X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Wyczekałam się 2h... Takie poslizgi dzisiaj były. Ale mam dobre wieści 😊
    Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
    Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊

b01938a7f85f.jpg
    Czyli już ostatnia prosta 🥰 piękne informacje!

Mgdra lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
    Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊

b01938a7f85f.jpg

Nogi do nieba 😁
    Super, piękna dziewczynka ❤️
    Jejku już chwilka i momencik i będzie już na świecie 🥰

Mgdra lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

b01938a7f85f.jpg

Super ☺️ no to już niedługo księżniczka będzie na świecie 🤩
    Jeju dziewczyny ale czas leci zaraz zaczniemy się rozpakowywać każda po kolei 😍

Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja recepty nie dostałam nie wiem co się dzieje 🤷‍♀️🤦‍♀️ w piątek mam wizytę więc poproszę o to lekarA od usg 3 trymestru mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu
    Już chce piątek 🤩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja recepty nie dostałam nie wiem co się dzieje 🤷‍♀️🤦‍♀️ w piątek mam wizytę więc poproszę o to lekarA od usg 3 trymestru mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu
    Już chce piątek 🤩

Myślę, że spokojnie lekarka będzie mogła wypisać receptę jeżeli uzna, że trzeba. Ja byłam u paru innych lekarzy ginekologów oprócz mojego prowadzącego i każdy wystawiał recepty/zwolnienia jeżeli była taka potrzeba 😊

Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

b01938a7f85f.jpg
    No tak Ty jesteś dalej niż my i już zaraz będziesz malutką tulić ❤️

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem w szoku, że ten czas tak leci...
    Częściowo jestem już spakowana ale nie do końca. Ciuchy małej dopiero się wypraly, więc zostaje ułożenie w komodach, które mąż już skręcił. Mam straszny rozpiernicz w domu przez te zmiany w pokojach, a ciężko ogarnąć wszystko, bo zawsze coś innego wynika... 🥴 do tego coraz częściej pojawiają się skurcze 🥴 no ale wszystko to jest całkiem normalne.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
    Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .

A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
    ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂

A u Was jak mija czas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 15:11

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie dostałam receptę i lecę zaraz wykupić lek 🤩
    Jutro już wizyta 😍

Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323, Dominika96, Mgdra lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
    Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .

A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
    ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂

A u Was jak mija czas ?
    Dzisiaj zaczęłam 25tc, bardzo szybko ten czas leci. Jutro czeka mnie krzywa cukrowa 😄 ogólnie nie mam co narzekać, ciąża do tej pory była dla mnie łaskawa.

Super, że u Was już wszystko dobrze ❤️

Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela daj znać jak po wizycie, trzymamy kciuki 🥰

Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷‍♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
    Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤

Jeszcze w domu taki burdel, nie wiem za co mam się wziąć 🙈
    Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈

Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷‍♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
    Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤

Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈

Hormony szaleją także możemy czepiać się o wszystko 🙈😂
    Co do zwątpienia czy to słuszny czas na ciążę to nigdy nie da się do tego przygotować w 100%
    Przy pierwszym dziecku też tak miałam i teraz też że jak sobie poradzę z dwójką dzieci itp.🙈 czasami szukam problemów na siłę 🤦‍♀️
    My kobiety za dużo myślimy 🤭

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
    Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:03

Poziomka9204, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

Takie obawy są normalne, też je miałam w ciąży i to bardzo często. Tylko, że ja jakoś się zamknęłam, na początku związku rozmawialiśmy z W o wszystkim, naprawdę! A teraz jakoś czuję się skrępowana mówić mu o swoich obawach. Chyba za bardzo chciałam mu pokazać jak jestem niezależna i twarda a teraz zrobiłam się słaba i zależna od innych... I boję się chyba, że stracę w jego oczach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:04

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Witajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
    Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.

Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
    Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
    Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔
    Wydaje mi sie, ze bardziej od blizny zewnętrznej i stanu wewnątrz. No i od razu powiedział, że prawdopodobnie kolejny poród też cc.
    Mówisz, że u Was seksy były 2 mies po... bosz.. Ja to mam taką chcice 🤣🤣 Stary też atakuje już kilka dni, czekał na info od ginka ale jak mu powiedziałam, że mam 2 wiadomości, dobra i złą, że możemy ale w reklamówce, to powiedział, że woli zaczekać jednak 🤣

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Chrupka Autorytet

Wysłany: 22 września 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰 widzę, że u was dobre wieści to i ja się podzielę moimi.

Mialam dziś kontrolę u ginekologa i kolka się nie powiększyła, wód płodowych mam sporo, więc bobas ma dużo miejsca i zastój się zmniejszył 💪
    Nic mnie nie boli oprócz pęcherza, ale to normalne jak schodzi piasek.

Dzidzia waży prawie 350 gram, 2 dni większa według USG. Mówił, że jak byk widać dziewczynkę ❤️

We środę mam drugie prenatalne, więc może dostanę jakieś ładne fotki, bo teraz mam fotki tylko nerek i bijącego serduszka 😅

conte, Mgdra, KlaraJa, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Kalli95, Angelaaaa, Blondyna.B, Milixx, Olo323, cslza, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości

Dziewczyny gratuluję wizyt 💞

11 tygodni do donoszonej 🥰

conte, Blondyna.B, Chrupka , Poziomka9204, Olo323, Mgdra, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości

Dziewczyny gratuluję wizyt 💞

11 tygodni do donoszonej 🥰
    Ja nawet teraz zastanawiam się czy sobie poradze. Stary wylatuje do UK na prawie 3 tyg a ja sama z noworodkiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam obawy. Wiem że Inn sobie radzą itp ale ja nigdy nie miałam dzieci ...
    U nas z dobrych wieści to jeszcze to, że Michał rośnie fajnie, wczoraj była położna u nad i młody wzay już 4270😁 dziś mamy teleporafe po skierowanie na usg bioderek ale chyba podskoczę odo przychodni, żeby go dr osłuchał bo ma katardek i czasem kaszel, boję się, żeby się nie rozchorował.

Nati94, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ