W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko w porządku 🥰 Mały waży ok 2850g, rozwarcie dalej 1cm, szyjka jeszcze ciut się skróciła. Wszystko odstawiamy, nie muszę się już też jakoś szczególnie oszczędzać A te bóle to efekt ruchów, rozmiarów dziecka i ucisku na zakończenia nerwowe. Mogę brać nospę lub Apap jak mnie będzie męczyć. Podobno jestem gotowa do porodu, więc pozostaje nam oczekiwanie 😁 Główka dalej wysoko. nie wstawia się w kanał. Jak to jest z tym wstawieniem? Może się zacząć tam lokować dopiero w trakcie porodu?
Wydaje mi się też, że odpada mi kawałkami czop śluzowy, ale wiem, że to normalkacslza, Olo323, Nati94, Grażyna1820, KlaraJa, conte, Angelaaaa, Poziomka9204, Chrupka , Mgdra, czarneniebo lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Byłam wczoraj na wizycie, wszystko w porządku 🥰 Mały waży ok 2850g, rozwarcie dalej 1cm, szyjka jeszcze ciut się skróciła. Wszystko odstawiamy, nie muszę się już też jakoś szczególnie oszczędzać A te bóle to efekt ruchów, rozmiarów dziecka i ucisku na zakończenia nerwowe. Mogę brać nospę lub Apap jak mnie będzie męczyć. Podobno jestem gotowa do porodu, więc pozostaje nam oczekiwanie 😁 Główka dalej wysoko. nie wstawia się w kanał. Jak to jest z tym wstawieniem? Może się zacząć tam lokować dopiero w trakcie porodu?
Wydaje mi się też, że odpada mi kawałkami czop śluzowy, ale wiem, że to normalka💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:U pierworodek główka może zacząć się wstawiać na 4 tyg przed porodem i jest to stopniowy proces. U wielorodek może nawet dzień przed 😉💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Dlatego mnie to zaczyna stresować, rozwarcie jest, a główka niewstawiona 🙈 Tak to by wychodziło, że czeka mnie wywoływanie
Te 4 tyg to jest zazwyczaj tylko teoria 😊Domi_naturelover lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
nick nieaktualnycslza wrote:A jaką wit D3 podajesz? Mój tylko po Juvit nie miał kolek, poczytaj o bólu brzuszka i wit D3. U mnie tez niby były kolki, a jednak zmiana wit D3 i z dnia na dzień przeszło. Te kolki trwały 3dni, więc to już były kolki
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Cholera, chyba dvitum. Ale musze sprawdzić. Kupię dziś Małemu lactulozum i spróbujemy czy coś poprawi💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
Mgdra wrote:No właśnie my też... Kilka dni miała podawane i cisza, aż w któryś dzień się zaczęło. Wczoraj nie podałam w ogóle i dzisiaj jakby lepiej. 🤷♀️
Tylko Juvit, najlepiej ten na receptę z żyrafką, niebieskie opakowanie.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualny
-
Domi_naturelover wrote:Dlatego mnie to zaczyna stresować, rozwarcie jest, a główka niewstawiona 🙈 Tak to by wychodziło, że czeka mnie wywoływanie
Ja w 38tc tez miałam wysoko główkę, zobaczymy co jutro usłyszę 😅👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Dziś po wizycie, Mała ciągle siedzi - głowa coraz niżej ale szyjka jeszcze nie gotowa na poród ale wszystko dobrze i jest w sam raz ok 2800g 🙈
GBS pobrany, kolejna wizyta za 2 tygodnie chyba że jednak zacznę wcześniej rodzić bo w końcu 2 tygodnie do donoszonej ☺️
Jak zwykle schowana w łożysku ale ma niezłe pućki i się z nas śmiała i język pokazała 🤣
Nati94, cslza, Paulina666, Domi_naturelover, Angelaaaa, Mgdra, Olo323, conte, Poziomka9204, Kluska95, Grażyna1820, czarneniebo, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Dziś po wizycie, Mała ciągle siedzi - głowa coraz niżej ale szyjka jeszcze nie gotowa na poród ale wszystko dobrze i jest w sam raz ok 2800g 🙈
GBS pobrany, kolejna wizyta za 2 tygodnie chyba że jednak zacznę wcześniej rodzić bo w końcu 2 tygodnie do donoszonej ☺️
Jak zwykle schowana w łożysku ale ma niezłe pućki i się z nas śmiała i język pokazała 🤣
Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Byłam wczoraj na wizycie, wszystko w porządku 🥰 Mały waży ok 2850g, rozwarcie dalej 1cm, szyjka jeszcze ciut się skróciła. Wszystko odstawiamy, nie muszę się już też jakoś szczególnie oszczędzać A te bóle to efekt ruchów, rozmiarów dziecka i ucisku na zakończenia nerwowe. Mogę brać nospę lub Apap jak mnie będzie męczyć. Podobno jestem gotowa do porodu, więc pozostaje nam oczekiwanie 😁 Główka dalej wysoko. nie wstawia się w kanał. Jak to jest z tym wstawieniem? Może się zacząć tam lokować dopiero w trakcie porodu?
Wydaje mi się też, że odpada mi kawałkami czop śluzowy, ale wiem, że to normalka -
W ogóle muszę ruszyć tyłek do tej walizki..jakąś listę chociaż ściągnąć. Woreczki strunowe kupić. Jakieś suche jedzenie. Im bliżej, tym większy leń do pakowania. Muszę też kupić jakieś piżamy 😅 znowu będę się dopakowywać na skurczach🙈
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Do donoszonej masz już 8 dni 🥰 ja przepraszam, że tak odliczam, ale sama o tym marzę 🙈
Okna już czekają 🤣Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Rzeczywiście tydzień 🙈
Okna już czekają 🤣
A i już marzę o poporodowym zestawie drwala z maka z frytkami zakręconymi, sosem śmietanowym i colą. Pudełku toffiffee, milce z orzechami i karmelem. Wszystko to mam dostać po porodzie, inaczej męża nie wpuszczę w odwiedziny później 🤣 mam dość cukrzycy, swojej ociężałości, niezgrabności, nie nadążania za dziećmi, schylania się do butów jak słoń 🤣Blondyna.B, Domi_naturelover, Mgdra, Olo323, Poziomka9204, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Oj tak, ja też już mam plany 😂 Mycie łazienki, zumba, sprzątanie i 🔥 z M. 🙈😂
Nati94, Olo323, Poziomka9204, Grażyna1820 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Ja jeszcze do położnej dzownilam bo zapomniałam zapytać o wynik GBS no i jest ujemny także kolejny problem z głowy ☺️
Blondyna.B, Mgdra, Nati94, conte, Olo323, Poziomka9204, Domi_naturelover, Grażyna1820, Chrupka lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Blondyna.B wrote:Dziś po wizycie, Mała ciągle siedzi - głowa coraz niżej ale szyjka jeszcze nie gotowa na poród ale wszystko dobrze i jest w sam raz ok 2800g 🙈
Jaka uśmiechnięta 😍
Cudownie, ze wszystko w porządku❤️
Rośnij Księżniczko 🥰
Blondyna.B lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Blondyna.B lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ojj ja już wszystkie okna wymyłam w domu 😅
Wysprzątałam co mogłam, żeby mąż za bardzo nie nabrudził jak trafie (w końcu) do szpitala 😅
(Powiem Wam, ze kocham tego człowieka nad życie, ale to jaki on bałagan potrafi zrobić robiąc tylko kanapkę albo gdy szykuje się do pracy, to jakby tornado przeszło, serio 😂 pierwsze miesiące wspólnego mieszkania to myślałam ze go pozabijam 😂) ale do brzegu- sprzątam, chodzę po schodach (jak nienormalna 😂) z mężem działamy i nic 🙄
A już mi tak ciężko, czuje się już jak taka słonica, taaak ciężko mi się już funkcjonuje🫤Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️