W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:Cc miałam 1.5tyg przed terminem. PTP 2.09 a cc 24.08 ze wzgledu na ułożenie miednicowe synka.
Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualny
-
conte wrote:Staram się przynajmniej 🤣 po 40 min na cycku i tak kończy się na butelce ... ale walczę dalej 💪👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
conte wrote:Staram się przynajmniej 🤣 po 40 min na cycku i tak kończy się na butelce ... ale walczę dalej 💪
-
Dziewczyny ale miałam sen... 😱
Śniło mi się że miałam krótkie brązowe spodenki. Wstałam i jakaś dziewczyna mi mówi że mam brudne. Patrzę do lustra a tam krew w kroku. Mówię: kuuurde okres dostałam. To w ciąży nie jestem. A zaraz se myślę kurde przecież ja jestem w ciąży!! Poronilam?? Niemożliwe. Na tym etapie krwawienie to nie oznaka poronienia. Musi być coś innego. Może łożysko się odkleja? A może idę rodzic? W każdym razie czuje ruchy (w tym momencie właśnie dostałam na spaniu kopniaka) więc chyba jest dobrze.
🙈😱
Do tego śniła mi sie Agnieszka Chylińska że była jakaś wiedźma i wszyscy się jej bali🙈😂
No zryty sen...
Do tego córka o 3 w nocy się obudziła i zaczęła gadać. Wolała ciocie, kuzynkę, chłopczyka jakiegoś, udawała że że się huśta, mówiła że je obiad, grała w piłkę... Śpiewała... I tak do 5 aż siadła na łóżku i zawołała am am... Zrobiłam jej butle i zasnela po 6.... Ponad 3h bez spania w nocy 😱
Ja dzisiaj jestem jak flak, bo nie dość że ta zrobiła taka akcje to od 2 tyg mam nowe łóżko i za nic nie mogę się przyzwyczaić.. 🥴 do tego czuje już totalne zmęczenie 😢Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra no nieźle 😄 ja też czasami mam strasznie dziwne sny, chociaż nie tak jak w I trym. W I trym. miałam przerażające sny, codziennie budziłam się z krzykiem lub zlana potem, no horror za horrorem 🤦♀️
A mnie dzisiaj W KOŃCU udało się znaleźć położną środowiskową 🙈 masakra, wszystkie z jakiegoś polecenia mi odmawiały mówiąc że mają za daleko a te w pobliżu które udało mi się znaleźć miały bardzo złe opinie, a wiem po swoich koleżankach że położna może wiele popsuć albo przeciwnie bardzo pomóc w tych pierwszych tygodniach po porodzie. Znalazłam całkiem, wydaje się, fajną i ogarniętą kobietę, problem tylko że od 27.12 idzie na urlop świąteczny, więc mnie od razu poinformowała (podejrzewam że większość położnych może być w tym czasie niedostępnych) ale na szczęście, w razie czego, po porodzie mam jeszcze jedną wizytę położnej prywatną już wykupioną (promocja w ramach kursu ze szkoły rodzenia). Przepisałam się też do innego lekarza Poz żeby w razie czego mieć pediatrę synka i mojego lekarza w jednej Przychodni, bo tam gdzie byłam zapisana mają podobno beznadziejnych pediatrów (u samego lekarza poz byłam raz przez 7lat 😅 zawsze na kartę medyczną z pracy chodziłam, w końcu może zacznę korzystać z NFZ).
A Wy już dziewczyny macie położne wybrane?Poziomka9204, Oliwia23 lubią tę wiadomość
-
Mgdra sny w ciąży są powalone i bardzo realistycznie - zupełnie nie bierz tego do siebie
KlaraJa mam wybraną ale cały czas mi nie po drodze pojechać podpisać wybór jej 😅 ale muszę w końcu to zrobić...Mgdra lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Mi odbiło z wyprawką, myślę o tym pół dnia i pół nocy 🤦 czy widzieliście, jak ważny może być wzór pieluszki muslinowej 😅? Noo, to już wiecie. Druga kwestia, szukam używek(Chicco dostawka i baby hug) ale ceny za używki to 70 proc ceny sklepowej i zaczynam się zastanawiać czy się opłaca. A jak 50 proc to ,stan bdb ale bez pasów, z przecięciem, z rysami itd itp🤦,
W ostatnich dniach kupiłam młodemu kocyki, pieluszki, rożek, otulacz do nosidełka, śpiworek, sobie koszulę(dolce sonno karmel 🥰), kolejne pieluszki, ubranka 😅 syndrom wicia gniazda wjechał na dobre i to nie wiem, jak się ogarnąć bo równocześnie mamy remont i mam jakieś rozdwojenie jaźni, chciałabym wszystko na raz 🤦
Dziś zaczynamy 25 tc, no i tak sobie myślę, że zostało 13 tygodni do ciąży donoszonej i to jest naprawdę niewiele.
Czytam Was z doskoku ale bez większej weny do pisania, jestem kibicuję i cieszę się, że wszystko ok🥰Grażyna1820, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Hahahahah sny mega 😂 mi się ostatnio śniło ze w gimnazjum byłam i wychowawcy musiałam się tłumaczyć ze w ciąży jestem 😂
Z tymi dostawkami używanymi to rzeczywiście ceny są różne. Zależy jeszcze w jakim rejonie Polski. Ja teraz mieszkam pod Warszawa to ludzie sprzedają nie mniej niż 500 zł a stan często średni. Pojechaliśmy do teściów do małopolski i okazało się ze niedaleko w super stanie babeczka nam sprzedała za 250. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać. Ale wizualnie jak nowa. Czasami mam wrażenie jakby ludzie jeszcze na tych używkach chcieli zarobić 😂 takie ceny dają.. -
nick nieaktualny
-
Grażyna1820 wrote:Hahahahah sny mega 😂 mi się ostatnio śniło ze w gimnazjum byłam i wychowawcy musiałam się tłumaczyć ze w ciąży jestem 😂
Z tymi dostawkami używanymi to rzeczywiście ceny są różne. Zależy jeszcze w jakim rejonie Polski. Ja teraz mieszkam pod Warszawa to ludzie sprzedają nie mniej niż 500 zł a stan często średni. Pojechaliśmy do teściów do małopolski i okazało się ze niedaleko w super stanie babeczka nam sprzedała za 250. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać. Ale wizualnie jak nowa. Czasami mam wrażenie jakby ludzie jeszcze na tych używkach chcieli zarobić 😂 takie ceny dają..
-urwanym pałąkiem na zabawki w Chicco baby hug
-w stanie ponoć idealnym, ale bez pasów do łóżka, Pani twierdzi, że się nie przydają(a ja uważam, że jednak mogą być bardzo ważne, bo mam dwójkę dzieci i dla mnie to pewność, że któreś mi nie odsunie łóżeczka z noworodkiem)
-przekonywanie, że kolor, którego nie chcę i to zaznaczyłam, jest bardzo ładny i nie brudzi się- no comment, po prostu nie chcę takiego i nie pytałam o rady..
No ręce opadają. Patrząc na to wszystko, wózek na milion procent kupujemy nowy. Na tym chciałam trochę zaoszczędzić, ale widzę, że może być ciężko -
nick nieaktualny
-
conte wrote:Szczerze mówiąc to i ja nie miałam cierpliwości szukać "perełek" na olx czy vinted. Stwierdziłam, że jak kupie nowe to będę chociaż miała gwarancje
Mnie to denerwuję, że próbowałam sprzedawać np. ubranka po synku (zazwyczaj 2 rozmiary w 1 paczce, czyli 74 i 80, 86-92 itd, ok 60-90sztuk ubranek w paczce). Ubranka firmowe, po 1 dziecku i na prawdę to co było już w średnim stanie oddawałam na PCK lub domów samotnej matki, wystawiałam tylko ciuchy w bardzo dobrym stanie, bez dziur, bez plam, dobrej jakości, nie zajechane i za taką pakę 60-90 sztuk ubrań chciałam 180zł (czyli 2-3 złote za sztukę, gdzie za bodziaka płaciłam 25-60zł w zależności od firmy). I ludzie pytali czy nie zejdę do 80zł lub nawet 40, bo ich nie stać, a chcą. No żesz... to samo z fotelikiem z bazą, nowy kosztował z bazą 1800zł, ja chciałam sprzedać za 650zł i pytania czy mogę opłacić przesyłkę i zejść do 450zł 🤣 jasne, a może po prostu oddam, w końcu s*am kasą...
Już nie próbuję nic sprzedawać po synku, ciuchy sobie całkiem odpuściłam. Kurtki i buty dla dziecka kupione po 200-300zł, chciałam sprzedać za 60-80zł i pytania czy pójdzie za 15zł 😄 także tak... ponarzekałam sobie
Nati94, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja też już wyprawkę pełną parą kompletuje 😄 na szczęście dostawke i baby hug dostaliśmy nowe w prezencie. Teraz jestem na etapie wybierania takich typowo higienicznych rzeczy potrzebnych do karmienia i przewijania. Kieruje się niby listą ze szkoły rodzenia ale jednak jak tak patrzę w sklepie online to wszystko wydaje mi się potrzebne 🙈 Niestety ja nie mam nerwów do kupowania na olx itd. teraz chciałabym pierwszy raz coś tam sprzedać a mianowicie zupełnie nową, dopiero co złożoną, nieużywaną komodę i szafkę nocną (nie mogę ich oddać do sklepu) i strasznie się z tym ociągam, bo same właśnie takie historie jak Wy piszecie słyszałam a ja obecnie mam słabe nerwy 🤦♀️ 😂
Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Napisałam na lokalnej grupie, że kupię w stanie bdb, po jednym dziecku, dostałam odpowiedzi z:
-urwanym pałąkiem na zabawki w Chicco baby hug
-w stanie ponoć idealnym, ale bez pasów do łóżka, Pani twierdzi, że się nie przydają(a ja uważam, że jednak mogą być bardzo ważne, bo mam dwójkę dzieci i dla mnie to pewność, że któreś mi nie odsunie łóżeczka z noworodkiem)
-przekonywanie, że kolor, którego nie chcę i to zaznaczyłam, jest bardzo ładny i nie brudzi się- no comment, po prostu nie chcę takiego i nie pytałam o rady..
No ręce opadają. Patrząc na to wszystko, wózek na milion procent kupujemy nowy. Na tym chciałam trochę zaoszczędzić, ale widzę, że może być ciężkoNati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️