W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Was czytam ale sie nie udzielam bo albo sama jestem w rozjazdach albo mam na glowie dom i dziecko bo mąż w rozjazdach. teraz czeka mnie intensywny czas znowu- jutro kolejna wizyta, ciesze sie, że zobacze czy z Małą wszystko ok. potem w weekend troche pracuje, i znow zostaje sama bo maz w delegacji ale w nagrode pod koniec tygodnia jade do przyjaciolki na 2 dni sama! bez dziecka! luksus. potem juz tylko kilka dni i jedziemy do polski do babci, moze w koncu bardziej odpoczne. a Wy jakie macie plany na koncowke tego upalnego miesiaca.
aha skoro dzielimy sie " słodkościami"- wczoraj moja Gwiazdeczka miala 4 urodziny, bylo garden party nad basenikiem, tort z arbuza, lody.. przed snem zapytałam ją " i co Misiu, miałaś dziś miłu dzień?" a ona spojrzała mi gleboko w oczy, pocalowala i odparła " NAJLEPSZY" . po czym szczesliwa zasnela. czuje sie spelniona jako mamaDomi_naturelover, Grażyna1820, Angelaaaa, Olo323, Blondyna.B, Nati94, Poziomka9204, Mgdra, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny to się dzieje 🙈
Ja wiem, ruchy czuje już długo, ale od wczoraj zauważyłam ze przy mocniejszych kopniakami mój brzuch „tańczy” 😂 No i jeszcze coś. Dziś zauważyłam ze z moich piersi zaczyna się już delikatnie sączyć bezbarwny płyn ❤️ Lekarz mówił ze tak może już być po połowie ciąży. Ale dopiero teraz do mnie dociera jak mój organizm się przyzwyczaja do nowej funkcji 😍
Mam tylko nadzieje, ze mały nie będzie musiał z nich zbyt wcześnie korzystać ..Angelaaaa, Blondyna.B, Nati94, Olo323, KlaraJa, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie 😊 Tak jak myślałam, była taka bardziej papierkowo-formalna. Ciśnienie wreszcie ładne, waga idzie do góry, dostałam skierowanie na badania, receptę, przedłużenie L4 i termin na za 4 tygodnie 😄 Dziękuję za kciukaski ❤️
Blondyna.B, Angelaaaa, Nati94, Grażyna1820, KlaraJa, Olo323, Milixx, Chrupka , Poziomka9204, conte, Mgdra, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja też po wizycie. Dzidziuś zdrowy ❤️
Ma już prawie 5cm 🥰
Co do płci to lekarz mówił, że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jak narazie, więc może w poniedziałek coś więcej się dowiem.
Maluch spał smacznie i nawet stukania nie pomogły 😅 uparty chyba po matce 🤭Poziomka9204, KlaraJa, Blondyna.B, conte, Grażyna1820, Angelaaaa, Domi_naturelover, Nati94, Olo323, Mgdra, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Ja też po wizycie. Dzidziuś zdrowy ❤️
Ma już prawie 5cm 🥰
Co do płci to lekarz mówił, że nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić jak narazie, więc może w poniedziałek coś więcej się dowiem.
Maluch spał smacznie i nawet stukania nie pomogły 😅 uparty chyba po matce 🤭 -
Angelaaaa najlepiej skontaktuj się z ginekologiem, może będzie potrzebny wymaz. Ja myślałam że tez cos jest nie tak ale wymaz wykazał jedynie ze mam mało tych dobrych bakterii. Jakbym tego nie robila to może niepotrzebnie lykalabym antybiotyki.
Łykam teraz intifem na poprawę bakterii kwasu mlekowego 🙂 -
Kalli95 wrote:Angelaaaa najlepiej skontaktuj się z ginekologiem, może będzie potrzebny wymaz. Ja myślałam że tez cos jest nie tak ale wymaz wykazał jedynie ze mam mało tych dobrych bakterii. Jakbym tego nie robila to może niepotrzebnie lykalabym antybiotyki.
Łykam teraz intifem na poprawę bakterii kwasu mlekowego 🙂
U mojej mam dopiero wizytę na początku sierpnia i nie ma możliwości z nią kontaktu..😔 teleporada nic nie da także nie wiem co robić 😖Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dziewczyny jakbyście chciały coś zaaktualizować na pierwszej stronie to piszcie 😊 Nati, Ciebie wpisałam.. 😊 jeżeli chcecie wpisze tam też imiona Waszych dzidziusiow 😊
Blondyna, piękny brzuszek ❤
Angela, bardzo mi przykro z powodu Twojej siostry...
Chrupka, Domi.. cudownie że u waszych dzidziusiów wszystko dobrze ❤Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Blondyna.B wrote:Pamiętaj - pierwsze typowanie płci nie zawsze jest trafne więc najlepiej poczekać do wizyty bliżej połówkowych. Nawet najbardziej doświadczony lekarz może się mylić bo na tym etapie chłopiec i dziewczynka się niczym nie różnią a lekarz patrzy na ułożenie wyrostka co nie jest zawsze 100% pewności 😅
No właśnie tak też coś mówił, dlatego poczekam cierpliwie 😊 najważniejsze dla mnie, że zdrowe i wszystko w porządku ❤️Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Angelaaaa wrote:Dziewczyny można coś kupić w aptece bez recepty bo mnie jakaś chyba infekcja czy coś bierze.. w sensie nic mnie nie swędzi nie piecze ale śluz jakiś taki dziwny 🧐?
Ja miałam identycznie, lekarz na połówkowych polecił probiotyk lakcid forte. I dwa dni później na wizycie było już dużo lepiej 👍 ale lekarz prowadzący dal jeszcze globulkiAngelaaaa lubi tę wiadomość
-
Nie boli Cię przy tym brzuch i nie robi się twardy? Wygląda trochę jak stawianie się macicy
-
Dziewczyny, cieszę się, ze wizyty udane, ze z Waszymi dzieciaczkami wszystko w porządku 🥰
Ja wczoraj miałam jakiś upałowy kryzys- czułam się tak słabo jakbym miała zemdleć, dosłownie cały dzień przeleżałam.
Właśnie „dostałam” niespodziankę, bo byłam przekonana, ze wizytę mam dopiero w przyszły piątek, a tu zadzwoniła pielęgniarka z gabinetu mojego lekarza, że powinnam mieć jutro wizytę, ale mój lekarz musiał się zamienić w szpitalu i wizytę mam o 10 w sobotę 😁 normalnie byłoby mi trochę przykro, ze muszę dzień czekać, a tak mam „tydzień szybciej” wizytę 😂Grażyna1820, Angelaaaa, Domi_naturelover, Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dostałam leki na infekcje w aptece zobaczę kilka dni i jak nie to spróbuję przepisać się na szybszy termin do lekarki
Anetka mi możesz wpisać następną wizytę 02.08 i córeczka Alicja 😊Poziomka9204, Aneta2506, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Grażyna1820 wrote:
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za każda z Was, aby wszystkie problemy się rozwiązały na plus😘😘
Angela współczuję siostrze 😢 oby się szybko podniosła z tego...
Nati, jak się czujecie dzisiaj?
Ja byłam dsisiak na krzywej. Jaja były. 2 lata temu bez problemu, nawet mi to smakowało. Cytrynowa była. Dzisiaj bez smaku no ale jakoś dałam radę... Wypiłam, siadłam i po 15 minutach zaczęłam dostawać duszności i wychodzily na mnie siódme poty. Ja, jak to ja - nie miałam odwagi pójść do pielęgniarki... Pani czekająca w poczekalni zapytała czy coś mi się dzieje. Mówię że kiepsko się czuję po glukozie. Wzięła mnie pod pache, razem z zawołaną pielęgniarka. Ledwo wstałam. Już im zaczęłam przez ręce przelatywać 🥺 Szok, nie spodziewałam się takiego czegoś, bo 2 lata temu przeszłam to badanie bez najmniejszego problemu. Poleżałam do drugiego pobrania krwi i przeszło. A mała dostała takiej dawki cukru, że mój brzuch falowal na wszystkie strony 🙈Olo323 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Angelaaaa wrote:Dostałam leki na infekcje w aptece zobaczę kilka dni i jak nie to spróbuję przepisać się na szybszy termin do lekarki
Anetka mi możesz wpisać następną wizytę 02.08 i córeczka Alicja 😊
Wpisane ☺Angelaaaa lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊