Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
    Zaszczepiłam się dzisiaj na krztusiec 😊

Poziomka9204, KlaraJa, cslza, Mgdra, Blondyna.B, Dominika96, Nati94, Olo323, Chrupka , conte, malinowamamba95, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
    ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:

Ładnie rośnie ❤

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna jak tam u Ciebie sytuacja? 🥺❤️

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, super wieści 🥰

Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
    Daj znać proszę w wolnej chwili🥺

Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
    Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
    Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Angela, super wieści 🥰

Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
    Daj znać proszę w wolnej chwili🥺

Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
    Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
    Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌
    A to może nie była malucha czkawka? ☺
    U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Anetka, możesz mi od razu wpisać wizyty do końca ciąży? 😉
    05.10
    12.10
    19.10
    26.10

Mogę ☺️

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jak tam u Ciebie ? ☺️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    A to może nie była malucha czkawka? ☺
    U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄

A może to była ta sławna czkawka! 😄
    Totalna zagadka 😅

Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
    W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷‍♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷‍♀️)…
    No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
    No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂
    Czy już zasłużyłam na order madki ? 😂

Dołączam się do pytania Angeli- Anetka co u Ciebie? 😘

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • cslza Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
    W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷‍♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷‍♀️)…
    No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
    No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂

Nie mam suszarki, ale u mnie też był ten problem. Ubrania wieszam na suszarce na 2 przęsełka- mało się mieści, ale schnie. Ustawiam też w korytarzu, bo co chwila ktoś chodzi i powietrze się po prostu rusza ;) możesz też po prostu suszyć przy otwartym oknie.

Olo323 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

Kurcze nie mam suszarki a strasznie chciałam teraz kupić przed porodem właśnie ze względu na szybsze suszenie i z uwagi na małe mieszkanie normalna suszarka mnie poprostu irytuje, ale trochę mnie zmartwiłaś tym kurczeniem się ubrań 🙈
    Czyli w okresie grzewczym też Wam tak nie chcą te rzeczy normalnie schnąć? Masz higrometr w domu? My kupiliśmy z mężem oczyszczacz powietrza z funkcją nawilżenia kilka miesięcy temu i z funkcji nawilżenia w ogóle nie korzystamy, bo okazało się że urządzenie cały czas pokazuje odpowiedni poziom nawilżenia w całym mieszkaniu.
    A robiąc pranie jaki poziom wirowania tych ubrań ustawiasz? Ja to muszę co najmniej 1200 nastawić żeby ubrania dość szybko wysychały (w zależności od materiału oczywiście), ale też w takim okresie jak teraz wolno wszystko schnie 😑😕

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba taki czas ze pranie wolno scenie, u mnie nie śmierdzi ale tez wszystko się suszy w ślimaczym tempie odkąd przyszło to ochłodzenie z deszczem za oknem.
    Ale tez jestem sobie troche winna bo nie lubie jak jest w domu gorąco i dla mnie 18 stopni jest super 😅

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.

Martwię się co z Grażyną i Stasiem

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG 3 trymestru, wszystko dobrze jak powinno. Malutka idealnie w połowie siatki centylowej i waży 1500g a nam zostało równo 10 tygodni do porodu 😯❤️
    2e9fba2a987b.jpg

verliebtindich, Kalli95, Milixx, KlaraJa, Mgdra, cslza, Nati94, Angelaaaa, Olo323, malinowamamba95, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820, Kluska95, Kasiooola, Domi_naturelover, Paulina666, conte lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kalli95 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.

Martwię się co z Grażyną i Stasiem
    Tez często odświeżam forum bo myślę o nich czy wszystko w porządku.
    Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
    Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Totalna zagadka 😅

O jasny gwint haha. Kurcze mam suszarkę ale nigdy mi się jeszcze takie coś nie zdarzyło 🤔
    Prawde mówiac to mam pralkosuszarke. Męczyłam męża że przy dziecku to sie przyda, zwłaszcza że mamy mały balkon itp itd. Użyłam kilka razy w ciągu 2 lat. A na dziecięce ciuchy wyjątkowo raz. Nie lubię. Tzn fajna sprawa ale pranie po suszeniu w suszarce, nie ma już tego pięknego zapachu płynu do prania, a ja kocham zapach tego dziecięcego płynu. Po wysuszeniu są miękkie delikatne ciepłe wyprasowane wręcz ale czuć je taka szuszarka 🥴

Wczoraj miałam KTG. Wszystko dobrze. Zapisywały się skurcze przepowiadające max do 30, czyli adekwatnie do wieku ciążowego. 😉
    Od dzisiaj równe 4 tygodnie do terminu 😱😱

Grażyna, co u Was??
    Blondyna śliczna dzidzia 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:33

Nati94, Kalli95, Olo323, malinowamamba95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ale Wy już jesteście daleko! Mgdra, za tydzień siedzisz na bombie 💞

Blondyna, ślicznotka mała 💞

Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95 wrote:
    Tez często odświeżam forum bo myślę o nich czy wszystko w porządku.
    Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
    Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄
    Pakuj, to już 2 tygodnie i też będziesz 💣

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️

Wyszłam z wizyty, maluch ma 785g, cały i zdrowy, standardowo zdjęć brak, spał z rączkami przy buzi i nie chciał się pokazać.

Blondyna.B, Kalli95, Oliwia23, Mgdra, Nati94, Angelaaaa, KlaraJa, Milixx, Olo323, Chrupka , Kluska95, Domi_naturelover, conte lubią tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 28 września 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Jeju dziewczyny ale Wy już jesteście daleko! Mgdra, za tydzień siedzisz na bombie 💞

Blondyna, ślicznotka mała 💞
    No aż się wierzyć nie chce!

Ja mam teraz trudny czas... Obecnie śpię w pokoju z córka, w nocy budzi sie i biorę ja do siebie. Często dotyka mnie łapkami i tuli się do mnie. Ale często daje w kość i nie śpi po kilka godzin. W związku z tym, będzie spać w innym pokiju z tatą. I tutaj pojawiają się schody. Ja mam problem. Otóż nie wyobrażam sobie, żeby ona spala z tatą (z którym zresztą widzi się batdzo rzadko przez jego prace), a bardziej chodzi mi o to że nie będzie ze mną, że mnie w nocy nie dotknie, nie przytuli się do mnie... 😭😭 a jak pomyśli że jej nie chce bo mam inna dzidzie? 😭 wiem, może głupie myślenie ale nie umiem sobie z tym poradzić. Od kilku dni płacze przez to 🥴🥴 Dziewczyny, które przeszły już to, jak sobie radziłyscie? A moze nie miałyście problemu z takim czymś?

Kolejna sprawa w związku z jej spaniem z tatą: potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne. Córka waży zaledwie 11kg i łóżeczko do 15 byłoby ok. Ale chce aby posłużyło na trochę dłużej, dlatego zależy mi, aby było ono do 25kg. Znacie jakieś godne polecenia? 🙏

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ