X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jakie ładne zdjęcia 😍
    Naprawdę totalna profeska 😍

Blondyna, Poziomka świetne wieści ❤️
    Cieszę się, ze wszystko w porządku u Was i Maluszków ❤️

Co do zdjęć jeszcze- to naprawdę mega wysokie są ceny za te sesje, ja za pakiet 10 zdjęć płace 700zl gdyby nie fakt, ze większość kwoty dostałam od przyjaciółek, rodziców i brata jako prezent urodzinowy, to bym się nie zdecydowała…
    Wiec Nati, Wasz pakiet to rewelka 😁

Co do szkoły rodzenia- było całkiem fajnie, było nas 4 pary, (bardzo zbliżone byłyśmy terminami porodu, bo dzieliły nas dosłownie kilka dni😊), najpierw dostałyśmy torebkę ulotek, książeczek, gratisów, później zaczęła się teoria. Dzisiaj było o porodzie (fazy i etapu porodu, opcje porodu) bardzo ogólnikowo, bo w sumie nie dowiedziałam dziś się niczego nowego tyle zdążyłam wyczytać :D
    Myśle, ze następne zajęcia będą ciekawsze, bo następne spotkanie ma być o laktacji, diecie i rozszerzaniu diety.
    Trzecie maja być z higieny i pierwszej pomocy noworodka, a ostatnie maja być już ćwiczenia z oddechu 😊

Poziomka9204, Angelaaaa, KlaraJa, Grażyna1820, Blondyna.B lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Co do zdjęć jeszcze- to naprawdę mega wysokie są ceny za te sesje, ja za pakiet 10 zdjęć płace 700zl gdyby nie fakt, ze większość kwoty dostałam od przyjaciółek, rodziców i brata jako prezent urodzinowy, to bym się nie zdecydowała…

Co do szkoły rodzenia- było całkiem fajnie, było nas 4 pary, (bardzo zbliżone byłyśmy terminami porodu, bo dzieliły nas dosłownie kilka dni😊), najpierw dostałyśmy torebkę ulotek, książeczek, gratisów, później zaczęła się teoria. Dzisiaj było o porodzie (fazy i etapu porodu, opcje porodu) bardzo ogólnikowo, bo w sumie nie dowiedziałam dziś się niczego nowego tyle zdążyłam wyczytać :D
    Myśle, ze następne zajęcia będą ciekawsze, bo następne spotkanie ma być o laktacji, diecie i rozszerzaniu diety.
    Trzecie maja być z higieny i pierwszej pomocy noworodka, a ostatnie maja być już ćwiczenia z oddechu 😊
    Muszę chyba podpytać o tą szkołę rodzenia u mnie w mieście, ale u nas nie jest mocno popularna, bo to małe miasto i prawie nikt z takich rzeczy nie korzysta 🙈 ale widzę, że poruszają super tematy i przydałoby mi się to.

U nas też sesje są bardzo drogie, ja zrobię na pewno sesję maluchowi 😀

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzwoniłam dzisiaj do położnej. Mówiła, że jeśli nie zmieniałam deklaracji po 1 ciąży, to ona jest nadal aktualna. Mówiłam jej, że korzystać ze szkoły rodzenia nie będę, bo korzystałam 2 lata temu. Pytałam też, czy wykonują w swojej placówce ktg jeśli lekarz prowadzący zleci. Mówiła mi, że oczywiście i jest darmowe jeśli korzystam że szkoły rodzenia. Jeśli nie to koszt wynosi 30zl. 🤔🥴
    Może na szpitalu ze skierowaniem wykonują na fundusz? 🤔 nie znam się kompletnie. W 1 ciąży nie doczekałam tego chodzenia na ktg, bo od 36yc byłam już na patologii i tak wykonywali.
    Wiecie może jak to wygląda? 🤔

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Olo ja płacę 600zł za zdjęcia łacznie🙈 wiem że dużo ale zakochałam się w portfolio tej fotograf, jej styl bardzo mi odpowiada także również zaszalałam😄 jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to też jestem bardzo ciekawa tych kursów! Co prawda u nas to będzie inaczej wyglądać, bo z uwagi na napięty grafik męża zdecydowaliśmy się na zmianę ze szkoły rodzenia w grupach na kursy indywidualne z położną w zaufaj położnej, ale najważniejsze jest nauczyć się czegoś nowego. Nie wiem jak Ty ale my z mężem nie mamy doświadczenia w opiece nad dzieckiem więc każda rada będzie na wagę złota 😄😊

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ale naklepałyście wpisów, ciężko było przez to przebrnąć😜 nie zdołam chyba odnieść się do wszystkiego ale!
    Cieszę się z udanych wizyt i nie mdlejących tatusiow bo mój jak zobaczył, że badanie odbywa się dopochwowo, to był blady 🤣

Różyczko, ja bym zmieniła lekarza. Argumenty tak jak dziewczyny pisaly ale Weź też pod uwagę, że przy późniejszym staraniu się o zasiłek 1000 zł, (w przypadku bezrobocia) musisz mieć potwierdzenie, że ciąża była prowadzona przez lekarza od 10tc.
    Ja po zmianie lekarza z nfztowskiego na prywatnego, zaszłam w ciążę po 8 miesiącach bezskutecznych starań u tego pierwszego 😉

A ja czuję się dobrze, jeszcze dziś dopakowalam do torby jakieś pierdółki, rozłożyliśmy w końcu wózek i okazało się, że trzeba zamówić materac bo ten z zestawu jest słaby - więc polecam sprawdzić wcześniej 🤣
    Ja jutro o 8 mam się stawić na czczo więc podejrzewam, że badania rano i jak wszystko będzie ok to koło południa będą cięli. Serio ten jmowiony termin jest gorszy niż siedzenie na bombie 🤣
    Nigdy nie lubiłam planować niczego, zawsze wszystko było na spontanie. Urlop zawsze w ostatniej chwili więc człowiek nie siedział i nei czekał, nie odliczał, tylko jak było trzeba to dupa w kupę, torba w łapę i lecimy. A teraz to masakra, ja nie mogę tak 😂 i jeszcze sie zastanawiam czy się Urwis nie przekręcił bo jakoś ruchy inaczej czuję 😂😂😂 także nie ma 100%, że jutro się przywitamy 🙈

Grażyna1820, Mgdra, KlaraJa, Kluska95, Angelaaaa, Nati94, Monk@, Poziomka9204, Blondyna.B, Milixx, Wojcinka, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte, koniecznie dawaj jutro znać w miarę możliwości co u Was ❤️😁 ja dziś już cały dzień myśle o Was ! ❤️

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte będziemy czekać na wiadomość od Ciebie.
    Daj znac, choćby szybka wiadomość typu: idę na cc

U nas, jak jest planowane cc, to do szpitala trzeba się stawić dzień wcześniej 😉

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ale naklepałyście wpisów, ciężko było przez to przebrnąć😜 nie zdołam chyba odnieść się do wszystkiego ale!
    Cieszę się z udanych wizyt i nie mdlejących tatusiow bo mój jak zobaczył, że badanie odbywa się dopochwowo, to był blady 🤣

Różyczko, ja bym zmieniła lekarza. Argumenty tak jak dziewczyny pisaly ale Weź też pod uwagę, że przy późniejszym staraniu się o zasiłek 1000 zł, (w przypadku bezrobocia) musisz mieć potwierdzenie, że ciąża była prowadzona przez lekarza od 10tc.
    Ja po zmianie lekarza z nfztowskiego na prywatnego, zaszłam w ciążę po 8 miesiącach bezskutecznych starań u tego pierwszego 😉

A ja czuję się dobrze, jeszcze dziś dopakowalam do torby jakieś pierdółki, rozłożyliśmy w końcu wózek i okazało się, że trzeba zamówić materac bo ten z zestawu jest słaby - więc polecam sprawdzić wcześniej 🤣
    Ja jutro o 8 mam się stawić na czczo więc podejrzewam, że badania rano i jak wszystko będzie ok to koło południa będą cięli. Serio ten jmowiony termin jest gorszy niż siedzenie na bombie 🤣
    Nigdy nie lubiłam planować niczego, zawsze wszystko było na spontanie. Urlop zawsze w ostatniej chwili więc człowiek nie siedział i nei czekał, nie odliczał, tylko jak było trzeba to dupa w kupę, torba w łapę i lecimy. A teraz to masakra, ja nie mogę tak 😂 i jeszcze sie zastanawiam czy się Urwis nie przekręcił bo jakoś ruchy inaczej czuję 😂😂😂 także nie ma 100%, że jutro się przywitamy 🙈

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i gładko i żebyś o tej godzinie jutro trzymała już swojego bobasa w ramionach ✊❤️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte trzymam mocno kciuki za jutro✊ ale to emocje, nie mogę sobie nawet wyobrazić🙂 jutro będziesz już Mamą, to wszystko zmienia, zapamiętaj ten dzień, spisz sobie gdzieś wspomnienia, fajnie do tego wrócić 😍

Mgdra, nie pomogę😒 może dziewczyny wiedzą. Ja mam ktg u swojego lekarza jakoś od 30 tc, już dokładnie nie pamiętam jak to było..ale w zależnościach i finansowaniu się gubię.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Czekamy na wieści z porodówki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 00:08

👫 31lat

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte kciuki zaciśnięte - ciotki czekają na same dobrze wieści i piękne zdjęcia synka ❤️

Poziomka9204, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte czekamy ❤️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje 🤗
    Jestem już po przyjęciu, cięcie będzie po południu więc dostałam śniadanie. 3 kromki chleba, 4 plasterki sera, trochę masła i jabłko 🤣 za chwilkę idę na usg, zobaczymy czy się nie obrócił Synio.
    Szyjka miękka i rozwarcie na 1.5 palucha, doktorka zdziwiona 🙈 ale przecież ja ptp mam za tydzień więc nie wiem czemu ona się dziwi 😂

Wenflon mam z boku nadgarstka od pół godz i już mnie ręką boli 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 09:02

Mgdra, Milixx, Grażyna1820, Poziomka9204, KlaraJa, Monk@, Chrupka , Olo323, Angelaaaa, Kluska95 lubią tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kochane moje 🤗
    Jestem już po przyjęciu, cięcie będzie po południu więc dostałam śniadanie. 3 kromki chleba, 4 plasterki sera, trochę masła i jabłko 🤣 za chwilkę idę na usg, zobaczymy czy się nie obrócił Synio.
    Szyjka miękka i rozwarcie na 1.5 palucha, doktorka zdziwiona 🙈 ale przecież ja ptp mam za tydzień więc nie wiem czemu ona się dziwi 😂

Jak się obrócił to będzie SN?

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jak się obrócił to będzie SN?
    Pewnie tak, tak bym wolała w sumie 😀

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pewnie tak, tak bym wolała w sumie 😀
    A jak czujesz? Że się przesunął czy jednak nie?
    Dobrze, że jesteś na oba rozwiązania przygotowana ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję KlaraJa że tak obszernie odniosłaś się do mojego wpisu. Wczoraj wrocilam z pl do de, wizyta jutro- połówkowe. To dziwne pieczenie przeszlo, moze za mało piłam? Na wlasna reke wzielam magnez i dzisiejsza noc bez skurczów i kołatania serca, ale brak sił nadal trzyma, wiec chociaz morfologie mam nadzieje ze zrobią.

Widze, że dużo z Was zapisalo sie na sesje ciazowe jako modelki za free- i ja też! Nie moge sie doczekać- sesja w plenerze , mozliwosc pozowania w 2 roznych sukniach od fotografki i mozliwosc zabrania rodziny i 10 zdjec w zamian za mozliwosc ich udostepnienia, a normalnie taka sesja ok 200euro ( oczywiscie moge dokupic wiecej zdjec) - czekam az brzuch jeszcze troszke urosnie, moze tak z 4 tygodnie bo juz jest niezla pileczka.

Zapisalam sie tez na krotki kurs przygotowujacy do porodu- tylko 3 spotkania specjalnie dla mam ktore juz rodzily wiec bez zadnej nauki oddychania- krotka powtorka z karmienia piersia, troche " przerabianie" 1 porodu i najwazniejsze- jak ulozyc interakcje pierwszego dziecka z nowym rodzenstwem, mam nadzieje, ze to bedzie sensowne. Do porodu znalazlam tez doulę ( bo tym razem nie biore meza z wielu wzgledow) i jestem spokojniejsza. Tylko ona mi dala rozne zadania np jaka chce muzyke do porodu.. eee nie mam pomyslu a Wy? podrzućcie coś. to samo z aromaterapią podobno pomaga sie zrelaksowac skupic i pomaga usmierzac bol ale jakie zapachy? musze o tym poczytac.

conte, powodzenia, trzymam kciuki, dawaj xnac jak bedziesz mogla.

różyczka bardzo mi przykro, że zostalas tak okropnie potraktowana, moim zdaniem to nie kwestia nfz czy nie tylko czlowieka i jego charakteru, trafilas na dziwnego lekarza. tak jak pisza dziewczyny koniecznie poszukaj innego- trzeba sprawdzic gdzie sie zagniezdzila ciaza chocby ze wzgledu na ryzyko pozamacicznej i porobic podstawowe badania.

Poziomka9204, KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte trzymam mocno kciuki za dzisiejszy dzień 🤞❤️ Dzisiaj bedziesz mamą 🥰

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziękuję KlaraJa że tak obszernie odniosłaś się do mojego wpisu. Wczoraj wrocilam z pl do de, wizyta jutro- połówkowe. To dziwne pieczenie przeszlo, moze za mało piłam? Na wlasna reke wzielam magnez i dzisiejsza noc bez skurczów i kołatania serca, ale brak sił nadal trzyma, wiec chociaz morfologie mam nadzieje ze zrobią.

Widze, że dużo z Was zapisalo sie na sesje ciazowe jako modelki za free- i ja też! Nie moge sie doczekać- sesja w plenerze , mozliwosc pozowania w 2 roznych sukniach od fotografki i mozliwosc zabrania rodziny i 10 zdjec w zamian za mozliwosc ich udostepnienia, a normalnie taka sesja ok 200euro ( oczywiscie moge dokupic wiecej zdjec) - czekam az brzuch jeszcze troszke urosnie, moze tak z 4 tygodnie bo juz jest niezla pileczka.

Zapisalam sie tez na krotki kurs przygotowujacy do porodu- tylko 3 spotkania specjalnie dla mam ktore juz rodzily wiec bez zadnej nauki oddychania- krotka powtorka z karmienia piersia, troche " przerabianie" 1 porodu i najwazniejsze- jak ulozyc interakcje pierwszego dziecka z nowym rodzenstwem, mam nadzieje, ze to bedzie sensowne. Do porodu znalazlam tez doulę ( bo tym razem nie biore meza z wielu wzgledow) i jestem spokojniejsza. Tylko ona mi dala rozne zadania np jaka chce muzyke do porodu.. eee nie mam pomyslu a Wy? podrzućcie coś. to samo z aromaterapią podobno pomaga sie zrelaksowac skupic i pomaga usmierzac bol ale jakie zapachy? musze o tym poczytac.

conte, powodzenia, trzymam kciuki, dawaj xnac jak bedziesz mogla.

różyczka bardzo mi przykro, że zostalas tak okropnie potraktowana, moim zdaniem to nie kwestia nfz czy nie tylko czlowieka i jego charakteru, trafilas na dziwnego lekarza. tak jak pisza dziewczyny koniecznie poszukaj innego- trzeba sprawdzic gdzie sie zagniezdzila ciaza chocby ze wzgledu na ryzyko pozamacicznej i porobic podstawowe badania.
    Cieszę się, że już jest lepiej 😊 to jutro trzymamy kciuki za wizytę, o której masz?

Ja wczoraj dostałam od ginekologa zalecenie brania magnezu dwa razy dziennie. Na początku nie suplementowałam.

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kochane moje 🤗

Ale dzisiaj będą emocje, cały dzień o Tobie będę myślała 🥰

👫 31lat

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ