X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ci emeryci to są w ogóle ewenementy, wystarczy popatrzeć jak biegną na zielone bądź pulsujące światło na przejściu dla pieszych 🤣

Dziewczyny, co do wyprawki, polecam Wam kupować jasne ciuszki, te ciemne i bardxo kolorowe, mają dużo barwnika w sobie mimo prania, mogą uczulać i to z doświadczenia pisze. Misio miał raz założone bordowe body i zaraz miał wysypkę więc od razu wszystkie takie ubranka do pralki i 4x w 60° prałam.

Ja z kosmetyków to kupiłam oilatum do kąpieli, oliwkę nivea, husteczki nivea, pampersy używamy lupilu, z kremów kupiłam alantan plus i sudocrem - na razie się nie przydały, do tego aspirator do noska. I mega Wam polecam inhalator, zaraz wstawię zdjęcie opakowania. Jest bezprzewodowy, malutki i nie brzęczy, słychać tylko jak para leci z niego, nasz Michaś miał jakieś kozy w nosku i uruchomiliśmy go właśnie dziś ☺️
    Z rzeczy, które używam polecam też Neno Vita 5w1, podgrzewacz u nas działa 24/7, sterylizujemy w nim wszystko! I mam też muszlowy laktator babyono ale chyba mam za duże piersi do niego 😆

Btw, któraś z Was pytała o moją laktacja, zapomniałam odpisać 🙈 walczę dalej - femaltiker, karmi 0%, hektolitry wody, lactinova mama ale ściągam bardzo małe ilości. Wszystko co ściągnąć podaję mu w pierwszej kolejności, jak to wypije to dorabiam mu mm. Przez nakładki jak przystawiam Michasia do piersi to on to traktuje jak smoczek, dydła ale nie połyka tego co mu poleci🙈 dziś się cieszyłam bo leżał przy cycku i ciumkał dobre 40 min, podnoszę go patrze a tam cały policzek w mleku i łóżko zalane 🙉
    Biorę rady do serducha ❤️

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kosmetyków lubimy HiPP. Polecam bloga srokao.

Niezłe macie historie z tymi kasami itd..u nas nie ma żadnych szyldów, mimo że w wielu biedronkach i netto już są. Małe miasteczko..

Anetko, ja nie wiem w sumie co mi było. Dziś jestem słabsza cały dzień. Może to też przemęczenie..córka nie spała ostatnio w nocy, teraz codziennie wstajemy rano, odwożę córkę do przedszkola, ale ubrać uczesać i ogarnąć trzeba też młodszą..zobaczymy jak jutro będzie.

Jutro wizyta ♥️

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Z kosmetyków lubimy HiPP. Polecam bloga srokao.

Niezłe macie historie z tymi kasami itd..u nas nie ma żadnych szyldów, mimo że w wielu biedronkach i netto już są. Małe miasteczko..

Anetko, ja nie wiem w sumie co mi było. Dziś jestem słabsza cały dzień. Może to też przemęczenie..córka nie spała ostatnio w nocy, teraz codziennie wstajemy rano, odwożę córkę do przedszkola, ale ubrać uczesać i ogarnąć trzeba też młodszą..zobaczymy jak jutro będzie.

Jutro wizyta ♥️
    Na którą jutro wizyta? Ja mam połówkowe na 12 😊

👫 33lata

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Na którą jutro wizyta? Ja mam połówkowe na 12 😊
    15.15 dopiero..trzymam ✊✊

Poziomka9204, Olo323, cslza lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    619149ddba10.jpg

My dostaliśmy ten inhalator w prezencie od mojej siostry, jest naprawdę mega fajny, malutki, można go wszędzie wziąć i inhalować się nawet w samochodzie 🙂

Poziomka9204, Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ja czekam na wiadomości co u Stasia 🥰

Nati94 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    619149ddba10.jpg

My dostaliśmy ten inhalator w prezencie od mojej siostry, jest naprawdę mega fajny, malutki, można go wszędzie wziąć i inhalować się nawet w samochodzie 🙂
    Robię screena, inhalator to coś, czego poszukuję od lat(dobry). A powiedz mi, jak puszcza parę? Da się nim trochę nawilżyć powietrze obok dziecka roztworem pary? Mój dość słabo i ciągle się zacina- mam chyba microlife.

Poziomka, ja też czekam na wiadomości od Ciebie. Połówkowe to brzmi już naprawdę poważnie ✊

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza świetne wieści! 😍
    U mnie na początku były dwa pęcherzyki (bez stymulacji), ale jeden pęcherzyk się wchłonął. Mam nadzieję, że krwawienie ustąpi, dbajcie o siebie 😊

Miałam dzisiaj dużo załatwień, a w dodatku się nie wyspalam, więc ledwo żyję..
    Nadrobiłam was w końcu 🙈

U nas wszystko w jak najlepszym porządku ❤️
    Księżniczka waży 219 gram 🥺
    Nie zdążyłam zjeść nic słodkiego przed wizytą, więc smacznie sobie spała, a doktorek nie chciał jej budzić 😅
    Nie mam ładnego zdjęcia, jedno tylko bardzo niewyraźne.

Możecie mi powiedzieć, w którym tygodniu byłyście zrobić drugie prenatalne? Mówił mi, że najlepiej zrobić w 21 tygodniu, ale kazał się zapisać na początek października, a to już będzie 22tc 🙄

Następna wizyta 26 września 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 20:02

Angelaaaa, Olo323, Grażyna1820, Nati94, cslza, Poziomka9204, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Robię screena, inhalator to coś, czego poszukuję od lat(dobry). A powiedz mi, jak puszcza parę? Da się nim trochę nawilżyć powietrze obok dziecka roztworem pary? Mój dość słabo i ciągle się zacina- mam chyba microlife.

Poziomka, ja też czekam na wiadomości od Ciebie. Połówkowe to brzmi już naprawdę poważnie ✊
    Aż tak to raczej nie ale ma 2 tryby co do ilości puszczanej pary. Michaś dziś po inhalacji miał wąsy z pary 🤭 no i nie był jakiś mega drogi, coś ok 130 zł w tym chyba 40 fiolek soli 5ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 20:03

Nati94 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Możecie mi powiedzieć, w którym tygodniu byłyście zrobić drugie prenatalne? Mówił mi, że najlepiej zrobić w 21 tygodniu, ale kazał się zapisać na początek października, a to już będzie 22tc 🙄
    Najlepiej po 20+0 ale wiadomo nie za późno bo dzieci szybko rosną i może być "za duże" chociaż w 1 trymestrze ma to większe znaczenie. Możesz robić do 22+6

Super wiadomości ☺️

Chrupka lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Cslza świetne wieści! 😍
    U mnie na początku były dwa pęcherzyki (bez stymulacji), ale jeden pęcherzyk się wchłonął. Mam nadzieję, że krwawienie ustąpi, dbajcie o siebie 😊

Nadrobiłam was w końcu 🙈

Nie zdążyłam zjeść nic słodkiego przed wizytą, więc smacznie sobie spała, a doktorek nie chciał jej budzić 😅

Ja miałam mieć jakoś po 22tc ale miałam wcześniej wizytę u mojej lekarki i wtedy mała wyszła +5 dni do przodu więc kazała powiadomić w rejestracji że muszą mi termin zmienić 🤪

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka u mnie było równo 22+0. 😘.

Conte, kupię go 😁

age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie zerknęłam i u mnie tez było 22+0 :)

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Trzymam kciuki, Stasie to super chłopaki :)

Nati94 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zrobiłam dziś zakupy apteczne 😱
    A teraz dopiero przeczytałam o tym inhalatorze 😅
    Kurczę przeraża mnie ile tego jest 😳😱
    Zostały mi tylko jakieś koszule/piżamy do porodu (polecacie jakieś?)
    i jakie czapeczki kupić?
    I zostanie fotelik i chyba jesteśmy gotowi 🙈

Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Cslza świetne wieści! 😍

Nadrobiłam was w końcu 🙈

Pięknie rośnie 🥰

Ja mam jutro, będzie 21+5, lekarz sam sugerował taki termin 😊

👫 33lata

• Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    i jakie czapeczki kupić?
    Idę w Dolce Sonno, te sukienkowe. Mam jedną większą, teraz domowilam mniejszą - obie bez rękawów. Myślę o wzięciu jeszcze czegoś z rękawami na potem.
    Też dziś przy okazji swoich zakupów aptecznych dorzuciłam kilka rzeczy dla młodej. Po trochu jakoś się to skompletuje :)

Poziomka9204, Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    i jakie czapeczki kupić?
    Jak masz mały biust to mam 2 do sprzedania. Kupiłam w sklepie odbrzuszkadomaluszka.com i dla mnie są nieodpowiednie bo guma, która ma iść pod biust, jest na nim 😅 mam granatowa i szara, granatowa w ogóle nie użyta, szara tylko raz.
    Ja czapeczki kupowałam na allegro i w pepco, cienkie, takie podomki jak to mówię na "po kąpaniu".

Wklejam link do koszule, ja mam bodajże rozmiar M ale sprawdzę jutro. Niestety na mój biust 80H się nie nadają. Jak któraś ma chęć na nie to oddam je po 30 zł szt bo szkoda, żeby leżały u mnie.

https://odbrzuszkadomaluszka.com/pl/p/-Koszula-ciazowa-szara-sypanka-rozmiar-XXL/3138

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 22:50

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też kupię dolce sonno.nie przekonują mnie te misiaczkowo- słodko- pierdzące koszule 🙈(przepraszam, tak je widzę), chcę coś prostego ale żeby czuć się jak człowiek. Ps jeśli chcecie, to po porodzie wcale niezakazane są normalne spodnie+ koszulka. Mi tak było 1000 razy wygodniej po porodzie. W połączeniu z dbaniem o higienę, nic się nie stanie- w większości na to stawiam. Koszula bardziej do porodu i po. No i ja się normalnie malowałam w szpitalu, tak czuję się lepiej a po porodzie to było meeega ważne. z noworodkiem jest milion razy łatwiej, niż ze starszakiem, bo ciągle prawie śpi na początku

age.png

💔11.2021 synek
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc 😊
    W takim razie zadzwonię i zapytam czy wykonuje prenatalne pod koniec września, a jak nie to zapisze się na początku października 😊

Dzisiaj jadę do kuzynki po ubranka dla małej, żeby wiedzieć czy muszę coś jeszcze dokupić 😍

Czekam na wspaniałe wieści z waszych wizyt 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 09:39

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ