Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny 🤞☺️

cslza, Chrupka lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie co mnie w nocy złapało..wstałam siku i mało nie upadłam na ziemię..czułam, jakby ktoś mnie popychał, w głowie wirowało. Zmierzyłam cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Bałam się iść spać 😨 obudziłam męża, czy mu nic nie jest, bo już do głowy przyszedł mi czad/gaz itd ale mamy czujniki..rano po wstaniu podobnie ale już lżej..nigdy tak dziwnie się nie czułam.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Słuchajcie co mnie w nocy złapało..wstałam siku i mało nie upadłam na ziemię..czułam, jakby ktoś mnie popychał, w głowie wirowało. Zmierzyłam cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Bałam się iść spać 😨 obudziłam męża, czy mu nic nie jest, bo już do głowy przyszedł mi czad/gaz itd ale mamy czujniki..rano po wstaniu podobnie ale już lżej..nigdy tak dziwnie się nie czułam.
    Może mały coś uciskał? Ja tak miewam czasami jak leżę i czuje jakbym odpływała, ciemno się robi przed oczami, duszno. Zmienię pozycje i często przechodzi. Lekarz powiedział ze może być tak ze mały się akurat ułoży na jakieś tętnicy i niedotleniamy się .

Nati94 lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Współczuję, mam nadzieję, że już lepiej ❤️

Ja wczoraj wymiotowałam całą noc, nic nie spałam, mało co zjadłam, czułam każdy mięsień i każdą kość w ciele. Nie pamiętam kiedy miałam taką niemoc 😥 na szczęście dzisiaj lepiej, został mi ból głowy i starch przed zjedzeniem czegokolwiek.

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, ale z racji na krwawienie miałam USG przez brzuch. Są dwa dzidziutki, u jednego dało się zmierzyć tętno (114), drugi się chował i nie udało się złapać. Kolejna wizyta 12.09, a później albo 24.09 albo 03.10. Mój mąż w końcu sam zobaczył dwa pęcherzyki, totalnie przestał oddychać 😂

Boże jestem tak szczęśliwa i przerażona 😭 poszliśmy zjeść śniadanie na mieście (kolejne, bo znowu jestem głodna) i teraz czekam na wizytę o 12:40.

Ten doktor od USG od razu mi powiedział, że ciąża jest wysokiego ryzyka i do pracy to ja nie wrócę.
    Trudno, dzieci ważniejsze ❤️❤️

Olo323, Blondyna.B, Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204, Grażyna1820, KlaraJa, Nati94, Kalli95, Izet, Milixx, Domi_naturelover, nick nieaktualny, Chrupka , Oliwia23 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja po USG, ale z racji na krwawienie miałam USG przez brzuch. Są dwa dzidziutki, u jednego dało się zmierzyć tętno (114), drugi się chował i nie udało się złapać. Kolejna wizyta 12.09, a później albo 24.09 albo 03.10. Mój mąż w końcu sam zobaczył dwa pęcherzyki, totalnie przestał oddychać 😂

Boże jestem tak szczęśliwa i przerażona 😭 poszliśmy zjeść śniadanie na mieście (kolejne, bo znowu jestem głodna) i teraz czekam na wizytę o 12:40.

Ten doktor od USG od razu mi powiedział, że ciąża jest wysokiego ryzyka i do pracy to ja nie wrócę.

Super czekamy na dalsze dobre wieści ❤️

cslza lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza ale numer! Gratulacje 😍

Słuchajcie dziewczyny, byliśmy wczoraj na wycieczce na Kasprowym Wierchu. Sytuacja taka: Wchodzimy do kolejki. Wpuszczają po 60 osób. Mąż ze złożonym wózkiem a ja z plecakiem na plecach i córka za rękę. Jeden Pan i Pani puścili nas na siedzenie. Usiadlysmy i wtedy komunikat że siedzenia dostępne dla kobiet w ciąży, z dziecmi małymi oraz dla niepełnosprawnych. Dojechaliśmy do połowy, gdzie przesiadka i od połowy już stałyśmy. W drodze powrotnej też stałyśmy, mimo, że byłyśmy na początku kolejki i dazylysmy aby sobie usiąść, to za 1 razem wyprzedziła mnie jakaś sporych rozmiarów baba, która zajęła cała szerokość siedzenia 🤦🏻‍♀ a po przesiadce nastolatki 🤷‍♀️ i tak stałam z plecakiem i dzieckiem trzymającym się za rękę i wolajacym, żeby wziąć je na ręce. 🙈

cslza lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

Słuchajcie dziewczyny, byliśmy wczoraj na wycieczce na Kasprowym Wierchu. Sytuacja taka: Wchodzimy do kolejki. Wpuszczają po 60 osób. Mąż ze złożonym wózkiem a ja z plecakiem na plecach i córka za rękę. Jeden Pan i Pani puścili nas na siedzenie. Usiadlysmy i wtedy komunikat że siedzenia dostępne dla kobiet w ciąży, z dziecmi małymi oraz dla niepełnosprawnych. Dojechaliśmy do połowy, gdzie przesiadka i od połowy już stałyśmy. W drodze powrotnej też stałyśmy, mimo, że byłyśmy na początku kolejki i dazylysmy aby sobie usiąść, to za 1 razem wyprzedziła mnie jakaś sporych rozmiarów baba, która zajęła cała szerokość siedzenia 🤦🏻‍♀ a po przesiadce nastolatki 🤷‍♀️ i tak stałam z plecakiem i dzieckiem trzymającym się za rękę i wolajacym, żeby wziąć je na ręce. 🙈

Ah ta znieczulica... ja zawsze puszczam mamy z małym dzieckiem, przecież te małe nóżki nie rozumieją, że ludzie są zj*bani 🤦‍♀️ a wszyscy dookoła jak głusi, nikt nie słyszy ani komunikatu ani dziecka 🙄

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

Ja ostatnio stałam na poczcie z 30minut, gdzie też wszędzie komunikaty, że w pierwszej kolejności obsługiwane kobiety w ciąży. Dobrze, że nie było upał, jakoś wytrzymałam, ale fakt ludzi to w ogóle nie interesuje.

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

💗💗💗💗💗

cslza lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny cześć z was pewnie mnie pamięta. Moje starania o drugie dziecko zakończyły się niestety niepowodzeniem. Zostało mi jednak trochę leków:
    Neoparin 0.4
    Encorton 5mg
    Luteina dopochwowa 100mg
    Siofor 500mg
    Jak któraś potrzebuje to piszcie na email [email protected]

Pozdrawiam wszystkie rośnijcie zdrowo 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 12:54

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze jeszcze nie zdażyło mi się żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce w żadnym sklepie. Ja zawsze jak tylko widziałam to przepuszczalam. Ale teraz jak sama jestem w ciąży to widzę jak bardzo jest to potrzebne, wiele razy poziom energii na prawdę leci łeb na szyje i stojąc w tej kolejce nie raz robi się duszno o słabo. Na szczęście zazwyczaj chodzę z mężem i on zostaje w kolejce, a ja lecę do samochodu.
    Ale dziś byłam sama kupić coś na obiad, ba szczęście kolejki nie było. Za mną ustawiła sie taka miła starsza Pani , sama do mnie zagadala 😁 na kiedy mam szczęśliwy dzień i wychwalała ze pięknie wyglądam bo ona to wyglądała jak wieloryb 😂🙈 No w szoku byłam ze ktoś obcy potrafił tak zagadać .

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Gratulacje ❤️ u Was w rodzinie są jakieś bliźniaki?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Współczuję, mam nadzieję, że już lepiej ❤️

Ja wczoraj wymiotowałam całą noc, nic nie spałam, mało co zjadłam, czułam każdy mięsień i każdą kość w ciele. Nie pamiętam kiedy miałam taką niemoc 😥 na szczęście dzisiaj lepiej, został mi ból głowy i starch przed zjedzeniem czegokolwiek.
    Duzo zdrówka 🥺

Calza, super ♥️

cslza, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek to mnie nerw łapie. Ja zawsze puszczam starsze osoby, ale takie, którym widzę, że ciężko po prostu. Kobiety w ciąży, z maluchem też. Za to w tych 3 ciążach to mnie ktoś puścił może kilka razy, za to ja sama chodziłam do kas pierwszeństwa i na początek. Teraz raz skorzystałam na poczcie, to mezczyzni w kolejce nie mieli problemu, a pani, która już była obsługiwana zmierzyła mnie chamsko od góry do dołu. Buraki, kompletny brak wychowania. Dziś w biedrze też nikt mnie nie puścił, ale wszyscy obejrzeli sobie brzuch 🤬

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w labie, dopki nie było numerków, to raz baba mnie nawyzywała w kolejce 🤬 nie wiem jak gdzieś indziej ale Warmia Mazury to dno jeśli chodzi o kulturę.

age.png

💔11.2021 synek
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Gratulacje ❤️ u Was w rodzinie są jakieś bliźniaki?

To będą pierwsze :)

KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nigdy nikt mnie nie przepuścił w kolejce 😅 (chyba że musiał przy badaniu glukozy) W sklepie ludzie udają, że mnie nie widzą (a trudno mnie teraz nie zauważyć 😅). A wiecie co mnie najbardziej irytuje? Że niektórzy mówią "ja nie przepuszczam jak się nie upomnie, jakby poprosiła to na pewno bym ją przepuścił" i serio czasami może bym się upomniała, a na pewno gdybym się źle czuła, ale czasami przypomina mi się historia znajomej która prosząc o przepuszczenie usłyszała teksty typu że "skoro idzie na zakupy to znaczy że ma do tego siły", "ciąża to nie choroba" i oczywiście te pełne oburzenia wzdychania. Jeżeli dobrze się czuje to uważam że ważniejszy jest mój spokój, sytuacje stresujące bardzo wpływają teraz na moje ciśnienie, które i tak jest wysokie, więc nie jest to tego warte (chyba że źle bym się czuła, to wtedy na pewno bym się przypomniała).

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    To będą pierwsze :)

Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepuszczanie w kolejce to tragedia...
    Kilka razy mi się zdarzyło ale to kasjerka mnie wołała a nie ktoś puścił - chyba, że jedna osoba w kilkuosobowej kolejce 😔
    A testy "trzeba się upominać" to jak płachta ma byka 😅

Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ