W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:Grażyna, bardzo się cieszę, że jednak Staś dał się przekonać na dalsze przebywanie w brzuszku 🥰
My już po wizycie. Antoś przybiera pięknie, waży 1912g 💙 Dzisiaj 31+4, a z masy 33+0 🙈
Wraz z lekarzem mamy nadzieję, że utrzyma taką tendencję, bo niestety moja szyjka już przygotowuje się do porodu. Króciutka, miękka, bez rozwarcia na szczęście, ale z prawdopodobnie możliwością wsadzenia palca 😞 Wracam na luteinę, kontrola za tydzień, zobaczymy jak się sprawy mają 🤞🏼Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mgdra wrote:Jestem po USG. Ogolnie jest dobrze. Mala wazy 2847g. Główka nisko. Szyjka natomiast jeszcze twarda i zamknięta. Przepływy dobre, tętno takze, jednak mala jest owinieta pepowina wokol szyi 😢 Lekarka kazala sie nie przejmowac i nie przybierac nic do glowy, bo wiekszosc dzieci jest owinięta. U mnie bylo to wyraznie widac, a w wiekszosci ciaz nie widac tego nawet, a dzieci rodza się owinięte.👫 31lat
Olo323 wrote:Meldujemy się i my po wizycie😊
Synio wazy 2900g i ma się dobrze. Buźka zasłonięta i rączkami i pępowina (bo w jednej rączce trzymał pępowinę) wiec buźkę naprawdę zobaczymy dopiero jak się urodzi 😂
Zazdroszczę Wam tych ładnych zdjęć na pamiątkę 😊
No ale do brzegu- Maluszek ma się dobrze, oczywiście jakby 2tygodnie do przodu😅 przypływy, wszystko w normie, łożysko tez, szyjka jak na ten moment tez książkowo 😊 dzisiaj badał mi szyjkę pierwszy raz na fotelu, wiec nie wiem jak długa.
Jedynie co to wyszło mi w moczu, ze są bakterie i biało i w morfologii tez wyszły mi podwyższone leukocyty i spory spadek erytrocytów wiec dostałam antybiotyk i nakaz znów mierzenia ciśnienia, bo jak zawsze było nisko tak dziś jak dla mnie kosmos - 132/80 😱Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Piękne macie te bobasy, aż się miło patrzy 🥰
Cieszę się, że u was wszystko w porządku 😊Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Grażyna1820 wrote:Nati, jak się trzymasz ? Mam nadzieje, ze emocje powoli opadają. 😞
Dziękuję, że pytasz 😘
Gratuluję wszystkim udanych wizyt🌷
Edit. Tak czytam i mam nadzieję, że nikt nie jest z nas tu wrażliwszy, nie chcę nikogo zasmucić ani nic🥺 już kończę ten temat, cieszę się, że już po. To ulgaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 21:41
-
Nati94 wrote:Już po. Rozpłakałam się tylko po wyjściu z Kościoła na cmentarz. Jakby do mnie dotarło, tama puściła i płakałam aż nie mogłam się uspokoić i to jeszcze na głos, wiecie o co chodzi💔 Ja spędzałam najwięcej czasu u Babci, jeździłam z Mamą jako dziecko, nastolatka, a teraz mama najwięcej się Babcią opiekowała i ja też starałam się jeździć. Wiecie, takie wspomnienia różne i uświadomiłam sobie, że umarło moje dzieciństwo wraz z nią. Że już nie ma tego domu, bo właścicielem będzie jeden z wujków, który jest hmm..źle nastawiony do wszystkich. Ale później pojechaliśmy do domu Babci i porozmawialiśmy z rodziną i to było ok. Mogę zawsze odwiedzić drugiego wujka, który mieszka obok, jak będzie w Polsce. Generalnie cieszę się, że byłam przy niej tuż po odejściu, chociaż się nasłuchałam, ale ja nie wierzę w żadne takie przesądy, moja Babcia to się jeszcze nami zaopiekuje i przeprowadzi Stasia bezpiecznie do nas
Dziękuję, że pytasz 😘
Gratuluję wszystkim udanych wizyt🌷
Edit. Tak czytam i mam nadzieję, że nikt nie jest z nas tu wrażliwszy, nie chcę nikogo zasmucić ani nic🥺 już kończę ten temat, cieszę się, że już po. To ulgaNati94 lubi tę wiadomość
👫 31lat
Nati, bardzo współczuję. Kilka lat temu zmarła moja jedyna babcia. Nie miałam z nią dużego kontaktu bo zwyczajnie rodziców nigdy nie było stać żeby do niej jeździć. Ona czasami przyjeżdżała ale to rzadko. Zależna była od mojego wujka. A oni zajęci swoimi rodzinami itd. Tak czy inaczej dziadków nie znałam. Jeden zmarł na wojnie drugiego nie znałam - nawet moja mama swojego ojca nie znała. Babcie od strony Taty nie znałam... Miałam tylko ta jedna od strony Mamy. Cios wielki. Do dzisiaj zdarzy mi się poplakac za nią...
Dobrze, że jesteście już po. Odpocznij teraz.
Tak, teraz jeszcze baczniej obserwuje ruchy. Mała ma czasami tak, że w ciągu dnia przez kilka godzin się nie ruszy, zaczyna na wieczor. Do tej pory było to dla mnie norma, bo tak było codziennie. Teraz jak nie będzie się ruszać kilka godzin to będę wystraszona. Ale mimo wszystko nie jestem spanikowana. Strach jakiś jest ale jestem dobrej myśli.
Chciałabym tylko żeby się udało urodzić SN. Trochę boje sie że na ktg mogą się pisać jakiś spadki tętna przez ta pępowinę i wyślą mnie na cc 😢 Wiadome jak trzeba, to trzeba. Protestować nie będę, zwłaszcza jeśli chodzi o życie dziecka. Ale marzy mi się vbac 🥺Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati, I Staś i Ty macie teraz najcudowniejszego Anioła Stróża❤️ Uwierz mi będziesz czuła jego obecność ❤️
4,5 roku temu odszedł od nas mój Tata. Niestety nie doczekał nawet ciąży mojej siostry, nie żył z myślą ze zostanie dziadkiem, ale wiemy jak bardzo by się cieszył i ze jest przy nas ❤️ Często śni mi się gdzieś w tłumie uśmiechnięty, zdrowy. Przez cały ten mój pobyt w szpitalu czułam się zaopiekowana i od strony personelu, ale i duchowo, czułam ze On tam czuwa i jest naszym najlepszym Adwokatem i albo da nam jeszcze czas, albo jeżeli dojdzie do rozwiązania da Małemu tą sile ❤️
Trzymaj się ciepło ❤️Olo323, Nati94, Angelaaaa, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Wygląda na to, że babyhit wysłał mój wózek 🙂 i tak rozpakuję go gdzieś dopiero za miesiąc, bo aktualnie zaczynamy remont elektryki, wszystko nam się ostatnio przeciąga w czasie. Sprawdzę tylko, czy wszystko jest w środku
Poziomka9204, Mgdra lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj równo 33+0tc za 4 tygodnie ciąża donoszona 😳😳
Jak powiedziałam to mężowi to lekkie przerażenie w oczach jak ten czas leci 🤭Domi_naturelover, Nati94, Blondyna.B, Olo323, Poziomka9204, KlaraJa, Grażyna1820, Chrupka lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati kochana ❤️ Pozwól sobie na wszystkie emocje i przeżycie tej żałoby. Tulę ❤️
Nati94, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Angelaaaa wrote:Dzisiaj równo 33+0tc za 4 tygodnie ciąża donoszona 😳😳
Jak powiedziałam to mężowi to lekkie przerażenie w oczach jak ten czas leci 🤭Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Wczoraj teściowa spięła się do mojego męża o te święta... Czacie przecież ostatnio był u niej u gadali i niby wszystko ok że będą w 1 dzień świąt a teraz awantura na całego... Padło wiele brzydkich słów że dlaojego męża liczy się tylko żona i dziecko... Zabolało mnie to ale mąż jej powiedział że tak to prawda jesteśmy najważniejsze ❤️
No i ogólnie stanęło na tym że nie będzie ich w 1 dzień świąt 🙈 że jesteśmy nienormalni, że przecież jej córka przyjeżdża z Anglii tyle km a my nie możemy 🥴🥴🥴
Uwierzcie mi że tyle nerwów co wczoraj straciłam a jednocześnie ulga że mąż jej pocisnął co myśli że jestem dumna. A ja czekam aż jej minie i niech tylko do mnie zadzwoni co słychać i że chce zobacz wnuczkę to będę używać bardzo brzydkich słów bo moja cierpliwość się wczoraj skończyła 🤬🤬
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Wczoraj teściowa spięła się do mojego męża o te święta... Czacie przecież ostatnio był u niej u gadali i niby wszystko ok że będą w 1 dzień świąt a teraz awantura na całego... Padło wiele brzydkich słów że dlaojego męża liczy się tylko żona i dziecko... Zabolało mnie to ale mąż jej powiedział że tak to prawda jesteśmy najważniejsze ❤️
No i ogólnie stanęło na tym że nie będzie ich w 1 dzień świąt 🙈 że jesteśmy nienormalni, że przecież jej córka przyjeżdża z Anglii tyle km a my nie możemy 🥴🥴🥴
Uwierzcie mi że tyle nerwów co wczoraj straciłam a jednocześnie ulga że mąż jej pocisnął co myśli że jestem dumna. A ja czekam aż jej minie i niech tylko do mnie zadzwoni co słychać i że chce zobacz wnuczkę to będę używać bardzo brzydkich słów bo moja cierpliwość się wczoraj skończyła 🤬🤬
Bardzo współczuję Ci tych nerwów, ale zrobiliście dobrze, dbajcie o siebiePoziomka9204, Angelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Angelaaaa wrote:Wczoraj teściowa spięła się do mojego męża o te święta... Czacie przecież ostatnio był u niej u gadali i niby wszystko ok że będą w 1 dzień świąt a teraz awantura na całego... Padło wiele brzydkich słów że dlaojego męża liczy się tylko żona i dziecko... Zabolało mnie to ale mąż jej powiedział że tak to prawda jesteśmy najważniejsze ❤️
Uwierzcie mi że tyle nerwów co wczoraj straciłam a jednocześnie ulga że mąż jej pocisnął co myśli że jestem dumna. A ja czekam aż jej minie i niech tylko do mnie zadzwoni co słychać i że chce zobacz wnuczkę to będę używać bardzo brzydkich słów bo moja cierpliwość się wczoraj skończyła 🤬🤬Angelaaaa lubi tę wiadomość
👫 31lat
Domi_naturelover wrote:Aż mnie wzdrygnęło - jak zarzutem może być, że najważniejsza dla Twojego męża jesteś Ty i Wasze Dziecko?! No halo! Widzę, że rodzina uważa, że na pierwszym miejscu jest siostra męża z Anglii i czubek własnego nosa, a Ty i Maleństwo na szarym końcu... PARANOJA.
Bardzo współczuję Ci tych nerwów, ale zrobiliście dobrze, dbajcie o siebieAngelaaaa, Olo323 lubią tę wiadomość
👫 31lat
Dla męża jest najważniejsza żona i dziecko? Szok i niedowierzanie! I pewnie na dodatek ślub macie i wspólny dom 🤣 te teściowej to są jednak pie*dolnięte ❤️
Mój mąż też z tegoż powodu odwrócił się od swojego ojca (chociaż dawał mu szans kilka na naprawienie relacji), bo tamten na mnie gadał różne rzeczy. Generalnie tam były złe relacje ojciec-syn, ale moja obecność i brak hamulców żeby coś otwarcie skrytykować dodatkowo ojca w dupę ukuła (np. w jego domu gosci obsługuje żona, on mi nawet szklanki wody nie podał). I ojciec w końcu powiedział, że oczekuje, że mój mąż ze mną zerwie (to było przed narzeczeństwem). Oczywiście mój mąż powiedział, że jest dorosłym mężczyzną i sam podejmuje decyzje co do swojego związku, a ja będę jego żoną kiedyś, więc niech się tatuś odpierdzieli. Nie rozmawiali później kolejne 2lata, czyli do naszego ślubu. A później widzieliśmy go na ślubie i weselu i w sumie tyle dzisiaj mamy 4 rocznicę ślubu, za tatusiem nikt nie tęskniPoziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6