W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny czy Wy też codziennie odczuwacie jak Wasze dziecko ma czkawkę? U mnie ostatnio zdarza się to codziennie. Generalnie jest dość ruchliwy, czuję bardzo jak się przekręca, kopie itd. ale zastanawia mnie ta codzienna czkawka (czasami nawet dwa razy dziennie)🤔 W poniedziałek muszę podpytać lekarza 🤔
Poziomka9204 ślicznie się chłopiec pokazał 😊 u nas od samego początku ciąży padło też na Olka. Mój mąż jak usłyszał oficjalne imię połączone z nazwiskiem + zdrobnienie to stwierdził, że nie ma innej opcji, musi być Aleksander 😄 u nas w rodzinie nie mamy nikogo o takim imieniu. Generalnie nie znam żadnego Olka, także nie mam żadnych skojarzeń (i dobrze 😄😉).
U nas też wśród bliskiej rodziny nie ma Olka, mąż od zawsze chciał tak nazwać syna, mi się też to imię podobało 😊 piękne imię dla fajnych chłopaków.KlaraJa lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Może po porodzie wypróbuję kubeczek, bo słyszałam dużo pozytywnych opinii 😊 najbardziej obawiam się tych dni po porodzie, ze względu na te wielkie podpachy 🤣
No jak to co, synek w takich godzinach odpoczywa, a tutaj ktoś jemu w tym intensywnie przeszkadzał 😄 mąż stwierdził, że te miny są moje kiedy się złoszczę 🤣 on o sobie mówi oaza spokoju.
Kubeczek jest super, ALE trzeba nauczyć się go dobrze zakładać i dobrać rozmiar polecam mniejszy z your kaya, mają też super plyn do higieny intymnej
Jak zawsze wszystko co marudne to po mamusi po tacie same dobre cechy! Mój mąż mówi, że przez tyle miesięcy w brzuchu mamy to nic dziwnego, że dziecko "nasiąknie" mamusiowymi fochami 🤣Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Kubeczek jest super, ALE trzeba nauczyć się go dobrze zakładać i dobrać rozmiar polecam mniejszy z your kaya, mają też super plyn do higieny intymnej
Jak zawsze wszystko co marudne to po mamusi po tacie same dobre cechy! Mój mąż mówi, że przez tyle miesięcy w brzuchu mamy to nic dziwnego, że dziecko "nasiąknie" mamusiowymi fochami 🤣
Przecież tatuś z definicji jest ten dobry 😄👫 31lat
KlaraJa tez ostatnio zauważyłam, ze wieczorem Małemu się czka 😅 mega dziwne uczucie, jak się złe ułożę to mam wrażenie ze tak mocno naciska wtedy na pęcherz, ze się posikam 🙈😂
Cslza potwierdzam 😊 z your kaya super jest ten płyn do higieny intymnej i fajny maja ten olejek szczególnie super na podrażnienia po goleniu 😊
Temat kubeczka dawno mnie już interesuje, ale jakoś nie umiałam się przemoc, może po ciąży zrobię podejście 😌
W ogóle chyba dzisiaj miałam te skurcze przepowiadające, bo miałam dziś popołudnie takie szybkie spięcia brzucha jakby od góry do dołu 😅
Ale ciężko mi powiedzieć, bo mam taki kaszel, ze od samego kaszlu mam taki spięty brzuch, ze czuje się jak z zakwasami 🫤cslza, Poziomka9204, KlaraJa, Blondyna.B lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo Ty już jesteś jak tykająca bomba chwila moment i będziesz mamusią
Laski czym smarujecie brzuchy? Nie lubię się balsamować i miziać mazidłami (no dobra, lubię The Rituals), ale coś trzeba jednak zacząć robić żeby nie być jak zebra po ciąży...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualnyPoziomka9204 wrote:Może po porodzie wypróbuję kubeczek, bo słyszałam dużo pozytywnych opinii 😊 najbardziej obawiam się tych dni po porodzie, ze względu na te wielkie podpachy 🤣
No jak to co, synek w takich godzinach odpoczywa, a tutaj ktoś jemu w tym intensywnie przeszkadzał 😄 mąż stwierdził, że te miny są moje kiedy się złoszczę 🤣 on o sobie mówi oaza spokoju. -
cslza wrote:Olo Ty już jesteś jak tykająca bomba chwila moment i będziesz mamusią
Laski czym smarujecie brzuchy? Nie lubię się balsamować i miziać mazidłami (no dobra, lubię The Rituals), ale coś trzeba jednak zacząć robić żeby nie być jak zebra po ciąży...👫 31lat
conte wrote:Ja te wielkie wkłady używałam tylko w szpitalu I zostały mi 2 paczki w domu 🙈 po wyjściu ze szpitala już zwykle podpaski tylko👫 31lat
cslza wrote:Olo Ty już jesteś jak tykająca bomba chwila moment i będziesz mamusią
Laski czym smarujecie brzuchy? Nie lubię się balsamować i miziać mazidłami (no dobra, lubię The Rituals), ale coś trzeba jednak zacząć robić żeby nie być jak zebra po ciąży...
Nie obraziłbym się już na ten wybuch 😂
Ja smaruje się czerwonym Samarite, ale teraz na koniec jak trochę odpuściłam to kilka rozstępów niestety i tak wyszło na brzuszku🤷♀️
Na biodrach/udach mam sporo ale przyznaje się, ze tu nie byłam aż tak dokładna 🙈 a ja zawsze pierwsze co to tyje w udach i biodrach wiec jakoś tak tez olałam temat 🤷♀️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja też tak jak Poziomka używam Mustelle i do tego dostałam w gratisie olejek. Cena dość spora, ale koleżanka mi poleciła i wyszły jej tylko rozstępy na udach, bo tam nie smarowała. Dostałam jeszcze olejek z Nacomi w prezencie, ale jeszcze nie testowałam 😊
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
KlaraJa wrote:Dziewczyny czy Wy też codziennie odczuwacie jak Wasze dziecko ma czkawkę? U mnie ostatnio zdarza się to codziennie. Generalnie jest dość ruchliwy, czuję bardzo jak się przekręca, kopie itd. ale zastanawia mnie ta codzienna czkawka (czasami nawet dwa razy dziennie)🤔 W poniedziałek muszę podpytać lekarza 🤔
Poziomka9204 ślicznie się chłopiec pokazał 😊 u nas od samego początku ciąży padło też na Olka. Mój mąż jak usłyszał oficjalne imię połączone z nazwiskiem + zdrobnienie to stwierdził, że nie ma innej opcji, musi być Aleksander 😄 u nas w rodzinie nie mamy nikogo o takim imieniu. Generalnie nie znam żadnego Olka, także nie mam żadnych skojarzeń (i dobrze 😄😉).Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Laski czym smarujecie brzuchy? Nie lubię się balsamować i miziać mazidłami (no dobra, lubię The Rituals), ale coś trzeba jednak zacząć robić żeby nie być jak zebra po ciąży...Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Zdradzę wam sekret 😁 po porodzie tez często dzieciaki maja czkawkę 😂 mój wczoraj na cały oddział dał taki koncert czkawki dwa razy ze szok 😅
Domi_naturelover, KlaraJa, Angelaaaa, Nati94, Oliwia23, Blondyna.B, Olo323, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja smarowałam olejkiem z nacomi i na brzuchu żadnego rozstepu ale za to mam na boczkach troche i pośladkach.
No po porodzie to dopiero maluchy maja czkawka! Jak male piszczałki aż serce boli tak podskakują -
Jak się macie świeżo upieczone mamusie? 🥰💁♀️24,💁🏼♂️28
-
No my się musimy na ten moment dokarmiać w szpitalu. Głodomor misi mi rozkręcić bardziej laktację. Musimy się karmić co 3 godziny bo mały ma sprawdzana glikemię. Duuuzo czasu potrzeba żeby się nauczyć tego małego kawalera. Ale jest mi coraz łatwiej z rana z czego bardzo się cieszę 💪 dajemy rade
Angelaaaa, Kalli95, Nati94, Domi_naturelover, Chrupka , KlaraJa, Olo323, Oliwia23, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
U nas w kółko kupki, pampersy, karmienie, odbijanie, zabawianie jak nie spi i okazjonalne prysznice z siusiek podczas przewijania 😅
Maz to chyba tylko na te pampersy i chusteczki nawilżane zarabia tyle ich jest 😂Oliwia23, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:No my się musimy na ten moment dokarmiać w szpitalu. Głodomor misi mi rozkręcić bardziej laktację. Musimy się karmić co 3 godziny bo mały ma sprawdzana glikemię. Duuuzo czasu potrzeba żeby się nauczyć tego małego kawalera. Ale jest mi coraz łatwiej z rana z czego bardzo się cieszę 💪 dajemy rade
-
Moja mała też ma prawie codziennie czkawki a mój M. się dziwi, że to normalne 😅
Co do kremów niestety genetyki nie oszukasz nawet najlepszym kremem... Mi dopiero teraz wyszły i to na dole brzucha ewidentnie bardziej od jego ciężaru niż rozciągania ale na szczęście nie są duże 🙈
Używałam Perfecta Mama teraz mam BabyBoom bo dostałam od koleżanek z pracyPoziomka9204 lubi tę wiadomość