Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 'dobre geny' i żadna kobieta w rodzinie nie ma rozstępów po ciąży. Ale żadna przede mną nie była w ciąży bliźniaczej 🤷‍♀️

Ja mam rozstępy na biodrach po okresie nastoletnim, a po ciąży nic a nic. Mimo wszystko planuję zacząć się smarować.

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ab1c3c98c51.jpg
    33 tc 🥰

Paulina666, Milixx, Chrupka , KlaraJa, Olo323, Blondyna.B, Kalli95, Angelaaaa, cslza, Domi_naturelover, Grażyna1820, Poziomka9204, Izet, Mgdra, Aneta2506, conte, Blond27, Kluska95 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, nigdy nie smarowałam bo wszystko mi śmierdzi..rozstępy pojawiały się na tydzień przed porodem 🙈 2 razy to samo, więc jak tym razem się pojawią nowe, to będę już wiedziała 😅 tak to całą ciążę nic, a brzuch ogrooomny

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś rano podjechaliśmy na ktg bo mój maluch nic się nie ruszał, prowokowałam go ręka, zjadłam słodkie nic, nawet mąż do niego przemawiał a ten uparciuch nic się nie ruszył.. wiec się tak zestresowałam, ze ciśnienie miałam 140/80 😂
    Pojechaliśmy do szpitala, bo tak mnie nastraszył lekarz, żeby pilnować ruchów, cała drogę nic to juz miałam same czarne myśli. Jeszcze S. wyzwałam bo z tego wszystkiego nie wziął torby i juz miałam scenariusze, ze znów będę z tyłkiem na wierzchu i boso chodzić po oddziale 🙈😅
    Gdy tylko położna podłączyła ktg to zasadził kopa, No i przez całe ktg i tętno i ruchy wszystko normalnie i w normie (wiadomo, na szczęście)
    Wiec więcej stresu i nerwów niż było potrzebne, nawet jakieś dwa małe skurcze mi się zapisały (których w ogóle nie czułam🤷‍♀️)

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    My dziś rano podjechaliśmy na ktg bo mój maluch nic się nie ruszał, prowokowałam go ręka, zjadłam słodkie nic, nawet mąż do niego przemawiał a ten uparciuch nic się nie ruszył.. wiec się tak zestresowałam, ze ciśnienie miałam 140/80 😂
    Pojechaliśmy do szpitala, bo tak mnie nastraszył lekarz, żeby pilnować ruchów, cała drogę nic to juz miałam same czarne myśli. Jeszcze S. wyzwałam bo z tego wszystkiego nie wziął torby i juz miałam scenariusze, ze znów będę z tyłkiem na wierzchu i boso chodzić po oddziale 🙈😅
    Gdy tylko położna podłączyła ktg to zasadził kopa, No i przez całe ktg i tętno i ruchy wszystko normalnie i w normie (wiadomo, na szczęście)
    Wiec więcej stresu i nerwów niż było potrzebne, nawet jakieś dwa małe skurcze mi się zapisały (których w ogóle nie czułam🤷‍♀️)

Dobrze, że z Małym wszystko w porządku 😊 niestety ale im bliżej porodu to mnie też nachodzą takie stresy, że "może za mało się dzisiaj ruszał". W jaki sposób lekarz kazał liczyć Ci ruchy? 10 w ciągu godziny, czy jakoś inaczej?
    W poniedziałek dowiem się czy mój olbrzymek dalej tak rośnie i lekarz wyśle mnie na wczesniejszą indukcję, czy też już na spokojnie będę sobie czekać do grudnia.
    Poza tym muszę się pochwalić, że wczoraj spakowałam torby do porodu ufff😮‍💨 mega ciężko jest mi się już schylać, brzuch mam duży, kłuje mnie czasami w żebrach a kręgosłup coraz częściej odmawia posłuszeństwa. Jestem szczęśliwa, że już to pakowanie mam w każdym razie za sobą. A jak tam Wam idzie? Wszystkie już spakowane?

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowane spakowane 😀
    Mnie tez się tak ciężko schylać już przez brzuch, pranie/ zmywarka a już w ogóle jak czasem mi coś upadnie na podłogę to się zastanawiam czy jest sens to podnosić 😂 czy potrzebuje, czy może poczekać na męża 😂

KlaraJa, Kalli95, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Spakowane spakowane 😀
    Mnie tez się tak ciężko schylać już przez brzuch, pranie/ zmywarka a już w ogóle jak czasem mi coś upadnie na podłogę to się zastanawiam czy jest sens to podnosić 😂 czy potrzebuje, czy może poczekać na męża 😂

Haha 😂 oj tak, mnie to zaczyna irytować taka niesamodzielność w niektórych czynnościach ale korzystam z tego, bo ostatnio jak się schyliłam brzuch mnie przeciążył i o mało co a bym się mocno uderzyła. Dodatkowo puchną mi bardzo nogi, także kucanie też najłatwiejsze nie jest 🤦‍♀️ w każdym razie dobrze, że mamy fajnych mężów, którzy nie mają problemu z podnoszeniem różnych rzeczy z podłogi, a czasami i nas jak trzeba 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Oby i u mnie było podobnie 🙈 a ile ich kupiłaś?
    W zasadzie to te co kupiłam to mi zostały bo w szpitalu dostałam 10szt i to mi na szpital wystarczylo😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam ale dziś mieliśmy chrzciny i ostatnie dni trochę na wariata bo i na budowie sporo się dzialo🙈
    Co do czkawek, nasz Michał też miał i to była rzecz, której w ciąży nie lubiłam NAJBARDZIEJ. No i nadal ma czkawki, zazwyczaj jak połknie rzyga😅
    A jeśli chodzi o rozstępy to ja nie smarowałam się niczym, w ciąży zrobiło mi się kółko wokół pępka jakby rozstep ale nie ma już śladu tylko, że ja często robię peeling całego ciała i podejrzewam, że ten masaż codzienny prawie, więcej dał niż jakikolwiek kosmetyk.

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    5ab1c3c98c51.jpg
    33 tc 🥰
    😍

Nati94 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo ale mały zrobił psikusa, dobrze, że w szpitalu się rozkręcił 😊❤️

Conte ja w takim razie zakupię tylko tyle co podają na stronie szpitala, nie wiem ile zużyje, najwyżej dam kuzynce, która rodzi dwa miesiące później 😄

Ja ogólnie nie lubię się smarować, zawsze mnie to wkurzało, więc nie robię tego codziennie 🤦‍♀️ na piersiach totalnie odpuściłam, bo tam i tak mam rozstępy po okresie dojrzewania. Najgorsze, że te cycki ciągle puchną 🤣

My dzisiaj byliśmy na rodzinnym przyjęciu, nawet wytrzymałam do końca, ale cieszę się, że już jestem w łóżku, jednak plecy już nie są tak wytrzymałe...

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Olo ale mały zrobił psikusa, dobrze, że w szpitalu się rozkręcił 😊❤️

Conte ja w takim razie zakupię tylko tyle co podają na stronie szpitala, nie wiem ile zużyje, najwyżej dam kuzynce, która rodzi dwa miesiące później 😄

Ja ogólnie nie lubię się smarować, zawsze mnie to wkurzało, więc nie robię tego codziennie 🤦‍♀️ na piersiach totalnie odpuściłam, bo tam i tak mam rozstępy po okresie dojrzewania. Najgorsze, że te cycki ciągle puchną 🤣

My dzisiaj byliśmy na rodzinnym przyjęciu, nawet wytrzymałam do końca, ale cieszę się, że już jestem w łóżku, jednak plecy już nie są tak wytrzymałe...
    Ja byłam wczoraj z dzieciakami na kinderbalu, najpierw sala zabaw i jeszcze dałam radę trochę pobiegać, a potem w domu u przyjaciół usiadłam w fotelu ,prezesa, i się zasiedziałam aż mnie plecy bolały 😅
    Mi też piersi rosną teraz najmocniej, uwielbiam ten czas, szkoda, że później wracają do swojego rozmiaru 😅 coś tam trochę się ziwkeszyly po ciążach ale może o rozmiar max.

age.png

💔11.2021 synek
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dalej nie rodzę 😅
    Nas dzisiaj czekają urodziny męża bratanka, szczerze- trochę liczyłam ze nie będzie nas na tych urodzinach, bo po prostu będę już rodzic 😂
    Nie lubię już takich wyjść „do ludzi” bo kompletnie nie mam już co na siebie zakładać tak przytyłam teraz na końcówce 🙄 spodnie które kupiłam sobie ciążowe zrobiły się ciasne i strasznie mi niewygodnie, rajstopy mi się wbijają w boczki (a szczerze tego nienawidzę😅) a w legginsach wyglądam już jak słoń 😂
    Jedyny plus, ze u nich „imprezy” raczej krótkie 😅

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Niestety dalej nie rodzę 😅
    Nas dzisiaj czekają urodziny męża bratanka, szczerze- trochę liczyłam ze nie będzie nas na tych urodzinach, bo po prostu będę już rodzic 😂
    Nie lubię już takich wyjść „do ludzi” bo kompletnie nie mam już co na siebie zakładać tak przytyłam teraz na końcówce 🙄 spodnie które kupiłam sobie ciążowe zrobiły się ciasne i strasznie mi niewygodnie, rajstopy mi się wbijają w boczki (a szczerze tego nienawidzę😅) a w legginsach wyglądam już jak słoń 😂
    Jedyny plus, ze u nich „imprezy” raczej krótkie 😅
    To ja poszerzę swoje niezadowolenie z hma. Wczoraj na imprezie spodnie poszły mi na szwie, chyba gdy się schylałam. Dobrze, że zauważyła to moja przyjaciółka i dyskretnie mi o tym powiedziała, plus miałam dłuższą bluzę. Na bank reklamuję bo nie były za ciasne ani nic, po prostu mam wrażenie, że ich jakość zaczyna pozostawiać wiele do życzenia. Mi też było ciężko się ubrać, rajstopy zjeżdżają z brzucha, spodnie męczą jednak trochę, bluzki zwykłe za krótkie 😅 może po takiej imprezie zaczniesz rodzić, szukaj plusów 😅

Olo323 lubi tę wiadomość

age.png

💔11.2021 synek
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo, u mnie na kilka dni przed porodem, może tydzień? 🤔 ruchy były słabsze. Jeden dzień caly taki że chodziłam sprzątałam i cały dzień miałam zajęty i o ruchach nie pomyślałam.. Na wieczór siadłam i myślę że kurde cały dzień nic i teraz yez nic... Dopiero później coś poczułam. Położna i lekarka mówiły że maluszek zbiera siły na poród. I faktycznie przez cały czas ruchy byly znacznie mniejsze, az w dzień przed i w dzień porodu było ich więcej 😉

Olo323 lubi tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati u nas znowu jest rodzinne, że po ciążach cycki zostają, liczę po cichu, że mnie to nie dosięgnie 🙈🤣 mój mąż się śmieje, że miseczka w staniku jest jak miska do zupy.

Olo trzymam kciuki żeby jednak niedługo się coś zaczęło, domyślam się, że na tym etapie jest na pewno ciężko... ❤️

Ja w H&M nie kupuję już od paru lat właśnie przez takie sytuacje. Czasem trafiło się na coś porządnego, ale z reguły jakoś szycia zostawiała wiele do życzenia.

Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość

👫 31lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z hm tylko body dla Miśka. I uwierzcie mi, że kopertowe dla mnie są wybawieniem. Teraz dużo kupuje używek na vinted więc nie wiem jak z jakościa z sklepu bo te moje jednak kupione jakiś czas temu ale nie odbiegają jakoscią od nowych. Mimo, że Michał ma już 2.5msc nie lubię ubierać go w zwykle body. Czy to na zakładkę czy zapinane na ramieniu, są dla mnie udręka. Sama się upoce zanim go ubiorę, mamy trochę takich z prezentów. Ale nienawidzę ich szczerze. Z kolei te, które są na zakładki po prostu wyją mu na klatce, robi się głęboki dekolt prawie po sutki i mam wrażenie, że jest mu przez to chłodno. Tym bardziej, że on nie ma szyi 🤣 wczoraj nawet koszuli do chrztu nie zapielismy pod bródka i nie założyliśmy muszki 😆 no nie było jak 🤭
    A co do podkładów, dziewczyny jak chcecie to za koszt wysyłki mogę Wam oddać. U mnie będą leżały i zjełczeja do kolejnego porodu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 10:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2022, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę, nie oglądajcie i nie słuchajcie wypowiedzi prezesa. Bo ja się zagotowałam i nie mogę się uspokoić od rana.

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Proszę, nie oglądajcie i nie słuchajcie wypowiedzi prezesa. Bo ja się zagotowałam i nie mogę się uspokoić od rana.

To się w głowie nie mieści co ten człowiek gada. Starszy dziadek oderwany od rzeczywistości. Brak jakiegokolwiek szacunku do kobiet. Ich polityka dąży do odebrania nam praw i godności, traktują nas jak człowieka drugiej kategorii niezdolnego do samodzielnego myślenia i decydowania o sobie. Dramat.

Olo323 lubi tę wiadomość

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Dzięki za uprzedzenie. Ten człowiek jest okropny.

👫 31lat

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ