W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka9204 wrote:Ślicznotka 💗
O dzisiaj też padł rozmiar stopy, u nas to 3cm. Fajnie, że Nasi mężowie podejrzeli maluchy 🥰 mój synek na każdej wizycie śpi, ciekawe czy później też będzie z niego taki śpioch.Poziomka9204, Olo323, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane, pisze tutaj do przyszłych mamusi i tych które mamusiami już są
mam do was sprawę.
Dzisiaj wypada mi 6 tydzień i 1 dzień ciąży. Miałam wizytę u ginekologa ale… lekarka odmówiła mi jakiegokolwiek badania bo stwierdziła ze jest za wczesnie.. gdy powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na usg już w 5 tygodniu pokazał się pęcherzyk a w 7 już serduszko to odpowiedziała głupio że dzisiaj mi nie powie ze czy jestem w ciąży i zaprosiła na wizytę 20 września! Ja już będę w 10 tygodniu!!
Czy to podejscie dla was jest normalne? Spotykałyście się z tym? 😭 -
U mnie przed ciążą 8 z przodu, spadło przez mdłości i wymioty do 7 z przodu ale znowu prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży.
Ale ja siebie w pełni akceptuję więc nie mam z tym problemu a cieszę się, że malutka zdrowa i nieważne ile przytyję - jakoś zrzucę ☺️Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:U mnie przed ciążą 8 z przodu, spadło przez mdłości i wymioty do 7 z przodu ale znowu prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży.
Ale ja siebie w pełni akceptuję więc nie mam z tym problemu a cieszę się, że malutka zdrowa i nieważne ile przytyję - jakoś zrzucę ☺️Blondyna.B lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Różyczka954 wrote:Cześć kochane, pisze tutaj do przyszłych mamusi i tych które mamusiami już są
mam do was sprawę.
Dzisiaj wypada mi 6 tydzień i 1 dzień ciąży. Miałam wizytę u ginekologa ale… lekarka odmówiła mi jakiegokolwiek badania bo stwierdziła ze jest za wczesnie.. gdy powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na usg już w 5 tygodniu pokazał się pęcherzyk a w 7 już serduszko to odpowiedziała głupio że dzisiaj mi nie powie ze czy jestem w ciąży i zaprosiła na wizytę 20 września! Ja już będę w 10 tygodniu!!
Czy to podejscie dla was jest normalne? Spotykałyście się z tym? 😭 -
Różyczka954 wrote:Cześć kochane, pisze tutaj do przyszłych mamusi i tych które mamusiami już są
mam do was sprawę.
Czy to podejscie dla was jest normalne? Spotykałyście się z tym? 😭
Hej zmień lekarza... Musi wykonać badanie chociażby sprawdzić czy jest pęcherzyk ciążowy we właściwym miejscu itp. a do 10 tygodnia to trzeba mieć dużo badań zrobionych także wizyta jak najbardziej po 6 tygodniu teraz by Ci się przydała. Także szukaj innego lekarza na za tydzień żeby było już może serduszko widocznePoziomka9204, Różyczka954, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Hej zmień lekarza... Musi wykonać badanie chociażby sprawdzić czy jest pęcherzyk ciążowy we właściwym miejscu itp. a do 10 tygodnia to trzeba mieć dużo badań zrobionych także wizyta jak najbardziej po 6 tygodniu teraz by Ci się przydała. Także szukaj innego lekarza na za tydzień żeby było już może serduszko widoczne
Już myślałam, ze to może ja nerwowo podeszłam do sytuacji ale faktycznie lekarz powinien jakkolwiek mnie zbadać…
Szukam kogoś nowego i mam nadzieje, ze będą mieć wolne terminy 😭 -
Różyczka954 wrote:Już myślałam, ze to może ja nerwowo podeszłam do sytuacji ale faktycznie lekarz powinien jakkolwiek mnie zbadać…
Szukam kogoś nowego i mam nadzieje, ze będą mieć wolne terminy 😭
A była sprywatnie czy na nfz?Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Różyczka954 wrote:Pierwszy raz poszłam na NFZ i chyba ostatni
Dawno nie byłam na wizycie na NFZ ale ja też bym zmieniła lekarza, bo chciałabym jednak wiedzieć czy pęcherzyk jest na swoim miejscu a w 6tc lekarz już to powinien zobaczyć. Zmień kochana lekarza i nie męcz się z kimś z kim nie złapałaś wspólnego języka (szczególnie jeżeli myślałaś, że będzie Twoją prowadzącą ciążę).Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Blondyna jaki śliczny maluszek ♥️😍 jaka wielka stopa 😅
Livka, gratulacje ♥️ nie pisałam na sierpniu, to tutaj;)
Różyczka, nie to nie jest normalne. Na tym etapie ważny jest chociaż pęcherzyk ciążowy i jego lokalizacja żeby wykluczyć cp, które może być zagrożeniem życia i zdrowia. Wiadomo, że wszystko pewnie będzie ok, ale lekarz powinien to sprawdzić. Poza tym, jak już pisały dziewczyny, do tego czasu musisz już zrobić badania krwi itd. niestety olewcze podejście na NFZ 😒
Conte, o której jutro szpital ✊? Jak się czujesz?Blondyna.B lubi tę wiadomość
-
Różyczka jeszcze powiem jako anegdotkę, że w straconej ciąży poszłam do takiej pani doktor na NFZ, co podczas badania dopochwowego zartowała sobie z położną, nie uwidoczniła zarodka, mimo że u mojego lekarza kilka dni wcześniej był, nie słuchała, że jestem na takim etapie ciąży, że nie ma prawa nie być nic widać, totalnie olała moje słowa, w dodatku po pytaniu z jej strony ,która ciąża, i mojej odpowiedzi ,trzecia, wybuchnęły śmiechem z położną🤬 może jestem dość młoda ale to było bezczelne bo choćbym miała 18 lat, to im nic do tego. Tę ciążę straciłam, ale właśnie pokazuję, jak bardzo nieprofesjonalne podejście mają niektórzy lekarze na NFZ- oczywiście pewnie prywatnie też, ale tu masz szersze pole wyboru, łatwiej znaleźć termin itd.
-
conte wrote:Cześć Kochana! Jak tam Maya? I jak Ty się masz? Opowiadaj nam tu 🙂
pogodna mała cudna dziewczynka a przy tym mały leniuszek który nie chce się obracać 😜
Mamy z nią dużo szczęścia bo na prawdę nie jest wymagającym dzieckiem i od kiedy skończyła 2 mies przesypia całe noce 🙏 anioł nie dziecko 😜
Pwoedz Conte jak się czujesz? Niesamowite że już dni odliczasz ♥️Nati94, conte lubią tę wiadomość
-
Różyczka dziewczyny dobrze mówią - zmień lekarza. A ta lekarkę bym gdzieś zgłosiła. Na jakiej podstawie ona odmawia zbadania Ciebie 😵 szok
Nati przykra historiaOlo323 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Różyczka jeszcze powiem jako anegdotkę, że w straconej ciąży poszłam do takiej pani doktor na NFZ, co podczas badania dopochwowego zartowała sobie z położną, nie uwidoczniła zarodka, mimo że u mojego lekarza kilka dni wcześniej był, nie słuchała, że jestem na takim etapie ciąży, że nie ma prawa nie być nic widać, totalnie olała moje słowa, w dodatku po pytaniu z jej strony ,która ciąża, i mojej odpowiedzi ,trzecia, wybuchnęły śmiechem z położną🤬 może jestem dość młoda ale to było bezczelne bo choćbym miała 18 lat, to im nic do tego. Tę ciążę straciłam, ale właśnie pokazuję, jak bardzo nieprofesjonalne podejście mają niektórzy lekarze na NFZ- oczywiście pewnie prywatnie też, ale tu masz szersze pole wyboru, łatwiej znaleźć termin itd.
Przykro mi bardzo
Mam nadzieje, że będzie mniej takich lekarzy. Narazie odpuszczam NFZ. Wole poszukać kogoś prywatnie ale przynajmniej będę miała pewność, ze ktoś o mnie zadba a nie oleje -
Różyczka954 wrote:Przykro mi bardzo
Mam nadzieje, że będzie mniej takich lekarzy. Narazie odpuszczam NFZ. Wole poszukać kogoś prywatnie ale przynajmniej będę miała pewność, ze ktoś o mnie zadba a nie oleje -
Nati ale znieczulica 🥺🥺
Cudne wieści z wizyt 😍
Conte, Ciebie tną jutro, jesteś już w szpitalu? Jak samopoczucie?Blondyna.B, Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati94 wrote:Różyczka jeszcze powiem jako anegdotkę, że w straconej ciąży poszłam do takiej pani doktor na NFZ, co podczas badania dopochwowego zartowała sobie z położną, nie uwidoczniła zarodka, mimo że u mojego lekarza kilka dni wcześniej był, nie słuchała, że jestem na takim etapie ciąży, że nie ma prawa nie być nic widać, totalnie olała moje słowa, w dodatku po pytaniu z jej strony ,która ciąża, i mojej odpowiedzi ,trzecia, wybuchnęły śmiechem z położną🤬 może jestem dość młoda ale to było bezczelne bo choćbym miała 18 lat, to im nic do tego. Tę ciążę straciłam, ale właśnie pokazuję, jak bardzo nieprofesjonalne podejście mają niektórzy lekarze na NFZ- oczywiście pewnie prywatnie też, ale tu masz szersze pole wyboru, łatwiej znaleźć termin itd.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰