W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:o kurczę, dzisiaj masz termin! Jak się czujesz? Może akurat coś ruszy
Czuje się jak w każdy inny dzień 😅
Naprawdę żadnych bólów, nic 🙄
Dzisiaj o 18 mam wizytę i może czegoś się dowiem- co mnie czeka 🙈Poziomka9204, Nati94, KlaraJa, Blondyna.B, Chrupka , Domi_naturelover, Grażyna1820, Mgdra, conte lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Narazie wszystko ok, czasem poboli brzuch 😁
Sprawdziłam i w poprzedniej ciąży 4maja odszedł śluz a 6 maja rodziłam 😁 także jakby miało być podobnie to jutro zacznę rodzić 😂😂Nati94, Olo323, KlaraJa, Grażyna1820, conte, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Narazie wszystko ok, czasem poboli brzuch 😁
Sprawdziłam i w poprzedniej ciąży 4maja odszedł śluz a 6 maja rodziłam 😁 także jakby miało być podobnie to jutro zacznę rodzić 😂😂
Jejku, to dzieje się 😱
Ciekawe jak to u Was będzie 🥰
Nati co do maka- moze maka nie lubiłam, ale niestety jestem wielka fanka fastfoodow 🙈 podczas starań o dziecko wiadomo praktycznie ograniczaliśmy, ale raz na jakiś czas się zdarzało 🙈
Jak ze 4 lata temu tez miałam ponad 20kg do zrzucenia to pierwsze pół roku mega restrykcyjnie podchodziłam do diety i była masakra, później dałam sobie luzu właśnie raz na dwa tygodnie/ na tydzień cheat w postaci burgerka/pizzy/kebsika i samopoczucie dużo lepsze a i waga lepiej nawet schodziła 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 12:57
Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Angelaaaa wrote:Znowu czop wyleciał, aż dziwne bo wczoraj było dużo i myślałam że wszystko wyleciało 🙈😂
Poziomka9204, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jakieś nowe wiesci? 😊 czekamy 😊💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Jestem po wizycie😊
Mój Łobuz wazy już 3800g 😱
Niestety jest jeszcze wysoko a rozwarcie na „naciągany centymetr” mimo ze mój lekarz zawsze delikatnie badał, tak dziś to była masakra 🙄 aż mnie brzuch bolał…
Dostałam skierowanie do szpitala na przyszła środę jeśli do tego czasu nic nie ruszy (a sam powiedział, ze nie zapowiada się żeby miało coś się dziać) powiedział, ze mam być na wszelki wypadek na czczo to może od razu w środę wywołanie 🤷♀️cslza, Kluska95, Blondyna.B, Mgdra, Poziomka9204, conte, Grażyna1820, Nati94 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:Jestem po wizycie😊
Mój Łobuz wazy już 3800g 😱
Niestety jest jeszcze wysoko a rozwarcie na „naciągany centymetr” mimo ze mój lekarz zawsze delikatnie badał, tak dziś to była masakra 🙄 aż mnie brzuch bolał…
Dostałam skierowanie do szpitala na przyszła środę jeśli do tego czasu nic nie ruszy (a sam powiedział, ze nie zapowiada się żeby miało coś się dziać) powiedział, ze mam być na wszelki wypadek na czczo to może od razu w środę wywołanie 🤷♀️
O już kawał chłopa 😍
Mam nadzieję że jednak samo się ruszy a nie szpital i wywoływanie 🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Z tym na czczo to jest chamstwo, serio. Zjedz normalnie i kłam, bo niby jak na głodnego dziecko urodzić?
Z synkiem mnie przyjęli na porodówkę o 21, urodziłam przez CC następnego dnia o 14:17, a pierwszy posiłek zjadłam dopiero następnego dnia nikt mi nie powie, że to normalne.
I nic mi nie chcieli dać jeść i pilnowali żebym nie jadła, nawet mąż nie mógł wejść z jedzeniem.
Sorry, ale jak idziesz rodzić, bo rozkręca się akcja w domu to nie czekasz 24h aż będziesz mieć pusty żołądek.
Edit: może to komuś powie coś więcej o odstępie czasu: 30.01 przyjęcie na porodówkę, 31.01 poród, 01.02 pierwszy posiłek (i to nie szpitalny, tylko mąż mi z domu przywiózł).Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 23:06
Olo323, Mgdra, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Z tym na czczo to jest chamstwo, serio. Zjedz normalnie i kłam, bo niby jak na głodnego dziecko urodzić?
Z synkiem mnie przyjęli na porodówkę o 21, urodziłam przez CC następnego dnia o 14:17, a pierwszy posiłek zjadłam dopiero następnego dnia nikt mi nie powie, że to normalne.
I nic mi nie chcieli dać jeść i pilnowali żebym nie jadła, nawet mąż nie mógł wejść z jedzeniem.
Sorry, ale jak idziesz rodzić, bo rozkręca się akcja w domu to nie czekasz 24h aż będziesz mieć pusty żołądek.
O tym samym sobie pomyślałam, ze jak na głodniaka rodzic dziecko? Ale słyszałam, ze ogólnie w szpitalu właśnie tak pilnują żeby nie jeść przed/w trakcie porodu.
Jeszcze jak chodziliśmy na ta szkole rodzenia, to ta babeczka z milion razy powtórzyła, żeby nie jeść już nic jak zaczną nam się skurcze a w trakcie porodu „tylko woda i jakiś mały batonik energetyczny” bo (uwaga) w razie komplikacji i CC (cytuje) „będziecie za przeproszeniem rzygac jak kot” 😳🙄👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
cslza wrote:Sorry, ale jak idziesz rodzić, bo rozkręca się akcja w domu to nie czekasz 24h aż będziesz mieć pusty żołądek.
U mnie nawet położne na szkole rodzenia mówiły, że jak się dopiero rozkręca itp to się najeść i próbować zdrzemnąć i dopiero jechać.
Ja sama miałam narkozę ok 3 godziny po jedzeniu a piciu jakąś godzinę i nic się nie działo
Olo kawał chłopa! Za dobrze mu tam ale może jednak się rozkręci 🤞🏻☺️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Wiadomo, najważniejsze ze synkiem wszytsko w porządku i ogromnie się z tego cieszę, ale jakoś czuje małe rozczarowanie, ze nic nie rusza w stronę porodu 😕👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Obalam mit - nie wymiotowałam po CC I nie miałam zespołu popunkcyjnego. Ważna sprawa po CC to leżeć płasko, nie podnosić głowy, nie kręcić się, po prostu dać ciału dojść do równowagi. Picie z rurką lub butelka z dziubkiem i na prawdę po CC można żyć i nie wymiotować.
Tak samo w trakcie porodu jedne od skurczy wymiotują a inne nie, nie ma zasady. Nikt nie mówi, że nasz zjeść powiększony zestaw drwala z McDonalda przed porodem, ale sałatka czy kanapka na prawdę krzywdy nie zrobi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 20:10
Mgdra, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Olo323 wrote:Wiadomo, najważniejsze ze synkiem wszytsko w porządku i ogromnie się z tego cieszę, ale jakoś czuje małe rozczarowanie, ze nic nie rusza w stronę porodu 😕
Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
nick nieaktualnyJa też wymiotowałam na stole. Lekarz uprzedzał, że może tak być jak już będą "wkładali" macicę na swoje miejsce. I wymiotowałam mimo, że byłam na czczo 😂 zjadłam kolacje, poszłam spać, rano o 8 w szpitalu na czczo, cc się przesuwało więc dali ki suchy chleb i 2 plasterki sera o 8.30 bo wiedzieli, ze nie bedzie cc tak jak planowali przed południem, cc miałam dopiero o 17.30
-
Żartujecie! Zakaz jedzenia jest niezgodny z aktualnym prawem! Wg wprowadzonego w 2019 roku standardu opieki okołoporodowej kobieta ma prawo złagodzić głód w trakcie pierwszej fazy porodu, tak samo jak ma prawo odmówić lewatywy czy golenia krocza… Ostatnio nawet o tym czytałam - normalnie składa się skargi jeśli dojdzie do takich nadużywań.
Mam całą siatkę przekąsek na poród, a gdy coś się będzie rozkręcać, to najpierw coś zjem, a potem pojedziemy do szpitala. Walczcie o swoje 🥺
*oczywiście jedzenie jak i np dowolna pozycja są ok, jeśli wszystko jest w porządku i nie ma przeciwwskazań, ale nie „nie jedz bo będziesz rodzić”Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 22:52
cslza, Poziomka9204, Blondyna.B lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy