Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Wyczekałam się 2h... Takie poslizgi dzisiaj były. Ale mam dobre wieści 😊
    Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
    Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊

b01938a7f85f.jpg
    Czyli już ostatnia prosta 🥰 piękne informacje!

Mgdra lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
    Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊

b01938a7f85f.jpg

Nogi do nieba 😁
    Super, piękna dziewczynka ❤️
    Jejku już chwilka i momencik i będzie już na świecie 🥰

Mgdra lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

b01938a7f85f.jpg

Super ☺️ no to już niedługo księżniczka będzie na świecie 🤩
    Jeju dziewczyny ale czas leci zaraz zaczniemy się rozpakowywać każda po kolei 😍

Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja recepty nie dostałam nie wiem co się dzieje 🤷‍♀️🤦‍♀️ w piątek mam wizytę więc poproszę o to lekarA od usg 3 trymestru mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu
    Już chce piątek 🤩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja recepty nie dostałam nie wiem co się dzieje 🤷‍♀️🤦‍♀️ w piątek mam wizytę więc poproszę o to lekarA od usg 3 trymestru mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu
    Już chce piątek 🤩

Myślę, że spokojnie lekarka będzie mogła wypisać receptę jeżeli uzna, że trzeba. Ja byłam u paru innych lekarzy ginekologów oprócz mojego prowadzącego i każdy wystawiał recepty/zwolnienia jeżeli była taka potrzeba 😊

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

b01938a7f85f.jpg
    No tak Ty jesteś dalej niż my i już zaraz będziesz malutką tulić ❤️

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku, że ten czas tak leci...
    Częściowo jestem już spakowana ale nie do końca. Ciuchy małej dopiero się wypraly, więc zostaje ułożenie w komodach, które mąż już skręcił. Mam straszny rozpiernicz w domu przez te zmiany w pokojach, a ciężko ogarnąć wszystko, bo zawsze coś innego wynika... 🥴 do tego coraz częściej pojawiają się skurcze 🥴 no ale wszystko to jest całkiem normalne.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
    Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .

A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
    ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂

A u Was jak mija czas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 15:11

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie dostałam receptę i lecę zaraz wykupić lek 🤩
    Jutro już wizyta 😍

Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323, Dominika96, Mgdra lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
    Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .

A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
    ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂

A u Was jak mija czas ?
    Dzisiaj zaczęłam 25tc, bardzo szybko ten czas leci. Jutro czeka mnie krzywa cukrowa 😄 ogólnie nie mam co narzekać, ciąża do tej pory była dla mnie łaskawa.

Super, że u Was już wszystko dobrze ❤️

Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela daj znać jak po wizycie, trzymamy kciuki 🥰

Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷‍♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
    Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤

Jeszcze w domu taki burdel, nie wiem za co mam się wziąć 🙈
    Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈

Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷‍♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
    Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤

Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈

Hormony szaleją także możemy czepiać się o wszystko 🙈😂
    Co do zwątpienia czy to słuszny czas na ciążę to nigdy nie da się do tego przygotować w 100%
    Przy pierwszym dziecku też tak miałam i teraz też że jak sobie poradzę z dwójką dzieci itp.🙈 czasami szukam problemów na siłę 🤦‍♀️
    My kobiety za dużo myślimy 🤭

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
    Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:03

Poziomka9204, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Takie obawy są normalne, też je miałam w ciąży i to bardzo często. Tylko, że ja jakoś się zamknęłam, na początku związku rozmawialiśmy z W o wszystkim, naprawdę! A teraz jakoś czuję się skrępowana mówić mu o swoich obawach. Chyba za bardzo chciałam mu pokazać jak jestem niezależna i twarda a teraz zrobiłam się słaba i zależna od innych... I boję się chyba, że stracę w jego oczach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:04

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Witajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
    Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.

Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
    Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
    Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔
    Wydaje mi sie, ze bardziej od blizny zewnętrznej i stanu wewnątrz. No i od razu powiedział, że prawdopodobnie kolejny poród też cc.
    Mówisz, że u Was seksy były 2 mies po... bosz.. Ja to mam taką chcice 🤣🤣 Stary też atakuje już kilka dni, czekał na info od ginka ale jak mu powiedziałam, że mam 2 wiadomości, dobra i złą, że możemy ale w reklamówce, to powiedział, że woli zaczekać jednak 🤣

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰 widzę, że u was dobre wieści to i ja się podzielę moimi.

Mialam dziś kontrolę u ginekologa i kolka się nie powiększyła, wód płodowych mam sporo, więc bobas ma dużo miejsca i zastój się zmniejszył 💪
    Nic mnie nie boli oprócz pęcherza, ale to normalne jak schodzi piasek.

Dzidzia waży prawie 350 gram, 2 dni większa według USG. Mówił, że jak byk widać dziewczynkę ❤️

We środę mam drugie prenatalne, więc może dostanę jakieś ładne fotki, bo teraz mam fotki tylko nerek i bijącego serduszka 😅

conte, Mgdra, KlaraJa, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Kalli95, Angelaaaa, Blondyna.B, Milixx, Olo323, cslza, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości

Dziewczyny gratuluję wizyt 💞

11 tygodni do donoszonej 🥰

conte, Blondyna.B, Chrupka , Poziomka9204, Olo323, Mgdra, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości

Dziewczyny gratuluję wizyt 💞

11 tygodni do donoszonej 🥰
    Ja nawet teraz zastanawiam się czy sobie poradze. Stary wylatuje do UK na prawie 3 tyg a ja sama z noworodkiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam obawy. Wiem że Inn sobie radzą itp ale ja nigdy nie miałam dzieci ...
    U nas z dobrych wieści to jeszcze to, że Michał rośnie fajnie, wczoraj była położna u nad i młody wzay już 4270😁 dziś mamy teleporafe po skierowanie na usg bioderek ale chyba podskoczę odo przychodni, żeby go dr osłuchał bo ma katardek i czasem kaszel, boję się, żeby się nie rozchorował.

Nati94, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ