Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak dziewczyny. Fotelik to podstawa. Ja wiem, że każdy chciałby sprzedać, ale używki to ja bym nie kupiła. Nigdy nie wiesz czy na pewno jest on bezwypadkowy... Niektórzy ludzie są prawdomówni ale inni już nie. Wciasna każde kłamstwo, byle sprzedac.
    Co innego jeśli kupuje, czy dostaje używany fotelik od kogoś, kogo jestem w 100% pewna ☺

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepska pogoda. Miałam nadzieję w weekend w końcu pojeździć na moto chwilkę ale widzę, że sezon cały muszę odpuścić, pojeżdżę w przyszłym 🤭
    Jestem śnięta ale ogarnęłam kilka prań i porządki w szafie. Mam osobną kupkę rzeczy "ciążowych" 🤣 i trochę też wyrzuciłam staroci.
    Zbieramy się na zakupki i jedziemy do mojej mamy. Marzę o drzemce 😴🥱

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu dłuższa chwile, mialam dosc pelny kalendarz- 2 spotkania szkoły rodzenia ( ekstra! powtorka z karmienia piersia u certyfikowanej doradczyni genialna, raju, dlaczego nikt mi tego wczesniej nie powiedzial, tyle łez wylanych moglam oszczedzic), kurs pierwszej pomocy u dzieci ( ja je prowadze:D ale polecam wszystkim zrobić zanim dzidziusie sie urodzą, to kwestia bezpieczenstwa tak jak fotelik o ktorym mowilyscie- my tez kupowalismy nowe mimo ze drogie i teraz tez kupimy nowy. podobnie jak z kursem pierwszej pomocy- mam nadzieje, ze nigdy nie bede musiala powiedziec " uff warto bylo wydac te kase" ale spie spokojniej dzieki temu)., jeszcze spotkanie z moją dulą, joga dla mam, a ze maz byl w delegacji to przez czesc czasu oczywiscie zabawianie dziecka. i w tym tygodniu powtòrka z rozrywki wiec pewnie znow bede sie malo udzielac. w ramach miłego przerywnika chcemy sie jutro wybrac na farme dyni, zamierzamy sie ubrac w pasujace kolory ( zielony, zolty, pomarancxowy) i zrobic sobie amatorską minisesje zdjeciowa, zobaczymy jak sie to uda.

Nati94, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie- gorący temat- sesja ciążowa. Za 16 dni nasza, w międzyczasie mam usuwanie pieprzyków 🤦w tym jeden na twarzy..ubrania na sesję już do nas idą. Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie 🙂

Byliśmy dziś w hurtowni..postanowiliśmy rozejrzeć się za Chicco. Zagadałam z właścicielem(3 wyprawka u nich) i w naprawdę fajnej cenie mam Chicco baby hug(dostałam gratis oryginalną tackę🥰), Chicco next to me magic, prześcieradła, materacyk, pieluszki, wanienkę składaną 😁 odeszła nam spora część wydatków i moje siedzenie i rozmyślanie po nocach. Oglądałam wózki..i jako mama trzeciego dziecka, w życiu nie kupię tych 2 w 1 typowo. Większość miała ogromne gabaryty i koła..totalnie bez szału. Chyba skończy się na naszym valco i nowej gondoli/ewentualnie valco+gondola albo jakieś joie, czyli tak jak planowałam od początku a wizyta tylko mnie w tym utwierdziła.
    Mamy też remont w najlepsze i mam wrażenie, że to się nie skończy. Niech już będzie ciepły, jesienny wieczór i po tym zamieszaniu.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Izet Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, ze sie Wam wtrącę w wątek - podczytuje Was regularnie, jako ze testowałam z Wami na początku wątku, tyle ze w marcu akurat mi sie nie udało - ale za to teraz w lipcu już tak i jestem obecnie w 9 tc 😁 ale do brzegu - jesteście dużo bardziej doświadczone dlatego chciałam podpytać o wyprawkę bo ja jestem w temacie totalnie zielona. Widzę, ze Nati pisała wyżej o wózkach - możecie proszę cos polecić ? Ja bym chciała kupić sam wózek z gondola ale wszędzie sa 2w1 albo 3w1. Tak samo z fotelikiem- na jaki sie zdecydowałyście ? Tez Nati piszesz o hurtowi - to jest jakaś hurtownia internetowa czy stacjonarna?

Pozdrawiam cieplutko i gratuluje już dużych, zdrowych bobasów! ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 08:22

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam, ze sie Wam wtrącę w wątek - podczytuje Was regularnie, jako ze testowałam z Wami na początku wątku, tyle ze w marcu akurat mi sie nie udało - ale za to teraz w lipcu już tak i jestem obecnie w 9 tc 😁 ale do brzegu - jesteście dużo bardziej doświadczone dlatego chciałam podpytać o wyprawkę bo ja jestem w temacie totalnie zielona. Widzę, ze Nati pisała wyżej o wózkach - możecie proszę cos polecić ? Ja bym chciała kupić sam wózek z gondola ale wszędzie sa 2w1 albo 3w1. Tak samo z fotelikiem- na jaki sie zdecydowałyście ? Tez Nati piszesz o hurtowi - to jest jakaś hurtownia internetowa czy stacjonarna?

Ja co prawda jestem kawałek za Tobą, a też tu testowałam w marcu ;) ale powiem tak - odpuść jeszcze wyprawkę. Powod jest prosty - w grudniu są wyprzedaże kolekcji tegorocznych, bo wchodzą nowe kolekcje ;) I wtedy mozn zgarnąć super rzeczy.

Oliwia23 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cslza bo jeszcze nie zdazylam!! Gratulacje ❤️❤️ bardzo się cieszę, że się udało, a tym razem juz na pewno będzie dobrze 🥰 dużo zdrówka 😘

cslza lubi tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:

My kupiliśmy Muuvo Quick 3.0 2w1, a fotelik pożyczamy od szwagierki 😊

Izet lubi tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • cslza Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia23 wrote:
    Cslza bo jeszcze nie zdazylam!! Gratulacje ❤️❤️ bardzo się cieszę, że się udało, a tym razem juz na pewno będzie dobrze 🥰 dużo zdrówka 😘

Dziękuję!!! Tyle ludzi tu za mnie kciuki trzyma, że musi być dobrze :) jutro wizyta, schizy mam już nie do opisania 🤯

Oliwia23, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet to hurtownia kangurek w Olsztynie, bardzo ich polecam ♥️
    Wózek polecam valco snap sport- ale dlatego, że użytkuję go 2 rok i jak dla mnie spełnia wszystkie moje oczekiwania, spacerówka jest lekka, z dobrą amortyzacją, na wsi idealny. Wczoraj dopytalam, czy na pewno do niego można wpiąć gondolę i jak najbardziej, więc przy tym zostaniemy. Na te same adaptery wpina się też nosidełko dla noworodka, więc to duży komfort. W każdej dobrej hurtowni dziecięcej uzyskasz doradztwo w sprawie wózka wg Twoich potrzeb. Jedź i obejrzyj osobiście, bo to naprawdę ważne, by się poznać z wózkiem, zobaczyć czy odpowiada Ci wizualnie i technicznie 🙂 jak coś chcesz, to pytaj nas tutaj, każda z nas ma już jakieś typy i rady 🙂

Izet lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja się tu wieki nie odzywałam, ale działo się dużo w moim życiu ostatnio i nie chciałam tutaj smęcić. Wychodzę na szczęście na prosta po pobycie w szpitalu, mała rozwija się prawidłowo i mam nadzieje ze jakoś dotrwamy do grudnia w pakiecie.

Conte gratulacje! Michas jest przesłodki.
    Cslza gratulacje! Kojarzę Cię z marcowego wątku i z wrześniowych na belly. Super ze się udało i trzymam kciuki!!

Podczytywałam was w międzyczasie i cieszę się ze wszystkie dzidzie super rosną i wizyty udane ❤️.

Co do wyprawki to ja będąc w szpitalu sporo pozamawiałam. W tym miesiącu chce się zając z kolei sprzedażą ciuszków po synku. Ja to sporo pozamawialam ubranek na Vinted, bo jestem z tych co wolą lepsze jakościowo z next/lindex/hm niż ze smyka/pepco nowe. Wiec kupuje dużo na Vinted i trafiłam na super perełki. Mam tez już otulacz do fotelika z culbaby czarno bezowy, kupiłam super duży kokon żeby położyć na dole na kanapie i chustę kółkowa. I dorwałam też na promce super mate i babygym. Z synkiem miałam takie kolorowe mocno a teraz postawiłam na coś neutralnego na początek, dzieci i tak nie widzą kolorów a moje nowe wnętrza nie ucierpią.

Jeśli chodzi o rzeczy, ktore mam po synku i u nas się super sprawdziły to mieliśmy wózek, na początku mutsy nio 2w1 a potem joolz aer (ten jest super kompaktowy, wchodzi w kabinowke i jest zwrotny), bujaczek babybjorn ❤️ (Właśnie wrócił od przyjaciółki), wanienka z shnuggle ta wiaderkowa- dla mnie super, mogłam od początku młodego kąpać sama - i tu dodam, że obojętnie jaka wam pasuje ale polecam must have to stojak, nie wyobrażam sobie się schylać, mamy też kosz Mojżesza z shnuggle. U nas tez się super sprawdzał do samego końca przygody z pieluchami wolnostojący przewijak z półkami na pojemniki pod spodem. Odciążenie dla pleców i tak się nauczyliśmy ze tam przebieramy.

Z rzeczy które się nie sprawdziły to dostawka drewniana, teraz poluje żeby kupić z chicco czy podobną. Dostałam tez dodatkowo monitor oddechu ze snuzy od kumpeli, bo mamy babysense 7 i łapał nasz oddech w dostawce, wiec nie zwiekszyl mi poczucia bezpieczeństwa. Fotelik akurat nam się też nie sprawdził. Mieliśmy cybex anton 5 z baza ale sprzedałam i teraz kupiliśmy nowy avionaut pixel pro z bazą bo będę musiała jeździć dużo po młodego do żłobka i nosić mała, a cybex był mega ciężki. Nie sprawdził mi się tez laktator - mam canpol easystart. Będę chyba szukać czegoś nowego, chciałam ten babyono muszlowy ale widziałam conte ze pisałaś, że myslisz ze masz za duże piersi do niego? Ja tez jestem posiadaczką dużego biustu (80G) i właśnie teraz się zastanawiam, czy jest sens kupować.

Widziałam też, że pisaliście o szczepieniach. Ja to zwykle szczepilam się na grypę, wiec teraz tez zamierzam. No i oczywiście krztusiec. Co do covida to porozmawiam z lekarka po tym jak UK wycofało rekomendacje dla kobiet w ciąży ale zamierzałam się zaszczepić żeby mała miała przeciwciała - zobaczymy.

Miłej niedzieli! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 19:23

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Nie sprawdził mi się tez laktator - mam canpol easystart. Będę chyba szukać czegoś nowego, chciałam ten babyono muszlowy ale widziałam conte ze pisałaś, że myslisz ze masz za duże piersi do niego? Ja tez jestem posiadaczką dużego biustu (80G) i właśnie teraz się zastanawiam, czy jest sens kupować.

Do tego laktator jeśli masz spory biust, musisz mieć mega luźny stanik żebyś nie musiała go trzymać ręką przy cycu 😅 ja kupiłam w tym celu ala sportowe staniki z pepvo po 8 zł.
    Na początku miałam problem z dobraniem lejka ale dziewczyny podrzuciły mi grupy na fb i sporo poczytałam. Mam wszystkie lejki naraz włożone w siebie i jakoś daje rade. Ja mam znikome ilości pokarmu... po 2 sesjach z dwóch cyców, mam 30ml😑 dlatego moje suty cierpią strasznie. Ale np w szpitalu była medela ta duża na kółkach i ona też mi się nie sprawdziła, chociaż fakt faktem będąc w szpitalu mówili mi, że laktacja rozkręci się ok 5 dnia po cc także w sumie nie wiem... 🙄

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa co się z Wami działo 🥺?
    Dzięki za post, przydatne fajne przemyślenia. Myślałam, żeby nie kupować tym razem snuzy ale pod materac do dostawki, ale skoro lapie oddech rodziców, to odpada

age.png

💔11.2021 synek

Wysłany: 11 września 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Do tego laktator jeśli masz spory biust, musisz mieć mega luźny stanik żebyś nie musiała go trzymać ręką przy cycu 😅 ja kupiłam w tym celu ala sportowe staniki z pepvo po 8 zł.
    Na początku miałam problem z dobraniem lejka ale dziewczyny podrzuciły mi grupy na fb i sporo poczytałam. Mam wszystkie lejki naraz włożone w siebie i jakoś daje rade. Ja mam znikome ilości pokarmu... po 2 sesjach z dwóch cyców, mam 30ml😑 dlatego moje suty cierpią strasznie. Ale np w szpitalu była medela ta duża na kółkach i ona też mi się nie sprawdziła, chociaż fakt faktem będąc w szpitalu mówili mi, że laktacja rozkręci się ok 5 dnia po cc także w sumie nie wiem... 🙄

Właśnie myślałam o nim pod katem żeby mieć wolne ręce, bo pamietam jak siedziałam wieczorami z laktatorem i tymi kablami wszystkimi i nie mogłam się ruszyć.
    Może jednak spróbuje i kupię tez większy stanik po prostu. Widziałam tez na grupie kpi, że polecają jakieś laktatory z alie ale chyba wolałabym coś dostępnego na naszym rynku.

Ja tez nie jakoś dużo odciągałam, na początku żeby pobudzić laktację a później, żeby zostawić czasem młodego z tatą na dłużej. Planuje tez czasem w domu podawać z butelki bo kumpela teraz urodziła 3 dziecko i jest takim ssakiem cyca, że od pol roku nie akceptuje butelki, wiec chciałabym zacząć uczyć od początku.

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u nas 19+0. Nie wstawiałam jeszcze swojego brzuszka to macie na tą ponurą niedzielę ❤️

20220911-105923.jpg

malinowamamba95, Blondyna.B, Milixx, Izet, conte, Nati94, Grażyna1820, KlaraJa, cslza, Mgdra, Angelaaaa, Olo323, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025

Wysłany: 11 września 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Malinowa co się z Wami działo 🥺?
    Dzięki za post, przydatne fajne przemyślenia. Myślałam, żeby nie kupować tym razem snuzy ale pod materac do dostawki, ale skoro lapie oddech rodziców, to odpada
    W 23tc miałam skurcze i szyjka skróciła się do 11mm. Ale sytuacja opanowana, szyjka sie wydłużyła po lekach i tygodniu leżenia, założony pessar i jakoś funkcjonuje heh.

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Conte może dokup sobie kolektor pokarmu? Jeśli będziesz ściągać z jednej piersi albo karmić to podłączasz kolektor do drugiej i samo sobie kapie tam. Czasem naprawdę spore ilości można uzbierać :) i mogę Ci polecić laktator neno Primo, ja korzystam i daje śmiało rade. Wcześniej używałam trochę ręcznego z Philips avent i tez był super :)
    A tak wgl to gratulacje synka 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 12:28

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Conte może dokup sobie kolektor pokarmu? Jeśli będziesz ściągać z jednej piersi albo karmić to podłączasz kolektor do drugiej i samo sobie kapie tam. Czasem naprawdę spore ilości można uzbierać :) i mogę Ci polecić laktator neno Primo, ja korzystam i daje śmiało rade. Wcześniej używałam trochę ręcznego z Philips avent i tez był super :)
    A tak wgl to gratulacje synka 😊😊
    Dziękuje ☺️
    Wątpię żeby kolektor się sprawdził bo na laktatorze mleko zaczyna lecieć po jakichs 4/6 min a jak chce sprawdzić czy w ogóle coś jest yo mocno muszę ściskać Pierś żeby w ogóle zaczęło kapać... U mnie jest spory problem z laktacja a to już trzeci tydzień od cc I w dodatku zapalenia już się dorobiłam mimo śladowych ilości pokarmu 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 13:31

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja się tu wieki nie odzywałam, ale działo się dużo w moim życiu ostatnio i nie chciałam tutaj smęcić. Wychodzę na szczęście na prosta po pobycie w szpitalu, mała rozwija się prawidłowo i mam nadzieje ze jakoś dotrwamy do grudnia w pakiecie.

Conte gratulacje! Michas jest przesłodki.
    Cslza gratulacje! Kojarzę Cię z marcowego wątku i z wrześniowych na belly. Super ze się udało i trzymam kciuki!!

Podczytywałam was w międzyczasie i cieszę się ze wszystkie dzidzie super rosną i wizyty udane ❤️.

Co do wyprawki to ja będąc w szpitalu sporo pozamawiałam. W tym miesiącu chce się zając z kolei sprzedadzą ciuszków po synku. Ja to sporo pozamawialam ubranek na Vinted, bo jestem z tych co wolą lepsze jakościowo z next/lindex/hm niż ze smyka/pepco nowe. Wiec kupuje na dużo na Vinted i trafiłam na super perełki. Mam tez już otulacz do fotelika z culbaby czarno bezowy, kupiłam super duży kokon żeby położyć na dole na kanapie,

Jeśli chodzi o rzeczy, ktore mam po synku i u nas się super sprawdziły to mieliśmy wózek na początku mutsy nio 2w1 a potem joolz aer (ten jest super kompaktowy, wchodzi w kabinowke i jest zwrotny), bujaczek babybjorn ❤️ (Właśnie wrócił od przyjaciółki), wanienka z shnuggle ta wiaderkowa- dla mnie super, mogłam od początku młodego kąpać sama - i tu dodam, że obojętnie jaka wam pasuje ale polecam must have to stojak, nie wyobrażam sobie się schylać, mamy też kosz Mojżesza z shnuggle. U nas tez się super sprawdzał do samego końca przygody z pieluchami wolnostojący przewijak z pod spodem. Odciążenie dla pleców i tak się nauczyliśmy ze tam przebieramy.

Z rzeczy które się nie sprawdziły to dostawka drewniana, teraz poluje żeby kupić z chicco czy podobną. Dostałam tez dodatkowo monitor oddechu ze snuzy od kumpeli, bo mamy babysense 7 i łapał nasz oddech w dostawce, wiec nie zwiekszyl mi poczucia bezpieczeństwa. Fotelik akurat nam się też nie sprawdził. Mieliśmy cybex anton 5 z baza ale sprzedałam i teraz kupiliśmy nowy avionaut pixel pro z bazą bo będę musiała jeździć dużo po młodego do żłobka i nosić mała, a cybex był mega ciężki. Nie sprawdził mi się tez laktator - mam canpol easystart. Będę chyba szukać czegoś nowego, chciałam ten babyono muszlowy ale widziałam conte ze pisałaś, że myslisz ze masz za duże piersi do niego? Ja tez jestem posiadaczką dużego biustu (80G) i właśnie teraz się zastanawiam, czy jest sens kupować.

Widziałam też, że pisaliście o szczepieniach. Ja to zwykle szczepilam się na grypę, wiec teraz tez zamierzam. No i oczywiście krztusiec. Co do covida to porozmawiam z lekarka po tym jak UK wycofało rekomendacje dla kobiet w ciąży ale zamierzałam się zaszczepić żeby mała miała przeciwciała - zobaczymy.

Miłej niedzieli! 🥰

Fajnie że do nas zawitałaś i podzieliłaś się swoimi radami 😊 u mnie to będzie pierwsze dziecko ale dużo czytałam o wózkach z joolza i koniec końców jak poszliśmy do sklepu i porównaliśmy z innymi to właśnie na tę firmę się zdecydowaliśmy, bo wózek spełniał nasze wszystkie wymagania. Fotelik też wzięliśmy Avionaut Pixel Pro, plus za wyniki w testach bezpieczeństwa i tą lekkość. Trochę nie pasowało mi, że nie ma obrotowej bazy (podobno przy starszych dzieciach to duże ułatwienie) ale planujemy kupno nowego, dodatkowego auta, także najwyżej jak wyrośnie z tego fotelika to bazę obrotową kupimy nową do nowego auta a w tym zostanie stara.
    Jeżeli chodzi o laktator to ja zdecydowałam się na Neno Primo, ma bardzo dobre opinie, polecano go nam na szkole rodzenia i cenowo też jest przystępny. Podobno bardzo fajna jest też Medela Swing, koleżanka miała mi ją dać bo jej się sprawdziła ale jednak wolałam kupić dla siebie coś nowego.
    Z tego snuza jaki dokładnie model dała Ci koleżanka? Bo też słyszałam że babysense 7 w dostawcę się nie sprawdza.

Btw. dobrze, że już wyszłaś ze szpitala i Mała jest zdrowa💗

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Wysłany: 11 września 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Fajnie że do nas zawitałaś i podzieliłaś się swoimi radami 😊 u mnie to będzie pierwsze dziecko ale dużo czytałam o wózkach z joolza i koniec końców jak poszliśmy do sklepu i porównaliśmy z innymi to właśnie na tę firmę się zdecydowaliśmy, bo wózek spełniał nasze wszystkie wymagania. Fotelik też wzięliśmy Avionaut Pixel Pro, plus za wyniki w testach bezpieczeństwa i tą lekkość. Trochę nie pasowało mi, że nie ma obrotowej bazy (podobno przy starszych dzieciach to duże ułatwienie) ale planujemy kupno nowego, dodatkowego auta, także najwyżej jak wyrośnie z tego fotelika to bazę obrotową kupimy nową do nowego auta a w tym zostanie stara.
    Jeżeli chodzi o laktator to ja zdecydowałam się na Neno Primo, ma bardzo dobre opinie, polecano go nam na szkole rodzenia i cenowo też jest przystępny. Podobno bardzo fajna jest też Medela Swing, koleżanka miała mi ją dać bo jej się sprawdziła ale jednak wolałam kupić dla siebie coś nowego.
    Z tego snuza jaki dokładnie model dała Ci koleżanka? Bo też słyszałam że babysense 7 w dostawcę się nie sprawdza.

Btw. dobrze, że już wyszłaś ze szpitala i Mała jest zdrowa💗

Ta obrotowa baza najbardziej przydaje się pozniej, my mamy teraz foteliki w obu autach obrotowe, ale myśle ze jak młoda wyrośnie z avionauta, to akurat starszy będzie potrzebował nowego fotelika, dlatego tez nie rozglądałam się za takimi bazami w które można wpinać później większy fotelik. Najbardziej zależało mi na lekkości no bo jednak codziennie będę z nia jeździć po młodego do żłobka/przedszkola. Przy pierwszym foteliku to nie jest takie pomocne bo i tak bierzesz ze sobą fotelik z dzieckiem, wiec tylko wpinasz i tyle. Przy większym dziecku obrotowa baza to zbawienie 🥰.
    Mój synek tez jezdzi jeszcze tyłem, i będzie jeździł jeszcze minimum rok. Też pod tym kątem dostajemy głupie komentarze sąsiadów czy rodziny, ze jak mu się tam nogi mieszczą (jest wysoki jak na swój wiek) ale dla mnie kwestie bezpieczeństwa tez są najważniejsze… widziałam ze o tym rozmawiałyście ostatnio.

Myślałam tez o którymś laktatorze neno, bo myśle ze od biedy tez można by jakoś wcisnąć w stanik, ale chyba muszlowy będzie w tym przypadku wygodniejszy. Mi zależy żebym mogła odciągać i w tym czasie np pomyć gary. Żeby zaoszczędzić czas maksymalnie.

Jeśli chodzi o snuza to snuza hero md. Im się bardzo sprawdził, a akurat jej córeczka skończyła rok wiec mi już dała. Myśle tylko czy go jakoś nie trzeba skonfigurować na nowo, muszę o tym poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 18:04

KlaraJa lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ