W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
Zaszczepiłam się dzisiaj na krztusiec 😊Poziomka9204, KlaraJa, cslza, Mgdra, Blondyna.B, Dominika96, Nati94, Olo323, Chrupka , conte, malinowamamba95, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
Zaszczepiłam się dzisiaj na krztusiec 😊Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Angelaaaa wrote:Dzisiaj już waży 1829g ❤️ wszystko dobrze, dostałam skierowanie do kwalifikacji na cc, telefonicznie nie załatwie nic. Muszę jechać bliżej 37tc
Zaszczepiłam się dzisiaj na krztusiec 😊
Ładnie rośnie ❤Angelaaaa lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Grażyna jak tam u Ciebie sytuacja? 🥺❤️
-
Angela, super wieści 🥰
Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
Daj znać proszę w wolnej chwili🥺
Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌Angelaaaa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Angela, super wieści 🥰
Właśnie tez wchodzę tylko sprawdzić czy Grażyna coś napisała, mam nadzieje, ze u Was wszystko okej?
Daj znać proszę w wolnej chwili🥺
Ja wczoraj wieczorem miałam „dziwna” sytuacje, jak już położyłam się jak do spania miałam takie dziwne naciski na pęcherz/krocze (nawet nie umiem na co ten ucisk był konkretnie) jakby mi się w podbrzuszu odbijała piłeczka kauczukowa- tak szybko i dość boleśnie. Nie nazwałabym tego skurczem, totalnie nie wiem co to było 🙈
Wzięłam więcej magnesu, położyłam się na lewym boku i jakoś przeleżałam.
Dzisiaj wstawiłam przedostatnie pranie, jak wyschnie wyprasuje i zostaje tylko fotelik. Jutro jedziemy dobrać odpowiedni 😌
U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Anetka, możesz mi od razu wpisać wizyty do końca ciąży? 😉
05.10
12.10
19.10
26.10
Mogę ☺️15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
U mnie Staś czasem tez tak ma ze się nie rusza a jak kopnie to tez tak czasami kilka razy jakby drżał albo drygnal, nie wiem 😄
A może to była ta sławna czkawka! 😄
Totalna zagadka 😅
Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷♀️)…
No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂
Czy już zasłużyłam na order madki ? 😂
Dołączam się do pytania Angeli- Anetka co u Ciebie? 😘
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:A może to była ta sławna czkawka! 😄
Totalna zagadka 😅
Dziewczyny, co odwalilam🙈 (już się śmieje, bo wpierw byłam tak wkurzona i bliska płaczu 🤡)
W ramach wstępu- nie wiem jak to opisać, ale w nowym domu mamy problem ze nie schnie pranie🤷♀️ Poważnie, nie wiem czy to kwestia wilgoci (chociaż nie parują nam okna, nie mamy problemu z wilgocią na ścianach), okna tez sprawdzone pod względem szczelności (dwukrotnie, bo nie wierzyłam pierwszemu kto sprawdzał🙈). Ale naprawdę gdy zaczyna się okres już właśnie jesienno-zimowy to nie ma opcji żeby pranie samo wyschło na stojącej suszarce- szybciej skiśnie niż wyschnie (ostatnio jak zrobiłam pranie w czwartek to w niedziele rano ściągnęłam po to żeby włożyć do pralki, bo już śmierdziało 🤷♀️)…
No więc jak pierwszej zimy się wkurzałam na pranie tak mąż kupił suszarkę (uważałam ze to zbędny wydatek, ale No miało nam to ułatwić życie) i kurła, ta suszarka pokonuje mnie od ponad dwóch lat, bo co wysusze to zawsze zniszczy, skurczy pranie (np Starego skarpetki są za małe na moje stopy 😂 on rozmiar stopy 48 ja 38😂) multum rzeczy musiałam pododawać, bo my się w to nie mieliśmy…
No i tak wczoraj wyprałam ostatnia cześć pieluszek i kilka ubranek co dostałam w rozmiarach 74 czy 86 wiedziałam ze nie ma sensu wieszać prania, włożyłam do suszarki i wybrałam program DELIKATNE bo ma najkrótszy czas suszenia i opcje, ze na „pół suche” (coby nie zniszczyć)… efekt finalny? Ubranka mniejsze niż te na rozmiar 56 a pieluszki- z rozmiaru 90x60 zrobiły się chusteczki do nosa 😂😂
Nie mam suszarki, ale u mnie też był ten problem. Ubrania wieszam na suszarce na 2 przęsełka- mało się mieści, ale schnie. Ustawiam też w korytarzu, bo co chwila ktoś chodzi i powietrze się po prostu rusza możesz też po prostu suszyć przy otwartym oknie.Olo323 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Totalna zagadka 😅
Kurcze nie mam suszarki a strasznie chciałam teraz kupić przed porodem właśnie ze względu na szybsze suszenie i z uwagi na małe mieszkanie normalna suszarka mnie poprostu irytuje, ale trochę mnie zmartwiłaś tym kurczeniem się ubrań 🙈
Czyli w okresie grzewczym też Wam tak nie chcą te rzeczy normalnie schnąć? Masz higrometr w domu? My kupiliśmy z mężem oczyszczacz powietrza z funkcją nawilżenia kilka miesięcy temu i z funkcji nawilżenia w ogóle nie korzystamy, bo okazało się że urządzenie cały czas pokazuje odpowiedni poziom nawilżenia w całym mieszkaniu.
A robiąc pranie jaki poziom wirowania tych ubrań ustawiasz? Ja to muszę co najmniej 1200 nastawić żeby ubrania dość szybko wysychały (w zależności od materiału oczywiście), ale też w takim okresie jak teraz wolno wszystko schnie 😑😕Olo323 lubi tę wiadomość
-
To chyba taki czas ze pranie wolno scenie, u mnie nie śmierdzi ale tez wszystko się suszy w ślimaczym tempie odkąd przyszło to ochłodzenie z deszczem za oknem.
Ale tez jestem sobie troche winna bo nie lubie jak jest w domu gorąco i dla mnie 18 stopni jest super 😅 -
Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.
Martwię się co z Grażyną i Stasiemmalinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
My po USG 3 trymestru, wszystko dobrze jak powinno. Malutka idealnie w połowie siatki centylowej i waży 1500g a nam zostało równo 10 tygodni do porodu 😯❤️
verliebtindich, Kalli95, Milixx, KlaraJa, Mgdra, cslza, Nati94, Angelaaaa, Olo323, malinowamamba95, Chrupka , Poziomka9204, Grażyna1820, Kluska95, Kasiooola, Domi_naturelover, Paulina666, conte lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Dla mnie 18-20 stopni też super, jeszcze nie paliliśmy a wszyscy sąsiedzi już palą 🙈 no ale ja tak wychowuję dzieci, że deszcz nie deszcz jest spacer, ubieram je tak jak siebie i sobie to chwalę. Na zimę używam suszarki elektrycznej i to duże ułatwienie, już nawet przy dwójce czasami mam kosz prania.
Martwię się co z Grażyną i Stasiem
Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄 -
Totalna zagadka 😅
Prawde mówiac to mam pralkosuszarke. Męczyłam męża że przy dziecku to sie przyda, zwłaszcza że mamy mały balkon itp itd. Użyłam kilka razy w ciągu 2 lat. A na dziecięce ciuchy wyjątkowo raz. Nie lubię. Tzn fajna sprawa ale pranie po suszeniu w suszarce, nie ma już tego pięknego zapachu płynu do prania, a ja kocham zapach tego dziecięcego płynu. Po wysuszeniu są miękkie delikatne ciepłe wyprasowane wręcz ale czuć je taka szuszarka 🥴
Wczoraj miałam KTG. Wszystko dobrze. Zapisywały się skurcze przepowiadające max do 30, czyli adekwatnie do wieku ciążowego. 😉
Od dzisiaj równe 4 tygodnie do terminu 😱😱
Grażyna, co u Was??
Blondyna śliczna dzidzia 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 12:33
Nati94, Kalli95, Olo323, malinowamamba95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Kalli95 wrote:Tez często odświeżam forum bo myślę o nich czy wszystko w porządku.
Od wczoraj wieczór mialam takie dziwne uczucie rozpierania w kroczu. Dzisiaj rano bolał mnie brzuch i bol promieniowal do pleców. Na szczęście wszystko przeszło bo bylam juz wystraszona mocno.
Dzisiaj wkoncu spakuje walizkę do szpitala 🙄Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja tak na szybko, później Was nadrobię ❤️
Wyszłam z wizyty, maluch ma 785g, cały i zdrowy, standardowo zdjęć brak, spał z rączkami przy buzi i nie chciał się pokazać.Blondyna.B, Kalli95, Oliwia23, Mgdra, Nati94, Angelaaaa, KlaraJa, Milixx, Olo323, Chrupka , Kluska95, Domi_naturelover, conte lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nati94 wrote:Jeju dziewczyny ale Wy już jesteście daleko! Mgdra, za tydzień siedzisz na bombie 💞
Blondyna, ślicznotka mała 💞
Ja mam teraz trudny czas... Obecnie śpię w pokoju z córka, w nocy budzi sie i biorę ja do siebie. Często dotyka mnie łapkami i tuli się do mnie. Ale często daje w kość i nie śpi po kilka godzin. W związku z tym, będzie spać w innym pokiju z tatą. I tutaj pojawiają się schody. Ja mam problem. Otóż nie wyobrażam sobie, żeby ona spala z tatą (z którym zresztą widzi się batdzo rzadko przez jego prace), a bardziej chodzi mi o to że nie będzie ze mną, że mnie w nocy nie dotknie, nie przytuli się do mnie... 😭😭 a jak pomyśli że jej nie chce bo mam inna dzidzie? 😭 wiem, może głupie myślenie ale nie umiem sobie z tym poradzić. Od kilku dni płacze przez to 🥴🥴 Dziewczyny, które przeszły już to, jak sobie radziłyscie? A moze nie miałyście problemu z takim czymś?
Kolejna sprawa w związku z jej spaniem z tatą: potrzebuje kupić łóżeczko turystyczne. Córka waży zaledwie 11kg i łóżeczko do 15 byłoby ok. Ale chce aby posłużyło na trochę dłużej, dlatego zależy mi, aby było ono do 25kg. Znacie jakieś godne polecenia? 🙏💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka