X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pozdrawiamy z Michasiem i przepraszamy za niecenzuralne zdjęcie 🤭

24b14b703911.jpg

Słodki malec 😍

conte lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, to dziwi mnie trochę takie argumentowanie, że chce kupić ale mnie nie stać niech Pani zejdzie z ceny. Bo wiecie co? Ja do decyzji o dziecku musiałam dojrzeć i nie zdecydowałabym się na dziecko, gdyby mnie nie było stać na rzeczy dla niego. Może to niezbyt trafne porównanie ale jak mnie stać na samochód to i na tankowanie, ubezpieczenie, naprawy itp. Decydując się na dziecko tez trzeba być przygotowanym, że to nie stówka na miesiąc...
    I tak, wiem, czasem jest to nieplanowane itp ale jednak zdroworozsądkowi ludzie podejdą do tematu z głową, tym bardziej w dzisiejszych czasach.
    Ja liczyłam się, że dziecko to wydatki i owszem, ceny czasem szokują ale dla dziecka wydam każda złotówkę i sobie odmówię wielu rzeczy ale dziadować nie będę.

Izet, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• cslza Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Szczerze mówiąc, to dziwi mnie trochę takie argumentowanie, że chce kupić ale mnie nie stać niech Pani zejdzie z ceny. Bo wiecie co? Ja do decyzji o dziecku musiałam dojrzeć i nie zdecydowałabym się na dziecko, gdyby mnie nie było stać na rzeczy dla niego. Może to niezbyt trafne porównanie ale jak mnie stać na samochód to i na tankowanie, ubezpieczenie, naprawy itp. Decydując się na dziecko tez trzeba być przygotowanym, że to nie stówka na miesiąc...
    I tak, wiem, czasem jest to nieplanowane itp ale jednak zdroworozsądkowi ludzie podejdą do tematu z głową, tym bardziej w dzisiejszych czasach.
    Ja liczyłam się, że dziecko to wydatki i owszem, ceny czasem szokują ale dla dziecka wydam każda złotówkę i sobie odmówię wielu rzeczy ale dziadować nie będę.

Ja rozumiem, że kogoś nie stać, serio. Ale mnie też to wszystko kosztowało, do kurtek i butów dawałam paragony z gwarancją. I gdyby mi ktoś napisał, że cienko z kasą i chętnie kupi za 150zł, to bym powiedziała, że spoko, w końcu przesyłka to też 15zł, które dla kogoś może dużo znaczyć. Uważam, że 180zł za ubranka na kolejne 6-8mcy to nie jest jednak duża cena, za buty Mrugała 60zł to jak za darmo... może jestem burżujem i tyle, ale mam podobne podejście jak Ty - dziecko to wydatki i trzeba się z tym liczyć. A niektórzy wolą jęczec, że ich nie stać I kupić kolejną paczkę fajek 🤷‍♀️

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Anetka jak będziesz miała chwilę to możesz mi wpisać 23 września USG 3 trymestru i 27 września wizytę ☺️

pomiędzy wizytami mam urodziny więc będę miała piękny prezent bo mam dostać filmik i zdjęcie w 3D 🤗

Wpisane ☺️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Anetko, ten wynik to AMH?
    U mnie wyszło 1.5, również bez szału, lekarz kazał się spieszyć, rzucając nawet hasło IUI. Potem doszłam do tego, że próbka leżała 3 dni zanim została przebadana, co z wysokim prawdopodobieństwem miało wpływ na wynik. Dodatkowo ten wskaźnik pamiętaj nie jest wyznacznikiem płodności w 100%. Myśleliście o jakiejś propłodnościowej diecie? (polecam Akademię Płodności, również ich podcasty, podnoszą bardzo na duchu). Jeszcze co do AMH - są ciąże z AMH mniejszych od 0,5 i to zdrowe ciąże!
    Mam nadzieję, że lekarz Cię dobrze poprowadzi, ale naprawdę powiem tak od siebie - musimy robić więcej niż lekarze zalecają. Mam na myśli suplementy, dieta, ruch, ale również zasięganie opinii innego lekarza czy nawet samodokształcanie się w niektórych tematach. Dawaj znać co lekarz Ci radzi i jakie dalsze kroki, ściskam ❤️

Myślimy nad tym wszystkim intensywnie. Na razie zaczynamy stymulacje pierwszą w październiku, wiem że przy takim amh nie ma co szaleć z tym, więc myślę że trzy stymulacje, jak będą bez sukcesu to zaczynu IUI..
    Dziękuję za taką odpowiedź ♥️

Ogólnie dziekuje za odpowiedzi, ja ciągle mam nadzieję że przejmę brzuszek po którejś z Was 😋

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Wam, że jestem w stanie zrozumieć, że kogoś nie stać na rzeczy markowe itd, ale do cholery jest 500+ i jak ktoś oszczędza na foteliku i dzieciak jeździ w antymandacie, to mnie trzęsie..albo na śmieciarce biegną po fotelik, który stoi sobie pod kontenerem, nie wiadomo czy powypadkowy, czy nie. To jedyna rzecz, za którą jestem w stanie zakrzyczeć, bo to nienormalne, żeby własne dziecko narażać na śmierć bo ,mnie nie stać na fotelik,. To są podstawowe, najważniejsze rzeczy, gwarantujące bezpieczeństwo przejazdu. Wypadki były, są i będą, to od nas mocno zależy, czy dziecko będzie się cieszyć życiem i zdrowiem. Ale niestety.moje podejście nie jest akceptowalne w rodzinie, wciąż się każdy dziwi, że wożę 5 letnią córkę tyłem..tylko to nie oni dbają o nią i najbardziej na świecie zależy mi, żeby moje dzieci żyły i były zdrowe. Za to mogę oddać każde pieniądze. 500 plus też idzie na dodatkowe szczepienia. Kolejna kwestia,bardzo ważna. Ehh rozpusalam się 🤦 mówię, buty i ubrania mogą być gorszej jakości, ale fotelik to coś, za co powinniśmy odpowiadać głową i bez tłumaczeń typu ,mnie nie stać,.

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Myślimy nad tym wszystkim intensywnie. Na razie zaczynamy stymulacje pierwszą w październiku, wiem że przy takim amh nie ma co szaleć z tym, więc myślę że trzy stymulacje, jak będą bez sukcesu to zaczynu IUI..
    Dziękuję za taką odpowiedź ♥️

Ogólnie dziekuje za odpowiedzi, ja ciągle mam nadzieję że przejmę brzuszek po którejś z Was 😋
    Ja już zwolniłam, bierz śmiało bez krępacji 😀

Aneta2506, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Ja rozumiem, że kogoś nie stać, serio. Ale mnie też to wszystko kosztowało, do kurtek i butów dawałam paragony z gwarancją. I gdyby mi ktoś napisał, że cienko z kasą i chętnie kupi za 150zł, to bym powiedziała, że spoko, w końcu przesyłka to też 15zł, które dla kogoś może dużo znaczyć. Uważam, że 180zł za ubranka na kolejne 6-8mcy to nie jest jednak duża cena, za buty Mrugała 60zł to jak za darmo... może jestem burżujem i tyle, ale mam podobne podejście jak Ty - dziecko to wydatki i trzeba się z tym liczyć. A niektórzy wolą jęczec, że ich nie stać I kupić kolejną paczkę fajek 🤷‍♀️
    No jasne! Jak mnie nie stać to nie kupuje nowych, drogich, markowych ubranek tylko szukam po znajomych, rodzinie, kupuje tańsze i nie zawsze gorsze ale też przesadnie nie szukam oszczędności na dziecku w taki sposób jak pisałaś wcześniej. To zwykle januszowanie... gdzieś kiedyś czytałam, że dziewczyna wystawiła fotelik za darmo I klientka pisała, żeby jej przywieźć bo ona by musiała autobusem jechać po niego. Czaicie? W autobusach nie trzeba fotelików 🤣 a ona ewidentnie chciała jeszcze zarobić na tym foteliku🙉

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati doskonale Cię rozumiem.. mój mąż wczoraj jak od swojej matki usłyszał że jego siostra będzie kupowała dla swoje 7etniwj córki "podupnik" to myślałam że wybuchnie 🤣🤣na co moja teściowa że po co lepszy jak mało nezic będą bo tylko 2 tygodnie będą w Polsce 🙈 wtedy ja mówię do męża że ma odpuścić bo to nic nie da i nie każdy musi myśleć rozsądnie o bezpieczeństwie sowiego dziecka 🤷‍♀️ na nas już patrzą dziwnie że stawiamy bezpieczeństwo na 1miejscu chociaż mało to nie kosztuje 🥴 albo jak córce zaczęłam podawać jedzenie dopiero jak 6miesiecy a nie 4.. albo że na siłę nie sadzałam 🙈 masakra jak i tym pomyśle ile mnie to nerwów kosztowało i że zaraz znowu będę musiała to samo przechodzić 😤

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja już zwolniłam, bierz śmiało bez krępacji 😀

Na ten cykl nie liczę, chociaż może jakiś jeden plemnior wariat dotarł do komórki 🤣 dzisiaj 8 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 08:35

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bezpieczeństwa dzieci w samochodzie to też jestem mega przewrażliwiona, nawet mój mąż ostatnio podziela moje zdanie.. Uważam, że fotelik powinien być dobry i nie warto na tym oszczędzać. Co innego wózek. On może być używany, ważne żeby był zadbany. A mówiąc o wózkach. Wczoraj byliśmy z mężem oglądać wózki. Ceny nowych mnie przerażają 😱 A fajnych używanych nie mogę znaleźć, a gdy już coś mi się w oczy rzuci to albo cena jest zbyt dużo za używeke albo szybko się sprzedaje 🤦‍♀️ Powiem Wam, że ciężki temat ten wózek 😅 Dzisiaj w nocy mi się nawet śniły. Sama nie wiem na jaki się zdecydować 🤷‍♀️ Jest ich tyle, że aż głowa boli 😄 A co najgorsze używek w mojej okolicy jest naprawdę mało

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nati doskonale Cię rozumiem.. mój mąż wczoraj jak od swojej matki usłyszał że jego siostra będzie kupowała dla swoje 7etniwj córki "podupnik" to myślałam że wybuchnie 🤣🤣na co moja teściowa że po co lepszy jak mało nezic będą bo tylko 2 tygodnie będą w Polsce 🙈 wtedy ja mówię do męża że ma odpuścić bo to nic nie da i nie każdy musi myśleć rozsądnie o bezpieczeństwie sowiego dziecka 🤷‍♀️ na nas już patrzą dziwnie że stawiamy bezpieczeństwo na 1miejscu chociaż mało to nie kosztuje 🥴 albo jak córce zaczęłam podawać jedzenie dopiero jak 6miesiecy a nie 4.. albo że na siłę nie sadzałam 🙈 masakra jak i tym pomyśle ile mnie to nerwów kosztowało i że zaraz znowu będę musiała to samo przechodzić 😤

Aż się boje jak to u nas będzie 🙈 będziemy "przecierać szlaki" bo w najbliższej rodzinie to będzie pierwsze dziecko (nie licząc mojej kuzynki która jednak mieszka daleko a jej synowie są już trochę starsi) i czuję, że z rodzicami i teściami nie będzie lekko. Już teraz z niektórymi tekstami ich stopuje i mówię że to my będziemy rodzicami i sami zdecydujemy. Ostatnio moja własna mama mnie wkurzyła, byłam dwa razy w dalekiej podróży i kupiłam sobie adapter do pasów, bo czułam się niekomfortowo jeżdżąc w zwykłych (wiem że można jeździć w zwyklych jak się odpowiednio zapnie, ale u mnie cały czas się podwijał jak chciałam fotel trochę bardziej położyć) i skomentowała to jako zbędny wydatek... Dla nich foteliki pewnie też są zbędnymi wydatkami, bo przecież my jako dzieci jeździliśmy normalnie i żyjemy... Ja tam mam zamiar zabezpieczyć dziecko w jak najlepszy, znany mi sposób i ułatwić sobie życie wszystkim co będzie dostępne i będzie mnie na to stać np. sterylizator czy elektryczny aspirator do nosa itd. Może część wydatków faktycznie będzie zbędna, ale to nasze pierwsze dziecko i wolę uczyć się na własnych błędach.

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam intensywny weekend, postaram się jeszcze do Was zajrzeć, tymczasem pochwalę się brzuszkiem:

20220910-090320.jpg

Dobrego dnia i całego weekendu! ❤️

Angelaaaa, Blondyna.B, Grażyna1820, conte, Milixx, KlaraJa, Chrupka , Nati94, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go pewnie u Was przeleje czarę goryczy ale my mamy fotelik z zestawu 3w1 - zwyczajnie nie mamy samochodu i nie wiadomo kiedy będziemy mieć... Na czas kiedy będzie gdzieś od święta jechać to "coś" mamy a jak już się dorobimy prawka i samochodu to kupimy coś porządnego. Nie stać nas na 1tys. za fotelik na 2-3 przejazdy przez np pół roku (jak w tym czasie wszystko się ułoży to kupimy)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Aż się boje jak to u nas będzie 🙈 będziemy "przecierać szlaki" bo w najbliższej rodzinie to będzie pierwsze dziecko (nie licząc mojej kuzynki która jednak mieszka daleko a jej synowie są już trochę starsi) i czuję, że z rodzicami i teściami nie będzie lekko. Już teraz z niektórymi tekstami ich stopuje i mówię że to my będziemy rodzicami i sami zdecydujemy. Ostatnio moja własna mama mnie wkurzyła, byłam dwa razy w dalekiej podróży i kupiłam sobie adapter do pasów, bo czułam się niekomfortowo jeżdżąc w zwykłych (wiem że można jeździć w zwyklych jak się odpowiednio zapnie, ale u mnie cały czas się podwijał jak chciałam fotel trochę bardziej położyć) i skomentowała to jako zbędny wydatek... Dla nich foteliki pewnie też są zbędnymi wydatkami, bo przecież my jako dzieci jeździliśmy normalnie i żyjemy... Ja tam mam zamiar zabezpieczyć dziecko w jak najlepszy, znany mi sposób i ułatwić sobie życie wszystkim co będzie dostępne i będzie mnie na to stać np. sterylizator czy elektryczny aspirator do nosa itd. Może część wydatków faktycznie będzie zbędna, ale to nasze pierwsze dziecko i wolę uczyć się na własnych błędach.

Ja ostatnio usłyszałam czemu dziecku pozwalam jeść lewą ręką 🫣 że powinnam jej poprawiać że prawą bo kiedyś się tak robiło masakra 🙈🤣

U mnie jedyny plus że moja starsza siostra ma też córkę 3 miesiące młodszą i jesteśmy tego samego zdania jeśli chodzi o bezpieczeństwo itp. czasami moja mama coś głupiego powie, ale gorzej z teściową bo jej córka ma 7letnie dziecko i 7 miesięczne i ona robi tak jak za dawnych lat i teściowej się to podoba i jest porównywanie a mnie nerwica bierze 🙈
    Ale też jestem zdania że to rodzice wychowują po swojemu i nikt nie powinien się wtrącać

KlaraJa, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos fotelika, to nigdy nie zapomnę jak mój mały miał 3mce i odwieźliśmy moją mamę do domu. I ona odpięła swoje pasy, coś jeszcze przy małym chwilę się zakręciła i mówi "no to idziemy?", a ja jej mówię, że już późno się robi i zbieramy się do siebie do domu ogarnąć dziecko na noc. Dojechaliśmy do domu, a mój synek siedzi w rozpiętych pasach 🤯🤯🤯 okazało się, że moja mama myślała, że wejdziemy do domu, więc go rozpięła, bo chciała go wziąć na ręce, a że jest roztrzepana i ogarnięta jak szczypior na wiosnę, to już go nie zapięła i poszła. Jak ja ją wtedy opie*doliłam... niby 10km, ale przez ruchliwą trasę, dużo świateł, moglo zdarzyć się wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2022, 09:23

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj temat rzeka. A jeszcze jak zacznie się o tym rozmawiać z kimś z poprzednich pokoleń to w ogóle po co Ci to ! Łóżeczko jakieś dodatkowe ? Mój Boguś w miedzy na kapocie spał jak ja ziemniaki kopałam i patrz jaki zdrowy 🙈 niestety jest część ludzi, która nie czyta, nie słucha nowych zaleceń i tak jadą na tych starych przekonaniach, ze stary fotelik po synku kuzynki brata ciotecznego przecież może być. Przecież się trzyma 😂
    My co prawda mamy kupione nosidełko i fotelik używany, ale od sprawdzonej osoby, od koleżanki.Bardzo mało go używali, kupili nowy. A ze mieszkają w mieście i więcej w ruchu był wózek niż cała reszta to się zdecydowaliśmy, bo znamy historie..

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam fotelik. Kiedyś się dzieci w chodzikach chowało i żyją. A dziś w stanach są już zakazane 🙉
    Ostatnio, jeszcze przed porodem właśnie taką rozmowa z moją mamą się odbyła. I ona Argument- a wy się wychowaliście i jesteście zdrowi. Jak moja siostra jej dala popalić 😅 mówi a nasze iksowe nogi? A skolioza? A zwichrowana miednica w kazda strone? A to, że mały się nie obrócił w brzuchu? A płaskostopie? Itp itd 😆 mama aż zamarła

cslza, KlaraJa, Grażyna1820, Angelaaaa, Nati94, Oliwia23, Olo323, Kluska95 lubią tę wiadomość

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Oj tam fotelik. Kiedyś się dzieci w chodzikach chowało i żyją. A dziś w stanach są już zakazane 🙉
    Ostatnio, jeszcze przed porodem właśnie taką rozmowa z moją mamą się odbyła. I ona Argument- a wy się wychowaliście i jesteście zdrowi. Jak moja siostra jej dala popalić 😅 mówi a nasze iksowe nogi? A skolioza? A zwichrowana miednica w kazda strone? A to, że mały się nie obrócił w brzuchu? A płaskostopie? Itp itd 😆 mama aż zamarła

Haha dokładnie tych samych argumentów używam i mina jest bezcenna 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też taka pogoda do..🍑 🥴 teraz zaczęło lać i najchętniej poszłabym spać a muszę obiad zrobić i wzięłam się wreszcie za pranie i ogarnianie miejsca w szafach 🙈😴😴

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: