Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cc miałam 1.5tyg przed terminem. PTP 2.09 a cc 24.08 ze wzgledu na ułożenie miednicowe synka.
    ... o jakiej egzotycznej porze dnia Ty piszesz 😅 widać, że karmisz piersią ;)

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    ... o jakiej egzotycznej porze dnia Ty piszesz 😅 widać, że karmisz piersią ;)
    Staram się przynajmniej 🤣 po 40 min na cycku i tak kończy się na butelce ... ale walczę dalej 💪

Grażyna1820 lubi tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Staram się przynajmniej 🤣 po 40 min na cycku i tak kończy się na butelce ... ale walczę dalej 💪
    Pamiętam jak walczyła moja przyjaciółka, miała w sobie podobne emocje jakie tutaj opisujesz 😊 powodzenia, żeby jednak się ruszyło 😊

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cc miałam 1.5tyg przed terminem. PTP 2.09 a cc 24.08 ze wzgledu na ułożenie miednicowe synka.

Sugerowałam się 1 strona stąd to pytanie :) ułożenie to wiem bo Was podczytuje :)

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Super 💪 najważniejsze ze nastawienie jest pozytywne 💪 ale pamiętaj nic ponad nasze możliwości 😉 ale każdy łyczek twojego dobrodziejstwa jest cenne dla malucha :)

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam sen... 😱
    Śniło mi się że miałam krótkie brązowe spodenki. Wstałam i jakaś dziewczyna mi mówi że mam brudne. Patrzę do lustra a tam krew w kroku. Mówię: kuuurde okres dostałam. To w ciąży nie jestem. A zaraz se myślę kurde przecież ja jestem w ciąży!! Poronilam?? Niemożliwe. Na tym etapie krwawienie to nie oznaka poronienia. Musi być coś innego. Może łożysko się odkleja? A może idę rodzic? W każdym razie czuje ruchy (w tym momencie właśnie dostałam na spaniu kopniaka) więc chyba jest dobrze.
    🙈😱
    Do tego śniła mi sie Agnieszka Chylińska że była jakaś wiedźma i wszyscy się jej bali🙈😂
    No zryty sen...
    Do tego córka o 3 w nocy się obudziła i zaczęła gadać. Wolała ciocie, kuzynkę, chłopczyka jakiegoś, udawała że że się huśta, mówiła że je obiad, grała w piłkę... Śpiewała... I tak do 5 aż siadła na łóżku i zawołała am am... Zrobiłam jej butle i zasnela po 6.... Ponad 3h bez spania w nocy 😱
    Ja dzisiaj jestem jak flak, bo nie dość że ta zrobiła taka akcje to od 2 tyg mam nowe łóżko i za nic nie mogę się przyzwyczaić.. 🥴 do tego czuje już totalne zmęczenie 😢

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra no nieźle 😄 ja też czasami mam strasznie dziwne sny, chociaż nie tak jak w I trym. W I trym. miałam przerażające sny, codziennie budziłam się z krzykiem lub zlana potem, no horror za horrorem 🤦‍♀️
    A mnie dzisiaj W KOŃCU udało się znaleźć położną środowiskową 🙈 masakra, wszystkie z jakiegoś polecenia mi odmawiały mówiąc że mają za daleko a te w pobliżu które udało mi się znaleźć miały bardzo złe opinie, a wiem po swoich koleżankach że położna może wiele popsuć albo przeciwnie bardzo pomóc w tych pierwszych tygodniach po porodzie. Znalazłam całkiem, wydaje się, fajną i ogarniętą kobietę, problem tylko że od 27.12 idzie na urlop świąteczny, więc mnie od razu poinformowała (podejrzewam że większość położnych może być w tym czasie niedostępnych) ale na szczęście, w razie czego, po porodzie mam jeszcze jedną wizytę położnej prywatną już wykupioną (promocja w ramach kursu ze szkoły rodzenia). Przepisałam się też do innego lekarza Poz żeby w razie czego mieć pediatrę synka i mojego lekarza w jednej Przychodni, bo tam gdzie byłam zapisana mają podobno beznadziejnych pediatrów (u samego lekarza poz byłam raz przez 7lat 😅 zawsze na kartę medyczną z pracy chodziłam, w końcu może zacznę korzystać z NFZ).
    A Wy już dziewczyny macie położne wybrane?

Poziomka9204, Oliwia23 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra sny w ciąży są powalone i bardzo realistycznie - zupełnie nie bierz tego do siebie

KlaraJa mam wybraną ale cały czas mi nie po drodze pojechać podpisać wybór jej 😅 ale muszę w końcu to zrobić...

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Mi odbiło z wyprawką, myślę o tym pół dnia i pół nocy 🤦 czy widzieliście, jak ważny może być wzór pieluszki muslinowej 😅? Noo, to już wiecie. Druga kwestia, szukam używek(Chicco dostawka i baby hug) ale ceny za używki to 70 proc ceny sklepowej i zaczynam się zastanawiać czy się opłaca. A jak 50 proc to ,stan bdb ale bez pasów, z przecięciem, z rysami itd itp🤦,
    W ostatnich dniach kupiłam młodemu kocyki, pieluszki, rożek, otulacz do nosidełka, śpiworek, sobie koszulę(dolce sonno karmel 🥰), kolejne pieluszki, ubranka 😅 syndrom wicia gniazda wjechał na dobre i to nie wiem, jak się ogarnąć bo równocześnie mamy remont i mam jakieś rozdwojenie jaźni, chciałabym wszystko na raz 🤦
    Dziś zaczynamy 25 tc, no i tak sobie myślę, że zostało 13 tygodni do ciąży donoszonej i to jest naprawdę niewiele.

Czytam Was z doskoku ale bez większej weny do pisania, jestem kibicuję i cieszę się, że wszystko ok🥰

Grażyna1820, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak sobie urosłam w 25 tc 😅0d2b2b1eb2cb.jpg

Grażyna1820, Blondyna.B, KlaraJa, nick nieaktualny, Poziomka9204, Angelaaaa, Olo323, Milixx, Chrupka , Mgdra lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah sny mega 😂 mi się ostatnio śniło ze w gimnazjum byłam i wychowawcy musiałam się tłumaczyć ze w ciąży jestem 😂

Z tymi dostawkami używanymi to rzeczywiście ceny są różne. Zależy jeszcze w jakim rejonie Polski. Ja teraz mieszkam pod Warszawa to ludzie sprzedają nie mniej niż 500 zł a stan często średni. Pojechaliśmy do teściów do małopolski i okazało się ze niedaleko w super stanie babeczka nam sprzedała za 250. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać. Ale wizualnie jak nowa. Czasami mam wrażenie jakby ludzie jeszcze na tych używkach chcieli zarobić 😂 takie ceny dają..

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Michasiem i przepraszamy za niecenzuralne zdjęcie 🤭

24b14b703911.jpg

Nati94, Blondyna.B, cslza, Kalli95, Grażyna1820, Poziomka9204, KlaraJa, Oliwia23, Angelaaaa, Olo323, Milixx, Chrupka , Mgdra, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Hahahahah sny mega 😂 mi się ostatnio śniło ze w gimnazjum byłam i wychowawcy musiałam się tłumaczyć ze w ciąży jestem 😂

Z tymi dostawkami używanymi to rzeczywiście ceny są różne. Zależy jeszcze w jakim rejonie Polski. Ja teraz mieszkam pod Warszawa to ludzie sprzedają nie mniej niż 500 zł a stan często średni. Pojechaliśmy do teściów do małopolski i okazało się ze niedaleko w super stanie babeczka nam sprzedała za 250. Zobaczymy jak będzie się sprawdzać. Ale wizualnie jak nowa. Czasami mam wrażenie jakby ludzie jeszcze na tych używkach chcieli zarobić 😂 takie ceny dają..
    Napisałam na lokalnej grupie, że kupię w stanie bdb, po jednym dziecku, dostałam odpowiedzi z:
    -urwanym pałąkiem na zabawki w Chicco baby hug
    -w stanie ponoć idealnym, ale bez pasów do łóżka, Pani twierdzi, że się nie przydają(a ja uważam, że jednak mogą być bardzo ważne, bo mam dwójkę dzieci i dla mnie to pewność, że któreś mi nie odsunie łóżeczka z noworodkiem)
    -przekonywanie, że kolor, którego nie chcę i to zaznaczyłam, jest bardzo ładny i nie brudzi się- no comment, po prostu nie chcę takiego i nie pytałam o rady..
    No ręce opadają. Patrząc na to wszystko, wózek na milion procent kupujemy nowy. Na tym chciałam trochę zaoszczędzić, ale widzę, że może być ciężko

age.png

💔11.2021 synek
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko pójdzie dobrze i będą bliźnięta, to ja będę musiała wózek po synku sprzedać, bo na co mi pojedynczy :P i znowu szarpanie się z ludźmi, czemu tak drogo itd...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to i ja nie miałam cierpliwości szukać "perełek" na olx czy vinted. Stwierdziłam, że jak kupie nowe to będę chociaż miała gwarancje

Poziomka9204, Nati94, Olo323, Mgdra lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    No i tak sobie urosłam w 25 tc 😅0d2b2b1eb2cb.jpg
    😍

Nati94 lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Szczerze mówiąc to i ja nie miałam cierpliwości szukać "perełek" na olx czy vinted. Stwierdziłam, że jak kupie nowe to będę chociaż miała gwarancje

Mnie to denerwuję, że próbowałam sprzedawać np. ubranka po synku (zazwyczaj 2 rozmiary w 1 paczce, czyli 74 i 80, 86-92 itd, ok 60-90sztuk ubranek w paczce). Ubranka firmowe, po 1 dziecku i na prawdę to co było już w średnim stanie oddawałam na PCK lub domów samotnej matki, wystawiałam tylko ciuchy w bardzo dobrym stanie, bez dziur, bez plam, dobrej jakości, nie zajechane i za taką pakę 60-90 sztuk ubrań chciałam 180zł (czyli 2-3 złote za sztukę, gdzie za bodziaka płaciłam 25-60zł w zależności od firmy). I ludzie pytali czy nie zejdę do 80zł lub nawet 40, bo ich nie stać, a chcą. No żesz... to samo z fotelikiem z bazą, nowy kosztował z bazą 1800zł, ja chciałam sprzedać za 650zł i pytania czy mogę opłacić przesyłkę i zejść do 450zł 🤣 jasne, a może po prostu oddam, w końcu s*am kasą...

Już nie próbuję nic sprzedawać po synku, ciuchy sobie całkiem odpuściłam. Kurtki i buty dla dziecka kupione po 200-300zł, chciałam sprzedać za 60-80zł i pytania czy pójdzie za 15zł 😄 także tak... ponarzekałam sobie ;)

Nati94, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati 🙈 nie mam pytań. Uwielbiam to wciskanie na sile ..

Nati94 lubi tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wyprawkę pełną parą kompletuje 😄 na szczęście dostawke i baby hug dostaliśmy nowe w prezencie. Teraz jestem na etapie wybierania takich typowo higienicznych rzeczy potrzebnych do karmienia i przewijania. Kieruje się niby listą ze szkoły rodzenia ale jednak jak tak patrzę w sklepie online to wszystko wydaje mi się potrzebne 🙈 Niestety ja nie mam nerwów do kupowania na olx itd. teraz chciałabym pierwszy raz coś tam sprzedać a mianowicie zupełnie nową, dopiero co złożoną, nieużywaną komodę i szafkę nocną (nie mogę ich oddać do sklepu) i strasznie się z tym ociągam, bo same właśnie takie historie jak Wy piszecie słyszałam a ja obecnie mam słabe nerwy 🤦‍♀️ 😂

Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Napisałam na lokalnej grupie, że kupię w stanie bdb, po jednym dziecku, dostałam odpowiedzi z:
    -urwanym pałąkiem na zabawki w Chicco baby hug
    -w stanie ponoć idealnym, ale bez pasów do łóżka, Pani twierdzi, że się nie przydają(a ja uważam, że jednak mogą być bardzo ważne, bo mam dwójkę dzieci i dla mnie to pewność, że któreś mi nie odsunie łóżeczka z noworodkiem)
    -przekonywanie, że kolor, którego nie chcę i to zaznaczyłam, jest bardzo ładny i nie brudzi się- no comment, po prostu nie chcę takiego i nie pytałam o rady..
    No ręce opadają. Patrząc na to wszystko, wózek na milion procent kupujemy nowy. Na tym chciałam trochę zaoszczędzić, ale widzę, że może być ciężko
    Matko, kupowaliśmy wózek używany i to było wyzwanie :D podeszliśmy podobnie jak u Ciebie - konkretne marka i model wybrane i szukamy tylko tych. Była długa obserwacja Marketplace i OLX żeby wyłapać co ciekawsze ogloszenia. I rzeczywiście jest tak, że u nas na miejscu w mieście cenowo wyszło dużo drożej niż przejechać się gdzieś dalej. Koniec końców wycieczka 200 km w jedną stronę, ale się udało :)

Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ