W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mamy dzisiaj dzień wizyt!
Trzymam kciuki również za Wasza wizyty dziewczyny!
Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Szatkownicadojajek wrote:Dziewczyny, kciuki za wizyty, dajcie znać po
Ja dzisiaj do dentysty. Mam nadzieję, że nie będzie paragonu grozy💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Szatkownicadojajek wrote:Dziewczyny, kciuki za wizyty, dajcie znać po
Ja dzisiaj do dentysty. Mam nadzieję, że nie będzie paragonu grozy👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty❤️
Dajcie znać po co tam u Was i Maluszków🥰
Domi, pięknie wyglądasz 😍
Zazdroszczę figury 😁🥰Domi_naturelover, Chrupka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! dajcie znać co słychać u maluszków.
Jakie macie piekne okraglutkie brzuszki.. mój jest tylko w dole zaokraglony tak mniej wiecej do poziomu dwa palce nad pepkiem a dalej plasko i strasznie nieproporcjonalnie to wyglada, jakbym miala po prostu tłuszczową oponke. Czekam az sie wszystko przesunie do góry troche.
Nie wiem jak u Was ale tu nadal 30 stopni i mnie to strasznie meczy. Zwlaszcza ze znow ( albo lepirj powiedziec ciagle?) jestem sama z córką bo mąż w delegacjach jedna po drugiej.. juz trzeci tydzien z rzedu. Na domiar zlego juz dwa razy jego walizka zaginela - juz nie mam sily na ten stres i jego i swoj.
Na szczescie jade w srode do kolezanki na 2 dni to moze troche odpoczne. a Wy jakie macie plany?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:A to coś konkretnego się szykuje, czy rytynowa wizyta? 😄 ja idąc do mojego dentysty nigdy nie wiem ile zapłacę, stawka zmienna 🤣
Scalling, polerowanie i fluoryzację zrobiłam na pakiet, ale na przegląd idę do gabinetu, gdzie mąż leczy żeby. Ostatnio tyle kasy u niej zostawił j w planach jeszcze więcej, że liczę, że mnie oszczędzi 😂 w grudniu jeszcze nic nie miałam do leczenia.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Dziewczyny ale mam powera..II trymestr to mi się chyba dopiero zaczął 🙈 wczoraj zbieraliśmy rodzinką owoce z naszego ogródka, przerobiliśmy je, dzisiaj ogarnęłam spiżarnię i planuję, co w tym roku zrobimy do słoików jeszcze 🙂 załącza mi się syndrom wicia gniazda i wszystko bym naprawiła i przerobiła 🤣 mdłości zeero♥️
Mgdra, Olo323, Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dzidzia ma 5,74 cm, ginekolog powiedział, że wszystko idealnie 🥰
Dal mi skierowanie na morfologie, mocz, sód, potas i tsh, ze względu na te ciągłe wymioty 😕
Nati ja dzisiaj przyjechałam do mamy robić mus z jabłek do słoików. Niestety odkąd przyjechałam to tylko leżę. Rano było 🤮, później u lekarza w wc, a następnie u mamy po wejściu tylko do domu..
Ostatnio się ucieszyłam na wizycie, bo waga trochę podskoczyła. Schudłam 3kg na początku ciąży, więc ważyłam 52,8kg, później przytyłam do 54,4kg, więc myślę sobie już będzie tylko do przodu, a tu dzisiaj 53,8kg 🥴
Apetytu częściej nie ma niż jest, a woda w ogóle nie wchodzi 😔
Super, że chociaż u Ciebie dużo lepiej 🥰
Proszę o wpisanie następnej wizyty 16.08 😊Blondyna.B, Olo323, Grażyna1820, Nati94, KlaraJa, Angelaaaa, Poziomka9204, conte, cuddlemuffin, Kluska95, Milixx, Szatkownicadojajek, Aneta2506 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
My już po wizycie. Wszystkie wymiary prawidłowe, pięknie było widać profil, udało się zmierzyć i podglądnąć wszystko to, co chciała lekarka
Ogromnie mi ulżyło.
Ale mamy niespodziankęZakupione już sukienki i inne różowe falbanki idą w odstawkę, bo czekamy na Synka 🙈 💙 Ułożenie dzisiaj było idealne, obraz USG nie pozostawia wątpliwości. Czyli mamy przypadek kiedy rzekomo pewna dziewczynka zamienia się jednak w pewnego chłopca
Powiem Wam, że to jest konkretny rollercoaster emocji i nie polecam 😂
Co do fotek - lekarka nie wiedzieć czemu nie chciała mi dać zdjęć... Ale zadzwoniłam potem do rejestracji i poprosiłam miłą Panią, dzisiaj wysyła mi zdjęcia pocztą
Anetko, wpisz mi tak proszę małego Łobuza, zamiast różowej Księżniczki 🙈Nati94, Milixx, Blondyna.B, KlaraJa, Angelaaaa, Grażyna1820, Poziomka9204, conte, Chrupka , cuddlemuffin, Olo323, Kluska95, Szatkownicadojajek, Aneta2506 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:My już po wizycie. Wszystkie wymiary prawidłowe, pięknie było widać profil, udało się zmierzyć i podglądnąć wszystko to, co chciała lekarka
Ogromnie mi ulżyło.
Ale mamy niespodziankęZakupione już sukienki i inne różowe falbanki idą w odstawkę, bo czekamy na Synka 🙈 💙 Ułożenie dzisiaj było idealne, obraz USG nie pozostawia wątpliwości. Czyli mamy przypadek kiedy rzekomo pewna dziewczynka zamienia się jednak w pewnego chłopca
Co do fotek - lekarka nie wiedzieć czemu nie chciała mi dać zdjęć... Ale zadzwoniłam potem do rejestracji i poprosiłam miłą Panią, dzisiaj wysyła mi zdjęcia pocztą
Anetko, wpisz mi tak proszę małego Łobuza, zamiast różowej Księżniczki 🙈
A co mąż na to 😅
Chrupka,współczuję kochana samopoczucia..jeszcze może chwila, jestem 5 tygodni przed Tobą i mnie trzymało do tej pory 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 16:07
-
Nati94 wrote:Domi nie wierzę 🙈 o mamo😅 to czekaj, może u mnie będzie dziewczynka i się wymienimy 😅 ale jaja
A co mąż na to 😅Jesteśmy jednocześnie bardzo szczęśliwi, że Dzieciątko jest zdrowe!!!
, z drugiej strony mocno zaskoczeni, a z trzeciej jest nam po prostu trochę przykro. Oczywiście nie dlatego, że będziemy mieli synka, broń Boże! Tylko dlatego, że w jakiś sposób musimy pożegnać się z myślą, wizjami i wyobrażeniami córeczki.
Kocham tego Maluszka ponad życie, to moje wymarzone DzieciątkoAle oboje chyba potrzebujemy chwilki by wyrzucić z głowy myśl, że będziemy mieli córcię, a przyjąć, że czekamy na Synka
Liczę, że mnie zrozumiecie, bo kto jak nie Wy
Nati94, Angelaaaa, Grażyna1820, Olo323, KlaraJa lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi ale numer. 🙈
Ale to zrozumiałe co czujecie. Chwila moment i oswoicie się z wiadomością 😉
Antoś śliczne imię ☺💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Domi_naturelover wrote:My już po wizycie. Wszystkie wymiary prawidłowe, pięknie było widać profil, udało się zmierzyć i podglądnąć wszystko to, co chciała lekarka
Ogromnie mi ulżyło.
Najważniejsze, że zdrowe i wszystko prawidłowo ❤️
Ale wiadomo szok musi być wielki, lekarze nie powinni mówić z pewnością płci do połówkowych 🤣 -
Ogromnie mi ulżyło.
Aaaa gratulacje! 🥰😅🥰😅
Ja miałam dokładnie to samo w pierwszej ciąży, wiem co czujesz :* część dziewczęcych ubranek sobie zostawiłam i mam na teraz. Ja to średnio ufam ocenie płci przed połówkowych bo u mnie w otoczeniu było mnóstwo takich przypadków 😁.
Powoli oswoicie się z tematem. Powiem Ci ze ja miałam tak, że ja czułam od początku ze będzie chłopak, wiec dwa razy przechodziłam takie oswajanie. Najpierw jak powiedziała lekarka ze dziewczynka, na początku poczułam lekkie rozczarowanie, potem przyjęłam ze dziewczynka i się cieszyłam i zaczynałam już robić wyprawkę pod to, a później nagle na połówkowych chłopak. No i znów takie lekkie rozczarowanie bo już przywykłam do myśli o dziewczynce, ale jednak moje przeczucia z początku wygrały i zaraz zmieniły się w radość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2022, 18:37
Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Dzięki dziewczyny ❤️ To jest to oswajanie się właśnie, to odzwyczajanie i przyzwyczajanie się, tak jak mówisz malinowamamba
Już mi znacznie lepiej niż w pierwszej chwili. Śmiejemy się, że już wiadomo, czemu tak kopał często - no jak się miał nie wkurzać, jak mówiliśmy do Niego Zosia 🤦♀️😆
Ale wiecie co - sukienek nie pozbędę się do porodu, w razie czego 😂😂😂 Bo już mam gdzieś to ich „pewne”Poziomka9204, Olo323, Szatkownicadojajek, malinowamamba95, Oliwia23 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28