W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz też odebrałam córkę z przedszkola, mąż poprosił o jedną rzecz z netto, otworzyli nową kasę, idziemy z córką do niej to 2 osoby nas po drodze wyprzedziły 😅(że tak powiem trzeba było odbić w bok tylko do tej drugiej kasy). Powiedziałam do córki na cały głos, że jak będzie dorosła to ma pamiętać o kulturze i puszczać kobiety w ciąży i starszych ludzi, tak żeby buraki słyszeli 😁 lepiej mi🙈 ja też czasami wolę olać pierwszeństwo nawet w dedykowanej kasie, jeśli ok się czuję ale po prostu nie rozumiem, jak można widzieć kogoś w ciąży itd i odwrócić głowę.
Ps mąż by odebrał i poszedł, ale skuwa fundamenty w domu, więc ja ogarniam sprawy przyziemne;)Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204, Blondyna.B, KlaraJa, cslza lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Kurcze i to tak bez żadnej stymulacji (podobno wtedy łatwiej o ciążę mnogie)? Piękna niespodzianka ❤️ nie dziwię się, że mąż przestał oddychać 😄
Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków -
Nati94 wrote:A w labie, dopki nie było numerków, to raz baba mnie nawyzywała w kolejce 🤬 nie wiem jak gdzieś indziej ale Warmia Mazury to dno jeśli chodzi o kulturę.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
nick nieaktualnyTo słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:14
Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Grażyna1820, KlaraJa, cslza, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
conte wrote:To słuchajcie, ja ostatnio pojechałam po mojego W na lotnisko, późno lądował w Rzeszowie, ja jeszcze z brzuchem ciążowym i to takim, że z kilometra było widać.
Jak już wyszedł z bagażem itp, szliśmy do kasy parkingowej opłacić bilet, w jednej kolejka to poszliśmy do drugiej i już będąc z 15m przed tą kasa biegnie jakiś emeryt i się wpieprza w kolejkę a mój Wik do niego z tekstem "no jakim trzeba być chemem zeby wbiec przed kobietę w ciąży idącą do kasy". Jak się zagotował ten 60+ 🤣 mówi ja nie jestem chamem , ja nie widziałem, przyleciałeś z wielkiego świata i będziesz ludziom ubliżał a mój Wik do niego "ja to dopiero do wielkiego świata przyleciałem" 😆 no i zamknął gębę 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 15:20
Olo323, Blondyna.B lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀Poziomka9204, Nati94 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Cslza jak po drugim badaniu?
Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Nati94 wrote:Słuchajcie co mnie w nocy złapało..wstałam siku i mało nie upadłam na ziemię..czułam, jakby ktoś mnie popychał, w głowie wirowało. Zmierzyłam cukier, ciśnienie, wszystko w normie. Bałam się iść spać 😨 obudziłam męża, czy mu nic nie jest, bo już do głowy przyszedł mi czad/gaz itd ale mamy czujniki..rano po wstaniu podobnie ale już lżej..nigdy tak dziwnie się nie czułam.
Może jakaś migrena? Teraz zmiana z lata na prawie jesień .. coś może byćNati94 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
cslza wrote:Ja po USG, ale z racji na krwawienie miałam USG przez brzuch. Są dwa dzidziutki, u jednego dało się zmierzyć tętno (114), drugi się chował i nie udało się złapać. Kolejna wizyta 12.09, a później albo 24.09 albo 03.10. Mój mąż w końcu sam zobaczył dwa pęcherzyki, totalnie przestał oddychać 😂
Boże jestem tak szczęśliwa i przerażona 😭 poszliśmy zjeść śniadanie na mieście (kolejne, bo znowu jestem głodna) i teraz czekam na wizytę o 12:40.
Ten doktor od USG od razu mi powiedział, że ciąża jest wysokiego ryzyka i do pracy to ja nie wrócę.
Trudno, dzieci ważniejsze ❤️❤️
Mocno trzymam kciuki ♥️♥️♥️cslza lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Mi lekarz teraz mówił że jak zaczniemy stymulacje w październiku to żebym się nie zdziwiła jak będą dwa maluchy 🤣Olo323, KlaraJa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Sama miałam ciążę bliźniaczą a nigdy nie było u mnie stymulacji i w rodzinach nie było bliźniaków
Tak wiem, ale to jednak rzadkie mimo wszystko ☺️
Aneta2506 mnie też lekarz tak mówił, szczególnie jak było więcej dojrzałych pęcherzyków 😊 w każdym razie mogę Ci życzyć żeby to co powiedział się spełniło? 😄 Masz już w ogóle wyniki AMH? -
W nawiązaniu do wyprawki ja też mam pytanie, szczególnie do conte bo Ty już Młodego masz na świecie 😊 czy lekarz przeprowadzając USG III trym powiedział Ci jaką przewiduje wielkość malucha? Bo koleżanka mi powiedziała żebym poczekała na USG III trym z kupowaniem większości ubranek. U niej lekarz przewidywał że maluch będzie długi i szczupły i taki w rzeczywistości był, także ubranka na 50 jej się praktycznie nie przydały. Ja narazie mam dużo kupionych na 62, bo prędzej czy później do takiej rozmiarówki urośnie i teraz nie wiem ile kupować na 50 a ile na 56. Myślałam, żeby bardziej się skupić na 56 na początek ale sama już nie wiem. Jak Wy robicie?
-
Olo323 wrote:Cslza jak po drugim badaniu?
Mnie złapało jakieś okropne przeziębienie- obudziłam się z kaszlem, katarem i czuuuję taka niemoc..
Musi mi przejść, bo w sobotę ślub przyjaciółki 🙈
Sorry za zwłokę, ale po powrocie do domu tak mnie wzięło na spanko... 😴
Mam zwolnienie lekarskie na kolejne 2 tygodnie 🤷♀️ mogę chodzić i się ruszać, ale oszczędnie. Nie ma długich spacerów, zakupów, placu zabaw, wygłupów, basenów. I nie ma wesela w niedzielę, a bardzo chciałam iść 😭Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualnyCi emeryci to są w ogóle ewenementy, wystarczy popatrzeć jak biegną na zielone bądź pulsujące światło na przejściu dla pieszych 🤣
Dziewczyny, co do wyprawki, polecam Wam kupować jasne ciuszki, te ciemne i bardxo kolorowe, mają dużo barwnika w sobie mimo prania, mogą uczulać i to z doświadczenia pisze. Misio miał raz założone bordowe body i zaraz miał wysypkę więc od razu wszystkie takie ubranka do pralki i 4x w 60° prałam.
Ja z kosmetyków to kupiłam oilatum do kąpieli, oliwkę nivea, husteczki nivea, pampersy używamy lupilu, z kremów kupiłam alantan plus i sudocrem - na razie się nie przydały, do tego aspirator do noska. I mega Wam polecam inhalator, zaraz wstawię zdjęcie opakowania. Jest bezprzewodowy, malutki i nie brzęczy, słychać tylko jak para leci z niego, nasz Michaś miał jakieś kozy w nosku i uruchomiliśmy go właśnie dziś ☺️
Z rzeczy, które używam polecam też Neno Vita 5w1, podgrzewacz u nas działa 24/7, sterylizujemy w nim wszystko! I mam też muszlowy laktator babyono ale chyba mam za duże piersi do niego 😆
Btw, któraś z Was pytała o moją laktacja, zapomniałam odpisać 🙈 walczę dalej - femaltiker, karmi 0%, hektolitry wody, lactinova mama ale ściągam bardzo małe ilości. Wszystko co ściągnąć podaję mu w pierwszej kolejności, jak to wypije to dorabiam mu mm. Przez nakładki jak przystawiam Michasia do piersi to on to traktuje jak smoczek, dydła ale nie połyka tego co mu poleci🙈 dziś się cieszyłam bo leżał przy cycku i ciumkał dobre 40 min, podnoszę go patrze a tam cały policzek w mleku i łóżko zalane 🙉Poziomka9204, Nati94, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Co do przepuszczania w kolejkach - nigdy mi się nie zdarzyło, ale 1x weszłam na przód w kolejce z pierwszeństwem w IKEA. Byłam wtedy w 30tc, świeżo po wyjściu ze szpitala po powstrzymaniu porodu przedwczesnego, było 2dni przed wigilią, a ja czułam, że zaraz zemdleję. Wiecie jak wygląda IKEA przed świętami? Jakby za darmo tam coś dawali...
No więc przepchnęłam się do Pana kasjera i pytam czy może mógłby mnie obsłużyć jako kolejną (a mamy mnóstwo rzeczy, bo na szybko trzeba zrobić pokoik). Pan mówi mi uprzejmie "oczywiście proszę Pani, tylko skończę tego klienta" 😊 na co chłop, który miał zaraz być obsłużony strasznie się oburzył, bo "z takim brzuchem przychodzi i myśli, że jej wszystko wolno!". A Pan kasjer mówi "a dużo pan razy w ciazy był? Ile dzieci urodził? Żadnego? To się pan nie kłóć w kasie z pierwszeństwem obsługi". 😃 no powiem Wam to było cudowne doświadczenieKlaraJa, Olo323, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Conte ja nie wiem na ile mi się wydawało, ale mi laktację rozchulalo... awokado! 2dni pp CC, a ja miałam nawał 😉 smacznego!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 16:42
conte lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Olo323 wrote:Mnie tez tylko raz przepuszczano w kolejce, dokładnie to pani z kasy mnie zawołała jak zobaczyła, ze jestem w ciąży. Mam na osiedlu dino i netto w obu są szyldy, ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo nigdy nie zostałam poproszona, albo wcześniej obsłużona.
Mam nawet trochę zabawna historie z zakupami w lidlu..
stoję w dość długiej kolejce (miałam trochę w wózku) a pan za mną wie pyta czy go przepuszczę, bo on ma tylko czteropak a ja cały wózek a jest taka długa kolejka.. normalnie bym przepuściła, ale średnio się czułam i tez nie chciało mi się tak długo stać, wiec odmówiłam. Na to usłyszałam „ale dlaczego nie chce mnie pani przepuścić ja mam tylko piwo?” Wiec odpowiedziałam, ze jestem w ciąży, a on mi na to „No nie wiem, nie widać” 😳
Nie powiem, bo się tak zagotowałam, ze może trochę przesadziłam 🫢
Jedyne co to w galerii pozwalam sobie już parkować na miejscu dla matki z dzieckiem 😀
Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅
Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94 lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Oż kurcze aż czytając co ten burak powiedział to się we mnie zagotowało🤬😄 no a nawet jakby miało nie widać to co? Musisz mu papiery przedstawić? Nie dość że się chce wepchać to jeszcze kwestionuje co do niego mówisz 😠
Miałam kiedyś bardzo podobną sytuację w lidlu jak Nati. Najśmieszniejsze było to, że baba wyprzedziła mnie, na 100% spojrzała na mnie kątem oka i się centralnie odwróciła plecami żeby tylko dalej udawać że mnie nie widzi, a później do ekspedientki była wręcz przesadnie miła, jakby chciała pokazać że tak na prawdę ona jest dobrym i kulturalnym człowiekiem 😅
Poziomka9204 oj ja też za czasów studenckich byłam świadkiem wielu śmiesznych historii z udziałem "schorowanych staruszków" 😅 kiedyś po całym dniu na uczelni i wypadzie na siłownie byłam tak skonana, że wracając tramwajem do domu postanowiłam sobie usiąść (zazwyczaj stałam, bo nie miałam jakoś bardzo daleko i nie musiałam się rozglądać czy komuś nie ustąpić miejsca itd.). Połowa tramwaju była pusta a baba stanęła sobie centralnie przy mnie i co chwilę trącała mnie biodrem i pochrząkiwała to się jej pytam czy nie ustąpić jej miejsca a ona ze zbolałą miną "nie no nie trzeba skoro pani jest najwyraźniej zmęczona"... I dalej jedziemy i dalej ona mnie trąca, więc mówię jej że są wolne miejsca, a ona coś w stylu, że wie ale ona to lubi... No poprostu zajęłam "jej miejsce" 🤦♀️ Nie wspomnę już ile razy byłam świadkiem jak staruszkowie z drugiego końca tramwaju wypatrywali sobie miejsc i dosłownie biegli do nich popychając innych dookoła 😅 siły i wigoru można by im pozazdrościć 😅KlaraJa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰