio cały czas dzidzia szła równo z terminem z owu a dzisiaj o 1 dzień młodsza bo z USG niby 9+5 i już panikuje czy mam się zle nastawiać? W poprzedniej ciąży od początku był mniejszy cały czas zarodek i później miałam poronienie zatrzymane
👩🏻26
👦🏻 34
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Dziewczyny ja dzisiaj rano miałam jakieś plamienie… i spanikowana napisałam do lekarki, która dzisiaj niestety nie przyjmuje ale dała mi namiar na kolegę który przyjmie mnie bez kolejki, żebym niepotrzebnie po IP nie musiała latać. Z maluchem wszystko ok, ale chyba będę mieć łożysko przodujące bo tak się zaczęło tworzyć (tak mi lekarz pokazywał). Dodatkowo martwię się bo ostatnio cały czas dzidzia szła równo z terminem z owu a dzisiaj o 1 dzień młodsza bo z USG niby 9+5 i już panikuje czy mam się zle nastawiać? W poprzedniej ciąży od początku był mniejszy cały czas zarodek i później miałam poronienie zatrzymane
Ja mam z CRL obecnie 13+1 a program wyliczył mi na USG 1 trymestru, że jestem 12+5 i tego mam się trzymać...
Łożysko... O przodującym to można mówić w połowie ciąży bo do tej pory ma czas się podnieśćMgdra lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Takie różnice nie są serio istotne! Każdy lekarz i inaczej mierzy a są też różnie liczące aparaty.
Ja mam z CRL obecnie 13+1 a program wyliczył mi na USG 1 trymestru, że jestem 12+5 i tego mam się trzymać...
Łożysko... O przodującym to można mówić w połowie ciąży bo do tej pory ma czas się podnieść
Noo lekarz mówił ze teraz przoduje i jakoś jest przy ujściu i ze stad mogą pojawić się plamienia, ale tez nie wiem czy zrozumiałam go dobrze… czekam na wizytę we wtorek u mojej gin to pewnie mi wszystko powie co i jak.
👩🏻26
👦🏻 34
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Noo lekarz mówił ze teraz przoduje i jakoś jest przy ujściu i ze stad mogą pojawić się plamienia, ale tez nie wiem czy zrozumiałam go dobrze… czekam na wizytę we wtorek u mojej gin to pewnie mi wszystko powie co i jak.
910608 lubi tę wiadomość
-
malinowamamba95 wrote:Dziewczyny ja dzisiaj rano miałam jakieś plamienie… i spanikowana napisałam do lekarki, która dzisiaj niestety nie przyjmuje ale dała mi namiar na kolegę który przyjmie mnie bez kolejki, żebym niepotrzebnie po IP nie musiała latać. Z maluchem wszystko ok, ale chyba będę mieć łożysko przodujące bo tak się zaczęło tworzyć (tak mi lekarz pokazywał). Dodatkowo martwię się bo ostatnio cały czas dzidzia szła równo z terminem z owu a dzisiaj o 1 dzień młodsza bo z USG niby 9+5 i już panikuje czy mam się zle nastawiać? W poprzedniej ciąży od początku był mniejszy cały czas zarodek i później miałam poronienie zatrzymane
Mi pierwsze dwa USG wychodził termin co do dnia potem nagle 5 dni więcej a wczoraj tylko 2 dni do przodu, także tym nie ma się co przejmować 😊
Ważne że widział cię lekarz i z maluszkiem wszystko dobrze 😊Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Co do ciuszków to dla mnie te kopertowe body sprawdziły się na pierwsze kilka dni potem mnie wkurzały 🙈
U mnie z pierwsza córka było to samo. Na początku tylko kopertowe, po kilku tyg te przez głowę były wygodniejsze do zmiany kilka razy dzienniemalinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Co do ciuszków to dla mnie te kopertowe body sprawdziły się na pierwsze kilka dni potem mnie wkurzały 🙈
U mnie koleżanka stwierdziła, że na początek dla niemowlaka kopertowe na napki jej się sprawdziły. Teraz kupuje głównie z suwakami, bo jest szybciej. Każdemu coś innego widzę, że się sprawdza 🙂 ja planuję kupić i takie i takie żeby wszystkiego spróbować 😅Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻