W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam w koszyku zestaw startowy Lovi - butelki + 2 smoczki. Jak nie podpisują to będziemy dalej szukać ☺️
A wczoraj udało mi się upolować praktycznie za pół ceny nowy laktator na Vinted 😁Nati94, Olo323, KlaraJa, Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam termin na cc. Brajanek będzie z nami 24 sierpnia 😁 Stary zasmucony trochę, bo już nie lew 😄 ale z dwoma lwami w domu chyba bym nie wytrzymała 😂
Nati94, Olo323, KlaraJa, Oliwia23, Mgdra, Szatkownicadojajek, Grażyna1820, Paulina666, Poziomka9204, Angelaaaa, Chrupka , Milixx, Kasiooola, milam, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Dziewczyny, mam termin na cc. Brajanek będzie z nami 24 sierpnia 😁 Stary zasmucony trochę, bo już nie lew 😄 ale z dwoma lwami w domu chyba bym nie wytrzymała 😂
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:Dziewczyny, mam termin na cc. Brajanek będzie z nami 24 sierpnia 😁 Stary zasmucony trochę, bo już nie lew 😄 ale z dwoma lwami w domu chyba bym nie wytrzymała 😂
Co do butelek to zapomniałam o tym ale rzeczywiście musi być 0 i przy Lili ją bez problemu znalazłam. Najbardziej chwale sobie Avent, medela calma robiła taki wypływ jak już Ala zassała, że się krztusiła 😅 ale nie zaburza rzeczywiście, tylko moja córka była żarłoczna.
W ogóle od wczoraj więcej myślę o wyprawce. Muszę spiąć tyłek i spisać listę, bo za ubranka (bo mi się podoba itd), dałam już z 500 🙈
Jak Go wczoraj widzieliśmy na USG, to pierwszy raz tak w pełni dotarło do mnie, że będziemy mieli tego wymarzonego zdrowego Synka. I takie myśli, jak się wychowuje chłopca, żeby był fajnym chłopakiem i poradził sobie w życiu. Wydaje mi się, że dziewczyny łatwiej 🙈Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Ja mam w koszyku zestaw startowy Lovi - butelki + 2 smoczki. Jak nie podpisują to będziemy dalej szukać ☺️
A wczoraj udało mi się upolować praktycznie za pół ceny nowy laktator na Vinted 😁 -
Ja jestem lew i mój teść też jest lew, generalnie się dogadujemy ale czasami jest nerwowo 😅🦁Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Na zaufaj położnej jest teraz mała promocja na laktatory. Ja się chyba zdecyduje na Neno Primo, bo widziałam dobre opinie, chociaż moja koleżanka ma dla mnie odłożoną Medele Swing i w sumie nie wiem, czy wymienić rurki, butelki i lejki czy kupić ten nowy Neno 🤷♀️Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
-
Ty będziesz 24 już po, a ja będę na USG hehe. Jeju ale leci 🙈
Ja kupiłam przy 1 ciąży laktator canpol easy. Niestety nie ciągnął w ogóle.... Dla mnie nie odpowiedni. Kupiliśmy później medela swing i to u mnie się bardzo sprawdziło 💪💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
conte wrote:Dziewczyny, mam termin na cc. Brajanek będzie z nami 24 sierpnia 😁 Stary zasmucony trochę, bo już nie lew 😄 ale z dwoma lwami w domu chyba bym nie wytrzymała 😂👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nati94 wrote:O mamo, to już ☺️ ale Ci zazdroszczę
Co do butelek to zapomniałam o tym ale rzeczywiście musi być 0 i przy Lili ją bez problemu znalazłam. Najbardziej chwale sobie Avent, medela calma robiła taki wypływ jak już Ala zassała, że się krztusiła 😅 ale nie zaburza rzeczywiście, tylko moja córka była żarłoczna.
W ogóle od wczoraj więcej myślę o wyprawce. Muszę spiąć tyłek i spisać listę, bo za ubranka (bo mi się podoba itd), dałam już z 500 🙈
Jak Go wczoraj widzieliśmy na USG, to pierwszy raz tak w pełni dotarło do mnie, że będziemy mieli tego wymarzonego zdrowego Synka. I takie myśli, jak się wychowuje chłopca, żeby był fajnym chłopakiem i poradził sobie w życiu. Wydaje mi się, że dziewczyny łatwiej 🙈👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
nick nieaktualny
-
Dni się będą dłużyć 🤭
Zaczynamy wielkie odliczanie 😁Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja byłam u lekarza dostałam skierowanie do diabetologa.. ciężarne tylko w szpitalu przyjmują 🥴 2 dni robocze mam czekać aż zadzwonią z terminem wizyty także ciekawe na kiedy się dostanę 🙈
Mam nie jeść słodyczy i ewentualnie 1 jabłko, jak żyć...? 😭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja byłam u lekarza dostałam skierowanie do diabetologa.. ciężarne tylko w szpitalu przyjmują 🥴 2 dni robocze mam czekać aż zadzwonią z terminem wizyty także ciekawe na kiedy się dostanę 🙈
Mam nie jeść słodyczy i ewentualnie 1 jabłko, jak żyć...? 😭
Współczuję 😟 mnie tak ciągnie do słodyczy, że szkoda gadać 🙈 jutro robię krzywą, oby było dobrze.Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
KlaraJa wrote:Współczuję 😟 mnie tak ciągnie do słodyczy, że szkoda gadać 🙈 jutro robię krzywą, oby było dobrze.
-
KlaraJa wrote:Współczuję 😟 mnie tak ciągnie do słodyczy, że szkoda gadać 🙈 jutro robię krzywą, oby było dobrze.
No ja też uwielbiam słodycze 😭😭 niby wysokiej cukrzycy nie mam, ale nie powinnam mieć glukozy w moczu 😒Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Blondyna.B wrote:Jakiś masz powód, że robisz wcześniej niż 24tc?
Wiem, że zwykle krzywą ogtt robi się między 24tc a 28tc (niekiedy piszą, że między 21tc a 26tc) ale nie są to sztywne terminy, lekarz stwierdził że mogę zrobić wcześniej i tak mi dał skierowanie, no i pasuje mi to terminowo. Poza tym jestem w grupie zwiększonego ryzyka przez obciążenie genetyczne (cukrzyca w bliskiej rodzinie), nadciśnienie w ciąży i pcos, także też przez te predyspozycje chce zrobić ponad tydzień wcześniej niż standardowo.Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
wysokie androgeny ❌
🧑:
Udało się!😍
-
KlaraJa wrote:Wiem, że zwykle krzywą ogtt robi się między 24tc a 28tc (niekiedy piszą, że między 21tc a 26tc) ale nie są to sztywne terminy, lekarz stwierdził że mogę zrobić wcześniej i tak mi dał skierowanie, no i pasuje mi to terminowo. Poza tym jestem w grupie zwiększonego ryzyka przez obciążenie genetyczne (cukrzyca w bliskiej rodzinie), nadciśnienie w ciąży i pcos, także też przez te predyspozycje chce zrobić ponad tydzień wcześniej niż standardowo.
U mnie w rodzinie dziadkowie cukrzycę mają więc ja też wolę dmuchać na zimne 😜
Tym bardziej że w poprzedniej ciąży glukozę na czczo to miałam 75 i 85 a tu teraz od początku 95 i 98 no i ten cukier w moczu 😒😒 ciekawe co lekarz powie. Chyba jeszcze raz zrobie mocz i glukozę tak żeby sprawdzićMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
O kurczę, to już zaraz, za momencik! 😁
Ja tez lew i mój S. Baran i czasem jeśli chodzi o upartość to ciężko 😂 tak to mówi, ze ja raczej z tych milusińskich simb 😂👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️