W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Nie miałam ktg robione tylko sprawdzali jak tętno bo nadaje się na izbę przyjęć, że bez problemu mnie przyjmą a ja nie wiem co robić 🤦♀️
Że objawy typowo do porodu💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
50km mam, a ktg mówiła że nie ma sensu że lepiej jak już w szpitalu mi zrobią cały pakiet badań
Brzuch już narazie ok bo mnie dziwnie bolał i miałam jakiś taki ciężko i spięty ale mam taki silny ból głowy że nie mogę wytrzymaćMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:50km mam, a ktg mówiła że nie ma sensu że lepiej jak już w szpitalu mi zrobią cały pakiet badań
Brzuch już narazie ok bo mnie dziwnie bolał i miałam jakiś taki ciężko i spięty ale mam taki silny ból głowy że nie mogę wytrzymać -
Nati94 wrote:Cisnienie masz sprawdzane? Skurcze z krzyża też się nie piszą raczej na ktg. Ja bym jechała jeśli każą. Ewentualnie wrócisz do domu
Tak ciśnienie idealne, a ból głowy taki że zimne okłady nie pomagają i wzięłam tabletkę i narazie brak efektów 🙄Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Tak ciśnienie idealne, a ból głowy taki że zimne okłady nie pomagają i wzięłam tabletkę i narazie brak efektów 🙄
Ja bym pojechała z walizkami, najwyżej zostaniesz na obserwacji.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Domi_naturelover wrote:Nie nie nie i jeszcze raz nie 🙈 A dzwonią do mnie jak Ci z fotowoltaiki, już mam tego dość.
https://www.instagram.com/p/CjlFlSDog8C/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Podrzucam rzeczowy post 🥰
Od razu mnie odrzuciło to granie na emocjach w filmikach promocyjnych. Tak jakby było się złą matką jeśli nie będzie się bankowość krwi…
Chciałam podrzucić dokładnie ten sam post 😊
To prawda atakują bardziej niż z fotowoltaiki 🙈🙄Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Chyba bym też jechała w razie czego💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dziewczyny jeśli jesteście z Warszawy lub okolicy to bardzo polecam fizjo urogin. Chyba pierwszy raz spotkałam kogoś tak kompetentnego, nawet od środka sprawdzała mi więzadła 😯 mój ból brzucha jest spowodowany zrostami po 1 CC, ale ładnie mi to rozmasowała. Generalnie wymasowane, sprawdzone, pokazane ćwiczenia i jak pracować z blizną w ciąży. Serio, rewelacja, nie spodziewałam się, że idę do miejsca, którego nie zmienię na żadne inne.
https://www.znanylekarz.pl/paulina-jaskulska/fizjoterapeuta/michalowicePoziomka9204, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja od wczoraj czuję ruchy głównie po bokach brzucha, już myślałam, że mały może zmienił ułożenie, ale od kilku ładnych godzin czuję nacisk na krocze i zaczęłam chodzić jak kaczka. Nacisk jest dość znaczący ale myślę, że nie niepokojący, chociaż nie ukrywam, że to pierwsza ciąża z tak silnym odczuciem. We wtorek wizyta więc czekam
-
Nati94 wrote:Tym bardziej. Dawaj znać, trzymamy kciuki
Narazie siedzę w domu, wzięłam tabletkę i potem przeszedł ból głowy bo już myślałam że mi pęknie 🤦♀️ bolą mnie plecy ale brzuch już okej więc narazie siedzę i czekamy co będzie dalejMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyMy nie bankowalismy bo zagłębiłam się w temat na fb w grupie jakiejś i tam dziewczyna pisała, że bankowali 7 lat za co płacili cały czas później chcieli wykorzystać, każde podanie płatne a i tak nie wystarczylo na wyleczenie bo dziecko wagowo się już nie łapało. Wydali w czort kasy bez skutku a pozniej sie okazalo, ze w ogole na to schorzenie co podawali to nie dziala... bo nie na wszystkie choroby mozna podac komorki. Według mnie to trochę przereklamowane.
Mgdra, Olo323, Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
conte wrote:My nie bankowalismy bo zagłębiłam się w temat na fb w grupie jakiejś i tam dziewczyna pisała, że bankowali 7 lat za co płacili cały czas później chcieli wykorzystać, każde podanie płatne a i tak nie wystarczylo na wyleczenie bo dziecko wagowo się już nie łapało. Wydali w czort kasy bez skutku a pozniej sie okazalo, ze w ogole na to schorzenie co podawali to nie dziala... bo nie na wszystkie choroby mozna podac komorki. Według mnie to trochę przereklamowane.
Dokładnie tez to wyczytałam jak zagłębiałam temat, ze po pierwsze żeby pobrać ta krew pępowinowa trzeba jak najszybciej zabezpieczyć pępowinę przez co „odbieramy” maleństwu wszystkich dobroci które mógłby jeszcze pobrać po porodzie. A po drugie to jest tylko kilka przypadków gdzie zadziała podczas leczenia, bo zazwyczaj tak jak Conte napisała jest „za mało” tej krwi dla już większego dziecka a co dopiero dorosłego, a kolejne ze nie potwierdzonych badań gdzie na te wszystkie choroby można podać te komórkiKlaraJa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Angelaaaa wrote:Mam delikatne bóle/ skurcze ciężko opisać ale nieregularne no i zobaczymy czy coś się rozkręci czy nie 🫣
-
Blondyna.B wrote:Ja na Twoim miejscu też bym jednak się wybrała do szpitala na wszelki wypadek 😉
Ja tak samo, to druga ciąża i możesz już mieć nieźle rozwarcie wbrew pozorom...Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323, Nati94, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja przy regularnych skurczach średnio co 4 min, miałam rozwarcie zaledwie na opuszek ale wystarczylo 30 min i już były 4cm. Tak więc różnie może być 😉
Nati94 lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
cslza wrote:Ja tak samo, to druga ciąża i możesz już mieć nieźle rozwarcie wbrew pozorom...
-
cslza wrote:Dziewczyny jeśli jesteście z Warszawy lub okolicy to bardzo polecam fizjo urogin. Chyba pierwszy raz spotkałam kogoś tak kompetentnego, nawet od środka sprawdzała mi więzadła 😯 mój ból brzucha jest spowodowany zrostami po 1 CC, ale ładnie mi to rozmasowała. Generalnie wymasowane, sprawdzone, pokazane ćwiczenia i jak pracować z blizną w ciąży. Serio, rewelacja, nie spodziewałam się, że idę do miejsca, którego nie zmienię na żadne inne.
https://www.znanylekarz.pl/paulina-jaskulska/fizjoterapeuta/michalowice
Dobra fizjo urogin to cud! Wcześniej na początku ciąży chodziłam do fizjoterapeutki „kobiet” która zajmowała się kobietami w ciąży/ po ciąży i z problemami „kobiecymi” niby fajnie, bo na rwę pomogła, ale w temacie ciąży poczułam się trochę olana- poleciła mi wykupić dostęp do platformy Izabeli Dembinskiej… jak spytałam o rozejście mięśnia prostego brzucha żeby oceniła to powiedziała, ze „każda ma”..
Jakoś w tamtym miesiącu udało mi się dostać do fizjo urogin w moim mieście i niebo a ziemia- serio, zbadała mnie wszerz i wzdłuż (a dokładniej na zewnątrz i wewnątrz), pokazała i poćwiczyla oddech w porodzie, rozmasowala co bolało, dodatkowo pokazała jakie ćwiczenia robić aby uniknąć bólu a i wszytsko w pigułce wysłała mi na mejla, No cud kobieta!
cslza lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️