W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w 27 tydzień wchodzę tak 😱
Już konkretna piłeczka 😍 chociaż ostatnio teściowa stwierdziła, ze mam tak wysoko brzuszek, ze nic nie widać, jak mam luźniejsza bluzkę 😂KlaraJa, Nati94, Mgdra, Kasiooola, Angelaaaa, Milixx, Grażyna1820, Domi_naturelover, Szatkownicadojajek, conte, Chrupka , Blondyna.B, Poziomka9204, Oliwia23, Blond27, cuddlemuffin, Aneta2506 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Angelaaaa wrote:U mnie w rodzinie dziadkowie cukrzycę mają więc ja też wolę dmuchać na zimne 😜
Tym bardziej że w poprzedniej ciąży glukozę na czczo to miałam 75 i 85 a tu teraz od początku 95 i 98 no i ten cukier w moczu 😒😒 ciekawe co lekarz powie. Chyba jeszcze raz zrobie mocz i glukozę tak żeby sprawdzić
no nie za ciekawie 😕 Chodzi Ci o glukozę na czczo? Ja na Twoim miejscu pewnie też bym jeszcze raz sprawdziła przed wizytą u lekarza. Te badania dużo nie kosztują na szczęścieStarania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Olo323 wrote:
Piękny brzuszek ❤️Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Olo323 wrote:
Olo323 lubi tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:no nie za ciekawie 😕 Chodzi Ci o glukozę na czczo? Ja na Twoim miejscu pewnie też bym jeszcze raz sprawdziła przed wizytą u lekarza. Te badania dużo nie kosztują na szczęście
Jeszcze w tej ciąży uważam na to co jem, mało jem owoców bo w tamtej to kilogramami 😂😂 a tu nagle taki cukier 🤦♀️
Tak samo wtedy tyłem jak szalona a teraz tylko +6kg 💪 wtedy napuchnięta byłam jak balon az zastrzyki musiałam brać i niby by się wtedy wydawało że to objawy cukrzycy a ja winiki idealne 🙈 a teraz wydaje mi się że jest wszystko super i takie cyrki ehh 🥴 gdyby nie to to był myślała że tym razem chłopca urodzę 😂Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Olo323 wrote:
Super figura 💪🤩Olo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Conte, już zaraz rodzisz 😍❤️❤️❤️ Ale cudownie!
Olo, cudnie wyglądasz 🥰😍Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
nick nieaktualnyA propo cukru, w mnie w mieście nie ma cukru w sklepach a jak jest to pod Wydział, 3 kg na paragon 🤣
Weszłam dziś do Carrefoura bo brat napisał, żeby kupić 6kg do owoców na sok, idę do kasy a baba na mnie, że helou nie można tyle. Ale spojrzała na brzuch i mówi, niech Pani zapłaci i nabije na drugi paragon te 3 kg😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 18:58
Nati94, Olo323, Blond27 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:A propo cukru, w mnie w mieście nie ma cukru w sklepach a jak jest to pod Wydział, 3 kg na paragon 🤣
Weszłam dziś do Carrefoura bo brat napisał, żeby kupić 6kg do owoców na sok, idę do kasy a baba na mnie, że helou nie można tyle. Ale spojrzała na brzuch i mówi, niech Pani zapłaci i nabije na drugi paragon te 3 kg😅
U mnie w Lidlu to juz od ponad tygodnia nie ma 🙈 i też limit 3kg 😂
Haha wszystko można załatwić będąc w ciąży 🤰🤭Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
conte wrote:A propo cukru, w mnie w mieście nie ma cukru w sklepach a jak jest to pod Wydział, 3 kg na paragon 🤣
Weszłam dziś do Carrefoura bo brat napisał, żeby kupić 6kg do owoców na sok, idę do kasy a baba na mnie, że helou nie można tyle. Ale spojrzała na brzuch i mówi, niech Pani zapłaci i nabije na drugi paragon te 3 kg😅
Uwaga, od wczoraj myślę nad wzorem pieluszek tetrowych i muślinowych 🙈 dla dziewczyn naprawdę łatwiej się wybiera 😅
Jutro lecimy nad morze na 2 dni, trzymajcie kciuki żebym to przeżyła, bo moja córka od rana ma hardcorowy bunt dwulatka- nagle wszystko jest na nie razy milion, rzuca wszystkim, tupie, kopie, rzuca się na ziemię, nie daje się ubrać, ketchup nie tak, sok nie w tym kubku i tak można by wymieniać 🤷 zapomniałam jak to już było. Nawet mi się dotknąć nie dała, zero przytulania, łaskawie mi rękę do snu dała przytulićPoziomka9204, Blondyna.B lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:U nas dziś szał, ogromna paleta cukru w biedrze po 3.50 😱 wzięłam jeden, bo akurat się kończy ale my na szczęście w ogóle nie używamy cukru(chyba, że ciasto). Ale za to w większym mieście, w supermarkecie jak wystawili, to ludzie wyjeżdżali z 30 kg cukru i właśnie rozmowy, że jest ich 2-3 i można 10 kg na głowę 😅 sami sobie napędzają takie ceny.
Uwaga, od wczoraj myślę nad wzorem pieluszek tetrowych i muślinowych 🙈 dla dziewczyn naprawdę łatwiej się wybiera 😅
Jutro lecimy nad morze na 2 dni, trzymajcie kciuki żebym to przeżyła, bo moja córka od rana ma hardcorowy bunt dwulatka- nagle wszystko jest na nie razy milion, rzuca wszystkim, tupie, kopie, rzuca się na ziemię, nie daje się ubrać, ketchup nie tak, sok nie w tym kubku i tak można by wymieniać 🤷 zapomniałam jak to już było. Nawet mi się dotknąć nie dała, zero przytulania, łaskawie mi rękę do snu dała przytulić
Udanego urlopu!Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
😍
Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Dziękuje Dziewczyny za te wszystkie miłe słowa😍
Niesamowicie mi miło 🥰😘
U mnie w mieście tez z cukrem tragedia 🙈
My akurat w ogóle nie słodzimy- jedynie goście a dokładniej mój tata albo teściowa, ostatnio się śmialiśmy, ze nie pamiętamy kiedy kupiliśmy opakowanie cukru, które stoi w szafce 😂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
O widzę ze super temat poruszyliście, wyprawki ❤️ My teraz zaczynamy powolutku coś kupować, wczoraj nawet ze starym weszłam do sklepu, kupiliśmy śpioszki, body, skarpetki, super kocyk bawełniany,nowe tetrowe pieluszki i pierwszy smoczek 😍 stary był tak szczęśliwy w sklepie ze on to chciał już śliniak, miseczki i nocnik kupować 😂 musiałam go niezłe hamować😅
Ja się mało wypowiem bo doświadczenia mam mało, jedynie takie co widziałam pracując prywatnie w domach z dziećmi co miały. Ale powiem Wam ze u niektórych jedno się sprawdzało, a u innych totalnie nie. Wiec trzeba sprawdzać na sobie ..Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ja sporo rzeczy mam po córce ale są pewne rzeczy, które muszę dokupić i kurde 30tc na karku a ja nie mam nic... Jeszcze mebli jie kupiliśmy. A sporo przemeblowania. Poki tego nie zrobimy to nie zabiorę sie za wyprawke i układanie bo nie mam w czym tego wszystkiego trzymać 🙈🤦♀️
Cukru nie braknie... On siedzi na magazynie i czeka na podwyżkę 🤦♀️ wtedy znowu rzuca 🤦♀️💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziewczyny z opóźnieniem melduję się po środowej wizycie. Dziewczynka zostaje dziewczynką i jest zdrowa 🥰❤️ waży już 487g 😊
Ja też zaczynam myśleć o wyprawce ale jakoś tak się zebrać nie mogę.. Kupiłam ostatnio kilka sztuk bodów i ręczniczek. Moje pierwsze zakupy dla Małej 😊 Będę tak co jakiś czas dokupować ale najpierw do końca sierpnia muszę zrobić wyprawki dzieciom do przedszkola, to też nie mały wydatek 🤑Blondyna.B, KlaraJa, Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323, Blond27, Angelaaaa, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam kilka ciuszków w ostatnim czasie, mąż skontaktował się z kolegą, który wykonana dla nas meble pod wymiar. Dopóki tego nie będzie też nie mam co się rozkręcać, bo nie chce robić w domu graciarni 😄 no chyba, że będę rzeczy wywozić do rodziców, mają duży dom. Ale jakoś powiem szczerze nie mam ostatnio na to weny, myślałam, że będę nakręcona żeby kupować, a tutaj nad wszystkim zastanawiam się milion razy, w ogóle to nie w moim stylu.
Ostatnio chodzę też trochę niespokojna, chyba dopiero jak będę czuła ruchy to będzie mi lepiej.
Dobrego dnia 🙂👫 31lat
Ja się pochwale, ze w końcu zamówiliśmy meble do sypialni 😊 trochę zmieniliśmy plany, bo wzięliśmy z ikei, ale maja być w przyszłym tygodniu, mąż od przyszłego tygodnia ma urlop wiec urządzimy już sypialnie i zabiorę się po całości za wyprawkę 😊😁
Blondyna.B, Poziomka9204, Kalli95, KlaraJa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Ja mam we wtorek wizytę w szpitalu bo tak jakaś klinika diabetologiczna dla ciężarnych 😁 ale już mi mówiła że czeka mnie dużo wizyt i czasami spędza się tam kilka godzin 🫣 (pewnie w kolejce 😂czy jak to wygląda ?)
I chcę jutro zrobić znowu glokoze bo na czczo mi wychodzi 95, 98 zobaczymy jak 3 wynik 😕 no i chce mocz zbadać czy znowu mi cukier wyjdzie no i tak myślę czego tu dzisiaj nie jeść ? Bo coś lekarka mówiła o owocach a kurcze w poprzedniej ciąży jadłam wszystko przed badaniami i nic mi takiego nie wychodziło. Czegoś unikacie czy jecie wszytko ? ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja mam we wtorek wizytę w szpitalu bo tak jakaś klinika diabetologiczna dla ciężarnych 😁 ale już mi mówiła że czeka mnie dużo wizyt i czasami spędza się tam kilka godzin 🫣 (pewnie w kolejce 😂czy jak to wygląda ?)
I chcę jutro zrobić znowu glokoze bo na czczo mi wychodzi 95, 98 zobaczymy jak 3 wynik 😕 no i chce mocz zbadać czy znowu mi cukier wyjdzie no i tak myślę czego tu dzisiaj nie jeść ? Bo coś lekarka mówiła o owocach a kurcze w poprzedniej ciąży jadłam wszystko przed badaniami i nic mi takiego nie wychodziło. Czegoś unikacie czy jecie wszytko ? ☺️