Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Wydaje mi sie, ze bardziej od blizny zewnętrznej i stanu wewnątrz. No i od razu powiedział, że prawdopodobnie kolejny poród też cc.
    Mówisz, że u Was seksy były 2 mies po... bosz.. Ja to mam taką chcice 🤣🤣 Stary też atakuje już kilka dni, czekał na info od ginka ale jak mu powiedziałam, że mam 2 wiadomości, dobra i złą, że możemy ale w reklamówce, to powiedział, że woli zaczekać jednak 🤣

Ja bardzo długo krwawiłam po porodzie 🤔 Moja lekarka mnie opieprzyła jak przyszłam do niej po 9 miesiącach że jestem w ciąży a nie myślałam że tak szybko uda się w nią zajść 🙈🙈 no i ona stawia na cc żeby mi macica nie pękła itp. a dobrze wie że w Toruniu może być z tym problem bo tu lekarze lubią podważać każdą decyzję🤦‍♀️ ostatnio gadałam z panią i miała 4 zaświadczenia os różnych lekarzy o cc a w Toruniu nie wyrazili zgody bo 3 razy rodziła naturalnie to da radę...🤯🤯 Liczę że w Bydgoszczy dobrze się mną zajmą 🙏

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja nawet teraz zastanawiam się czy sobie poradze. Stary wylatuje do UK na prawie 3 tyg a ja sama z noworodkiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam obawy. Wiem że Inn sobie radzą itp ale ja nigdy nie miałam dzieci ...
    U nas z dobrych wieści to jeszcze to, że Michał rośnie fajnie, wczoraj była położna u nad i młody wzay już 4270😁 dziś mamy teleporafe po skierowanie na usg bioderek ale chyba podskoczę odo przychodni, żeby go dr osłuchał bo ma katardek i czasem kaszel, boję się, żeby się nie rozchorował.

A kogoś do pomocy będziesz mieć ? Może być ciężko ale jakoś dasz radę ☺️
    Co do latarki synka to najlepiej odciągać gile psikac też tą wodą morską i do tego inhalacje z soli fizjologicznej i będzie duża poprawa ☺️ Niestety ta pogoda teraz przynosi najwięcej chorób ja jutro robię urodziny i nie przyjdzie siostra z mężem i nasza Chrześniaczką bo chora 🙁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A kogoś do pomocy będziesz mieć ? Może być ciężko ale jakoś dasz radę ☺️
    Co do latarki synka to najlepiej odciągać gile psikac też tą wodą morską i do tego inhalacje z soli fizjologicznej i będzie duża poprawa ☺️ Niestety ta pogoda teraz przynosi najwięcej chorób ja jutro robię urodziny i nie przyjdzie siostra z mężem i nasza Chrześniaczką bo chora 🙁
    Tak, tak, inhalujemy się i wyciągamy glutki. Ale już kilka razy słyszałam kaszlnięcia i nie wiem czy to fizjologiczny kaszelek od czasu do czasu czy coś się rozwija. Wolę dmuchać na zimne z takim maluchem

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Tak, tak, inhalujemy się i wyciągamy glutki. Ale już kilka razy słyszałam kaszlnięcia i nie wiem czy to fizjologiczny kaszelek od czasu do czasu czy coś się rozwija. Wolę dmuchać na zimne z takim maluchem

Oczywiście 😊 ewentualnie przyklejać te plasterki na katar one chyba są od 1 dnia życia ? Ale są mocno intensywne i widziałam że niektórzy przecinają je na mniejszy kawałki
    Ale wizyta u lekarza jak najbardziej żeby zaraz coś gorszego się niewykluło 😖

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam właśnie z krzywej, nie było źle z wypiciem glukozy, ale jestem taka śpiąca, że muszę iść na drzemkę 🙈

Conte ale już duży chłopak 🥰 i jakie macie śliczne zdjęcia z sesji! W ogóle jak ten czas leci, przecież zaraz minie miesiąc 😍

conte lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, wiedziałam, ze Wam mogę się wygadać 🥰
    Dziś już znów odliczam i nie mogę się doczekać 🙈😅

Nie wierze już, ze za miesiąc będzie już 37 tydzień i ciąża donoszona 🙈
    Dzisiaj kończę sprzątanie, jutro pakuje walizkę, żeby być gotowym w razie czego 😅

Niestety, dziś wstałam z katarem 🙄

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?

Moja koleżanka kiedyś działa a jak skonsultowała to z urofizjo to kategorycznie zabroniła, a zleciła jej jakieś inne ćwiczenia. Wiec może lepiej dopytac, ale A. Nie wspominała tego najlepiej 🙈😅

conte lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?
    Gdzieś mi się obil ostatnio jakis artykuł ze te kulki nadmiernie obciążają dno miednicy i więcej szkodzą niż pomagają

conte, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja wróciłam właśnie z krzywej, nie było źle z wypiciem glukozy, ale jestem taka śpiąca, że muszę iść na drzemkę 🙈

Conte ale już duży chłopak 🥰 i jakie macie śliczne zdjęcia z sesji! W ogóle jak ten czas leci, przecież zaraz minie miesiąc 😍
    Dziękujemy 🙂 no Misio jutro kończy miesiąc! Zleciało strasznie 🤭

Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Gdzieś mi się obil ostatnio jakis artykuł ze te kulki nadmiernie obciążają dno miednicy i więcej szkodzą niż pomagają
    No właśnie się zastanawiam nad nimi chociaż ja po cc ale z trzymaniem siusiu czasem ciężko 🤭 muszę w takim razie podpytać lekarza

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No właśnie się zastanawiam nad nimi chociaż ja po cc ale z trzymaniem siusiu czasem ciężko 🤭 muszę w takim razie podpytać lekarza
    Idź do uro fizjo on najbardziej pomoże w takich kwestiach ☺️

Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym, że macie kryzys i kwestionujecie swoją gotowości do posiadania potomstwa.

No to piąteczka! 👋 to znaczy, że już jesteście rodzicami, nawet jeśli tego nie wiecie 😉 każdy z nas czasem wątpi, nawet jak dziecko jest już poza brzuchem. Po prostu ta odpowiedzialność przytłacza, są problemy, których nikt nam nie mówił jak rozwiązać, a Ty jesteś tu i teraz i nie czujesz się na tyle kompetentnie żeby ogarniać tę kuwetę 🙊 to normalne!!!

Moja pierwsza myśl, gdy zrobiłam test ciążowy po poronieniu i był pozytywny to "o ja pie*dole nie jestem na to gotowa!!!!!", a przecież chcieliśmy mieć kolejne dziecko, więc skąd te mysli... Przy pierwszym USG, na którym były 2 pęcherzyki "o ku*wa.....". I oczywiście tysiąc myśli czy ja w ogóle powinnam mieć kolejne DZIECI??? Przecież ja z moim Fifikiem ledwo czasem wyrabiam 🤯

I wiecie ci? Właśnie ta wątpliwość, czy jestem odpowiednią osobą daje mi pewność, że tak, jestem odpowiednią osobą. Bo tych dzieci chciałam sama z siebie (nie dlatego, że wszyscy mają to i my sobie zrobimy), bo jest zrodzone z miłości, bo kochamy je odkąd wiemy, że mamy w brzuchu nowe życie. Wątpię, bo chcę dla nich jak najlepiej ❤️

Na prawdę nie ma co się biczować, życie i podatki zrobią to za nas 😉

Kalli95, Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323, conte lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Czytam o tym, że macie kryzys i kwestionujecie swoją gotowości do posiadania potomstwa.

No to piąteczka! 👋 to znaczy, że już jesteście rodzicami, nawet jeśli tego nie wiecie 😉 każdy z nas czasem wątpi, nawet jak dziecko jest już poza brzuchem. Po prostu ta odpowiedzialność przytłacza, są problemy, których nikt nam nie mówił jak rozwiązać, a Ty jesteś tu i teraz i nie czujesz się na tyle kompetentnie żeby ogarniać tę kuwetę 🙊 to normalne!!!

Moja pierwsza myśl, gdy zrobiłam test ciążowy po poronieniu i był pozytywny to "o ja pie*dole nie jestem na to gotowa!!!!!", a przecież chcieliśmy mieć kolejne dziecko, więc skąd te mysli... Przy pierwszym USG, na którym były 2 pęcherzyki "o ku*wa.....". I oczywiście tysiąc myśli czy ja w ogóle powinnam mieć kolejne DZIECI??? Przecież ja z moim Fifikiem ledwo czasem wyrabiam 🤯

I wiecie ci? Właśnie ta wątpliwość, czy jestem odpowiednią osobą daje mi pewność, że tak, jestem odpowiednią osobą. Bo tych dzieci chciałam sama z siebie (nie dlatego, że wszyscy mają to i my sobie zrobimy), bo jest zrodzone z miłości, bo kochamy je odkąd wiemy, że mamy w brzuchu nowe życie. Wątpię, bo chcę dla nich jak najlepiej ❤️

Pieknie napisane i takie prawdziwe 😊

Olo323 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze,Alicja waży 1648g w 31+1tc ☺️
    Mam fajne zdjęcia i filmiki ☺️

IMG20220923141406.jpg

Poziomka9204, cslza, Blondyna.B, Grażyna1820, Olo323, conte, Mgdra, Nati94, Chrupka , KlaraJa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220923141406.jpg
    😍😍😍 ale Wy macie zawsze ładne zdjęcia! Może mój uparciuch w środę też się ładnie pokaże.

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    😍😍😍 ale Wy macie zawsze ładne zdjęcia! Może mój uparciuch w środę też się ładnie pokaże.

Nie chciała się pokazać ale lekarz jej dokuczał 🤣🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nie chciała się pokazać ale lekarz jej dokuczał 🤣🤣
    Ja chyba muszę najeść się słodkiego przed wizytą, może na Olka to podziała, bo póki co to na każdej wizycie smacznie śpi. A mój lekarz nigdy nie próbuje go rozbudzić, bo łatwiej wszystko zmierzyć 😄

👫 31lat

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220923141406.jpg
    Słodzinka 😍😍

Angelaaaa lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Jej, jak pięknie powiedziane ❤️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:

Poziomka, mój tez uparciuch jakich mało od pierwszych prenatalnych nie mam żadnego zdjęcia buźki 😂
    A im bardziej lekarz prowokuje, dokucza tym bardziej się chowa 🙉 ostatnio miał jedna rączkę na buzi (tak ze widziałam tylko czoło i trochę oczka) jak lekarz zaczął mu dokuczać to zakrył się druga rączka 😂

Angela, gratuluje udanej wizyty, niech rośnie Maleństwo ❤️
    A zdjęcie, buźka prześliczna ❤️🥰

Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ