X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Ja też myślałam, że nie będę miała takiej sytuacji, bo lekarz zapewnił mnie, że mogę do niego pisać w razie takich problemów itd. a teraz napisałam i zero odzewu 🤦‍♀️ Nie wiem czy to jest podejrzane bo z drugiej strony nie moja wina, że lekarz odwołał wizytę... Zwolnienie w trakcie ciąży nie musi być ciągłe, bo różnie się możemy czuć w tym czasie. Ja natomiast wiedząc, że nie dostanę się wcześniej do lekarza wzięłam wolne 4dni, jakbym wróciła do pracy to byłoby to wydaje mi się bardziej podejrzane, a tak to mam wytłumaczenie. Swoją drogą to trochę głupie, przepracowałam kilkanaście lat, nigdy nie byłam na dłuższym zwolnieniu niż max tydzień, pracowałam nawet jak byłam chora a teraz mają się przyczepić kiedy faktycznie przez ciśnienie, stres i inne rzeczy nie mogę wrócić do pracy. No ale rozumiem ZUS to ZUS, różnie to może być.

Ja Ciebie najbardziej rozumiem, ale słyszałam już właśnie przypadki dziewczyn, które np wzięły sobie tydzień urlopu miedzy l4 bo chciały jechać na wakacje, i wiem ze ZUS takie przerwy właśnie tak traktuje. Ty bez problemu się wytłumaczysz, ale samo to, że kontrolują nie jest przyjemne.

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Ja Ciebie najbardziej rozumiem, ale słyszałam już właśnie przypadki dziewczyn, które np wzięły sobie tydzień urlopu miedzy l4 bo chciały jechać na wakacje, i wiem ze ZUS takie przerwy właśnie tak traktuje. Ty bez problemu się wytłumaczysz, ale samo to, że kontrolują nie jest przyjemne.

Oki, dzięki. Ja właśnie nic nie wiem na tematych tych kontroli. Najwyżej będę się tłumaczyć, trudno.

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Oki, dzięki. Ja właśnie nic nie wiem na tematych tych kontroli. Najwyżej będę się tłumaczyć, trudno.
    Jest na fb grupa "matki kontra zus". Polecam tam dopytać bo te kontrole mają na celu pozbawić Cie świadczenia i jak nieraz czytałam historie to ciężko z nimi wygrać. Cofną Ci kasę i dupa blada...

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara co do zwolnienia, myśle ze nawet zwykły rodzinny może Ci wypisać, chociaż na ten czas „urlopu”. Muszę przyznać szczerze, ze ja w czasie ciąży nie spotkałam się ani razu z problem zwolnienia, nawet tak trochę aż nadto na mnie lekarze „dmuchali” czy to endo od razu chciała mi dać zwolnienie, później jak złapała mnie grypa (i byłam przekonana, ze po grypie jeszcze wrócę do pracy) to każdy z lekarzy zdziwiony, ze chce wybierać zaległy urlop a nie zwolnienie :) a w szpitalu i z tym krwiakiem to nikt już nie chciał nawet słyszeć o powrocie do pracy 😅

Co do kontroli ciężko mi się wypowiedzieć, ale jeśli myślicie o wyjeździe i chcecie wziąć urlop na ten czas, to lepiej poprosić lekarza o zaświadczenie (lub zaznaczenie w zwolnieniu) o innym adresie przebywania na zwolnieniu. W poprzedniej pracy jak pracowałam w kadrach, to tak kazały i doradzały zawsze dziewczyny „wyżej” żeby nie wybierać urlopu a poprosić o zmianę pobytu na zwolnieniu 😊

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo dzięki za radę 🙂 u nas wyjazd nie wchodzi w grę, zwolnienie wykorzystuje zgodnie z przeznaczeniem a przez urlop będę siedzieć w domu. No nic, zobaczymy :)
    Dzisiaj mam taki spadek nastroju, że szkoda gadać 🤦‍♀️ połowę nocy miałam koszmary, że mój mąż mnie zdradza, wiecie takie jak to w ciąży, realistyczne. Obudziłam się wkurzona na niego 😅

Szatkownicadojajek, Olo323, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Olo dzięki za radę 🙂 u nas wyjazd nie wchodzi w grę, zwolnienie wykorzystuje zgodnie z przeznaczeniem a przez urlop będę siedzieć w domu. No nic, zobaczymy :)
    Dzisiaj mam taki spadek nastroju, że szkoda gadać 🤦‍♀️ połowę nocy miałam koszmary, że mój mąż mnie zdradza, wiecie takie jak to w ciąży, realistyczne. Obudziłam się wkurzona na niego 😅
    Polubiłam, bo tak należy robić po takich snach - należy być na niego złym :D ja wczoraj się wscieklam na starego, że się pochorował i mnie zaraził. Normalnie chodziłam wściekła za to, że mnie tak urządził :D
    Conte, doskonale Cię rozumiem z Twoją niechęcią do sąsiadów. Ale to są niestety uroki mieszkania w mieście w blokach. Nie mówię, że trzeba się z tym pogodzić, tylko, że to norma, że ludzie mają w dupie innych i odwalają takie akcje, że się czasem zastanawiam czy to złośliwie czy z głupoty. Pozdrawiam od siebie, my dziś wylosowaliśmy ujadającego psa sąsiadów. Od godziny.

KlaraJa lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jedna z sąsiadek wydrążyła temat i powiedziałam o ciąży (jeszcze nie mówię na lewo i prawo, jeśli mam mniejszy kontakt), pyta, co trzeci miesiąc😅 wyprowadziłam z błędu, że końcówka czwartego. Potwierdziła moje przypuszczenia, że mam całkiem inny kształt brzucha niż z Lili i że mam dużo mniejszy brzuch. Fajnie tak z kimś pogadać o ciąży i się wygadać.

Powiem Wam, że mam pod opieką siostrzenicę drugi tydzień (z przerwą na weekend z mężem) i trochę padam na twarz 😅 trójka dzieci to ogromne wyzwanie, a młoda już ma 10 lat więc teoretycznie powinno być łatwiej.

Co do snów, to mi się dzisiaj śniło, że jestem w moim Lo, rozmawiam z wychowawcą i mówię(pamiętam dokładnie, co mówiłam) cyt. , Co mi się w tej szkole nie podobało, 🤣 i opowiadałam o swojej pracy, że ją kocham, ale jednao dorosłość nie jest taka łatwa. Jakie przemyślenia w snach 😅 i oczywiście śniło mi się, że boję się tam wchodzić do toalety, bo była w podziemiach a nasza szkoła była w bardzo starym budynku i były różne historie.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:

Ja od kilku dni spać nie mogę i nie chodzi o upały, bo klima chodzi non stop. Mnie się śniło z niedzieli na poniedziałek, ze byłam z moim na zakupach, stoimy przy nabiale a S. nagle mówi, ze idzie z taka dziewczyna (żeby było śmieszniej to była aktualna partnerka mojego eks) na lody, bo ona zaprosiła go na lody 😂 wstałam tak wściekła 😂😂

Nati94, KlaraJa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jutro o 10 wizyta, proszę trzymajcie kciuki 😌
    Mały dzisiaj się jakoś tak ciagle wierci, ze aż zaczęłam się martwić czy wszystko w porządku, mam nadzieje ze tak..
    w ogóle tak inaczej czuje ten brzuch, jakby tak bardziej podbrzusze, No zupełnie inaczej niż zawsze

KlaraJa, Wojcinka, Milixx, Szatkownicadojajek, Blond27, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Milixx Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy weekend 🤩 Jakie plany na ten weekend kochane? Ja właśnie pije kawę ☕. Zaraz muszę do reszty nas spakować i ruszamy 🚗🏖️ Życzcie mi powiedzenia bo to będzie długa droga a z moim synem to może być nie lada wyzwanie 🙈 Powiem Wam, że naprawdę bym męża i dzieciaki wysłała samych a ja bym sobie w domu odpoczęła 😅

Szatkownicadojajek, Blond27, Nati94, KlaraJa, Olo323, Angelaaaa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix udanego wypoczynku🤩🤩🤩 gdzie się wybieracie? My ruszamy nad jeziorko w Lublinie ma być dzisiaj 34💓

Olo323 lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy Garden party po weselu, jutro grill u teściów więc weekend mocno intensywny 😅

Blond27, Olo323, Angelaaaa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milix, udanego urlopu :)
    My dziś szybka obczajka wózków, ostatnie zakupy na grilla i po południu ten grill imieninowy właśnie. Plany były inne, ale przegrałam z przeziębieniem i zdołałam tylko zrobić zakupy (mięso, sałatki, sery, pieczywo) i wyjdzie taki grillowo-imprezowy stół. Trzymam tylko kciuki za pogodę, bo akurat dziś, akurat po południu ma lać. Ale mam też grilla elektrycznego, więc jak coś, to jest plan b :)
    Jutro odpoczywamy :)

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś znowu imprezka, 60te urodziny u wujka.
    Ja jakieś mam bóle brzucha jak okresowe i mega dużo kremowego śluzu więc stwierdziłam, że może wypadałoby się spakować do szpitala bo to już 35 tc 🙈 jutro Starego do szpitala na zabieg muszę wywieźć więc znowu kilka dni sama w domu 😒

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    My dziś znowu imprezka, 60te urodziny u wujka.
    Ja jakieś mam bóle brzucha jak okresowe i mega dużo kremowego śluzu więc stwierdziłam, że może wypadałoby się spakować do szpitala bo to już 35 tc 🙈 jutro Starego do szpitala na zabieg muszę wywieźć więc znowu kilka dni sama w domu 😒
    Fajnie hehe. Ciągle coś się dzieje. U mnie dzień w dzień to samo. Czasami nie wiem jakim jest dzień haha.

Ja się pakowalam częściowo jakoś ok 34tc. Mnie się akurat przydało, bo od 36tc byłam już w szpitalu hehe.

U mnie też wzmożona ruchliwość dziecka. Naprawdę w 1 ciazy nawet w 9 miesiącu nie czułam takich ruchów. Nawet nie było widać żeby brzuch się ruszał. A tutaj koniec 6 i takie góry i doliny hehe.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się po 😊

Z Synkiem wszystko w porządku, lekarz się zaśmiał „ale mamy dluga nogę” 😅 (kość udowa jest prawie dwa tygodnie do przodu wg usg😂) od razu uspokoił, ze mam się nie martwić, po prostu na tym etapie już wychodzą cechy indywidualne dziecka i po prostu szykuje się nam duży człowiek 😊 ale tez się rzucił, ze chyba nas to nie dziwi, bo oboje jesteśmy wysocy (ja prawie 180cm, maz ponad 2m😅)

Jedyne co, to wracam do luteiny, bo szyjka mi się skróciła do 32mm 😕 i oszczędny tryb (jakby teraz był bardziej aktywny 😂)

Angelaaaa, KlaraJa, Milixx, Blondyna.B, Grażyna1820, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i synek wazy 768g 😊
    I nie powiem, bo się ucieszyłam bo od ostatniej wizyty przytyłam tylko 700g licząc, ze jakieś 300g to dzidzior, to całkiem niezłe po moich tendencjach do przybywania 😂

Szatkownicadojajek, Angelaaaa, KlaraJa, Blondyna.B, Grażyna1820, Domi_naturelover, Nati94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mieliśmy mega przygody, bo wracając od lekarza mieliśmy stłuczkę, koleś przyznał się, ze korzystał z telefonu i się zagapił, przez co wjechał nam w tył 🙃
    Na szczęście nie było takich prędkości, wiec uderzenie nie było mocne😌
    Bardziej mój S. się zestresował czy aby na pewno nic mi nie jest 😂 a ja naprawdę wręcz nie poczułam uderzenia, ale chyba pora mimo wszystko zainwestować w te adaptery do pasów..
    Szkoda mi było tego faceta, bo samym uderzeniem był tak zestresowany a jak wyszłam i mnie zobaczył to od razu zapytał „pani w ciąży?” Jak przytaknęłam to myślałam przez chwile, ze się popłacze 🙈😂

Jedyne co, to trochę zła jestem, bo mieliśmy na dniach wystawiać na sprzedaż mój samochód (musimy wymienić oba, bo oboje mamy dwudrzwiowe) i wiem, że koszty zostaną zwrócone od ubezpieczyciela, ale no wydłuży się czas robocizny i będziemy trochę wstrzymani 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 14:16

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrej zabawy na imprezach i na wyjazdach. 😁

Olo323 super, że na wizycie wszystko ok!

Ja to się witam z wami dzisiaj z covidem… czuje się tragicznie. Robiłam test 2 dni temu i był negatywny ale dzisiaj jakoś stwierdziłam ze zrobie jeszcze i pozytywny. Mam okropny kaszel, stan podgorączkowy i mecze się przy każdej czynności. W połączeniu z tym upałem to jest na prawdę dramat. Stresuje się czy nie zaszkodzi to dzidzi. No i żałuje ze nie zaszczepiłam się jeszcze 3 dawka :/. Mąż się szczepił i brat mój też i nie złapali teraz, eh.

Rozmawiałam z lekarzem na teleporadzie to w sumie zalecił tylko inhalacje, paracetamol i wszystko z prenalenu. Powiedział, że jak wystąpią duszności to mam jechać do szpitala.

Stresuje mnie to strasznie:(.

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Dziewczyny dobrej zabawy na imprezach i na wyjazdach. 😁

Olo323 super, że na wizycie wszystko ok!

Ja to się witam z wami dzisiaj z covidem… czuje się tragicznie. Robiłam test 2 dni temu i był negatywny ale dzisiaj jakoś stwierdziłam ze zrobie jeszcze i pozytywny. Mam okropny kaszel, stan podgorączkowy i mecze się przy każdej czynności. W połączeniu z tym upałem to jest na prawdę dramat. Stresuje się czy nie zaszkodzi to dzidzi. No i żałuje ze nie zaszczepiłam się jeszcze 3 dawka :/. Mąż się szczepił i brat mój też i nie złapali teraz, eh.

Rozmawiałam z lekarzem na teleporadzie to w sumie zalecił tylko inhalacje, paracetamol i wszystko z prenalenu. Powiedział, że jak wystąpią duszności to mam jechać do szpitala.

Stresuje mnie to strasznie:(.

Dużo zdrówka 😘 oby szybko przeszło
    Dziecku raczej niezaszkodzi, w 1 ciąży jak byłam to dużo dziewczyn z forum przechodziło i dzieci wszystkie zdrowe 😊

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ