X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ślicznotka 💗
    O dzisiaj też padł rozmiar stopy, u nas to 3cm. Fajnie, że Nasi mężowie podejrzeli maluchy 🥰 mój synek na każdej wizycie śpi, ciekawe czy później też będzie z niego taki śpioch.
    Moja spała zawsze a dziś kopała i uderzała w głowicę 😅

Poziomka9204, Olo323, Wojcinka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Różyczka954 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, pisze tutaj do przyszłych mamusi i tych które mamusiami już są :( mam do was sprawę.

Dzisiaj wypada mi 6 tydzień i 1 dzień ciąży. Miałam wizytę u ginekologa ale… lekarka odmówiła mi jakiegokolwiek badania bo stwierdziła ze jest za wczesnie.. gdy powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na usg już w 5 tygodniu pokazał się pęcherzyk a w 7 już serduszko to odpowiedziała głupio że dzisiaj mi nie powie ze czy jestem w ciąży i zaprosiła na wizytę 20 września! Ja już będę w 10 tygodniu!!

Czy to podejscie dla was jest normalne? Spotykałyście się z tym? 😭

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed ciążą 8 z przodu, spadło przez mdłości i wymioty do 7 z przodu ale znowu prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży.
    Ale ja siebie w pełni akceptuję więc nie mam z tym problemu a cieszę się, że malutka zdrowa i nieważne ile przytyję - jakoś zrzucę ☺️

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Moja spała zawsze a dziś kopała i uderzała w głowicę 😅
    Specjalnie dla tatusia 🥰

Blondyna.B lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    U mnie przed ciążą 8 z przodu, spadło przez mdłości i wymioty do 7 z przodu ale znowu prawie wróciłam do wagi sprzed ciąży.
    Ale ja siebie w pełni akceptuję więc nie mam z tym problemu a cieszę się, że malutka zdrowa i nieważne ile przytyję - jakoś zrzucę ☺️
    W sumie ja też aż tak bardzo się tym nie przejmuję, zwłaszcza, że maluch ładnie rośnie 😊 wybiegamy na spacerach.

👫 33lata

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Cześć kochane, pisze tutaj do przyszłych mamusi i tych które mamusiami już są :( mam do was sprawę.

Dzisiaj wypada mi 6 tydzień i 1 dzień ciąży. Miałam wizytę u ginekologa ale… lekarka odmówiła mi jakiegokolwiek badania bo stwierdziła ze jest za wczesnie.. gdy powiedziałam, że w poprzedniej ciąży na usg już w 5 tygodniu pokazał się pęcherzyk a w 7 już serduszko to odpowiedziała głupio że dzisiaj mi nie powie ze czy jestem w ciąży i zaprosiła na wizytę 20 września! Ja już będę w 10 tygodniu!!

Polecam zmienić lekarza

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Polecam zmienić lekarza

Tak zrobię. To moja pierwsza wizyta i ostatnia. Problem w tym, że kolejna wizyta u innego ginekologa dopiero za 2 tygodnie a wiecie.. nerwy zżerają od środka

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:

Hej zmień lekarza... Musi wykonać badanie chociażby sprawdzić czy jest pęcherzyk ciążowy we właściwym miejscu itp. a do 10 tygodnia to trzeba mieć dużo badań zrobionych także wizyta jak najbardziej po 6 tygodniu teraz by Ci się przydała. Także szukaj innego lekarza na za tydzień żeby było już może serduszko widoczne

Poziomka9204, Różyczka954, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Hej zmień lekarza... Musi wykonać badanie chociażby sprawdzić czy jest pęcherzyk ciążowy we właściwym miejscu itp. a do 10 tygodnia to trzeba mieć dużo badań zrobionych także wizyta jak najbardziej po 6 tygodniu teraz by Ci się przydała. Także szukaj innego lekarza na za tydzień żeby było już może serduszko widoczne

Już myślałam, ze to może ja nerwowo podeszłam do sytuacji ale faktycznie lekarz powinien jakkolwiek mnie zbadać…
    Szukam kogoś nowego i mam nadzieje, ze będą mieć wolne terminy 😭

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Już myślałam, ze to może ja nerwowo podeszłam do sytuacji ale faktycznie lekarz powinien jakkolwiek mnie zbadać…
    Szukam kogoś nowego i mam nadzieje, ze będą mieć wolne terminy 😭

A była sprywatnie czy na nfz?

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A była sprywatnie czy na nfz?

Pierwszy raz poszłam na NFZ i chyba ostatni

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Pierwszy raz poszłam na NFZ i chyba ostatni

Dawno nie byłam na wizycie na NFZ ale ja też bym zmieniła lekarza, bo chciałabym jednak wiedzieć czy pęcherzyk jest na swoim miejscu a w 6tc lekarz już to powinien zobaczyć. Zmień kochana lekarza i nie męcz się z kimś z kim nie złapałaś wspólnego języka (szczególnie jeżeli myślałaś, że będzie Twoją prowadzącą ciążę).

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna jaki śliczny maluszek ♥️😍 jaka wielka stopa 😅

Livka, gratulacje ♥️ nie pisałam na sierpniu, to tutaj;)

Różyczka, nie to nie jest normalne. Na tym etapie ważny jest chociaż pęcherzyk ciążowy i jego lokalizacja żeby wykluczyć cp, które może być zagrożeniem życia i zdrowia. Wiadomo, że wszystko pewnie będzie ok, ale lekarz powinien to sprawdzić. Poza tym, jak już pisały dziewczyny, do tego czasu musisz już zrobić badania krwi itd. niestety olewcze podejście na NFZ 😒

Conte, o której jutro szpital ✊? Jak się czujesz?

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka jeszcze powiem jako anegdotkę, że w straconej ciąży poszłam do takiej pani doktor na NFZ, co podczas badania dopochwowego zartowała sobie z położną, nie uwidoczniła zarodka, mimo że u mojego lekarza kilka dni wcześniej był, nie słuchała, że jestem na takim etapie ciąży, że nie ma prawa nie być nic widać, totalnie olała moje słowa, w dodatku po pytaniu z jej strony ,która ciąża, i mojej odpowiedzi ,trzecia, wybuchnęły śmiechem z położną🤬 może jestem dość młoda ale to było bezczelne bo choćbym miała 18 lat, to im nic do tego. Tę ciążę straciłam, ale właśnie pokazuję, jak bardzo nieprofesjonalne podejście mają niektórzy lekarze na NFZ- oczywiście pewnie prywatnie też, ale tu masz szersze pole wyboru, łatwiej znaleźć termin itd.

age.png

💔11.2021 synek
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cześć Kochana! Jak tam Maya? I jak Ty się masz? Opowiadaj nam tu 🙂
    Maya super :) pogodna mała cudna dziewczynka a przy tym mały leniuszek który nie chce się obracać 😜

Mamy z nią dużo szczęścia bo na prawdę nie jest wymagającym dzieckiem i od kiedy skończyła 2 mies przesypia całe noce 🙏 anioł nie dziecko 😜

Pwoedz Conte jak się czujesz? Niesamowite że już dni odliczasz ♥️

Nati94, conte lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka dziewczyny dobrze mówią - zmień lekarza. A ta lekarkę bym gdzieś zgłosiła. Na jakiej podstawie ona odmawia zbadania Ciebie 😵 szok

Nati przykra historia :(

Olo323 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Różyczka jeszcze powiem jako anegdotkę, że w straconej ciąży poszłam do takiej pani doktor na NFZ, co podczas badania dopochwowego zartowała sobie z położną, nie uwidoczniła zarodka, mimo że u mojego lekarza kilka dni wcześniej był, nie słuchała, że jestem na takim etapie ciąży, że nie ma prawa nie być nic widać, totalnie olała moje słowa, w dodatku po pytaniu z jej strony ,która ciąża, i mojej odpowiedzi ,trzecia, wybuchnęły śmiechem z położną🤬 może jestem dość młoda ale to było bezczelne bo choćbym miała 18 lat, to im nic do tego. Tę ciążę straciłam, ale właśnie pokazuję, jak bardzo nieprofesjonalne podejście mają niektórzy lekarze na NFZ- oczywiście pewnie prywatnie też, ale tu masz szersze pole wyboru, łatwiej znaleźć termin itd.

Przykro mi bardzo :(
    Mam nadzieje, że będzie mniej takich lekarzy. Narazie odpuszczam NFZ. Wole poszukać kogoś prywatnie ale przynajmniej będę miała pewność, ze ktoś o mnie zadba a nie oleje

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka954 wrote:
    Przykro mi bardzo :(
    Mam nadzieje, że będzie mniej takich lekarzy. Narazie odpuszczam NFZ. Wole poszukać kogoś prywatnie ale przynajmniej będę miała pewność, ze ktoś o mnie zadba a nie oleje
    Nie, to nie jest tak, że każdy na NFZ taki jest. Czytaj opinie, napisz na forum mam z okolicy- można znaleźć normalnych lekarzy. Trzymam kciuki

age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ale znieczulica 🥺🥺

Cudne wieści z wizyt 😍

Conte, Ciebie tną jutro, jesteś już w szpitalu? Jak samopoczucie?

Blondyna.B, Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Obłęd... znajoma miała zagrożona ciążę, spędziła w szpitalu miesiąc, po czym lekarz jej powiedział, żeby się nie przyzwyczajała bo z tego nic nie będzie, a jest jeszcze młoda to urodzi sobie kolejne dziecko. Przeleżała pół ciąży i urodziła zdrowego synka na dyżurze tego dziada.

👫 33lata

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ