X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jakie ładne zdjęcia 😍
    Naprawdę totalna profeska 😍

Blondyna, Poziomka świetne wieści ❤️
    Cieszę się, ze wszystko w porządku u Was i Maluszków ❤️

Co do zdjęć jeszcze- to naprawdę mega wysokie są ceny za te sesje, ja za pakiet 10 zdjęć płace 700zl gdyby nie fakt, ze większość kwoty dostałam od przyjaciółek, rodziców i brata jako prezent urodzinowy, to bym się nie zdecydowała…
    Wiec Nati, Wasz pakiet to rewelka 😁

Co do szkoły rodzenia- było całkiem fajnie, było nas 4 pary, (bardzo zbliżone byłyśmy terminami porodu, bo dzieliły nas dosłownie kilka dni😊), najpierw dostałyśmy torebkę ulotek, książeczek, gratisów, później zaczęła się teoria. Dzisiaj było o porodzie (fazy i etapu porodu, opcje porodu) bardzo ogólnikowo, bo w sumie nie dowiedziałam dziś się niczego nowego tyle zdążyłam wyczytać :D
    Myśle, ze następne zajęcia będą ciekawsze, bo następne spotkanie ma być o laktacji, diecie i rozszerzaniu diety.
    Trzecie maja być z higieny i pierwszej pomocy noworodka, a ostatnie maja być już ćwiczenia z oddechu 😊

Poziomka9204, Angelaaaa, KlaraJa, Grażyna1820, Blondyna.B lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Co do zdjęć jeszcze- to naprawdę mega wysokie są ceny za te sesje, ja za pakiet 10 zdjęć płace 700zl gdyby nie fakt, ze większość kwoty dostałam od przyjaciółek, rodziców i brata jako prezent urodzinowy, to bym się nie zdecydowała…

Co do szkoły rodzenia- było całkiem fajnie, było nas 4 pary, (bardzo zbliżone byłyśmy terminami porodu, bo dzieliły nas dosłownie kilka dni😊), najpierw dostałyśmy torebkę ulotek, książeczek, gratisów, później zaczęła się teoria. Dzisiaj było o porodzie (fazy i etapu porodu, opcje porodu) bardzo ogólnikowo, bo w sumie nie dowiedziałam dziś się niczego nowego tyle zdążyłam wyczytać :D
    Myśle, ze następne zajęcia będą ciekawsze, bo następne spotkanie ma być o laktacji, diecie i rozszerzaniu diety.
    Trzecie maja być z higieny i pierwszej pomocy noworodka, a ostatnie maja być już ćwiczenia z oddechu 😊
    Muszę chyba podpytać o tą szkołę rodzenia u mnie w mieście, ale u nas nie jest mocno popularna, bo to małe miasto i prawie nikt z takich rzeczy nie korzysta 🙈 ale widzę, że poruszają super tematy i przydałoby mi się to.

U nas też sesje są bardzo drogie, ja zrobię na pewno sesję maluchowi 😀

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwoniłam dzisiaj do położnej. Mówiła, że jeśli nie zmieniałam deklaracji po 1 ciąży, to ona jest nadal aktualna. Mówiłam jej, że korzystać ze szkoły rodzenia nie będę, bo korzystałam 2 lata temu. Pytałam też, czy wykonują w swojej placówce ktg jeśli lekarz prowadzący zleci. Mówiła mi, że oczywiście i jest darmowe jeśli korzystam że szkoły rodzenia. Jeśli nie to koszt wynosi 30zl. 🤔🥴
    Może na szpitalu ze skierowaniem wykonują na fundusz? 🤔 nie znam się kompletnie. W 1 ciąży nie doczekałam tego chodzenia na ktg, bo od 36yc byłam już na patologii i tak wykonywali.
    Wiecie może jak to wygląda? 🤔

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Olo ja płacę 600zł za zdjęcia łacznie🙈 wiem że dużo ale zakochałam się w portfolio tej fotograf, jej styl bardzo mi odpowiada także również zaszalałam😄 jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to też jestem bardzo ciekawa tych kursów! Co prawda u nas to będzie inaczej wyglądać, bo z uwagi na napięty grafik męża zdecydowaliśmy się na zmianę ze szkoły rodzenia w grupach na kursy indywidualne z położną w zaufaj położnej, ale najważniejsze jest nauczyć się czegoś nowego. Nie wiem jak Ty ale my z mężem nie mamy doświadczenia w opiece nad dzieckiem więc każda rada będzie na wagę złota 😄😊

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ale naklepałyście wpisów, ciężko było przez to przebrnąć😜 nie zdołam chyba odnieść się do wszystkiego ale!
    Cieszę się z udanych wizyt i nie mdlejących tatusiow bo mój jak zobaczył, że badanie odbywa się dopochwowo, to był blady 🤣

Różyczko, ja bym zmieniła lekarza. Argumenty tak jak dziewczyny pisaly ale Weź też pod uwagę, że przy późniejszym staraniu się o zasiłek 1000 zł, (w przypadku bezrobocia) musisz mieć potwierdzenie, że ciąża była prowadzona przez lekarza od 10tc.
    Ja po zmianie lekarza z nfztowskiego na prywatnego, zaszłam w ciążę po 8 miesiącach bezskutecznych starań u tego pierwszego 😉

A ja czuję się dobrze, jeszcze dziś dopakowalam do torby jakieś pierdółki, rozłożyliśmy w końcu wózek i okazało się, że trzeba zamówić materac bo ten z zestawu jest słaby - więc polecam sprawdzić wcześniej 🤣
    Ja jutro o 8 mam się stawić na czczo więc podejrzewam, że badania rano i jak wszystko będzie ok to koło południa będą cięli. Serio ten jmowiony termin jest gorszy niż siedzenie na bombie 🤣
    Nigdy nie lubiłam planować niczego, zawsze wszystko było na spontanie. Urlop zawsze w ostatniej chwili więc człowiek nie siedział i nei czekał, nie odliczał, tylko jak było trzeba to dupa w kupę, torba w łapę i lecimy. A teraz to masakra, ja nie mogę tak 😂 i jeszcze sie zastanawiam czy się Urwis nie przekręcił bo jakoś ruchy inaczej czuję 😂😂😂 także nie ma 100%, że jutro się przywitamy 🙈

Grażyna1820, Mgdra, KlaraJa, Kluska95, Angelaaaa, Nati94, Monk@, Poziomka9204, Blondyna.B, Milixx, Wojcinka, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte, koniecznie dawaj jutro znać w miarę możliwości co u Was ❤️😁 ja dziś już cały dzień myśle o Was ! ❤️

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte będziemy czekać na wiadomość od Ciebie.
    Daj znac, choćby szybka wiadomość typu: idę na cc

U nas, jak jest planowane cc, to do szpitala trzeba się stawić dzień wcześniej 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ale naklepałyście wpisów, ciężko było przez to przebrnąć😜 nie zdołam chyba odnieść się do wszystkiego ale!
    Cieszę się z udanych wizyt i nie mdlejących tatusiow bo mój jak zobaczył, że badanie odbywa się dopochwowo, to był blady 🤣

Różyczko, ja bym zmieniła lekarza. Argumenty tak jak dziewczyny pisaly ale Weź też pod uwagę, że przy późniejszym staraniu się o zasiłek 1000 zł, (w przypadku bezrobocia) musisz mieć potwierdzenie, że ciąża była prowadzona przez lekarza od 10tc.
    Ja po zmianie lekarza z nfztowskiego na prywatnego, zaszłam w ciążę po 8 miesiącach bezskutecznych starań u tego pierwszego 😉

A ja czuję się dobrze, jeszcze dziś dopakowalam do torby jakieś pierdółki, rozłożyliśmy w końcu wózek i okazało się, że trzeba zamówić materac bo ten z zestawu jest słaby - więc polecam sprawdzić wcześniej 🤣
    Ja jutro o 8 mam się stawić na czczo więc podejrzewam, że badania rano i jak wszystko będzie ok to koło południa będą cięli. Serio ten jmowiony termin jest gorszy niż siedzenie na bombie 🤣
    Nigdy nie lubiłam planować niczego, zawsze wszystko było na spontanie. Urlop zawsze w ostatniej chwili więc człowiek nie siedział i nei czekał, nie odliczał, tylko jak było trzeba to dupa w kupę, torba w łapę i lecimy. A teraz to masakra, ja nie mogę tak 😂 i jeszcze sie zastanawiam czy się Urwis nie przekręcił bo jakoś ruchy inaczej czuję 😂😂😂 także nie ma 100%, że jutro się przywitamy 🙈

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i gładko i żebyś o tej godzinie jutro trzymała już swojego bobasa w ramionach ✊❤️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte trzymam mocno kciuki za jutro✊ ale to emocje, nie mogę sobie nawet wyobrazić🙂 jutro będziesz już Mamą, to wszystko zmienia, zapamiętaj ten dzień, spisz sobie gdzieś wspomnienia, fajnie do tego wrócić 😍

Mgdra, nie pomogę😒 może dziewczyny wiedzą. Ja mam ktg u swojego lekarza jakoś od 30 tc, już dokładnie nie pamiętam jak to było..ale w zależnościach i finansowaniu się gubię.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Czekamy na wieści z porodówki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 00:08

👫 31lat

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte kciuki zaciśnięte - ciotki czekają na same dobrze wieści i piękne zdjęcia synka ❤️

Poziomka9204, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte czekamy ❤️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje 🤗
    Jestem już po przyjęciu, cięcie będzie po południu więc dostałam śniadanie. 3 kromki chleba, 4 plasterki sera, trochę masła i jabłko 🤣 za chwilkę idę na usg, zobaczymy czy się nie obrócił Synio.
    Szyjka miękka i rozwarcie na 1.5 palucha, doktorka zdziwiona 🙈 ale przecież ja ptp mam za tydzień więc nie wiem czemu ona się dziwi 😂

Wenflon mam z boku nadgarstka od pół godz i już mnie ręką boli 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 09:02

Mgdra, Milixx, Grażyna1820, Poziomka9204, KlaraJa, Monk@, Chrupka , Olo323, Angelaaaa, Kluska95 lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kochane moje 🤗
    Jestem już po przyjęciu, cięcie będzie po południu więc dostałam śniadanie. 3 kromki chleba, 4 plasterki sera, trochę masła i jabłko 🤣 za chwilkę idę na usg, zobaczymy czy się nie obrócił Synio.
    Szyjka miękka i rozwarcie na 1.5 palucha, doktorka zdziwiona 🙈 ale przecież ja ptp mam za tydzień więc nie wiem czemu ona się dziwi 😂

Jak się obrócił to będzie SN?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jak się obrócił to będzie SN?
    Pewnie tak, tak bym wolała w sumie 😀

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pewnie tak, tak bym wolała w sumie 😀
    A jak czujesz? Że się przesunął czy jednak nie?
    Dobrze, że jesteś na oba rozwiązania przygotowana ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję KlaraJa że tak obszernie odniosłaś się do mojego wpisu. Wczoraj wrocilam z pl do de, wizyta jutro- połówkowe. To dziwne pieczenie przeszlo, moze za mało piłam? Na wlasna reke wzielam magnez i dzisiejsza noc bez skurczów i kołatania serca, ale brak sił nadal trzyma, wiec chociaz morfologie mam nadzieje ze zrobią.

Widze, że dużo z Was zapisalo sie na sesje ciazowe jako modelki za free- i ja też! Nie moge sie doczekać- sesja w plenerze , mozliwosc pozowania w 2 roznych sukniach od fotografki i mozliwosc zabrania rodziny i 10 zdjec w zamian za mozliwosc ich udostepnienia, a normalnie taka sesja ok 200euro ( oczywiscie moge dokupic wiecej zdjec) - czekam az brzuch jeszcze troszke urosnie, moze tak z 4 tygodnie bo juz jest niezla pileczka.

Zapisalam sie tez na krotki kurs przygotowujacy do porodu- tylko 3 spotkania specjalnie dla mam ktore juz rodzily wiec bez zadnej nauki oddychania- krotka powtorka z karmienia piersia, troche " przerabianie" 1 porodu i najwazniejsze- jak ulozyc interakcje pierwszego dziecka z nowym rodzenstwem, mam nadzieje, ze to bedzie sensowne. Do porodu znalazlam tez doulę ( bo tym razem nie biore meza z wielu wzgledow) i jestem spokojniejsza. Tylko ona mi dala rozne zadania np jaka chce muzyke do porodu.. eee nie mam pomyslu a Wy? podrzućcie coś. to samo z aromaterapią podobno pomaga sie zrelaksowac skupic i pomaga usmierzac bol ale jakie zapachy? musze o tym poczytac.

conte, powodzenia, trzymam kciuki, dawaj xnac jak bedziesz mogla.

różyczka bardzo mi przykro, że zostalas tak okropnie potraktowana, moim zdaniem to nie kwestia nfz czy nie tylko czlowieka i jego charakteru, trafilas na dziwnego lekarza. tak jak pisza dziewczyny koniecznie poszukaj innego- trzeba sprawdzic gdzie sie zagniezdzila ciaza chocby ze wzgledu na ryzyko pozamacicznej i porobic podstawowe badania.

Poziomka9204, KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte trzymam mocno kciuki za dzisiejszy dzień 🤞❤️ Dzisiaj bedziesz mamą 🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziękuję KlaraJa że tak obszernie odniosłaś się do mojego wpisu. Wczoraj wrocilam z pl do de, wizyta jutro- połówkowe. To dziwne pieczenie przeszlo, moze za mało piłam? Na wlasna reke wzielam magnez i dzisiejsza noc bez skurczów i kołatania serca, ale brak sił nadal trzyma, wiec chociaz morfologie mam nadzieje ze zrobią.

Widze, że dużo z Was zapisalo sie na sesje ciazowe jako modelki za free- i ja też! Nie moge sie doczekać- sesja w plenerze , mozliwosc pozowania w 2 roznych sukniach od fotografki i mozliwosc zabrania rodziny i 10 zdjec w zamian za mozliwosc ich udostepnienia, a normalnie taka sesja ok 200euro ( oczywiscie moge dokupic wiecej zdjec) - czekam az brzuch jeszcze troszke urosnie, moze tak z 4 tygodnie bo juz jest niezla pileczka.

Zapisalam sie tez na krotki kurs przygotowujacy do porodu- tylko 3 spotkania specjalnie dla mam ktore juz rodzily wiec bez zadnej nauki oddychania- krotka powtorka z karmienia piersia, troche " przerabianie" 1 porodu i najwazniejsze- jak ulozyc interakcje pierwszego dziecka z nowym rodzenstwem, mam nadzieje, ze to bedzie sensowne. Do porodu znalazlam tez doulę ( bo tym razem nie biore meza z wielu wzgledow) i jestem spokojniejsza. Tylko ona mi dala rozne zadania np jaka chce muzyke do porodu.. eee nie mam pomyslu a Wy? podrzućcie coś. to samo z aromaterapią podobno pomaga sie zrelaksowac skupic i pomaga usmierzac bol ale jakie zapachy? musze o tym poczytac.

conte, powodzenia, trzymam kciuki, dawaj xnac jak bedziesz mogla.

różyczka bardzo mi przykro, że zostalas tak okropnie potraktowana, moim zdaniem to nie kwestia nfz czy nie tylko czlowieka i jego charakteru, trafilas na dziwnego lekarza. tak jak pisza dziewczyny koniecznie poszukaj innego- trzeba sprawdzic gdzie sie zagniezdzila ciaza chocby ze wzgledu na ryzyko pozamacicznej i porobic podstawowe badania.
    Cieszę się, że już jest lepiej 😊 to jutro trzymamy kciuki za wizytę, o której masz?

Ja wczoraj dostałam od ginekologa zalecenie brania magnezu dwa razy dziennie. Na początku nie suplementowałam.

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kochane moje 🤗

Ale dzisiaj będą emocje, cały dzień o Tobie będę myślała 🥰

👫 31lat

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ