X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
    Zaszczepiłam się dzisiaj na krztusiec 😊

Poziomka9204, KlaraJa, cslza, Mgdra, Blondyna.B, Dominika96, Nati94, Olo323, Chrupka , conte, malinowamamba95, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
    ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Ładnie rośnie ❤

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna jak tam u Ciebie sytuacja? 🥺❤️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, super wieści 🥰

Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
    Daj znać proszę w wolnej chwili🥺

Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
    Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
    Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2025- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Angela, super wieści 🥰

Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
    Daj znać proszę w wolnej chwili🥺

Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
    Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
    Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌
    A to może nie była malucha czkawka? ☺
    U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Anetka, możesz mi od razu wpisać wizyty do końca ciąży? 😉
    05.10
    12.10
    19.10
    26.10

Mogę ☺️

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jak tam u Ciebie ? ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    A to może nie była malucha czkawka? ☺
    U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄

A może to była ta sławna czkawka! 😄
    Totalna zagadka 😅

Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
    W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷‍♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷‍♀️)…
    No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
    No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂
    Czy już zasłużyłam na order madki ? 😂

Dołączam się do pytania Angeli- Anetka co u Ciebie? 😘

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2025- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • cslza Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
    W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷‍♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷‍♀️)…
    No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
    No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂

Nie mam suszarki, ale u mnie też był ten problem. Ubrania wieszam na suszarce na 2 przęsełka- mało się mieści, ale schnie. Ustawiam też w korytarzu, bo co chwila ktoś chodzi i powietrze się po prostu rusza ;) możesz też po prostu suszyć przy otwartym oknie.

Olo323 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

Kurcze nie mam suszarki a strasznie chciałam teraz kupić przed porodem właśnie ze względu na szybsze suszenie i z uwagi na małe mieszkanie normalna suszarka mnie poprostu irytuje, ale trochę mnie zmartwiłaś tym kurczeniem się ubrań 🙈
    Czyli w okresie grzewczym też Wam tak nie chcą te rzeczy normalnie schnąć? Masz higrometr w domu? My kupiliśmy z mężem oczyszczacz powietrza z funkcją nawilżenia kilka miesięcy temu i z funkcji nawilżenia w ogóle nie korzystamy, bo okazało się że urządzenie cały czas pokazuje odpowiedni poziom nawilżenia w całym mieszkaniu.
    A robiąc pranie jaki poziom wirowania tych ubrań ustawiasz? Ja to muszę co najmniej 1200 nastawić żeby ubrania dość szybko wysychały (w zależności od materiału oczywiście), ale też w takim okresie jak teraz wolno wszystko schnie 😑😕

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki czas ze pranie wolno scenie, u mnie nie śmierdzi ale tez wszystko się suszy w ślimaczym tempie odkąd przyszło to ochłodzenie z deszczem za oknem.
    Ale tez jestem sobie troche winna bo nie lubie jak jest w domu gorąco i dla mnie 18 stopni jest super 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.

Martwię się co z Grażyną i Stasiem

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG 3 trymestru, wszystko dobrze jak powinno. Malutka idealnie w połowie siatki centylowej i waży 1500g a nam zostało równo 10 tygodni do porodu 😯❤️
    2e9fba2a987b.jpg

verliebtindich, Kalli95, Milixx, KlaraJa, Mgdra, cslza, Nati94, Angelaaaa, Olo323, malinowamamba95, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820, Kluska95, Kasiooola, Domi_naturelover, Paulina666, conte lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.

Martwię się co z Grażyną i Stasiem
    Tez często odświeżam forum bo myślę o nich czy wszystko w porządku.
    Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
    Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

O jasny gwint haha. Kurcze mam suszarkę ale nigdy mi się jeszcze takie coś nie zdarzyło 🤔
    Prawde mówiac to mam pralkosuszarke. Męczyłam męża że przy dziecku to sie przyda, zwłaszcza że mamy mały balkon itp itd. Użyłam kilka razy w ciągu 2 lat. A na dziecięce ciuchy wyjątkowo raz. Nie lubię. Tzn fajna sprawa ale pranie po suszeniu w suszarce, nie ma już tego pięknego zapachu płynu do prania, a ja kocham zapach tego dziecięcego płynu. Po wysuszeniu są miękkie delikatne ciepłe wyprasowane wręcz ale czuć je taka szuszarka 🥴

Wczoraj miałam KTG. Wszystko dobrze. Zapisywały się skurcze przepowiadające max do 30, czyli adekwatnie do wieku ciążowego. 😉
    Od dzisiaj równe 4 tygodnie do terminu 😱😱

Grażyna, co u Was??
    Blondyna śliczna dzidzia 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:33

Nati94, Kalli95, Olo323, malinowamamba95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ale Wy już jesteście daleko! Mgdra, za tydzień siedzisz na bombie 💞

Blondyna, ślicznotka mała 💞

Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Tez często odświeżam forum bo myślę o nich czy wszystko w porządku.
    Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
    Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄
    Pakuj, to już 2 tygodnie i też będziesz 💣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️

Wyszłam z wizyty, maluch ma 785g, cały i zdrowy, standardowo zdjęć brak, spał z rączkami przy buzi i nie chciał się pokazać.

Blondyna.B, Kalli95, Oliwia23, Mgdra, Nati94, Angelaaaa, KlaraJa, Milixx, Olo323, Chrupka , Kluska95, Domi_naturelover, conte lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Jeju dziewczyny ale Wy już jesteście daleko! Mgdra, za tydzień siedzisz na bombie 💞

Blondyna, ślicznotka mała 💞
    No aż się wierzyć nie chce!

Ja mam teraz trudny czas... Obecnie śpię w pokoju z córka, w nocy budzi sie i biorę ja do siebie. Często dotyka mnie łapkami i tuli się do mnie. Ale często daje w kość i nie śpi po kilka godzin. W związku z tym, będzie spać w innym pokiju z tatą. I tutaj pojawiają się schody. Ja mam problem. Otóż nie wyobrażam sobie, żeby ona spala z tatą (z którym zresztą widzi się batdzo rzadko przez jego prace), a bardziej chodzi mi o to że nie będzie ze mną, że mnie w nocy nie dotknie, nie przytuli się do mnie... 😭😭 a jak pomyśli że jej nie chce bo mam inna dzidzie? 😭 wiem, może głupie myślenie ale nie umiem sobie z tym poradzić. Od kilku dni płacze przez to 🥴🥴 Dziewczyny, które przeszły już to, jak sobie radziłyscie? A moze nie miałyście problemu z takim czymś?

Kolejna sprawa w związku z jej spaniem z tatą: potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne. Córka waży zaledwie 11kg i łóżeczko do 15 byłoby ok. Ale chce aby posłużyło na trochę dłużej, dlatego zależy mi, aby było ono do 25kg. Znacie jakieś godne polecenia? 🙏

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ