X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️ To jest to oswajanie się właśnie, to odzwyczajanie i przyzwyczajanie się, tak jak mówisz malinowamamba :D Już mi znacznie lepiej niż w pierwszej chwili. Śmiejemy się, że już wiadomo, czemu tak kopał często - no jak się miał nie wkurzać, jak mówiliśmy do Niego Zosia 🤦‍♀️😆

Ale wiecie co - sukienek nie pozbędę się do porodu, w razie czego 😂😂😂 Bo już mam gdzieś to ich „pewne” XD
    Ale aż wróciłam do Twoich informacji po USG 1 trymestru gdzie raczej był chłopak 😅 czyli się sprawdziło a tak się chował - z kolejnymi tygodniami to nawet mogą brać USG 3D do oceny narządów i nie ma opcji pomyłki już z takiego obrazu.

Widziałam przerażenie w oczach mojego M. jak mu o tym powiedziałam 🤣 znaczy on wolał chłopca ale już się przyzwyczaił do dziewczynki w razie czego

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ale aż wróciłam do Twoich informacji po USG 1 trymestru gdzie raczej był chłopak 😅 czyli się sprawdziło a tak się chował - z kolejnymi tygodniami to nawet mogą brać USG 3D do oceny narządów i nie ma opcji pomyłki już z takiego obrazu.

Widziałam przerażenie w oczach mojego M. jak mu o tym powiedziałam 🤣 znaczy on wolał chłopca ale już się przyzwyczaił do dziewczynki w razie czego
    Tak, na I prenatalnym ta lekarka mega niechętnie wskazała „raczej ku chlopcowi”, ale wiadomo, było bardzo wcześnie :D A jednak 😅
    Za niecałe 4 tygodnie mam wizytę u mojego prowadzącego to powiem, że bez zdjęcia 3D jajeczek to ja nie wychodzę z gabinetu 😆 Jak mi nagadał, że dziewczynka, to teraz już nie ma 😂
    Albo zrobię inaczej - zapytam jak tam Zosia, ciekawe co powie 😂😂😂

Nati94, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, Milixx, Szatkownicadojajek, Mgdra, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakoś tak na luzie myślimy o ewentualnej ,pomyłce,. Mam 2 córki, są śliczne, mądre i kochane i mogę mieć trzecią. Pewnie przez chwilę byłby szok, ale wszystko jest możliwe 🙈 aby zdrowe, każdy to wie, a szczególnie jak już były jakieś wątpliwości.
    Ale ja czuję, że nie ma mowy o pomyłce😅

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    My już po wizycie. Wszystkie wymiary prawidłowe, pięknie było widać profil, udało się zmierzyć i podglądnąć wszystko to, co chciała lekarka :D Ogromnie mi ulżyło.

Ale mamy niespodziankę :P Zakupione już sukienki i inne różowe falbanki idą w odstawkę, bo czekamy na Synka 🙈 💙 Ułożenie dzisiaj było idealne, obraz USG nie pozostawia wątpliwości. Czyli mamy przypadek kiedy rzekomo pewna dziewczynka zamienia się jednak w pewnego chłopca :D Powiem Wam, że to jest konkretny rollercoaster emocji i nie polecam 😂

Co do fotek - lekarka nie wiedzieć czemu nie chciała mi dać zdjęć... Ale zadzwoniłam potem do rejestracji i poprosiłam miłą Panią, dzisiaj wysyła mi zdjęcia pocztą :D <3

Anetko, wpisz mi tak proszę małego Łobuza, zamiast różowej Księżniczki 🙈
    Super, że wizyta była udana! Ale psikus z tym, że będzie jednak chłopiec 🙂💙

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj dzień pełen obowiązków, dlatego dopiero do Was zaglądam 🙂

Z synkiem wszystko dobrze, ma niecałe 10.5cm 😍💙 leżał dzisiaj tak, że było widać tylko jajka 🙈 chyba jemu tam dobrze, bo spał spokojnie.

Kolejna wizyta na 23.08 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 20:05

Blondyna.B, Domi_naturelover, Chrupka , Angelaaaa, Nati94, Olo323, Milixx, Szatkownicadojajek, conte, Mgdra, Aneta2506, Grażyna1820, KlaraJa lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Dzidzia ma 5,74 cm, ginekolog powiedział, że wszystko idealnie 🥰
    Dal mi skierowanie na morfologie, mocz, sód, potas i tsh, ze względu na te ciągłe wymioty 😕

Nati ja dzisiaj przyjechałam do mamy robić mus z jabłek do słoików. Niestety odkąd przyjechałam to tylko leżę. Rano było 🤮, później u lekarza w wc, a następnie u mamy po wejściu tylko do domu..
    Ostatnio się ucieszyłam na wizycie, bo waga trochę podskoczyła. Schudłam 3kg na początku ciąży, więc ważyłam 52,8kg, później przytyłam do 54,4kg, więc myślę sobie już będzie tylko do przodu, a tu dzisiaj 53,8kg 🥴
    Apetytu częściej nie ma niż jest, a woda w ogóle nie wchodzi 😔
    Super, że chociaż u Ciebie dużo lepiej 🥰

Proszę o wpisanie następnej wizyty 16.08 😊
    Ale maluch rośnie 😍

Współczuję Ci tego samopoczucia, mam nadzieję, że niedługo to minie 💗

👫 33lata

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no nie wierzę 🙈🙈
    Mi mówił dzisiaj lekarz, że płeć poznamy za 3 tygodnie, ale nie będę mu ufać w stu procentach 😂

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję, że dziecko po prostu mnie tak kocha, że mną tak poniewiera 😂😂😂

Poziomka9204, Domi_naturelover, Angelaaaa, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe ( choć mega zaskakujące) wieści Domi! Najważniejsze, że zdrowe, do " nowej" płci sie przyzwyczaicie szybko. a Antoś to piękne imie!

Chrupka, trzymaj sie, jeszcze chwila i te uciążliwe objawy będą tylko wspomnieniem, mnie podobnie jak Nati trzumało jeszcze do calkiem niedawna a to już 18 tydzień.

Poziomka oczywiście, że mu dobrze w brzuszku mamy, już mu nigdzie tak dobrze nie bedzie:)

Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uswiadomcie sobie, że już za chwilę sierpień a od sierpnia do grudnia 4 miesiące 😱 ja mam ciążę donoszoną 9.12 i już wtedy będę na bombie, Wy nawet szybciej 🙂 niech to leci ☺️

Poziomka ♥️

Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20220725-145524.jpg

Pozdrawiam z gorącej Chorwacji 🏖️🏖️
    Powiem Wam jest pięknie 🤩 Jestem zmęczona ale i zadowolona 🥱😅 Jeden dzień za nami, było super 😊😊

Blondyna.B, Poziomka9204, Nati94, Domi_naturelover, conte, Kluska95, Szatkownicadojajek, Mgdra, Aneta2506, Olo323, Grażyna1820, Chrupka , KlaraJa lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dziewczyny uswiadomcie sobie, że już za chwilę sierpień a od sierpnia do grudnia 4 miesiące 😱 ja mam ciążę donoszoną 9.12 i już wtedy będę na bombie, Wy nawet szybciej 🙂 niech to leci ☺️

Poziomka ♥️
    Też tak ostatnio myślałam, że mi szybko mija ciąża, a przecież tutaj niedługo pojawią się pierwsze bobaski 🙂 🥰 to wszystko jest niesamowite.

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    IMG-20220725-145524.jpg

Pozdrawiam z gorącej Chorwacji 🏖️🏖️
    Powiem Wam jest pięknie 🤩 Jestem zmęczona ale i zadowolona 🥱😅 Jeden dzień za nami, było super 😊😊
    Udanego wypoczynku, ładujcie baterie 🙂

👫 33lata

• Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Domi no nie wierzę 🙈🙈
    Mi mówił dzisiaj lekarz, że płeć poznamy za 3 tygodnie, ale nie będę mu ufać w stu procentach 😂

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję, że dziecko po prostu mnie tak kocha, że mną tak poniewiera 😂😂😂
    Łobuz kocha najbardziej :D
    Domi, ale jaja że tak powiem! :P musiałaś mieć zwariowany emocjonalnie dzień.

Trochę Wam zazdrościłam tego oczekiwania na płeć (u nas z NIFTY szybko wyszło kto się gnieździ), ale po dzisiejszym nie wiem czy bym to nerwowo zniosła. Tak się zarzekalam, że ubranka stonowane, ale dzisiaj zobaczyłam takie słit zestawy dla dziewczynki, że cukier lukier. Odkleja mi się powoli od tej wyprawki.

Tymczasem u dentysty paragon grozy jednak 😒 byłam u innej lekarki, do której chodziłam sto lat temu. Zamiast robić przegląd od zera, to poleciała po tym co miała w kompie. Stwierdziła, że to, co ona znalazła, to albo nie było leczone, albo wszystko do wymiany, bo pod spodem żre próchnica. W listopadzie miałam przewleczone wszystkie zęby i nic to zrobienia, a tu ta twierdzi, że muszę wymienić 4 wypełnienia, z czego dwa z RTG, bo może być kanałowe. No i 8 do wyrwania plus upiera się, że na jednym korona. Za ten elaborat łyknela 100 zł (poza kosztem leczenia jednego z tych spieprzonych wypełnień), a w karcie ciąży wpisała, że... nie da się ocenić stanu ubytków bez zdjęcia RTG. Ja jebie 🤦
    Tl,dr: wszystkie plomby do wymiany - dwie teraz, dwie po ciąży. Do tego 8 do wyrwania i korona do zrobienia. WTF

Chrupka lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Też tak ostatnio myślałam, że mi szybko mija ciąża, a przecież tutaj niedługo pojawią się pierwsze bobaski 🙂 🥰 to wszystko jest niesamowite.
    Tak:) niby mam dużo do zrobienia ale już nie mogę się doczekać. Wyobrażam sobie ten grudzień, Święta (chociaż może spędzę je na porodówce 😅), tą magię.

Millix, ale pięknie ♥️

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z wizyt 😊 bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze.

Milix zazdro, ja zakochałam się totalnie w Chorwacji. W zeszłym roku byliśmy w Trogirze no i wiele bym dała, żeby móc tam wrócić dziś choćby na chwilę 🤩

Poziomka9204, Milixx lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Tak:) niby mam dużo do zrobienia ale już nie mogę się doczekać. Wyobrażam sobie ten grudzień, Święta (chociaż może spędzę je na porodówce 😅), tą magię.

Millix, ale pięknie ♥️
    Będą pamiętne święta 😄

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    Łobuz kocha najbardziej :D
    Domi, ale jaja że tak powiem! :P musiałaś mieć zwariowany emocjonalnie dzień.

Trochę Wam zazdrościłam tego oczekiwania na płeć (u nas z NIFTY szybko wyszło kto się gnieździ), ale po dzisiejszym nie wiem czy bym to nerwowo zniosła. Tak się zarzekalam, że ubranka stonowane, ale dzisiaj zobaczyłam takie słit zestawy dla dziewczynki, że cukier lukier. Odkleja mi się powoli od tej wyprawki.

Tymczasem u dentysty paragon grozy jednak 😒 byłam u innej lekarki, do której chodziłam sto lat temu. Zamiast robić przegląd od zera, to poleciała po tym co miała w kompie. Stwierdziła, że to, co ona znalazła, to albo nie było leczone, albo wszystko do wymiany, bo pod spodem żre próchnica. W listopadzie miałam przewleczone wszystkie zęby i nic to zrobienia, a tu ta twierdzi, że muszę wymienić 4 wypełnienia, z czego dwa z RTG, bo może być kanałowe. No i 8 do wyrwania plus upiera się, że na jednym korona. Za ten elaborat łyknela 100 zł (poza kosztem leczenia jednego z tych spieprzonych wypełnień), a w karcie ciąży wpisała, że... nie da się ocenić stanu ubytków bez zdjęcia RTG. Ja jebie 🤦
    Tl,dr: wszystkie plomby do wymiany - dwie teraz, dwie po ciąży. Do tego 8 do wyrwania i korona do zrobienia. WTF
    Ja nosiłam aparat ortodontyczny, na początku roku wyleczyłam na szczęście najgorsze zęby, teraz mam dwa wypełnienia do wymiany, może przetrwają do końca ciąży.

👫 33lata

• Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 🙊 ale numer 😅 gratulacje zdrowego synka 💙 jestem ciekawa czy na następnej wizycie mój synek zostanie dalej synkiem 😅

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Milix zazdro, ja zakochałam się totalnie w Chorwacji. W zeszłym roku byliśmy w Trogirze no i wiele bym dała, żeby móc tam wrócić dziś choćby na chwilę 🤩

My jesteśmy w Marinie, pięknie tu jest 🤩 W Togirze dzisiaj byliśmy na chwilę. Też jest tam ślicznie 🤩 można zakochać się w Chorwacji 🏖️

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spytam Was.. Czy któraś miała może styczność z rozejściem spojenia łonowego 🤔? Od kilku dni boli mnie krocze, myślałam że przejdzie ale dzisiaj jak trochę km zrobiłam to usiedzieć obecnie na pupie nie mogę 😔😔 To jest strasznie męczące.. W szczególności teraz na wakacjach

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ