Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oglądam i nie wiem o co chodzi, ale niestety dużo osób na nich glosuje, często młodych... sama takich znam i nie mogę zrozumieć jak mając 2 córki można na nich głosować.

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam czasu na tv. Ciekawe cóż on zaś wymyślił 🤔🥴

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chce nas zniewolić całkowicie i uprzedniotowić... żebyśmy były jak te podręczne z serialu

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    On chce nas zniewolić całkowicie i uprzedniotowić... żebyśmy były jak te podręczne z serialu
    Gościu, którego żadna by kijem nie tknęła, będzie decydować o różnych kobiecych kwestiach. Mnie to tak wkurw## że nawet nie chcę komentować. W dodatku mam 2 córki, syna, który też mam nadzieję będzie świadomym mężczyzną i wspierającym mężem i się boję, co im te klauny zgotują. Tak, też znam takich, co na nich głosują i ba, do tej pory ich bronią.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze nic mnie tak nie denerwuje jak nasza polityka 🙈 poważnie staram się odcinać, bo nie mam nerw na to co wyprawiają… i nawet tak obiektywnie dziś pomyślałam, ze ja nie wiem czemu jeszcze temu człowiekowi pozwalają występować i przemawiać publicznie..
    czasem mam myśli, ze żałuje, ze w tym czasie zdecydowaliśmy się na dziecko, ze było trzeba wyjechać i ustatkować się gdzieś indziej..
    Nawet powiem szczerze powiem, ze ucieszyłam się ze będę mieć synka, bo strach o dziewczynki/kobiety w tym kraju…

cslza, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Gościu, którego żadna by kijem nie tknęła, będzie decydować o różnych kobiecych kwestiach. Mnie to tak wkurw## że nawet nie chcę komentować. W dodatku mam 2 córki, syna, który też mam nadzieję będzie świadomym mężczyzną i wspierającym mężem i się boję, co im te klauny zgotują. Tak, też znam takich, co na nich głosują i ba, do tej pory ich bronią.

No to ja nie mam pojęcia kto na nich głosuje. Z mojego otoczenia tylko babcia mojego męża przyznawała się, że jest ich zwolenniczką, obecnie nic na ten temat nie mówi, bo widzi jaki mamy stosunek do tej partii. Nie mogłabym chyba dogadać się z ludźmi, którzy bronią ich światopoglądu. Rozumiem kierować się w życiu różnymi wartościami, każdy ma do tego prawo, ale nie zgadzam się na poniżanie innych ze względu na ich płeć, orientację czy wybory życiowe. Ich rządy polegają na szerzeniu nienawiści i "szczuciu" na siebie nawzajem. Zaglądają do naszych domów i uważają, że mogą nam mówić jak powinnyśmy żyć, kiedy się rozmnażać, co pić, co czytać, odbierają prawo do podejmowania własnych decyzyji i uważają, że nie jesteśmy zdolne do samodzielnego myślenia. Najchętniej odebraliby nam prawo do kształcenia się, bo jak wiadomo trudniej manipulować ludźmi wykształconymi i inteligentnymi. To może nie jest forum na takie dyskusje ale jednak trudno jest postawić granice, kiedy politycy zaglądają nawet do naszych macic.

Olo323, cslza, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa sama prawda 🤬🤯
    No ale nic, nie nakręcajmy się, szkoda naszych i bobaskowych nerwow teraz…

W ogóle dzięki za polecenie playmobil!
    Solenizant był zachwycony a i jego starsza siostra również 😀

Powiem Wam, ze jako jedyna byłam na imprezce „niemama” i już mnie wkurzały komentarze „łoo nie wyglądasz na poród, jeszcze poczekajcie” kurła, jak to jest wyglądać na poród? 😂

cslza, KlaraJa, Kalli95, Blondyna.B, Poziomka9204, conte lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    KlaraJa sama prawda 🤬🤯

Powiem Wam, ze jako jedyna byłam na imprezce „niemama” i już mnie wkurzały komentarze „łoo nie wyglądasz na poród, jeszcze poczekajcie” kurła, jak to jest wyglądać na poród? 😂

Haha chyba będziesz miała napisane na twarzy Rodzę 🤣🤦‍♀️

Kobiety tym bardziej powinny rozumieć jakie to stresujące jak termin się zbliża lub jest się po terminie i nic się nie dzieje a tu jeszcze takie teksty że jeszcze trochę poczekasz 🙄

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro ktg u mojej ginekolog i muszę jej powiedzieć że mam mieć co 2 dni bo ona chciała raz w tygodniu 🙈 a w szpitalu mówili inaczej także zobaczymy co powie
    I chyba będę musiała się zapisać do niej na badanie bo połowa blizny zmieniła mi kolor... Boje się że coś się dzieje 🙄
    A i mam nadzieję że jutro już będzie wynik GBS bo się naczytałam że jak mam cesarkę to dziecko dostanie antybiotyk w drenażu do główki... Stresuje mnie wszystko, dzisiaj od 5 nie śpie 🤦‍♀️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja mam jutro ktg u mojej ginekolog i muszę jej powiedzieć że mam mieć co 2 dni bo ona chciała raz w tygodniu 🙈 a w szpitalu mówili inaczej także zobaczymy co powie
    I chyba będę musiała się zapisać do niej na badanie bo połowa blizny zmieniła mi kolor... Boje się że coś się dzieje 🙄
    A i mam nadzieję że jutro już będzie wynik GBS bo się naczytałam że jak mam cesarkę to dziecko dostanie antybiotyk w drenażu do główki... Stresuje mnie wszystko, dzisiaj od 5 nie śpie 🤦‍♀️
    Kochana przytulam, stres jest najgorszy ❤️

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    KlaraJa sama prawda 🤬🤯

Czyli musisz wyglądać ładnie w ciąży, ja na imprezie usłyszałam, że połowa na tym etapie to się ledwo ruszała i była cała opuchnięta 🤦‍♀️ to co one musiały czuć na końcówce.

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat też każdy mówi że ładnie wyglądam, że to już końcówka a ja normalnie funkcjonuje itp. ale tu akurat prawda bo w pierwszej ciąży byłam tak opuchnięta, tyle wody mi się nazbierało w organizmie i +22kg robiło swoje.. więc wtedy to nawet ciężko było cokolwiek robić 🙈🙈 czułam się jak 💩

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak mogę gorzej wyglądać szczerze mówiąc 😂
    Jestem +22kg, opuchnięta strasznie, palce to serdelki (do końca nie jestem w stanie zacisnąć palców w pięść😅) , kostki i stopy tak mam spuchnięte, ze ciężko mi się chodzi a i kucnąć nie mogę bo tak kostki spuchnięte 😂
    Ja po buzi tez widzę straszna różnice, moja mama w sobotę tez rzuciła, ze buzia już mi się zmieniła..
    nie wiem jak mam wyglądać gorzej (i czuć się gorzej) żeby ten napis „rodzę” się pojawił na twarzy 😂😂

Angela, strasznie Ci współczuje tych stresów, mam nadzieje, ze z blizna wszystko będzie w porządku ❤️

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Nie wiem jak mogę gorzej wyglądać szczerze mówiąc 😂
    Jestem +22kg, opuchnięta strasznie, palce to serdelki (do końca nie jestem w stanie zacisnąć palców w pięść😅) , kostki i stopy tak mam spuchnięte, ze ciężko mi się chodzi a i kucnąć nie mogę bo tak kostki spuchnięte 😂
    Ja po buzi tez widzę straszna różnice, moja mama w sobotę tez rzuciła, ze buzia już mi się zmieniła..
    nie wiem jak mam wyglądać gorzej (i czuć się gorzej) żeby ten napis „rodzę” się pojawił na twarzy 😂😂

Angela, strasznie Ci współczuje tych stresów, mam nadzieje, ze z blizna wszystko będzie w porządku ❤️

O no to właśnie ja tak wyglądałam i tak się czułam w 1 ciąży 🙈 masakra wiem co czujesz i mega współczuję ♥️ może też w terminie urodzisz tak jak ja wtedy 🤞

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją tendencją do puchnięcia, to na Święta mogę mieć też same dolegliwości. Ale teraz znowu powrócił ten bolący żołądek i nic na to nie pomaga 😥

👫 31lat

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Z moją tendencją do puchnięcia, to na Święta mogę mieć też same dolegliwości. Ale teraz znowu powrócił ten bolący żołądek i nic na to nie pomaga 😥

No tym bardziej że teraz żołądek mocno ściśnięty przez dziecko to pewnie jeszcze gorzej boli 😔

Oby nam dzieciaczki wynagrodziły te wszystkie cierpienia i były bardzo spokojne, zdrowe i bezproblemowe 🤭

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaa dawaj koniecznie jutro nam znać. Trzymam kciuki ❤️
    I trzymam kciuki A kolejna w kolejce ! ❤️ Czekamy na kolejne dzidziusie !
    My od wczoraj już w domku. A jutro mamy pierwsza wizytę poloznej :)

Kluska95, cslza, Mgdra, Angelaaaa, KlaraJa, conte, Nati94, Poziomka9204, Blondyna.B, Kalli95, Chrupka lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Chrupka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Miałam dzisiaj wizytę. Cały weekend napinał mi się brzuch, więc dobrze się złożyło, że akurat planowa wizyta, bo skróciła mi się szyjka z 3cm na 2.45cm..
    Nakaz leżenia, luteina, duphaston, zakaz masowania brzuszka 😥
    W dodatku kolka nerkowa poszerzyła się o 0.6cm.
    Z dzidzią wszystko w porządku, waży 1053 gram. Okazuje się, że główka jest jak na 29+3 i lekarz wypytywał czy mąż jest większych rozmiarów, bo możliwe, że dziecko będzie większe.
    W czwartek kontrolna wizyta czy szyjka dalej się skraca, jeśli tak, to na długi weekend szpital 😥

Jakieś rady, uwagi? Nie spodziewałam się nagle takiego obrotu sprawy. Miałam niektóre dni intensywne, ale starałam się wypoczywać jak najwięcej. W dodatku przed momentem strasznie bolał mnie brzuch wysoko, prawie pod biustem. Zażyłam nospe, ale przeszło samo jak poleżałam na lewym boku. Mam nadzieję, że się to nie powtórzy 😔

conte, Olo323 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2021
    ♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
    ♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony

🍀10cs
    25.05.2022 ⏸ 10dpo

04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm

🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
    21.05.2024 ⏸️

Rośniemy 🥰 25.01.2025
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się stresuje a ktg dopiero o 10 🙄

Teraz w kolejce do rodzenia jest Olo323 a potem ja 😁

Chrupka ja takiej sytuacji nie miałam ale tylko leżenie może pomóc Ci wydłużyć szyjkę, trzymam kciuki za poprawę i dużo odpoczywaj 😘

Poziomka9204, Olo323, Chrupka lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupka wrote:
    Hej, hej. Miałam dzisiaj wizytę. Cały weekend napinał mi się brzuch, więc dobrze się złożyło, że akurat planowa wizyta, bo skróciła mi się szyjka z 3cm na 2.45cm..
    Nakaz leżenia, luteina, duphaston, zakaz masowania brzuszka 😥
    W dodatku kolka nerkowa poszerzyła się o 0.6cm.
    Z dzidzią wszystko w porządku, waży 1053 gram. Okazuje się, że główka jest jak na 29+3 i lekarz wypytywał czy mąż jest większych rozmiarów, bo możliwe, że dziecko będzie większe.
    W czwartek kontrolna wizyta czy szyjka dalej się skraca, jeśli tak, to na długi weekend szpital 😥

Jakieś rady, uwagi? Nie spodziewałam się nagle takiego obrotu sprawy. Miałam niektóre dni intensywne, ale starałam się wypoczywać jak najwięcej. W dodatku przed momentem strasznie bolał mnie brzuch wysoko, prawie pod biustem. Zażyłam nospe, ale przeszło samo jak poleżałam na lewym boku. Mam nadzieję, że się to nie powtórzy 😔
    Chrupka, to nie Twoja wina, ja się przeciazam mocno i szyjka się delikatnie skraca tzn z 4.3 do 3.8 cm ostatnio, no i jestem dalej, więc to pewnie normalne. Stosuj się do zaleceń lekarza bezwzględnie, to najlepsze co możesz zrobić. Pewnie jeśli lekarza zaniepokoi dalszy stan szyjki, to szpital, ale oby udało Wam się wytrzymać jak najdłużej i jak najdłużej w domku.

Dokupiłam dziś małemu bepantheny, pościel do wózka(tak to mamy taki śpiworek dla dzidziusia) i muszę.jeszcze dokupić body bo mam dużo spodenek i mało body 🙈 wszędzie te reklamy świąteczne i to mi tak bardzo uświadamia, że to już niedługo 😱

Trzymam kciuki za nasze kolejne dziewczyny w kolejce. 🥰

Grażyna, cieszę się, że już w domu, pewnie to podwójna radość po takim czasie. Jak sobie ogólnie radzicie? Jaki jest Staś ?

Mam jeszcze pytanie, czy na tym etapie pojawiały się u Was coraz częściej skurcze przepowiadające? Ostatnio mam kilka razy dziennie i dłuższe, plus bóle bioder i zdarzają się okresowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 19:13

Chrupka lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ