X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Wydaje mi sie, ze bardziej od blizny zewnętrznej i stanu wewnątrz. No i od razu powiedział, że prawdopodobnie kolejny poród też cc.
    Mówisz, że u Was seksy były 2 mies po... bosz.. Ja to mam taką chcice 🤣🤣 Stary też atakuje już kilka dni, czekał na info od ginka ale jak mu powiedziałam, że mam 2 wiadomości, dobra i złą, że możemy ale w reklamówce, to powiedział, że woli zaczekać jednak 🤣

Ja bardzo długo krwawiłam po porodzie 🤔 Moja lekarka mnie opieprzyła jak przyszłam do niej po 9 miesiącach że jestem w ciąży a nie myślałam że tak szybko uda się w nią zajść 🙈🙈 no i ona stawia na cc żeby mi macica nie pękła itp. a dobrze wie że w Toruniu może być z tym problem bo tu lekarze lubią podważać każdą decyzję🤦‍♀️ ostatnio gadałam z panią i miała 4 zaświadczenia os różnych lekarzy o cc a w Toruniu nie wyrazili zgody bo 3 razy rodziła naturalnie to da radę...🤯🤯 Liczę że w Bydgoszczy dobrze się mną zajmą 🙏

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja nawet teraz zastanawiam się czy sobie poradze. Stary wylatuje do UK na prawie 3 tyg a ja sama z noworodkiem, pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i mam obawy. Wiem że Inn sobie radzą itp ale ja nigdy nie miałam dzieci ...
    U nas z dobrych wieści to jeszcze to, że Michał rośnie fajnie, wczoraj była położna u nad i młody wzay już 4270😁 dziś mamy teleporafe po skierowanie na usg bioderek ale chyba podskoczę odo przychodni, żeby go dr osłuchał bo ma katardek i czasem kaszel, boję się, żeby się nie rozchorował.

A kogoś do pomocy będziesz mieć ? Może być ciężko ale jakoś dasz radę ☺️
    Co do latarki synka to najlepiej odciągać gile psikac też tą wodą morską i do tego inhalacje z soli fizjologicznej i będzie duża poprawa ☺️ Niestety ta pogoda teraz przynosi najwięcej chorób ja jutro robię urodziny i nie przyjdzie siostra z mężem i nasza Chrześniaczką bo chora 🙁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    A kogoś do pomocy będziesz mieć ? Może być ciężko ale jakoś dasz radę ☺️
    Co do latarki synka to najlepiej odciągać gile psikac też tą wodą morską i do tego inhalacje z soli fizjologicznej i będzie duża poprawa ☺️ Niestety ta pogoda teraz przynosi najwięcej chorób ja jutro robię urodziny i nie przyjdzie siostra z mężem i nasza Chrześniaczką bo chora 🙁
    Tak, tak, inhalujemy się i wyciągamy glutki. Ale już kilka razy słyszałam kaszlnięcia i nie wiem czy to fizjologiczny kaszelek od czasu do czasu czy coś się rozwija. Wolę dmuchać na zimne z takim maluchem

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Tak, tak, inhalujemy się i wyciągamy glutki. Ale już kilka razy słyszałam kaszlnięcia i nie wiem czy to fizjologiczny kaszelek od czasu do czasu czy coś się rozwija. Wolę dmuchać na zimne z takim maluchem

Oczywiście 😊 ewentualnie przyklejać te plasterki na katar one chyba są od 1 dnia życia ? Ale są mocno intensywne i widziałam że niektórzy przecinają je na mniejszy kawałki
    Ale wizyta u lekarza jak najbardziej żeby zaraz coś gorszego się niewykluło 😖

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam właśnie z krzywej, nie było źle z wypiciem glukozy, ale jestem taka śpiąca, że muszę iść na drzemkę 🙈

Conte ale już duży chłopak 🥰 i jakie macie śliczne zdjęcia z sesji! W ogóle jak ten czas leci, przecież zaraz minie miesiąc 😍

conte lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, wiedziałam, ze Wam mogę się wygadać 🥰
    Dziś już znów odliczam i nie mogę się doczekać 🙈😅

Nie wierze już, ze za miesiąc będzie już 37 tydzień i ciąża donoszona 🙈
    Dzisiaj kończę sprzątanie, jutro pakuje walizkę, żeby być gotowym w razie czego 😅

Niestety, dziś wstałam z katarem 🙄

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?

Moja koleżanka kiedyś działa a jak skonsultowała to z urofizjo to kategorycznie zabroniła, a zleciła jej jakieś inne ćwiczenia. Wiec może lepiej dopytac, ale A. Nie wspominała tego najlepiej 🙈😅

conte lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Pozwolę sobie jeszcze zmienić temat na momencik.
    Czy któraś z Was, ma jakieś doświadczenia z kulkami do ćwiczeń mięśni kegla?
    Gdzieś mi się obil ostatnio jakis artykuł ze te kulki nadmiernie obciążają dno miednicy i więcej szkodzą niż pomagają

conte, Olo323 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Ja wróciłam właśnie z krzywej, nie było źle z wypiciem glukozy, ale jestem taka śpiąca, że muszę iść na drzemkę 🙈

Conte ale już duży chłopak 🥰 i jakie macie śliczne zdjęcia z sesji! W ogóle jak ten czas leci, przecież zaraz minie miesiąc 😍
    Dziękujemy 🙂 no Misio jutro kończy miesiąc! Zleciało strasznie 🤭

Grażyna1820, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Gdzieś mi się obil ostatnio jakis artykuł ze te kulki nadmiernie obciążają dno miednicy i więcej szkodzą niż pomagają
    No właśnie się zastanawiam nad nimi chociaż ja po cc ale z trzymaniem siusiu czasem ciężko 🤭 muszę w takim razie podpytać lekarza

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No właśnie się zastanawiam nad nimi chociaż ja po cc ale z trzymaniem siusiu czasem ciężko 🤭 muszę w takim razie podpytać lekarza
    Idź do uro fizjo on najbardziej pomoże w takich kwestiach ☺️

Mgdra, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tym, że macie kryzys i kwestionujecie swoją gotowości do posiadania potomstwa.

No to piąteczka! 👋 to znaczy, że już jesteście rodzicami, nawet jeśli tego nie wiecie 😉 każdy z nas czasem wątpi, nawet jak dziecko jest już poza brzuchem. Po prostu ta odpowiedzialność przytłacza, są problemy, których nikt nam nie mówił jak rozwiązać, a Ty jesteś tu i teraz i nie czujesz się na tyle kompetentnie żeby ogarniać tę kuwetę 🙊 to normalne!!!

Moja pierwsza myśl, gdy zrobiłam test ciążowy po poronieniu i był pozytywny to "o ja pie*dole nie jestem na to gotowa!!!!!", a przecież chcieliśmy mieć kolejne dziecko, więc skąd te mysli... Przy pierwszym USG, na którym były 2 pęcherzyki "o ku*wa.....". I oczywiście tysiąc myśli czy ja w ogóle powinnam mieć kolejne DZIECI??? Przecież ja z moim Fifikiem ledwo czasem wyrabiam 🤯

I wiecie ci? Właśnie ta wątpliwość, czy jestem odpowiednią osobą daje mi pewność, że tak, jestem odpowiednią osobą. Bo tych dzieci chciałam sama z siebie (nie dlatego, że wszyscy mają to i my sobie zrobimy), bo jest zrodzone z miłości, bo kochamy je odkąd wiemy, że mamy w brzuchu nowe życie. Wątpię, bo chcę dla nich jak najlepiej ❤️

Na prawdę nie ma co się biczować, życie i podatki zrobią to za nas 😉

Kalli95, Poziomka9204, Grażyna1820, Olo323, conte lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Czytam o tym, że macie kryzys i kwestionujecie swoją gotowości do posiadania potomstwa.

No to piąteczka! 👋 to znaczy, że już jesteście rodzicami, nawet jeśli tego nie wiecie 😉 każdy z nas czasem wątpi, nawet jak dziecko jest już poza brzuchem. Po prostu ta odpowiedzialność przytłacza, są problemy, których nikt nam nie mówił jak rozwiązać, a Ty jesteś tu i teraz i nie czujesz się na tyle kompetentnie żeby ogarniać tę kuwetę 🙊 to normalne!!!

Moja pierwsza myśl, gdy zrobiłam test ciążowy po poronieniu i był pozytywny to "o ja pie*dole nie jestem na to gotowa!!!!!", a przecież chcieliśmy mieć kolejne dziecko, więc skąd te mysli... Przy pierwszym USG, na którym były 2 pęcherzyki "o ku*wa.....". I oczywiście tysiąc myśli czy ja w ogóle powinnam mieć kolejne DZIECI??? Przecież ja z moim Fifikiem ledwo czasem wyrabiam 🤯

I wiecie ci? Właśnie ta wątpliwość, czy jestem odpowiednią osobą daje mi pewność, że tak, jestem odpowiednią osobą. Bo tych dzieci chciałam sama z siebie (nie dlatego, że wszyscy mają to i my sobie zrobimy), bo jest zrodzone z miłości, bo kochamy je odkąd wiemy, że mamy w brzuchu nowe życie. Wątpię, bo chcę dla nich jak najlepiej ❤️

Pieknie napisane i takie prawdziwe 😊

Olo323 lubi tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze,Alicja waży 1648g w 31+1tc ☺️
    Mam fajne zdjęcia i filmiki ☺️

IMG20220923141406.jpg

Poziomka9204, cslza, Blondyna.B, Grażyna1820, Olo323, conte, Mgdra, Nati94, Chrupka , KlaraJa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220923141406.jpg
    😍😍😍 ale Wy macie zawsze ładne zdjęcia! Może mój uparciuch w środę też się ładnie pokaże.

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    😍😍😍 ale Wy macie zawsze ładne zdjęcia! Może mój uparciuch w środę też się ładnie pokaże.

Nie chciała się pokazać ale lekarz jej dokuczał 🤣🤣

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Nie chciała się pokazać ale lekarz jej dokuczał 🤣🤣
    Ja chyba muszę najeść się słodkiego przed wizytą, może na Olka to podziała, bo póki co to na każdej wizycie smacznie śpi. A mój lekarz nigdy nie próbuje go rozbudzić, bo łatwiej wszystko zmierzyć 😄

👫 31lat

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

IMG20220923141406.jpg
    Słodzinka 😍😍

Angelaaaa lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Jej, jak pięknie powiedziane ❤️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:

Poziomka, mój tez uparciuch jakich mało od pierwszych prenatalnych nie mam żadnego zdjęcia buźki 😂
    A im bardziej lekarz prowokuje, dokucza tym bardziej się chowa 🙉 ostatnio miał jedna rączkę na buzi (tak ze widziałam tylko czoło i trochę oczka) jak lekarz zaczął mu dokuczać to zakrył się druga rączka 😂

Angela, gratuluje udanej wizyty, niech rośnie Maleństwo ❤️
    A zdjęcie, buźka prześliczna ❤️🥰

Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ