W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka, dopisz mi jeszcze połówkowe 10.08 u mojego lekarza.
Kiedy testujesz czy nie testujesz 🥰?
Gratuluję udanych wizyt ♥️
Chrupka ♥️ Domi♥️
My nie wychodzimy z domu do wieczora w upały. Już czuję się lepiej,ale córeczka ma swędzące krostki i pół nocy z mężem na zmianę jej lekko drapaliśmy stopki, bo nic nie pomagało. Rano kupiłam jej środek na ospę wietrzną na drapanie i trochę pomaga..biedna taka, nawet pod pieluszką ma wysypkę. Smoczka mi w dzień nie chce oddać nawet..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 12:28
Chrupka lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Anetka, dopisz mi jeszcze połówkowe 10.08 u mojego lekarza.
Kiedy testujesz czy nie testujesz 🥰?
Gratuluję udanych wizyt ♥️
Chrupka ♥️ Domi♥️
My nie wychodzimy z domu do wieczora w upały. Już czuję się lepiej,ale córeczka ma swędzące krostki i pół nocy z mężem na zmianę jej lekko drapaliśmy stopki, bo nic nie pomagało. Rano kupiłam jej środek na ospę wietrzną na drapanie i trochę pomaga..biedna taka, nawet pod pieluszką ma wysypkę. Smoczka mi w dzień nie chce oddać nawet..
Biedna 🥺 takie upały a tu jeszcze wysypka 😟Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Melduję sie po wizycie, 13 cm dzidziulka:) wszystko ok, pirknie rośnie a ja przybrałam już 1,5kg ( choć sama dzidzia waży zaledwie ok 173g teraz.. no wiem, wiem, do tego wody płodowe, lozysko, macica, zwiekszona objetosc krwi.. i dużo i niedużo w sumie. a jak z tym u Was?
za miesiac mam juz polowkowe i zapytalam czy bede mogla zabrac na nie starszą córeczke i sie zgodzili! mała bedzie przeszczesliwa, juz dzis pytala czy moze ze mna isc, jest taka podekscytowana i nie moze sie doczekac zeby zobaczyc dzidziusia. dzis rano pocalowala brzuszek, przytulila do niego policzek i powiedziala " kocham cie dzidziusiu". bedzie cudowną siostrą.
ech troche straszycie tym badaniem krzywej cukrowej.. ja od poczatku ciazy xle reaguje na slodkie, mdlosci, oslabienie wiec to moze byc dramat.. troche sie boje.Poziomka9204, Grażyna1820, Angelaaaa, Olo323, Domi_naturelover, Szatkownicadojajek, Chrupka lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Melduję sie po wizycie, 13 cm dzidziulka:) wszystko ok, pirknie rośnie a ja przybrałam już 1,5kg ( choć sama dzidzia waży zaledwie ok 173g teraz.. no wiem, wiem, do tego wody płodowe, lozysko, macica, zwiekszona objetosc krwi.. i dużo i niedużo w sumie. a jak z tym u Was?
za miesiac mam juz polowkowe i zapytalam czy bede mogla zabrac na nie starszą córeczke i sie zgodzili! mała bedzie przeszczesliwa, juz dzis pytala czy moze ze mna isc, jest taka podekscytowana i nie moze sie doczekac zeby zobaczyc dzidziusia. dzis rano pocalowala brzuszek, przytulila do niego policzek i powiedziala " kocham cie dzidziusiu". bedzie cudowną siostrą.
ech troche straszycie tym badaniem krzywej cukrowej.. ja od poczatku ciazy xle reaguje na slodkie, mdlosci, oslabienie wiec to moze byc dramat.. troche sie boje.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cuddlemuffin wrote:Melduję sie po wizycie, 13 cm dzidziulka:) wszystko ok, pirknie rośnie a ja przybrałam już 1,5kg ( choć sama dzidzia waży zaledwie ok 173g teraz.. no wiem, wiem, do tego wody płodowe, lozysko, macica, zwiekszona objetosc krwi.. i dużo i niedużo w sumie. a jak z tym u Was?
ech troche straszycie tym badaniem krzywej cukrowej.. ja od poczatku ciazy xle reaguje na slodkie, mdlosci, oslabienie wiec to moze byc dramat.. troche sie boje.
Gratuluje udanej wizyty 😊
No to córka się już pewnie nie może doczekać następnej wizyty oj się będzie dłużyć hihi 🤭
Fajnie że może iść z Tobą córka, ze mną nawet mąż nie może wejść 😤Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Grażyna1820 wrote:Coś się robi z tym stawianiem macicy ? To jest niebezpieczne ? U mnie trwa to od 1-2 minut. Kurde zaniepokoilaam się .💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
ech troche straszycie tym badaniem krzywej cukrowej.. ja od poczatku ciazy xle reaguje na slodkie, mdlosci, oslabienie wiec to moze byc dramat.. troche sie boje.
Dzieciaki są przekochane ♥️ daj znać, jak zareaguje córeczka, u nas za 3 tygodnie♥️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Ja byłam dsisiak na krzywej. Jaja były. 2 lata temu bez problemu, nawet mi to smakowało. Cytrynowa była. Dzisiaj bez smaku no ale jakoś dałam radę... Wypiłam, siadłam i po 15 minutach zaczęłam dostawać duszności i wychodzily na mnie siódme poty. Ja, jak to ja - nie miałam odwagi pójść do pielęgniarki... Pani czekająca w poczekalni zapytała czy coś mi się dzieje. Mówię że kiepsko się czuję po glukozie. Wzięła mnie pod pache, razem z zawołaną pielęgniarka. Ledwo wstałam. Już im zaczęłam przez ręce przelatywać 🥺 Szok, nie spodziewałam się takiego czegoś, bo 2 lata temu przeszłam to badanie bez najmniejszego problemu. Poleżałam do drugiego pobrania krwi i przeszło. A mała dostała takiej dawki cukru, że mój brzuch falowal na wszystkie strony 🙈
Byłam dzisiaj zapisać się do położnej - niestety padł nam akumulator i miałam przymusowy spacer w tym upale, który potem odsypiałam 2h 😆
Co do przyrostu masy, ja już +7kg na liczniku 😅 Zobaczymy ile będzie finalnie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 17:35
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Chrupka, Domi, Cuddle, super, że po wizytach wszystko dobrze
Mgdra, a kiedy masz wyniki? Sprawdzali Ci cukier z palca zanim wypiłaś glukozę?
Nati, oby córkę szybko puściło choróbsko.
U nas dziś rekord temperatury - 37 st w cieniu, a ja zaliczyłam połówkowe. Trochę cyrku było, bo przy takiej pogodzie nie chciałam jechać sama, więc podwiozła mnie szwagierka, a mąż dojechał osobno. Koniec końców oboje weszli jako 'publiczność'. I tak: mamy 334 g dziewczyny, fabrycznie prawidłowo poskładanej, wszystkie części lux i na swoim miejscu. Pamiątkowa fotka też jest. Cała noc nie spałam przed i myślałam, że to z nerwów, ale w gabinecie ciśnienie najniższe ze wszystkich pomiarów (a zawsze mi skacze, mimo, że normalnie nisko i stabilnie).
Nie ma mnie na pierwszej stronie, bo testowałam 'po cichu' i się po prostu wtryniłam w wątek 🙈 jeśli jest możliwość dopisania, to chętnie (TP 5/12, ♀️).
Z tym stawianiem się i twardnieniem macicy, to zawsze się zastanawiałam o co chodzi. Dużo się o tym mówi, że trzeba na to uważać, ale zakładam, że jak już będzie, to rozpoznam.
Z wagi mam +5, z czego wszystko to wpadło w ciągu ostatnich 6 tygodni. Zebrałam burę niezłą od lekarki i zostało mi tylko 4 kg do 'przybrania' żeby zmieścić się w bezpiecznych widełkach. Ale zapasy mam też takie, że jest z czego pobierać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 18:04
Domi_naturelover, Grażyna1820, Nati94, Olo323, Mgdra, Blondyna.B, Poziomka9204, Angelaaaa, Milixx, KlaraJa, Chrupka , conte lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownicadojajek wrote:Chrupka, Domi, Cuddle, super, że po wizytach wszystko dobrze
Mgdra, a kiedy masz wyniki? Sprawdzali Ci cukier z palca zanim wypiłaś glukozę?
Nati, oby córkę szybko puściło choróbsko.
U nas dziś rekord temperatury - 37 st w cieniu, a ja zaliczyłam połówkowe. Trochę cyrku było, bo przy takiej pogodzie nie chciałam jechać sama, więc podwiozła mnie szwagierka, a mąż dojechał osobno. Koniec końców oboje weszli jako 'publiczność'. I tak: mamy 334 g dziewczyny, fabrycznie prawidłowo poskładanej, wszystkie części lux i na swoim miejscu. Pamiątkowa fotka też jest. Cała noc nie spałam przed i myślałam, że to z nerwów, ale w gabinecie ciśnienie najniższe ze wszystkich pomiarów (a zawsze mi skacze, mimo, że normalnie nisko i stabilnie).
Nie ma mnie na pierwszej stronie, bo testowałam 'po cichu' i się po prostu wtryniłam w wątek 🙈 jeśli jest możliwość dopisania, to chętnie (TP 5/12, ♀️).
Z tym stawianiem się i twardnieniem macicy, to zawsze się zastanawiałam o co chodzi. Dużo się o tym mówi, że trzeba na to uważać, ale zakładam, że jak już będzie, to rozpoznam.
Z wagi mam +5, z czego wszystko to wpadło w ciągu ostatnich 6 tygodni. Zebrałam burę niezłą od lekarki i zostało mi tylko 4 kg do 'przybrania' żeby zmieścić się w bezpiecznych widełkach. Ale zapasy mam też takie, że jest z czego pobierać...
Czyli powinnaś przytyć tylko 9kg? :oSzatkownicadojajek lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
No właśnie na czczo miałam 90, czyli według ogólnych norm - w normie.
Wyniki wlasnje dotarły i szczerze nie mam pojęcia jak interpretować. Według norm labo, ten na czczo jest nieprawidłowy jeśli dobrze rozumiem.... A według ogólnych norm w necie, wszystko ok.
Czy któraś z Was jest w stanie te wyniki zinterpretować?
W 1 ciąży na tym badaniu był ze mną mąż. Przeszłam je gładko, więc teraz stwierdziłam, że nic mi nie będzie 🙈💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:No właśnie na czczo miałam 90, czyli według ogólnych norm - w normie.
Wyniki wlasnje dotarły i szczerze nie mam pojęcia jak interpretować. Według norm labo, ten na czczo jest nieprawidłowy jeśli dobrze rozumiem.... A według ogólnych norm w necie, wszystko ok.
W 1 ciąży na tym badaniu był ze mną mąż. Przeszłam je gładko, więc teraz stwierdziłam, że nic mi nie będzie 🙈 -
I co mnie dziwi, na glukometrze na czczo było 90. A 90 to w przeliczeniu 5nmol/l a nie 4.13 🤔🤔💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:No właśnie na czczo miałam 90, czyli według ogólnych norm - w normie.
W 1 ciąży na tym badaniu był ze mną mąż. Przeszłam je gładko, więc teraz stwierdziłam, że nic mi nie będzie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 19:02
Mgdra lubi tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Szatkownica super wieści ❤️
U mnie -4 kg, na poprzedniej wizycie było jeszcze -5kg ale już nadrabiam i malutka coraz większa 😅Szatkownicadojajek lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Tam jest wpisane, że przy glikemii od 5.1 mmol/l jest już cukrzyca a masz poniżej tego wyniku czyli w normie wszystko ☺️
O matko, faktycznie. Ja to ale zrozumiałam. Dzięki ☺ no ale tak czy inaczej glukometr pokazał mi na czczo 90, co równa się 5.0. Więc blisko granicy. A w wynikach błąd by był? A może ja znów coś zle liczę 🙈🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 19:04
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Szatkownicadojajek wrote:Nie no, wynik masz okej. 90 z palca to po to żeby było wiadomo czy w ogóle można podać glukozę czyli spoko. Potem masz mieć poniżej 5.1 na czczo i masz, potem poniżej 10 i poniżej 8.5 i te też masz prawidłowo. Trochę płasko, ale pik po środku jest, czyli wydaje mu się, że okej. Więc reakcja może taka przez pogodę? Dzisiaj mi położna mówiła, że wszystkim ciśnienie nisko wychodzi.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Blondyna.B wrote:Szatkownica super wieści ❤️
U mnie -4 kg, na poprzedniej wizycie było jeszcze -5kg ale już nadrabiam i malutka coraz większa 😅
Mgdra, te z palca i z probówki mogą się trochę różnić, ale z probówki jest dokładniejszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 19:08
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️