Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też odebrałam córkę z przedszkola, mąż poprosił o jedną rzecz z netto, otworzyli nową kasę, idziemy z córką do niej to 2 osoby nas po drodze wyprzedziły 😅(że tak powiem trzeba było odbić w bok tylko do tej drugiej kasy). Powiedziałam do córki na cały głos, że jak będzie dorosła to ma pamiętać o kulturze i puszczać kobiety w ciąży i starszych ludzi, tak żeby buraki słyszeli 😁 lepiej mi🙈 ja też czasami wolę olać pierwszeństwo nawet w dedykowanej kasie, jeśli ok się czuję ale po prostu nie rozumiem, jak można widzieć kogoś w ciąży itd i odwrócić głowę.

Ps mąż by odebrał i poszedł, ale skuwa fundamenty w domu, więc ja ogarniam sprawy przyziemne;)

Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204, Blondyna.B, KlaraJa, cslza lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄
    Każda z nas może mieć naturalnie podwójną owulację ☺️
    Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo brawo Nati ! 👏 mam nadzieje ze zrobiło się im przynajmniej głupio !

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    A w labie, dopki nie było numerków, to raz baba mnie nawyzywała w kolejce 🤬 nie wiem jak gdzieś indziej ale Warmia Mazury to dno jeśli chodzi o kulturę.
    Myślę, że wszędzie jest to samo... Ja mieszkam w centralnej Polsce, byłam świadkiem awantury w Biedronce, bo Pani otworzyła kasę tylko dla Pani ciężarnej. Dodam, że nie było dużo ludzi, ale już dla niektórych 5minut czekania to za dużo.

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
    Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:14

Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, KlaraJa, cslza, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    To słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
    Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁
    Za czasów studenckich zawsze bawiły mnie sytuacje, jak "niby" tacy schorowani strauszkowie pędzili na łeb na szyję, żeby tylko usiąść w tramwaju. Ja nie wiem skąd brali wtedy tą energię 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:20

Olo323, Blondyna.B lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
    Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
    stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
    Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
    Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀

Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️

24.12 - ⏸️🥹
    29.12- beta: 439 prog. 17,60
    31.12- beta: 841
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza jak po drugim badaniu?

Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
    Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

24.12 - ⏸️🥹
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Słuchajcie co mnie w nocy złapało..wstałam siku i mało nie upadłam na ziemię..czułam, jakby ktoś mnie popychał, w głowie wirowało. Zmierzyłam cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Bałam się iść spać 😨 obudziłam męża, czy mu nic nie jest, bo już do głowy przyszedł mi czad/gaz itd ale mamy czujniki..rano po wstaniu podobnie ale już lżej..nigdy tak dziwnie się nie czułam.

Może jakaś migrena? Teraz zmiana z lata na prawie jesień .. coś może być

Nati94 lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja po USG, ale z racji na krwawienie miałam USG przez brzuch. Są dwa dzidziutki, u jednego dało się zmierzyć tętno (114), drugi się chował i nie udało się złapać. Kolejna wizyta 12.09, a później albo 24.09 albo 03.10. Mój mąż w końcu sam zobaczył dwa pęcherzyki, totalnie przestał oddychać 😂

Boże jestem tak szczęśliwa i przerażona 😭 poszliśmy zjeść śniadanie na mieście (kolejne, bo znowu jestem głodna) i teraz czekam na wizytę o 12:40.

Ten doktor od USG od razu mi powiedział, że ciąża jest wysokiego ryzyka i do pracy to ja nie wrócę.
    Trudno, dzieci ważniejsze ❤️❤️

Mocno trzymam kciuki ♥️♥️♥️

cslza lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄

Mi lekarz teraz mówił że jak zaczniemy stymulacje w październiku to żebym się nie zdziwiła jak będą dwa maluchy 🤣

Olo323, KlaraJa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wzięłam się na poważnie za wyprawkę:
    Jakie kosmetyki polecacie dla maluszka? Chodzi mi o te do kąpieli?

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

24.12 - ⏸️🥹
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Każda z nas może mieć naturalnie podwójną owulację ☺️
    Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków

Tak wiem, ale to jednak rzadkie mimo wszystko ☺️

Aneta2506 mnie też lekarz tak mówił, szczególnie jak było więcej dojrzałych pęcherzyków 😊 w każdym razie mogę Ci życzyć żeby to co powiedział się spełniło? 😄 Masz już w ogóle wyniki AMH?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nawiązaniu do wyprawki ja też mam pytanie, szczególnie do conte bo Ty już Młodego masz na świecie 😊 czy lekarz przeprowadzając USG III trym powiedział Ci jaką przewiduje wielkość malucha? Bo koleżanka mi powiedziała żebym poczekała na USG III trym z kupowaniem większości ubranek. U niej lekarz przewidywał że maluch będzie długi i szczupły i taki w rzeczywistości był, także ubranka na 50 jej się praktycznie nie przydały. Ja narazie mam dużo kupionych na 62, bo prędzej czy później do takiej rozmiarówki urośnie i teraz nie wiem ile kupować na 50 a ile na 56. Myślałam, żeby bardziej się skupić na 56 na początek ale sama już nie wiem. Jak Wy robicie?

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️

preg.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Cslza jak po drugim badaniu?

Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
    Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈

Sorry za zwłokę, ale po powrocie do domu tak mnie wzięło na spanko... 😴

Mam zwolnienie lekarskie na kolejne 2 tygodnie 🤷‍♀️ mogę chodzić i się ruszać, ale oszczędnie. Nie ma długich spacerów, zakupów, placu zabaw, wygłupów, basenów. I nie ma wesela w niedzielę, a bardzo chciałam iść 😭

Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci emeryci to są w ogóle ewenementy, wystarczy popatrzeć jak biegną na zielone bądź pulsujące światło na przejściu dla pieszych 🤣

Dziewczyny, co do wyprawki, polecam Wam kupować jasne ciuszki, te ciemne i bardxo kolorowe, mają dużo barwnika w sobie mimo prania, mogą uczulać i to z doświadczenia pisze. Misio miał raz założone bordowe body i zaraz miał wysypkę więc od razu wszystkie takie ubranka do pralki i 4x w 60° prałam.

Ja z kosmetyków to kupiłam oilatum do kąpieli, oliwkę nivea, husteczki nivea, pampersy używamy lupilu, z kremów kupiłam alantan plus i sudocrem - na razie się nie przydały, do tego aspirator do noska. I mega Wam polecam inhalator, zaraz wstawię zdjęcie opakowania. Jest bezprzewodowy, malutki i nie brzęczy, słychać tylko jak para leci z niego, nasz Michaś miał jakieś kozy w nosku i uruchomiliśmy go właśnie dziś ☺️
    Z rzeczy, które używam polecam też Neno Vita 5w1, podgrzewacz u nas działa 24/7, sterylizujemy w nim wszystko! I mam też muszlowy laktator babyono ale chyba mam za duże piersi do niego 😆

Btw, któraś z Was pytała o moją laktacja, zapomniałam odpisać 🙈 walczę dalej - femaltiker, karmi 0%, hektolitry wody, lactinova mama ale ściągam bardzo małe ilości. Wszystko co ściągnąć podaję mu w pierwszej kolejności, jak to wypije to dorabiam mu mm. Przez nakładki jak przystawiam Michasia do piersi to on to traktuje jak smoczek, dydła ale nie połyka tego co mu poleci🙈 dziś się cieszyłam bo leżał przy cycku i ciumkał dobre 40 min, podnoszę go patrze a tam cały policzek w mleku i łóżko zalane 🙉

Poziomka9204, Nati94, KlaraJa lubią tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przepuszczania w kolejkach - nigdy mi się nie zdarzyło, ale 1x weszłam na przód w kolejce z pierwszeństwem w IKEA. Byłam wtedy w 30tc, świeżo po wyjściu ze szpitala po powstrzymaniu porodu przedwczesnego, było 2dni przed wigilią, a ja czułam, że zaraz zemdleję. Wiecie jak wygląda IKEA przed świętami? Jakby za darmo tam coś dawali...
    No więc przepchnęłam się do Pana kasjera i pytam czy może mógłby mnie obsłużyć jako kolejną (a mamy mnóstwo rzeczy, bo na szybko trzeba zrobić pokoik). Pan mówi mi uprzejmie "oczywiście proszę Pani, tylko skończę tego klienta" 😊 na co chłop, który miał zaraz być obsłużony strasznie się oburzył, bo "z takim brzuchem przychodzi i myśli, że jej wszystko wolno!". A Pan kasjer mówi "a dużo pan razy w ciazy był? Ile dzieci urodził? Żadnego? To się pan nie kłóć w kasie z pierwszeństwem obsługi". 😃 no powiem Wam to było cudowne doświadczenie <3

KlaraJa, Olo323, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte ja nie wiem na ile mi się wydawało, ale mi laktację rozchulalo... awokado! 2dni pp CC, a ja miałam nawał 😉 smacznego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 16:42

conte lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
    Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
    stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
    Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
    Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀

Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
    Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅

Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦‍♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅

Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94 lubią tę wiadomość

👩:
    wysokie androgeny ❌

🧑:

Udało się!😍

age.png

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
    Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅

Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦‍♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅
    No tak, bo miejsca w tramwajach są imienne 🤣

KlaraJa lubi tę wiadomość

👫 33lata

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ