W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 'dobre geny' i żadna kobieta w rodzinie nie ma rozstępów po ciąży. Ale żadna przede mną nie była w ciąży bliźniaczej 🤷♀️
Ja mam rozstępy na biodrach po okresie nastoletnim, a po ciąży nic a nic. Mimo wszystko planuję zacząć się smarować.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Paulina666, Milixx, Chrupka , KlaraJa, Olo323, Blondyna.B, Kalli95, Angelaaaa, cslza, Domi_naturelover, Grażyna1820, Poziomka9204, Izet, Mgdra, Aneta2506, conte, Blond27, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Co do rozstępów, nigdy nie smarowałam bo wszystko mi śmierdzi..rozstępy pojawiały się na tydzień przed porodem 🙈 2 razy to samo, więc jak tym razem się pojawią nowe, to będę już wiedziała 😅 tak to całą ciążę nic, a brzuch ogrooomny
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
My dziś rano podjechaliśmy na ktg bo mój maluch nic się nie ruszał, prowokowałam go ręka, zjadłam słodkie nic, nawet mąż do niego przemawiał a ten uparciuch nic się nie ruszył.. wiec się tak zestresowałam, ze ciśnienie miałam 140/80 😂
Pojechaliśmy do szpitala, bo tak mnie nastraszył lekarz, żeby pilnować ruchów, cała drogę nic to juz miałam same czarne myśli. Jeszcze S. wyzwałam bo z tego wszystkiego nie wziął torby i juz miałam scenariusze, ze znów będę z tyłkiem na wierzchu i boso chodzić po oddziale 🙈😅
Gdy tylko położna podłączyła ktg to zasadził kopa, No i przez całe ktg i tętno i ruchy wszystko normalnie i w normie (wiadomo, na szczęście)
Wiec więcej stresu i nerwów niż było potrzebne, nawet jakieś dwa małe skurcze mi się zapisały (których w ogóle nie czułam🤷♀️)👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:My dziś rano podjechaliśmy na ktg bo mój maluch nic się nie ruszał, prowokowałam go ręka, zjadłam słodkie nic, nawet mąż do niego przemawiał a ten uparciuch nic się nie ruszył.. wiec się tak zestresowałam, ze ciśnienie miałam 140/80 😂
Pojechaliśmy do szpitala, bo tak mnie nastraszył lekarz, żeby pilnować ruchów, cała drogę nic to juz miałam same czarne myśli. Jeszcze S. wyzwałam bo z tego wszystkiego nie wziął torby i juz miałam scenariusze, ze znów będę z tyłkiem na wierzchu i boso chodzić po oddziale 🙈😅
Gdy tylko położna podłączyła ktg to zasadził kopa, No i przez całe ktg i tętno i ruchy wszystko normalnie i w normie (wiadomo, na szczęście)
Wiec więcej stresu i nerwów niż było potrzebne, nawet jakieś dwa małe skurcze mi się zapisały (których w ogóle nie czułam🤷♀️)
Dobrze, że z Małym wszystko w porządku 😊 niestety ale im bliżej porodu to mnie też nachodzą takie stresy, że "może za mało się dzisiaj ruszał". W jaki sposób lekarz kazał liczyć Ci ruchy? 10 w ciągu godziny, czy jakoś inaczej?
W poniedziałek dowiem się czy mój olbrzymek dalej tak rośnie i lekarz wyśle mnie na wczesniejszą indukcję, czy też już na spokojnie będę sobie czekać do grudnia.
Poza tym muszę się pochwalić, że wczoraj spakowałam torby do porodu ufff😮💨 mega ciężko jest mi się już schylać, brzuch mam duży, kłuje mnie czasami w żebrach a kręgosłup coraz częściej odmawia posłuszeństwa. Jestem szczęśliwa, że już to pakowanie mam w każdym razie za sobą. A jak tam Wam idzie? Wszystkie już spakowane?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Spakowane spakowane 😀
Mnie tez się tak ciężko schylać już przez brzuch, pranie/ zmywarka a już w ogóle jak czasem mi coś upadnie na podłogę to się zastanawiam czy jest sens to podnosić 😂 czy potrzebuje, czy może poczekać na męża 😂KlaraJa, Kalli95, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Spakowane spakowane 😀
Mnie tez się tak ciężko schylać już przez brzuch, pranie/ zmywarka a już w ogóle jak czasem mi coś upadnie na podłogę to się zastanawiam czy jest sens to podnosić 😂 czy potrzebuje, czy może poczekać na męża 😂
Haha 😂 oj tak, mnie to zaczyna irytować taka niesamodzielność w niektórych czynnościach ale korzystam z tego, bo ostatnio jak się schyliłam brzuch mnie przeciążył i o mało co a bym się mocno uderzyła. Dodatkowo puchną mi bardzo nogi, także kucanie też najłatwiejsze nie jest 🤦♀️ w każdym razie dobrze, że mamy fajnych mężów, którzy nie mają problemu z podnoszeniem różnych rzeczy z podłogi, a czasami i nas jak trzeba 😅Olo323 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przepraszam ale dziś mieliśmy chrzciny i ostatnie dni trochę na wariata bo i na budowie sporo się dzialo🙈
Co do czkawek, nasz Michał też miał i to była rzecz, której w ciąży nie lubiłam NAJBARDZIEJ. No i nadal ma czkawki, zazwyczaj jak połknie rzyga😅
A jeśli chodzi o rozstępy to ja nie smarowałam się niczym, w ciąży zrobiło mi się kółko wokół pępka jakby rozstep ale nie ma już śladu tylko, że ja często robię peeling całego ciała i podejrzewam, że ten masaż codzienny prawie, więcej dał niż jakikolwiek kosmetyk.Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Olo ale mały zrobił psikusa, dobrze, że w szpitalu się rozkręcił 😊❤️
Conte ja w takim razie zakupię tylko tyle co podają na stronie szpitala, nie wiem ile zużyje, najwyżej dam kuzynce, która rodzi dwa miesiące później 😄
Ja ogólnie nie lubię się smarować, zawsze mnie to wkurzało, więc nie robię tego codziennie 🤦♀️ na piersiach totalnie odpuściłam, bo tam i tak mam rozstępy po okresie dojrzewania. Najgorsze, że te cycki ciągle puchną 🤣
My dzisiaj byliśmy na rodzinnym przyjęciu, nawet wytrzymałam do końca, ale cieszę się, że już jestem w łóżku, jednak plecy już nie są tak wytrzymałe...Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Olo ale mały zrobił psikusa, dobrze, że w szpitalu się rozkręcił 😊❤️
Conte ja w takim razie zakupię tylko tyle co podają na stronie szpitala, nie wiem ile zużyje, najwyżej dam kuzynce, która rodzi dwa miesiące później 😄
Ja ogólnie nie lubię się smarować, zawsze mnie to wkurzało, więc nie robię tego codziennie 🤦♀️ na piersiach totalnie odpuściłam, bo tam i tak mam rozstępy po okresie dojrzewania. Najgorsze, że te cycki ciągle puchną 🤣
My dzisiaj byliśmy na rodzinnym przyjęciu, nawet wytrzymałam do końca, ale cieszę się, że już jestem w łóżku, jednak plecy już nie są tak wytrzymałe...
Mi też piersi rosną teraz najmocniej, uwielbiam ten czas, szkoda, że później wracają do swojego rozmiaru 😅 coś tam trochę się ziwkeszyly po ciążach ale może o rozmiar max.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Niestety dalej nie rodzę 😅
Nas dzisiaj czekają urodziny męża bratanka, szczerze- trochę liczyłam ze nie będzie nas na tych urodzinach, bo po prostu będę już rodzic 😂
Nie lubię już takich wyjść „do ludzi” bo kompletnie nie mam już co na siebie zakładać tak przytyłam teraz na końcówce 🙄 spodnie które kupiłam sobie ciążowe zrobiły się ciasne i strasznie mi niewygodnie, rajstopy mi się wbijają w boczki (a szczerze tego nienawidzę😅) a w legginsach wyglądam już jak słoń 😂
Jedyny plus, ze u nich „imprezy” raczej krótkie 😅Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Niestety dalej nie rodzę 😅
Nas dzisiaj czekają urodziny męża bratanka, szczerze- trochę liczyłam ze nie będzie nas na tych urodzinach, bo po prostu będę już rodzic 😂
Nie lubię już takich wyjść „do ludzi” bo kompletnie nie mam już co na siebie zakładać tak przytyłam teraz na końcówce 🙄 spodnie które kupiłam sobie ciążowe zrobiły się ciasne i strasznie mi niewygodnie, rajstopy mi się wbijają w boczki (a szczerze tego nienawidzę😅) a w legginsach wyglądam już jak słoń 😂
Jedyny plus, ze u nich „imprezy” raczej krótkie 😅Olo323 lubi tę wiadomość
-
Olo, u mnie na kilka dni przed porodem, może tydzień? 🤔 ruchy były słabsze. Jeden dzień caly taki że chodziłam sprzątałam i cały dzień miałam zajęty i o ruchach nie pomyślałam.. Na wieczór siadłam i myślę że kurde cały dzień nic i teraz yez nic... Dopiero później coś poczułam. Położna i lekarka mówiły że maluszek zbiera siły na poród. I faktycznie przez cały czas ruchy byly znacznie mniejsze, az w dzień przed i w dzień porodu było ich więcej 😉
Olo323 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati u nas znowu jest rodzinne, że po ciążach cycki zostają, liczę po cichu, że mnie to nie dosięgnie 🙈🤣 mój mąż się śmieje, że miseczka w staniku jest jak miska do zupy.
Olo trzymam kciuki żeby jednak niedługo się coś zaczęło, domyślam się, że na tym etapie jest na pewno ciężko... ❤️
Ja w H&M nie kupuję już od paru lat właśnie przez takie sytuacje. Czasem trafiło się na coś porządnego, ale z reguły jakoś szycia zostawiała wiele do życzenia.Olo323, Nati94 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
nick nieaktualnyA ja z hm tylko body dla Miśka. I uwierzcie mi, że kopertowe dla mnie są wybawieniem. Teraz dużo kupuje używek na vinted więc nie wiem jak z jakościa z sklepu bo te moje jednak kupione jakiś czas temu ale nie odbiegają jakoscią od nowych. Mimo, że Michał ma już 2.5msc nie lubię ubierać go w zwykle body. Czy to na zakładkę czy zapinane na ramieniu, są dla mnie udręka. Sama się upoce zanim go ubiorę, mamy trochę takich z prezentów. Ale nienawidzę ich szczerze. Z kolei te, które są na zakładki po prostu wyją mu na klatce, robi się głęboki dekolt prawie po sutki i mam wrażenie, że jest mu przez to chłodno. Tym bardziej, że on nie ma szyi 🤣 wczoraj nawet koszuli do chrztu nie zapielismy pod bródka i nie założyliśmy muszki 😆 no nie było jak 🤭
A co do podkładów, dziewczyny jak chcecie to za koszt wysyłki mogę Wam oddać. U mnie będą leżały i zjełczeja do kolejnego porodu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 10:31
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
conte wrote:Proszę, nie oglądajcie i nie słuchajcie wypowiedzi prezesa. Bo ja się zagotowałam i nie mogę się uspokoić od rana.
To się w głowie nie mieści co ten człowiek gada. Starszy dziadek oderwany od rzeczywistości. Brak jakiegokolwiek szacunku do kobiet. Ich polityka dąży do odebrania nam praw i godności, traktują nas jak człowieka drugiej kategorii niezdolnego do samodzielnego myślenia i decydowania o sobie. Dramat.Olo323 lubi tę wiadomość