X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela każdy chwali Ikea. Ja mam też z ikea, ale i tak żaden organizer już się tak nie sprawdza, jak dziecko rośnie. W nim przechowuję bieliznę i nakrycia głowy a dziewczyny mają szafy z wieszakami i półkami i jest względny porządek. Szczególnie, gdy masz już kilkulatkkę, która sama się ubiera i przebiera w ubraniach 😅

Edit..przy noworodku i bodziakach organizery się dość dobrze sprawdzały. Body można było fajnie, równo ułożyć. Później, jak dochodzą inne ubrania, to już mniej. A tak to pajace, body i polspiochy super

Kciuki Blondyna 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 11:56

Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie daje rady... raz, że upał, siedzę i cieknie ze mnie, nie mam czym oddychać a mecze się nawet droga do samochodu na parkingu.
    Dwa, że znowu się przeziębiłam, godzinę temu podniosłam się z łóżka bo musiałam pojechać na budowę, kości mnie bolą, uszy orzytkane, katar ...😪
    Trzy, mam ten ból pod Lewą piersią, którego nikt nie jest w stanie zdiagnozować i choćby zmniejszyć, gastrolog nie pomógł i dopiero w piątek idę do fizjo 😔
    Na dodatek siedzę w domu sama bo mój Wik w szpitalu... brzuch mam jak balon napiety, nie wiem czy to skurcze czy mlody tak sie wypina ale tak z 7 cm nad pepkiem i do dolu mam doslownie kamien a za chwile puszcza. Normalnie beczec mi sie chce 🙄

• Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, spytam Was.. Czy któraś miała może styczność z rozejściem spojenia łonowego 🤔? Od kilku dni boli mnie krocze, myślałam że przejdzie ale dzisiaj jak trochę km zrobiłam to usiedzieć obecnie na pupie nie mogę 😔😔 To jest strasznie męczące.. W szczególności teraz na wakacjach
    Obawiałam się, że mi się zaczyna, bo mol krocza przy śniadaniu, wstawaniu, obracaniu się, po chodzeniu. Ale fizjo zdiagnozowała, że jeden z mięśni trzymających brzuch się przypiął (nagle i szybko urósł mi brzuch i to było przyczyną). Rozpracowanie tego mi bardzo pomogło, praktycznie od razu. Więc może coś daje podobne objawy, ale to niekoniecznie rozejście spojenia...?

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Gdzie zamawiałyście organizery do ubrań dla dzieci ? Nie wiem jak się pomieścić jak tyle ciuchów mają dziewczyny 🙈😂
    No właśnie ja mam jedna komode dla małej i już się ciuchy nie mieszczą i trzymam w workach... Szykują się nam zmiany w pokoju. Inne łóżko to raz i dwie komody plus szafa. Muszę gdzie młoda pomieścić i jeszcze malucha przecież. Ciuchy mam poskładane w komodzie jak do organizerow. Niby ktoś by pomyślał że po co mi w takim razie organizery 🤷‍♀️ No ale schludniej to wygląda jak są ułożone w nich ciuszki i jak brakuje kilku sztuk (bo czekają na pranie) to cala reszta w szufladzie nie zaczyna się sypać że tak powiem hehe.
    Dlatego też się zastanawiać jakie kupić. Ma ktoś może linka to sprawdzonych organizerow? ☺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    No właśnie ja mam jedna komode dla małej i już się ciuchy nie mieszczą i trzymam w workach... Szykują się nam zmiany w pokoju. Inne łóżko to raz i dwie komody plus szafa. Muszę gdzie młoda pomieścić i jeszcze malucha przecież. Ciuchy mam poskładane w komodzie jak do organizerow. Niby ktoś by pomyślał że po co mi w takim razie organizery 🤷‍♀️ No ale schludniej to wygląda jak są ułożone w nich ciuszki i jak brakuje kilku sztuk (bo czekają na pranie) to cala reszta w szufladzie nie zaczyna się sypać że tak powiem hehe.
    Dlatego też się zastanawiać jakie kupić. Ma ktoś może linka to sprawdzonych organizerow? ☺

Chętnie się podpinam 😊
    My tez zabieramy się za remont sypialni- znaczy remont to za dużo słowo, na szczęście podłogę, ściany i oświetlenie zrobiliśmy w lutym, ale jednak trzeba wymienić meble żeby się pomieścić 😅 (dzięki temu mąż w końcu zabierze się za garderobę- bo obecnie nasza garderoba to schowek na wszystko 😂) a tak pozbędziemy się szafy i wymieniam wszystko na komody z szufladami 😊
    Wiec organizery potrzebne 😊 może w końcu się dorobię porządku w majtkach, skarpetkach 😂

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno mam pytanie, chciałam małemu nad łóżeczkiem ozdobić ściany naklejkami (widziałam kiedyś u kogoś na insta, ale wtedy to tylko sobie pomyślałam „jak w końcu się uda, to tez takie kupię nad łóżeczko”) macie może jakieś sprawdzone firmy/sklepy w których można śmiało kupić? 😊
    Mojej przyjaciółki siostra pięknie maluje, ale szkoda mi jej czasu jakby to miało być tylko na chwile, bo z czasem Mały tez dostanie swoj pokoik i tu już bym chciała zrobić dekoracje na wypasie 😁

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie - została dziewczynka ☺️
    Zdjęcia nie mam jutro będzie sesja zdjęciowa na połówkowych mam nadzieję że lepiej się ułoży bo tak jak czułam znowu była głową w dół i wtulona w łożysko. Pokazał mi na 3D pół twarzy było widać 🤣
    Najważniejsze, że szyjka długa a kręgosłup wygląda na cały 🤞

Mgdra, Domi_naturelover, Monk@, Angelaaaa, conte, verliebtindich, Szatkownicadojajek, Nati94, cuddlemuffin, Grażyna1820, Olo323, Kalli95, Poziomka9204, Aneta2506, Wojcinka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, super! ☺

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dziewczyny ja nie daje rady... raz, że upał, siedzę i cieknie ze mnie, nie mam czym oddychać a mecze się nawet droga do samochodu na parkingu.
    Dwa, że znowu się przeziębiłam, godzinę temu podniosłam się z łóżka bo musiałam pojechać na budowę, kości mnie bolą, uszy orzytkane, katar ...😪
    Trzy, mam ten ból pod Lewą piersią, którego nikt nie jest w stanie zdiagnozować i choćby zmniejszyć, gastrolog nie pomógł i dopiero w piątek idę do fizjo 😔
    Na dodatek siedzę w domu sama bo mój Wik w szpitalu... brzuch mam jak balon napiety, nie wiem czy to skurcze czy mlody tak sie wypina ale tak z 7 cm nad pepkiem i do dolu mam doslownie kamien a za chwile puszcza. Normalnie beczec mi sie chce 🙄
    Jejku, ale Ci się nazbierało :( Co do bólu - ja dzisiaj byłam z bólem właśnie pod lewą piersią ale jakby tuż pod zakończeniem pierwszych żeber. Boli mnie tam i na przestrzał z tyłu. Faktycznie mam napięte mięśnie, jestem obklejona aktualnie tejpami. Dostałam zestaw ćwiczeń, które mi pozwolą sobie ulżyć w tym bólu i zapobiegać mu.

Jak się ma Twój mąż, kiedy wraca? 😊 Jeszcze troszkę wytrzymaj, końcówka podobno jest najgorsza :( Ale już niedługo! ❤️

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Po wizycie - została dziewczynka ☺️
    Zdjęcia nie mam jutro będzie sesja zdjęciowa na połówkowych mam nadzieję że lepiej się ułoży bo tak jak czułam znowu była głową w dół i wtulona w łożysko. Pokazał mi na 3D pół twarzy było widać 🤣
    Najważniejsze, że szyjka długa a kręgosłup wygląda na cały 🤞
    No i super! ❤️ o której jutro masz połówkowe?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    No i super! ❤️ o której jutro masz połówkowe?
    10.30 ale pewnie będzie opóźnienie

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Jejku, ale Ci się nazbierało :( Co do bólu - ja dzisiaj byłam z bólem właśnie pod lewą piersią ale jakby tuż pod zakończeniem pierwszych żeber. Boli mnie tam i na przestrzał z tyłu. Faktycznie mam napięte mięśnie, jestem obklejona aktualnie tejpami. Dostałam zestaw ćwiczeń, które mi pozwolą sobie ulżyć w tym bólu i zapobiegać mu.

Jak się ma Twój mąż, kiedy wraca? 😊 Jeszcze troszkę wytrzymaj, końcówka podobno jest najgorsza :( Ale już niedługo! ❤️

Właśnie ja mam to samo. Pod lewą piersią na skraju żeber tak bliżej środka mostka. Dziwny ból, niby kłucie niby pieczenie, a może swędzenie albo parzenie, nie wiem... ale skoro gastrolog nie pomógł stwierdziłam, że to przyczepy mięśni i zapisałam się do fizjo, też właśnie myślę o tejpach na te ostatnie 5.5 tygodnia bo już wymiękam...
    Mój W, jutro prawdopodobnie wyjdzie ale zobaczymy rano co lekarz zadecyduje.
    Zaczęłam się dodatkowo stresować bo od jakiegoś czasu nie czuje ruchów, ani na płasko leżąc ani na boku 😔

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa. Jeszcze mi w domu test covidowy wyszedł dodatni.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Znowu?? 😯
    Ale pech. . Zdrówka 🤞

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 26 lipca 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Właśnie ja mam to samo. Pod lewą piersią na skraju żeber tak bliżej środka mostka. Dziwny ból, niby kłucie niby pieczenie, a może swędzenie albo parzenie, nie wiem... ale skoro gastrolog nie pomógł stwierdziłam, że to przyczepy mięśni i zapisałam się do fizjo, też właśnie myślę o tejpach na te ostatnie 5.5 tygodnia bo już wymiękam...
    Zaczęłam się dodatkowo stresować bo od jakiegoś czasu nie czuje ruchów, ani na płasko leżąc ani na boku 😔
    Przez przypadek polubiłam :( Mam nadzieję, że fizjo pomoże. Od kiedy nie czujesz ruchów? Masz detektor?
    Rany jeszcze ten covid! Bardzo mocno Cię przytulam! ❤️ Może skontaktuj się z lekarzem, teraz pod koniec ciąży trzeba bardzo uważać przy covidzie z tego co słyszałam. Pamiętaj, lepiej wyjść na panikarę jeśli się nic nie dzieje, ale sprawdzić jak Cię coś niepokoi!

Olo323 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ojej.... Ale może to być pomyłka.
    Oby to nie było to.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Nie czując ruchów możesz bez problemu jechać na IP i Cię przyjmą - ale byś nie mówiła o Covidzie

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadałam z Młodym, dałam mu rosołku i coś tam się obudził chyba.jakies pojedyncze ruchy są. Gorzej, że pół godz temu wzięłam paracetamol a temp rośnie...

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pogadałam z Młodym, dałam mu rosołku i coś tam się obudził chyba.jakies pojedyncze ruchy są. Gorzej, że pół godz temu wzięłam paracetamol a temp rośnie...
    Pamiętaj możesz brać 8 tabletek w ciągu dnia (po 2 tabletki z odpowiednimi odstępami) i nie żałuj przy chorobie lepiej starać się zbic temperaturę

Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Może jak zjesz coś słodkiego to maluch się ruszy ? Albo ja zawsze w brzuszek delikatnie pukałam i potem mała szalała
    A jak nie to jedz na izbe przyjęć

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ