W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Mgdra wrote:Wyczekałam się 2h... Takie poslizgi dzisiaj były. Ale mam dobre wieści 😊
Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊
Mgdra lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mgdra wrote:Wyczekałam się 2h... Takie poslizgi dzisiaj były. Ale mam dobre wieści 😊
Dzisiaj równo 35+0 i Hania waży już 2691g! (Córka w 38+0 przy porodzie miała 2280g) Wszystkie pomiary są w granicach 35tc. Natomiast jak lekarka zmierzyła kość udową to się za głowę chwycila i zaczęła śmiać, bo ma już 7.5cm i jest na poziomie 38+4🙈🙈🙈 Będzie chyba dluuuga 🙈
Szyjki pani doktor nie mierzyła, bo mówi że w tym tygodniu nie ma już sensu, bo ona i tak się skraca i to jest normalne. Do tego pani doktor mówi, że główka już jest nisko 😊
Nogi do nieba 😁
Super, piękna dziewczynka ❤️
Jejku już chwilka i momencik i będzie już na świecie 🥰Mgdra lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Super ☺️ no to już niedługo księżniczka będzie na świecie 🤩
Jeju dziewczyny ale czas leci zaraz zaczniemy się rozpakowywać każda po kolei 😍Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Ja recepty nie dostałam nie wiem co się dzieje 🤷♀️🤦♀️ w piątek mam wizytę więc poproszę o to lekarA od usg 3 trymestru mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu
Już chce piątek 🤩
Myślę, że spokojnie lekarka będzie mogła wypisać receptę jeżeli uzna, że trzeba. Ja byłam u paru innych lekarzy ginekologów oprócz mojego prowadzącego i każdy wystawiał recepty/zwolnienia jeżeli była taka potrzeba 😊Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mgdra lubi tę wiadomość
-
No ja jestem w szoku, że ten czas tak leci...
Częściowo jestem już spakowana ale nie do końca. Ciuchy małej dopiero się wypraly, więc zostaje ułożenie w komodach, które mąż już skręcił. Mam straszny rozpiernicz w domu przez te zmiany w pokojach, a ciężko ogarnąć wszystko, bo zawsze coś innego wynika... 🥴 do tego coraz częściej pojawiają się skurcze 🥴 no ale wszystko to jest całkiem normalne.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .
A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂
A u Was jak mija czas ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 15:11
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:Hej, melduje się po tygodniu i opowiadam co u nas.
Choroba na szczęście okazała się zwykła wirusowką, byłam we wtorek u lekarza, test negatywny, dostałam leki których normalnie w aptece nie chcieli mi dać bo nie piszą jak byk ze są dla kobiet w ciąży. Dostałam tez steryd do nosa i wszystko puściło. Już na drugi dzień było lepiej .
A tak to leżymy, młody znowu wariuje i wali tylko rękami i głowa po moim pęcherzu 🙈 czuje ze kości miednicy się już rozchodzą bo jak siedzę to kości normlanie mnie bolą..
ogólnie chyba pogoda nie sprzyja, bo spałabym cały czas. Czekam z niecierpliwością na wizyty w poniedziałek i wtorek💪 Już mi się po nocy śnią 😂
A u Was jak mija czas ?
Super, że u Was już wszystko dobrze ❤️Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Angela daj znać jak po wizycie, trzymamy kciuki 🥰
Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤
Jeszcze w domu taki burdel, nie wiem za co mam się wziąć 🙈
Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Angela daj znać jak po wizycie, trzymamy kciuki 🥰
Ja mam dzisiaj jakiś ultra zły dzień, wszystko mnie wkurzało (wiem, ze robiłam trochę nad wyraz dramy🙈) i wywaliłam mężowi jakieś na siłę pretensje i rzeczy, którym w ogóle nie winien 🤷♀️ A później chciało mi się płakać, ze taki cyrk zrobiłam 🙈
Dzisiaj tez mnie plecy bolą, opuchnięta jestem strasznie, jakoś tak mi dziś ciężko 🫤
Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈
Hormony szaleją także możemy czepiać się o wszystko 🙈😂
Co do zwątpienia czy to słuszny czas na ciążę to nigdy nie da się do tego przygotować w 100%
Przy pierwszym dziecku też tak miałam i teraz też że jak sobie poradzę z dwójką dzieci itp.🙈 czasami szukam problemów na siłę 🤦♀️
My kobiety za dużo myślimy 🤭Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyWitajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:03
Poziomka9204, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlo323 wrote:Angela daj znać jak po wizycie, trzymamy kciuki 🥰
Jeszcze wstyd mi się przyznać (ale No komu jak nie Wam?) ze wczoraj wieczorem miałam jakiś kryzys i strach, ze może się pospieszyliśmy z dzieckiem i może za szybko i ze jednak może się nie nadaje do macierzyństwa 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 22:04
-
conte wrote:Witajcie! Ja dziś po wizycie u ginka, pierwsza poporodowa. Ogólnie wszystko spoko, blizna ładnie się goi, w środku wszystko też git. O następna ciążę możemy starać się rok po cc wiec od października jedziemy z tabsami. Moglibyśmy pcos zagłuszyć metformina ale skoro i tak musimy sie i leczyć i zabezpieczać to lecimy hormonalnie.
Mamy 🟢 światło na przytulanki 😁 oczywiście żeby nie było tak kolorowo to możemy lizaka lizać ale przez papierek 😑 if you know what I mean... przr najbliższe 4 tyg Z obawy na możliwe infekcje.
Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Ja to po pierwszym porodzie też anty brałam ale nawet nie wiedziałam że lepiej się zabezpieczać bo można dostać infekcje ale u nas chyba sex był jakoś po 2 miesiącach od cc bo nie było ochoty siły i czasu 😂😂
Mi też lekarka mówiła że minimum rok poczekać a zaszłam 9 miesięcy po, a siostrze w klinice niepłodności już 9 miesięcy po dali zielone światło więc chyba zależy od lekarza 🤔
Mówisz, że u Was seksy były 2 mies po... bosz.. Ja to mam taką chcice 🤣🤣 Stary też atakuje już kilka dni, czekał na info od ginka ale jak mu powiedziałam, że mam 2 wiadomości, dobra i złą, że możemy ale w reklamówce, to powiedział, że woli zaczekać jednak 🤣Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🥰 widzę, że u was dobre wieści to i ja się podzielę moimi.
Mialam dziś kontrolę u ginekologa i kolka się nie powiększyła, wód płodowych mam sporo, więc bobas ma dużo miejsca i zastój się zmniejszył 💪
Nic mnie nie boli oprócz pęcherza, ale to normalne jak schodzi piasek.
Dzidzia waży prawie 350 gram, 2 dni większa według USG. Mówił, że jak byk widać dziewczynkę ❤️
We środę mam drugie prenatalne, więc może dostanę jakieś ładne fotki, bo teraz mam fotki tylko nerek i bijącego serduszka 😅conte, Mgdra, KlaraJa, Poziomka9204, Grażyna1820, Nati94, Kalli95, Angelaaaa, Blondyna.B, Milixx, Olo323, cslza, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości
Dziewczyny gratuluję wizyt 💞
11 tygodni do donoszonej 🥰conte, Blondyna.B, Chrupka , Poziomka9204, Olo323, Mgdra, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati94 wrote:Kto nie ma dylematów, niech pierwszy rzuci kamieniem 🤣 gdy moja 2 latka biegnie 2 km do przodu, druga rozjeżdża się rowerem a ja biegam za nimi na boki, myślę sobie, jak ja ogarnę ten pierd**nik🙈 ale strata trzeciego dziecka i te napędzenie strachu na prenatalnych rozwiewa mi wątpliwości
Dziewczyny gratuluję wizyt 💞
11 tygodni do donoszonej 🥰
U nas z dobrych wieści to jeszcze to, że Michał rośnie fajnie, wczoraj była położna u nad i młody wzay już 4270😁 dziś mamy teleporafe po skierowanie na usg bioderek ale chyba podskoczę odo przychodni, żeby go dr osłuchał bo ma katardek i czasem kaszel, boję się, żeby się nie rozchorował.Nati94, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny