W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcę odpisać zbiorczo ale mam jakieś zaniki pamięci kto co pisał 😅 gratuluję udanych wizyt, Angela współczuję stresu a jak teraz badali szyjkę?
Millix udanego wyjazdu, nie nastawiaj się źle, to czas dla was 🙂
Śliczne brzuszki wstawiałyście, ja nie mam czasu zrobić zdjęcia 😅
Mąż dziś znowu w pracy, ale pogoda się popsuła, z czego bardzo się cieszę 🙈 tak, w tej ciąży zdecydowanie nie lubimy się z upałami. -
Nati94 wrote:Chcę odpisać zbiorczo ale mam jakieś zaniki pamięci kto co pisał 😅 gratuluję udanych wizyt, Angela współczuję stresu a jak teraz badali szyjkę?
Millix udanego wyjazdu, nie nastawiaj się źle, to czas dla was 🙂
Śliczne brzuszki wstawiałyście, ja nie mam czasu zrobić zdjęcia 😅
Mąż dziś znowu w pracy, ale pogoda się popsuła, z czego bardzo się cieszę 🙈 tak, w tej ciąży zdecydowanie nie lubimy się z upałami.
Miałam usg dopochwowe ( przy infekcji to taki ból że myślałam że spadnę z tego łóżka) i potem USG przez brzuch
I kurcze przejrzałam dokumenty z poprzedniej ciąży i miałam tak samo długą szyjkę powyżej 50mm i stopniowo się skracała, w 30tc miałam 35mm
A teraz z córką miałam 54mm i nagle wczoraj 31mm- 22+2tc zaczęłam się martwić że tak szybko się skróciła 😟 nawet nie mam jak leżeć i odpoczywać przy małej córce 😟 wizyta 2 sierpnia 🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Mam jeszcze pytanie jaką macie długość szyjki ?
Ta lekarka mi mówiła że super długa itp. że fajnie
I mam wpisane 31mm a 28 czerwca miałam 54mm, nie za szybko się skraca ? 😳
Ja mam 32mm i dostałam już luteinę i nakaz oszczędzania się, nie leżenie, ale bez wysiłków i obciążania się. I lekarz powiedział, ze trochę za krótka na ten czas, ze dobrze jakby było tak z 38mm.
Chyba złe Ci zmierzyli, no bo tak szybko by się skróciła? Dobrze ze za chwilkę kontrola u lekarza 😊
Trzymajcie się, trzymam kciuki za Was ❤️Angelaaaa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Ja mam 32mm i dostałam już luteinę i nakaz oszczędzania się, nie leżenie, ale bez wysiłków i obciążania się. I lekarz powiedział, ze trochę za krótka na ten czas, ze dobrze jakby było tak z 38mm.
Chyba złe Ci zmierzyli, no bo tak szybko by się skróciła? Dobrze ze za chwilkę kontrola u lekarza 😊
Trzymajcie się, trzymam kciuki za Was ❤️
Mam taką nadzieję, że to jakiś błąd 🙄
Ale co za lekrze pracują w szpitalu... Żenada tym bardziej nie będę miała znowu tam cesarki i będę jechać do Bydgoszczy, szkoda mi nerwów na tych baranów 😤Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Olo323 wrote:Ja mam 32mm i dostałam już luteinę i nakaz oszczędzania się, nie leżenie, ale bez wysiłków i obciążania się. I lekarz powiedział, ze trochę za krótka na ten czas, ze dobrze jakby było tak z 38mm.
Trzymajcie się, trzymam kciuki za Was ❤️
A jakieś objawy miałaś przy skręcającej szyjce ?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Szkoda że musiałam prawie 3 godziny czekać i się nasłuchać że to nie stan na izbę przyjęć... A ja do niej że jak chodzić, siedzieć nie mogę i się dobrze załatwić to jaki to stan ? I jak mam weekend przeczekać w takim stanie.. to już nic nie mówiła 🥴🥴
Mega Ci współczuje, chociaż jestem trochę zdziwiona, jak trzy lata temu trafiłam na sor, bo przekręcił mi się torbiel (wtedy nie wiedziałam i myślałam ze umieram😂) czekałam na sorze ponad 4 godziny, bo każda ciężarna która weszła „wchodziła bez kolejki). Gdy mnie zbadali od razu poszłam na stół na usunięcie torbiela, bo był taki duży. Jak mnie szykowały pielęgniarki to powiedziały, ze „trochę głupio wyszło, ze tak czekałam, bo gdy się rejestrowalam wychodziło ze byłem terminem na owulacje i myślały ze mam po prostu bolesna owulacje, a wiadomo ze ciężarne maja zawsze pierwszeństwo” 🤷♀️👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Angelaaaa wrote:A jakieś objawy miałaś przy skręcającej szyjce ?
W tamtym tygodniu ze dwa dni bolał mnie bardziej brzuch, tak typowo okresowo i tak promieniowało jakby „w dół”. Napisałam wtedy do lekarza i kazał wziąć jednorazowo 4x duphastan, myśle ze wtedy mogła się jakoś skracać, bo to nie było po żadnym wysiłku, ale jak spytałam lekarza wczoraj czy mam na jakieś objawy zwracać uwagę, to powiedział, ze szyjka może się skracać nawet bezobjawowo 🤷♀️👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
To ja jestem ciekawa jaka długa się jutro u mnie okaże, akurat będzie odstęp 3 tygodni prawie.
Powiem Wam, że zaczyna się już lekki stresik przed jutrzejszymi połówkowymi 😬💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo323 wrote:W tamtym tygodniu ze dwa dni bolał mnie bardziej brzuch, tak typowo okresowo i tak promieniowało jakby „w dół”. Napisałam wtedy do lekarza i kazał wziąć jednorazowo 4x duphastan, myśle ze wtedy mogła się jakoś skracać, bo to nie było po żadnym wysiłku, ale jak spytałam lekarza wczoraj czy mam na jakieś objawy zwracać uwagę, to powiedział, ze szyjka może się skracać nawet bezobjawowo 🤷♀️💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Angelaaaa wrote:Uu no to nie dobrze, jeszcze bardziej będę zestresowana do wizyty 🥴🥴
Niedawno zaczął mi brzuch twardnieć więc leżę i odpoczywam💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
My dzisiaj robiliśmy co 5 tygodniowe zdjęcie brzuszkowe 😄 Rośniemy 😊
Poproszę dziewczyny o kciukaski za jutrzejsze połówkowe 🤞🏼🥺 O 13:00 zobaczymy co słychać u Małej ❤️Poziomka9204, Kluska95, Nati94, Blondyna.B, Angelaaaa, KlaraJa, conte, Mgdra, Chrupka , Monk@, Grażyna1820, Szatkownicadojajek, Olo323, cuddlemuffin lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:To ja jestem ciekawa jaka długa się jutro u mnie okaże, akurat będzie odstęp 3 tygodni prawie.
Powiem Wam, że zaczyna się już lekki stresik przed jutrzejszymi połówkowymi 😬Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Domi_naturelover wrote:
Ja jutro też podglądam malucha o 13 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 23:40
Domi_naturelover, Angelaaaa, Blondyna.B, Grażyna1820, Szatkownicadojajek, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Domi_naturelover wrote:
Pięknie wyglądasz ☺️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Ja też mam dzisiaj wizytę o 11.15 😊
Domi, poziomka kciuki za wasze wizyty 🥰Domi_naturelover, Poziomka9204, Blondyna.B, Nati94, Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025