Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też odebrałam córkę z przedszkola, mąż poprosił o jedną rzecz z netto, otworzyli nową kasę, idziemy z córką do niej to 2 osoby nas po drodze wyprzedziły 😅(że tak powiem trzeba było odbić w bok tylko do tej drugiej kasy). Powiedziałam do córki na cały głos, że jak będzie dorosła to ma pamiętać o kulturze i puszczać kobiety w ciąży i starszych ludzi, tak żeby buraki słyszeli 😁 lepiej mi🙈 ja też czasami wolę olać pierwszeństwo nawet w dedykowanej kasie, jeśli ok się czuję ale po prostu nie rozumiem, jak można widzieć kogoś w ciąży itd i odwrócić głowę.

Ps mąż by odebrał i poszedł, ale skuwa fundamenty w domu, więc ja ogarniam sprawy przyziemne;)

Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204, Blondyna.B, KlaraJa, cslza lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄
    Każda z nas może mieć naturalnie podwójną owulację ☺️
    Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo brawo Nati ! 👏 mam nadzieje ze zrobiło się im przynajmniej głupio !

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    A w labie, dopki nie było numerków, to raz baba mnie nawyzywała w kolejce 🤬 nie wiem jak gdzieś indziej ale Warmia Mazury to dno jeśli chodzi o kulturę.
    Myślę, że wszędzie jest to samo... Ja mieszkam w centralnej Polsce, byłam świadkiem awantury w Biedronce, bo Pani otworzyła kasę tylko dla Pani ciężarnej. Dodam, że nie było dużo ludzi, ale już dla niektórych 5minut czekania to za dużo.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
    Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:14

Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, KlaraJa, cslza, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    To słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
    Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁
    Za czasów studenckich zawsze bawiły mnie sytuacje, jak "niby" tacy schorowani strauszkowie pędzili na łeb na szyję, żeby tylko usiąść w tramwaju. Ja nie wiem skąd brali wtedy tą energię 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:20

Olo323, Blondyna.B lubią tę wiadomość

👫 31lat

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
    Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
    stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
    Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
    Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀

Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza jak po drugim badaniu?

Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
    Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Słuchajcie co mnie w nocy złapało..wstałam siku i mało nie upadłam na ziemię..czułam, jakby ktoś mnie popychał, w głowie wirowało. Zmierzyłam cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Bałam się iść spać 😨 obudziłam męża, czy mu nic nie jest, bo już do głowy przyszedł mi czad/gaz itd ale mamy czujniki..rano po wstaniu podobnie ale już lżej..nigdy tak dziwnie się nie czułam.

Może jakaś migrena? Teraz zmiana z lata na prawie jesień .. coś może być

Nati94 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja po USG, ale z racji na krwawienie miałam USG przez brzuch. Są dwa dzidziutki, u jednego dało się zmierzyć tętno (114), drugi się chował i nie udało się złapać. Kolejna wizyta 12.09, a później albo 24.09 albo 03.10. Mój mąż w końcu sam zobaczył dwa pęcherzyki, totalnie przestał oddychać 😂

Boże jestem tak szczęśliwa i przerażona 😭 poszliśmy zjeść śniadanie na mieście (kolejne, bo znowu jestem głodna) i teraz czekam na wizytę o 12:40.

Ten doktor od USG od razu mi powiedział, że ciąża jest wysokiego ryzyka i do pracy to ja nie wrócę.
    Trudno, dzieci ważniejsze ❤️❤️

Mocno trzymam kciuki ♥️♥️♥️

cslza lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄

Mi lekarz teraz mówił że jak zaczniemy stymulacje w październiku to żebym się nie zdziwiła jak będą dwa maluchy 🤣

Olo323, KlaraJa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzięłam się na poważnie za wyprawkę:
    Jakie kosmetyki polecacie dla maluszka? Chodzi mi o te do kąpieli?

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Każda z nas może mieć naturalnie podwójną owulację ☺️
    Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków

Tak wiem, ale to jednak rzadkie mimo wszystko ☺️

Aneta2506 mnie też lekarz tak mówił, szczególnie jak było więcej dojrzałych pęcherzyków 😊 w każdym razie mogę Ci życzyć żeby to co powiedział się spełniło? 😄 Masz już w ogóle wyniki AMH?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do wyprawki ja też mam pytanie, szczególnie do conte bo Ty już Młodego masz na świecie 😊 czy lekarz przeprowadzając USG III trym powiedział Ci jaką przewiduje wielkość malucha? Bo koleżanka mi powiedziała żebym poczekała na USG III trym z kupowaniem większości ubranek. U niej lekarz przewidywał że maluch będzie długi i szczupły i taki w rzeczywistości był, także ubranka na 50 jej się praktycznie nie przydały. Ja narazie mam dużo kupionych na 62, bo prędzej czy później do takiej rozmiarówki urośnie i teraz nie wiem ile kupować na 50 a ile na 56. Myślałam, żeby bardziej się skupić na 56 na początek ale sama już nie wiem. Jak Wy robicie?

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Cslza jak po drugim badaniu?

Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
    Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈

Sorry za zwłokę, ale po powrocie do domu tak mnie wzięło na spanko... 😴

Mam zwolnienie lekarskie na kolejne 2 tygodnie 🤷‍♀️ mogę chodzić i się ruszać, ale oszczędnie. Nie ma długich spacerów, zakupów, placu zabaw, wygłupów, basenów. I nie ma wesela w niedzielę, a bardzo chciałam iść 😭

Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci emeryci to są w ogóle ewenementy, wystarczy popatrzeć jak biegną na zielone bądź pulsujące światło na przejściu dla pieszych 🤣

Dziewczyny, co do wyprawki, polecam Wam kupować jasne ciuszki, te ciemne i bardxo kolorowe, mają dużo barwnika w sobie mimo prania, mogą uczulać i to z doświadczenia pisze. Misio miał raz założone bordowe body i zaraz miał wysypkę więc od razu wszystkie takie ubranka do pralki i 4x w 60° prałam.

Ja z kosmetyków to kupiłam oilatum do kąpieli, oliwkę nivea, husteczki nivea, pampersy używamy lupilu, z kremów kupiłam alantan plus i sudocrem - na razie się nie przydały, do tego aspirator do noska. I mega Wam polecam inhalator, zaraz wstawię zdjęcie opakowania. Jest bezprzewodowy, malutki i nie brzęczy, słychać tylko jak para leci z niego, nasz Michaś miał jakieś kozy w nosku i uruchomiliśmy go właśnie dziś ☺️
    Z rzeczy, które używam polecam też Neno Vita 5w1, podgrzewacz u nas działa 24/7, sterylizujemy w nim wszystko! I mam też muszlowy laktator babyono ale chyba mam za duże piersi do niego 😆

Btw, któraś z Was pytała o moją laktacja, zapomniałam odpisać 🙈 walczę dalej - femaltiker, karmi 0%, hektolitry wody, lactinova mama ale ściągam bardzo małe ilości. Wszystko co ściągnąć podaję mu w pierwszej kolejności, jak to wypije to dorabiam mu mm. Przez nakładki jak przystawiam Michasia do piersi to on to traktuje jak smoczek, dydła ale nie połyka tego co mu poleci🙈 dziś się cieszyłam bo leżał przy cycku i ciumkał dobre 40 min, podnoszę go patrze a tam cały policzek w mleku i łóżko zalane 🙉

Poziomka9204, Nati94, KlaraJa lubią tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepuszczania w kolejkach - nigdy mi się nie zdarzyło, ale 1x weszłam na przód w kolejce z pierwszeństwem w IKEA. Byłam wtedy w 30tc, świeżo po wyjściu ze szpitala po powstrzymaniu porodu przedwczesnego, było 2dni przed wigilią, a ja czułam, że zaraz zemdleję. Wiecie jak wygląda IKEA przed świętami? Jakby za darmo tam coś dawali...
    No więc przepchnęłam się do Pana kasjera i pytam czy może mógłby mnie obsłużyć jako kolejną (a mamy mnóstwo rzeczy, bo na szybko trzeba zrobić pokoik). Pan mówi mi uprzejmie "oczywiście proszę Pani, tylko skończę tego klienta" 😊 na co chłop, który miał zaraz być obsłużony strasznie się oburzył, bo "z takim brzuchem przychodzi i myśli, że jej wszystko wolno!". A Pan kasjer mówi "a dużo pan razy w ciazy był? Ile dzieci urodził? Żadnego? To się pan nie kłóć w kasie z pierwszeństwem obsługi". 😃 no powiem Wam to było cudowne doświadczenie <3

KlaraJa, Olo323, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte ja nie wiem na ile mi się wydawało, ale mi laktację rozchulalo... awokado! 2dni pp CC, a ja miałam nawał 😉 smacznego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 16:42

conte lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
    Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
    stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
    Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
    Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀

Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
    Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅

Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦‍♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅

Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94 lubią tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
    Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅

Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦‍♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅
    No tak, bo miejsca w tramwajach są imienne 🤣

KlaraJa lubi tę wiadomość

👫 31lat

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ