X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ale jaki jest sens unikania jakiś potraw/składników jeśli na co dzień się je je? Tylko można przekłamać wyniki w ten sposób

Lekarka mi mówiła że owoce mogą mieć wypływ na wynik cukru. No ale jak owoców się nie je z 12 godzin przed badaniem lub więcej to chyba nie zakłamuje to wyników ? Nie wiem ta lekarka mnie nastraszyła i sama nie wiem co mam myśleć 🙈

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Lekarka mi mówiła że owoce mogą mieć wypływ na wynik cukru. No ale jak owoców się nie je z 12 godzin przed badaniem lub więcej to chyba nie zakłamuje to wyników ? Nie wiem ta lekarka mnie nastraszyła i sama nie wiem co mam myśleć 🙈
    Czekolada też może zaburzyć i co? 🙈
    Skoro to wszystko jesz to to jest Twoja obecna dieta - co innego jakbyś nie jadła miesiące a nagle przed badaniem dzień zjadła pół tabliczki czekolady np

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Czekolada też może zaburzyć i co? 🙈
    Skoro to wszystko jesz to to jest Twoja obecna dieta - co innego jakbyś nie jadła miesiące a nagle przed badaniem dzień zjadła pół tabliczki czekolady np

No racja ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zrobiłam na obiad salatke cezar 🤤🤤 zjadłam pełen talerz +dokładka a nie czuje że coś jadłam haha 🤣🙈

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Z tego wszystkiego zrobiłam na obiad salatke cezar 🤤🤤 zjadłam pełen talerz +dokładka a nie czuje że coś jadłam haha 🤣🙈

Ja też mam teraz w II trym wilczy apetyt 🙈 u mnie ogtt bardzo dobrze, przy okazji zrobiłam też inne badania zlecone przez lekarza m.in. morfologie i ferrytyne. Morfologia wyszła mi tak różnie, niektóre parametry za wysokie, inne za niskie, ale te wartości w czasie ciąży lepiej żeby lekarz zinterpretował patrząc na wszystko razem. Czuję się osłabiona, więc może faktycznie coś mnie zaczyna łapać. No i ta ferrytyna, którą co chwilę lekarz każe mi badać znowu słabo, wyżej niż ostatnio (to pewnie dzięki suplementacji) ale i tak marnie się podnosi, chociaż lekarz twierdził że po tym Feroplexie powinna szybko wybić. Najwidoczniej dziecko ciągnie i te moje magazyny żelaza po latach wegetarianizmu wolno się uzupełniają. Angelaaaa nie wiem jak Ty, ale ja po tej glukozie dzisiaj czuję się cały dzień jakoś dziwnie. Musiałam pozałatwiać dzisiaj parę spraw i jak teraz usiadłam tak czuję, że zaraz padnę spać 🤦‍♀️😅

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Ja też mam teraz w II trym wilczy apetyt 🙈 u mnie ogtt bardzo dobrze, przy okazji zrobiłam też inne badania zlecone przez lekarza m.in. morfologie i ferrytyne. Morfologia wyszła mi tak różnie, niektóre parametry za wysokie, inne za niskie, ale te wartości w czasie ciąży lepiej żeby lekarz zinterpretował patrząc na wszystko razem. Czuję się osłabiona, więc może faktycznie coś mnie zaczyna łapać. No i ta ferrytyna, którą co chwilę lekarz każe mi badać znowu słabo, wyżej niż ostatnio (to pewnie dzięki suplementacji) ale i tak marnie się podnosi, chociaż lekarz twierdził że po tym Feroplexie powinna szybko wybić. Najwidoczniej dziecko ciągnie i te moje magazyny żelaza po latach wegetarianizmu wolno się uzupełniają. Angelaaaa nie wiem jak Ty, ale ja po tej glukozie dzisiaj czuję się cały dzień jakoś dziwnie. Musiałam pozałatwiać dzisiaj parę spraw i jak teraz usiadłam tak czuję, że zaraz padnę spać 🤦‍♀️😅

Ja po glukozie od razu źle się czułam a potem przeszło i już normalnie funkcjonowałam ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ale bym zjadła 😀 narobiłaś ochoty.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ale bym zjadła 😀 narobiłaś ochoty.

Zapraszam jeszcze zostało 🤭

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati - wypoczywajcie. Liczę, że pogoda Wam dopisze 😘
    Olo jaki Ty masz śliczny brzuszek 😍
    Angela myślę tak samo, żeby przed badaniem jeść normalnie według swojej normy. Też tak dawniej robiłam, że próbowałaś "fałszować" wyniki, ale teraz wiem, że to nie było mądre 🙈
    Dziewczyny ja nie umiem ogarnąć mojej temperatury. Miałam dwa dni ponad 38,5 w domu wiec rano nawet jej pod uwagę nie brałam. Dziś dostałam szoku jak zobaczyłam te 36,02. I zastanawiam się czy to cykl bezowulacujny czy jakieś osłabienie po tej wyższej temperaturze... 🙄

Olo323 lubi tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:

Mi tez się załączył wilczy apetyt na pełnej 🙈😂
    Ja z kolei tez mam tak bardzo różne wyniki- ferrytyna i żelazo przy dolnej granicy, nawet jak ostatnio robiłam morfologię to zadzwonili do mnie z punktu, w którym robiłam badania, żebym zapytała lekarza czy nie trzeba wprowadzić dodatkowej suplementacji, bo wyniki wskazują na niedokrwistosc i może powinnam zacząć brać witaminę b12 i żelazo żeby podbić te ferytyne i żelazo.
    Powiedziałam lekarzowi prowadzącemu a on się uśmiechnął i powiedział, ze wszystko w normie a w ciąży to normalne wiec już nie wiem 🤷‍♀️

A ostatni tydzień taaaaak słabo się czuje, ze tragedia. Nawet dzisiaj nam S. Kupił apteczny test na covid, bo już zaczął myśleć czy czegoś z pracy nie przyniósł 😅
    Test wyszedł negatywny, wiec ufam, ze prawdziwie 😂

Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wiecie, ze czytałam was o krzywej i tak przeżywałam, ze dopiero dzisiaj popołudniu mnie olśniło, ze ja jeszcze nie zrobiłam krzywej?!
    Zapomniałam, ze jest tak późno 😱
    Zadzwoniłam do punktu i dopiero pójdę we wtorek, nie będzie to za późno?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to krzywa cukrowa miedzy 24 a 28 tygodniem ciazy, wiec jeszcze rzutem na tasme zdazysz Olo. Mi pewnie przy okazji nastepnej kontroli zrobią na razie 25.8 czekają mnie połówkowe, też w ostatnim " dozwolonym" czasie, ciekawa jestem co tam wyjdzie.

Słuchajcie zauwazylam na otoczkach brodawek od dołu piersi takie brązowe przebarwienia, czy to tak zostanie czy tylko w ciazy? ktoras tak miała? Poza tym mam okropne widoczne pod skórą żyły na brzuchu i piersiach wyglada to koszmarnie.. nie pamietam zeby w 1 ciazy tak bylo.. ratunku, nie chce zeby tak zostalo

Olo323 lubi tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    W ogóle wiecie, ze czytałam was o krzywej i tak przeżywałam, ze dopiero dzisiaj popołudniu mnie olśniło, ze ja jeszcze nie zrobiłam krzywej?!

Który masz dokładnie tydzień ciąży ?.bo mocna robić od 24+0 do 28+0 tc

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Który masz dokładnie tydzień ciąży ?.bo mocna robić od 24+0 do 28+0 tc

Będę dokładnie 27+5 wiec naprawdę „rzutem o taśmę” 🙈

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Będę dokładnie 27+5 wiec naprawdę „rzutem o taśmę” 🙈

No faktycznie 🤭 ale ja w poprzedniej ciąży też tak jakoś byłam na ostatnią chwilę

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jakieś normly glukozy w moczu ? Bo znowu mam a robiłam w innym laboratorium i tu jest w procentach

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u innego ginekologa na wizycie. Bo po tej środowej miałam lekki niedosyt.. I teraz tak się zastanawiam, zmieniać czy zostać u tego co byłam do tej pory 🤔🤔 ah te moje przemyślenia

Dzidzia jest zdrowa i zostaje dziewczynką 👸❤️ i z wymiarów jest idealnie w terminie, czyli 22+1.. Jest to dla mnie aż dziwne że rośnie tak równo z terminem OM 😅 Dzisiaj zaczynam 23tc (22+0) 🤰

Angelaaaa, Poziomka9204, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    A lekarz Ci nie mówił nic? Mój mnie skierował na badanie w odpowiednim momencie 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    z tego co wiem to krzywa cukrowa miedzy 24 a 28 tygodniem ciazy, wiec jeszcze rzutem na tasme zdazysz Olo. Mi pewnie przy okazji nastepnej kontroli zrobią na razie 25.8 czekają mnie połówkowe, też w ostatnim " dozwolonym" czasie, ciekawa jestem co tam wyjdzie.

Słuchajcie zauwazylam na otoczkach brodawek od dołu piersi takie brązowe przebarwienia, czy to tak zostanie czy tylko w ciazy? ktoras tak miała? Poza tym mam okropne widoczne pod skórą żyły na brzuchu i piersiach wyglada to koszmarnie.. nie pamietam zeby w 1 ciazy tak bylo.. ratunku, nie chce zeby tak zostalo
    Te przebarwienia są normalne, u mnie są na pół piersi 🤣 i podobno już takie zostaną 😒

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Te przebarwienia są normalne, u mnie są na pół piersi 🤣 i podobno już takie zostaną 😒
    Ja ostatnio wymieniłam staniki, już czuję, że i w tych zaczyna być ciasno 🙈 a brodawki robią się takie potężne 😄 ogólnie boję się, że moje piersi po ciąży będą ogromne, mojej mamie zwiększyły się kilka rozmiarów po dwóch ciążach.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ